Oyuncularimizin piyasa degerleri

Başlatan sunbeam, 22 December 2009, 22:16:39

« önceki - sonraki »

sunbeam

22 December 2009, 22:16:39 Son düzenlenme: 22 December 2009, 22:20:56 sunbeam
Merhaba arkadaslar! Bir kac ay önce belirttigim gibi alman Transfermarkt.de sitesinde Türkiye Ligleri sorumlusu benim. Bunun icinde takimlarin piyasa degerleride var. Her devre arasi degerler yenilenir. O yüzden Samsunsporlu Futbolcularla ilgili sizlerin görüsünü almak istedim. Cuma güne kadar herkes fikrini belirtip öneri yapabilir. Almanca bilenler o sitede yapabilir ama bilmeyenler icin burada bu basligi actim. Tabi kendim Samsunsporu iyi takip ediyorum ama sonucta yurt disindayim ve yilda sadece 1-2 sefer stada gitme firsatim oluyor, ve 2. Lige medyada genis yer ayirilmiyor. Oyuncularimizin degerini en iyi tahmin edebilecek kisiler burda.

Oyuncularimizin su anki degerleri  http://www.transfermarkt.de/de/verein/152/samsunspor/kader/transferdaten.html

"Leistungsdaten" tikladiginzda oyuncularin istatisklerini görürsünüz. Kim kac mac oynadi, kac dakika sahada kaldi, ne kadar kart gördü veya kac gol atti/attirdi falan. Bu size yardimci olacaktir

Piyasa degeri bonservis bedelin anlaminina gelmiyor. O yüzden falanci oyuncuya kimse su parayi vermez diye yorum yapmanin bir anlami yok. Sonucta herkesin takim icin manevi degeri var.

Ben kriterleri kisaca anlatayim aranizdan isteyenler oyuncularimiz icin yeni rakamlari önerebilir. Tabi sebeblendirerek olsa cok iyi olur.

Bir oyuncu icin 2. Ligde bicilen en düsük rakam 25 000 Avro ve en yüksek rakam genelde 1 Milyon Avronun fazla üzerinde olmamali. Bazi istisnalar olabilir tabi.

Ön planda oyuncularin ilk devredeki performansi var, ancak bir oyuncu gecmisteki basarilarida göz ardi edilmez. Bunu haricinde oyuncunun statüsü mesela milli veya genc millimi, gelecek vaad eden yetenekmi, veya saha disinda örnek davranislariylami yoksa disiplinsiz davranislariylami taniliyor, istatistikleri iyi ama yinede faydasizmi gibi. Aslinda bonservis bedelide önemli bir oyuncuya cok para ödendiyse buda degerini tabiki artirir.

Dedigim gibi cuma gününe kadar herkesi piyasa degeri analizine davet ediyorum. Sonra yeni rakamlari ekleyecegim ve birinci Lig takimlarina sira gelecek.

**KaR6**

valla kardeşim,  takımda değeri Türk Lirası ile 500.000 den daha fazla edecek oyuncu yok şu anda.. teker teker değer yazamam ama tavan fiyatı bu şekilde baz alabilirsin.. Bu fiyatı edecek oyuncular da Murat, Oktay ve Turgut olur.. Umarım yardımcı olabilmişimdir ;)

sunbeam

22 December 2009, 22:48:41 #2 Son düzenlenme: 22 December 2009, 22:58:59 sunbeam
Yardimin icin tesekkürler.

Rakamlardan ziyade görüsünüz benim icin önemli.

- "Mesela su oyuncu iyi bir ilk yari gecirdi ve takimin en istikrarlisiydi.
- Su oyuncu taraftara sac bas yoldurttu o yüzden degeri düsmeli.
- Su oyuncu eski performansindan cok uzak. Düsüs icinde ayrica disiplinsiz hareketleriyle sürekli gündemde.
- Veya su oyuncunun daha zamana ihtiyaci var ama cok yetenekli ve genc milli takima cagrildi. O yüzden degeri biraz artirilmali.

-Su oyuncu ciddi saktlik gecirdi ve takima bir türlü adapte olamadi. Degeri düsmeli

-Su oyuncu cok fazla gol atamdi belki ama takim icin cok calisti cok caba sarf etti ve ayrica takim kaptanligina yükseldi ve takimda herkes ona cok saygi duyar. Deger artirilabilir

- Su oyuncu tecrübeli ama artik yaslandi ve eskisi gibi degil. Artik kariyerini bitirme noktasinda ve degeri düsürülmeli." gibi

Ve dedigim gibi piyasa degeri bonservisi bedeli anlamina gelmiyor, en azindan gelmek zorunda degil.

Rakamlarla pek ugrasmak istemiyorsaniz yukarda dedigim gibi olsa iyi olur.

Her oyuncuyu siradan gecmene gerek yok. Ister bir kisi icin yorum yap ister hepsine. Ne kadar cok görüs alirsam o kadar iyi olur benim icin.

doðan

takımda en göze batan ve tkım için değerli oyuncular murat ve oktay ,
gelecek vaat eden yada orta üzeri turgut sonrası ise standart
nacizane yorumumdur

**KaR6**

ben bu konuyla ilgili bir haber yorum yapayım o zaman, hem sana faydası olur hem de gazeteye veririz :)

sunbeam

23 December 2009, 02:28:40 #5 Son düzenlenme: 26 December 2009, 00:05:47 sunbeam
Tesekkürler gercekten mükemmel olmus. Iste tam böyle bir analiz ariyordum.

**KaR6**

Alıntı yapılan: sunbeam - 23 December 2009, 02:28:40
Tesekkürler gercekten mükemmel olmus. Iste tam böyle bir sey ariyordum.

faydalı olduysa ne mutlu ;)

sunbeam

25 December 2009, 23:52:04 #7 Son düzenlenme: 25 December 2009, 23:59:39 sunbeam
Evet arkadaslar **KaR6**'in diger baslikta ve KotuCocuk55'in bana mail olarak gönderdigi genis degerlendirmeleri ve kendi görüsümü (Transfermarkt sitesindeki kriterleri) göz önünde bulundurarak oyuncularimizin yeni piyasa degerleri olarak alttaki rakamlari uygun gördüm.

Fiyatlari eklemeden önce sizlere göstermek istedim. Aranizda herhangi bir rakami abartili veya düsük bulan, veya bazi rakamlara anlam veremeyen varsa lutfen belirtsin ve ona göre kararimi degistireyim veya sebebini aciklarim. Ilerki günlerde yeni rakamlari ekleyecegim.

Yardimci olup bu konuya zaman ayirdiginiz icin tesekkür ederim.

Serkan Boydak 25 000 -> 25 000
Okan Karabulut 100 000 -> 125 000
Cengiz Bicer 100 000 -> 75 000
Emre Özdil 25 000-> 25 000

Süreyya Ünlüoglu 25 000 -> 25 000
Hakki Hocaoglu 250 000 -> 200 000
Orhan Tasdelen 50 000 -> 50 000
Hüseyin Canbaz 25 000 -> 25 000
Turgay Gölbasi 300 000 -> 250 000
Serkan Eyüpoglu 75 000 -> 125 000
Burak Tok 50 000 -> 50 000
Ismail Hacihafizoglu 50 000 -> 25 000
Can Özgür Arslantas 200 000 -> 225 000
Kenan Yelek 400 000-> 250 000
Atalay Demirbag 50 000-> 25 000
Oguzhan Azgar 25 000 -> 50 000

Eray Firat 50 000 - 50 000
Georgi Chelidze 100 000 -> 75 000
Sercan Temizyürek 500 000 -> 400 000
Oktay Delibalta 350 000 -> 350 000
Hakan Hacibektasoglu 150 000 -> 150 000
Adem Alkasi 50 000 -> 150 000
Hakan Kocaslan 250 000 -> 150 000
Yücel Ömür Ejder 250 000 -> 250 000
Ilhan Ummak 250 000 -> 200 000
Sefa Aksoy 200 000 -> 200 000
Murat Yildirim 500 000 -> 650 000

Burhan Coskun 500 000 -> 400 000
Turgut Sahin 600 000 -> 700 000
Volkan Cekic 400 000 -> 300 000
Hakan Akman 100 000 -> 150 000

celebi

YaşarDoğu

Turgayın fiyat düşmemeliydi ya sabit kalmalı yada artmalıydı ;)

sunbeam

Alıntı yapılan: YaşarDoğu - 26 December 2009, 00:21:35
Turgayın fiyat düşmemeliydi ya sabit kalmalı yada artmalıydı ;)

"İlk 4-5 hafta potansiyelinin çok altında kaldı. Yürümeye hali yok gibiydi." diye yorum yapilmisti ona dayanarak düssse daha iyi olur demistim. Ama gerci sonra cok daha iyi oynadiginda eklemis. O zaman sabit kalmasi daha uygun olur herhalde.

Bu arada Oktay'in degeri niye artmiyor derseniz bunu tek sebebi uzun süre sakat kalmasi. Yoksa kesin artirirdim.

kalptenþimþek

Sercan, eski TL ile 400.000 eder..

KotuCocuk55

Bende Turgayın fiyatının çok az da olsa artması yada en azından sabit kalması taraftarıyım özellikle son haftalardaki performansı gerçekten bizleri umutlandırdı..

Bide merak ettiğim bir soru var;
Zevkle yazdım değerlendirmeyi, CM fanları olarak bu tür yorumlar fiyat biçmeler filan hep hoşumuza gidiyor.Sorum ise sadece samsunspor olarak değil değerlendirilen tüm liglerin tüm takımların tüm oyuncuların fiyatları gerçek transfer piyasasında da yaklaşık değerler olarak ciddiye alınıyormu?Menejerler yada yöneticiler ciddi anlamda bu siteyi kullanıp dikkate alıyormu yoksa bu da  fantazi futbol çeşidi bir şey mi  gerçekten merak ediyorum?

Hani öyleyse futbolcular akıllı olsun,düşürüveririz fiyatlarını one göre.. ;D

emre

bence takımın en değerlisi murat olmalıydı ayrıca oktay ın ölüsü sercan dan değerlidir diye düsünüyorum..

sunbeam

26 December 2009, 14:09:05 #14 Son düzenlenme: 26 December 2009, 14:16:18 sunbeam
Alıntı yapılan: KotuCocuk55 - 26 December 2009, 04:45:29
Bende Turgayın fiyatının çok az da olsa artması yada en azından sabit kalması taraftarıyım özellikle son haftalardaki performansı gerçekten bizleri umutlandırdı..

Bide merak ettiğim bir soru var;
Zevkle yazdım değerlendirmeyi, CM fanları olarak bu tür yorumlar fiyat biçmeler filan hep hoşumuza gidiyor.Sorum ise sadece samsunspor olarak değil değerlendirilen tüm liglerin tüm takımların tüm oyuncuların fiyatları gerçek transfer piyasasında da yaklaşık değerler olarak ciddiye alınıyormu?Menejerler yada yöneticiler ciddi anlamda bu siteyi kullanıp dikkate alıyormu yoksa bu da  fantazi futbol çeşidi bir şey mi  gerçekten merak ediyorum?

Hani öyleyse futbolcular akıllı olsun,düşürüveririz fiyatlarını one göre.. ;D

O site yaklasik 9 yil önce siradan bir taraftar tarafindan kuruldu. Asil amaci Transfer söylentileri hakkinda bir tartisma platformu yaratmakti. Ve site günden güne büyümeye basladi. Su anda müthis bir bilgi bankasi haline geldi. Özellikle bu piyasa degerleri yüzünden dünyayin her yerinde taninmis bir site. Ve sürekli medyada bu rakamlar konusulur. Rakamlar kullanicilarin yaptigi tahmin ve yorumlara dayanarak olusur. Resmi bonservis bedeli olmasada dünya heryerinde bir oyuncun degeri hakkinda konusulursa bu rakamlardan bahsedilir. O siteyi bu hale getiren gazeteciler falan degil kayitli kullanicilar ve orada görevli olanlar (benim gibi su an yaklasik 100 tane daha sorumlu kisi var)

Sunu söyleyebilirim o rakamlar kesinlikle ciddiye aliniyor. Hatta gereginden fazla ciddiye aliniyor diyebiliriz. Mesela türk medyasindada zaman zaman haberler cikar. Aziz Yildirim mesela Adnan Polat'a "15 Milyon avro verelim Arda'yi bize verin" diye teklif sunmustu. Bu olay tamda biz Arda#Yi 15 Milyon'a cikardigimiz zamna olmustu. ;) Ve ya o zaman Sporx'te bir yazar Arda'ya kimse 15 Mio vermez diye yorum yapmisti. Veya "GS Fenerbahceyi solladi. Tüm oyuncularin toplam degeri söyle falan." Veya "Baskent'in en degerlisi Ankaragücü" diye sürekli haberler cikar dikkat ederseniz.

Bir de su nokta var. O sitede cesitli ülkelerden yaklasik 60 000 kayitli kullanici'nin yani sira futbolcu temsiclieri de para karsiliginda kendilerine profil olusturabiliyor. Bazi temsilciler daha oranin merkezine telefon acip kendi futbolcusun degeri artsin diye baski kurmaya calisir.

Bu aradaya yeni rakamlarimiz onaylanmis bile!

http://www.transfermarkt.de/de/verein/152/samsunspor/kader/transferdaten.html