Teknik Direktör - Hüseyin Kalpar

Başlatan Sioux, 28 October 2009, 16:59:38

« önceki - sonraki »

cgr

23 December 2013, 02:37:21 #1200 Son düzenlenme: 23 December 2013, 02:45:18 cgr
Bugün ortalıkta dolaşan laf:

"Eğer yenilirsek, bir hoca gelecek"

Bence bu açıklamalar tam buna uyuyor. Bana söylediklerinde pek inanmamıştım ama yazılanları şimdi okuyunca cidden düşünmeye başladım... Hoca gidici, ama gelen kim olur bilemem...

desperate1

canberk in yerine haftalarca serkan çalık ı oynatan TEKNİK DİREKTÖR falan değildir.

sinan tzn

cgr

Adilovic'in bugün attığı 2 gol, 4 gün önce yaptığın açıklamaya kapak olsun hoca...

Takımın forvet açısından müthiş bir sıkıntı yaşadığını vurgulayan Kalpar, "Forvet oyuncularımızdan sezon başından itibaren iyi yararlanamadık. Geçen hafta attığımız golleri bile defans ve orta saha oyuncularımız attı. Umarım ligin 2. yarısında bu sıkıntımızdan kurtuluruz. Samsunspor'a layık olabilecek bir forvet oyuncunun olması lazım. Biz, forvet oyuncularından gol bekliyoruz. Ancak bunu gerçekleştiremiyoruz. Bizim forvet konusunda şanssız olduğumuzu sezon boyunca hepiniz görüyorsunuz. Bu, bir itirafsa bunu açıkça itiraf ediyorum. Bu gerçeği açık bir şekilde ortaya koymak istiyorum." dedi.

beşnumara

Sen var ya çok çakalsın çookk. Sene başında bize geldiğinde bitik biriydin ilk geldiğin zamana göre bu ligde yine Samsunspor ve abilerin sayesinde itibar kazandın. Bu ligde ibb ve ankarasporun gücünü de gördün. Onlar ilk ikiyi kimseye vermezler. Sen devam etsen bir şey yapamayacağını çok iyi biliyosun. Hazır tekrar sene başındaki durumuna göre piyasada iyisin de maras maçından sonra çekip gitsen kazanan sen olacaksın. Ne güzel risk yok bir şey yok. Sene başında 72 puan dedin sonra ben öyle demedim dedin. Giderken Turgayini da götürmezsen darilirim. O küstürdüğün,yüzüne bakmadigin gençlerin ahı elbet çıkacak senden. Defol git kalpaaarr...

emre

Sen hoca olsan biz deli Cemil'le uğraşmaz Ercan'ı izlerdik. Adnan'a, Turgay'a kalmaz Kemal ile Doğan ile övünürdük. Canberk çoktan asist kralı olurdu, 18 yaşındaki  zenci fantezi yapamaz diğeri de adam gibi oynardı. Ama sen tam tersini yapıp harcadın onları. Canberk'i seviyoruz çünkü sana rağmen oynuyor..

Kulüpler kendi değerlerini kullanıp küllerinden doğarlar. Maddi sıkıntı çeken kulübe transfer transfer demek kolay. Hep aynı tas aynı hamam. Kendi çocuklarımızı gelistiremezsek son 10-15 seneki kısır döngüyü yaşarız,unutun eski Samsunspor'u.

AllydeenleaR

23 December 2013, 10:42:19 #1206 Son düzenlenme: 23 December 2013, 10:55:35 AllydeenleaR
ben hüseyin kalpara başarısız diyemem çünkü daha kötülerini de gördük ama başarılı hiç diyemem. elimizdeki takım bence bu sıraları hakeden bir takım zaten, ama sene başından beri oynanan futbola baktığımızda puan durumundaki sıralamamızda şans faktörünün etkisi hiç de az değil. ne kadro tercihleri ne de oyun kalitesi olarak tatmin etmedi bu taraftarı. içerdeki maçlara taraftar kadar etki edemedi skora. dışardaki maçlardaki ezik oyunu herkes biliyor zaten.
özellikle mersin, ordu, bolu maçlarına dikkat çekmek isterim.

açıklamalarına gelecek olursak. kariyeri boyunca samsunspordan başka hiç bir takımda bu kadar sabır gösterilmedi. 2009-2010 sezonunda bize gelmeden önce sarıyeri çalıştırmış, 3 sene yatmış bir adama sabır gösterildi, destek gösterildi, takımdaki futbolcuların etkisini de herkes biliyor, o zamanki futbol kalitesi de ortadaydı. sonucunda süper lig geldi. 58 puanla hem de. bu sene o puanla direkt çıkmak imkansız.
bizden aldığı referansla önce rizeye gitti. rizenin bütçesinin bizden yüksek olduğu da çok aşikardır. son 10 haftasında gönderilince takım playoffa oynayabildi.
yine bizdeki referansıyla göztepeye gitti, orda 7 haftada yaptıkları da aldıkları da malum.
Şimdi gelmiş oynamayan takımın olmayan başarısına bağlı olarak taraftara yönetime artistlik yapıyor. Evet dediği doğru bu takım bizim. Herkes de ona göre davranmalı. Onların sıkıntıları olduğu gibi yönetimin de sıkıntıları var taraftarın da. Maddi sıkıntılardan yakınıyor, sen haketmediği halde 12 maç serkan çalıkı, 10 maç tahayı, 12 maç turgayı, 11 maç adnanı oynatırsan ben de hem kulube verdiğin zararlardan hem de onların yerine bedavaya oynayacak samsunun çocuklarını harcadığından yakınırım.

Velhasıl, Samsunspor'a verdiklerinden çok fazlasını her zaman aldı. Parasını da aldı gecikmeli de olsa, hakettiği itibardan fazlasını da gördü. Samsun'dan gittikten sonra da bizim sayemizde piyasada kaldı para kazandı.

Takım başarılı kesinlikle değil, hüseyin kalpar ve torpilleri de vazgeçilmez olmamalı.

Samsunspor onuruna yakışır yaptırımlar yapılmalı

Shane_Falco

Çok çakal adam kendileri. Şampiyon olduğumuz sezonda takım ilk yarı bir dönem kötü gidiyordu. 5 haftada 1 galibiyet felan almıştık Güngören'e mağlup olmuştuk. Güngören maçı sonrası herkes istifasını beklerken sesini çıkarmadı. 1 hafta sonra Gaziantep Belediyeyi 4-0 yenince hemen istifa ediyorum ayakları yaptı.

Şimdide aynısını yapıyor 15 gün önce sesi çıkmayan adam 2 hafta galibiyet alınca ötmeye başladı.Dur bakalın Maraş maçınıda kazanırsak neler yumurtlayacak.

berusa55

Samsunspor Teknik Patronu Hüseyin Kalpar, Play-Off içinikinci devre 30-33 puan almalarının yeterli olacağını belirterek, "Ben falcı değilim ancak ikinci devre bu puanı alan takım otomatikman Play-Off'a kalır" dedi

SAMİMİ AÇIKLAMALAR
Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, AKS TV'de katıldığı Sporaksiyon programında önemli açıklamalar yaptı. Her salı akşamı saat 22.00''de ekranlara gelen programa telefonla konuk olan Kalpar, bir anlamda içini dökerken  takımın durumu, maddi konular, hedefler, eleştiriler, transfer ve daha birçok konuda kendisine yöneltilen sorulara içtenlikle cevap verdi.

UYGUN ŞARTLARDA BİR FORVET
Devre arasında şu ana kadar 2 oyuncu aldıklarını, bir transfer daha yapmak istediklerini dile getiren Hüseyin Kalpar, "Bir forvet arayı içerisindeyiz. Fakat piyasada oyuncu yok. Takımlar oyuncularını bırakmak istemiyor. Bırakılanlarda ekonomik yönden bize uymayabiliyor. Samsunspor'da ekonomik yönden sıkıntılı.  Ödemeler var. Bu sıkıntılar içerisinde buraya uyabilecek şartları uygun olursa o oyuncuyu transfer edeceğiz. Gol atan bir oyuncuya ihtiyacımız var" dedi.

33 PUAN PLAY-OFF'A TAŞIR
Samsunspor'un Play-Off hedefine ulaşması için kaç puanın gerekli olduğu yönündeki soru üzerine tecrübeli teknik adam, "Ben falcı değilim. Ancak ikinci devre 30 veya 33 puan daha alan takım otomatikman Play-Off'a kalır" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu sezon puan barajı biraz yüksek oldu. Şampiyon olduğumuz sezon 27 puanımız vardı ilk yarıda. Şimdi baraj yükseldi.

MATEMATİKSEL GARANTİSİ YOK
"Bu baraj sezon sonunda düşer mi bu alınan neticelerle eş orantılıdır. 30 veya 33 puan alan takım otomatikman Play-Off'a  kalır diye değerlendiriyorum. Matematiksel olarak garanti değil ama böyle düşünüyorum. Kötü bir puan değil. Bunu alabilecek gücü var Samsunspor'un . Ama her maçta hesaplar tutmayabiliyor."

ELEŞTİRİLERDE İYİ NİYET  
"Bazı maçlarda değişik bir atmosfer yaşanabiliyor, konsantrasyon eksikliği olabiliyor.  Hepimiz insanız çünkü. İnsanın olduğu yerde de hatalar, yanlışlar vardır. Yeter ki iyi niyet olsun. Her maçımızda hırsımızı mücadelemizi orta koymamız lazım.  Doğru olan her şeyi sahaya yansıtmamız gerek. Bunu yaptığımızda sorun yok. Her takım her takımı yenebiliyor. Takımdaşlık çok önemli. İyi bir ekip olmak önemli."

HAKARETLERE UĞRADIM
"Hakaretlere uğradım.  O kadar olumsuzluklara rağmen hiçbir gazeteciye kimseye hiçbir şey söylemedim. Gerçeği ortaya koymaya çalışıyorum. Gazeteci ve yorumcu hiç kimse bana diyemez ki Hüseyin hoca bana yanlış söylemde bulundu. Ben o tür insan değilim. Herkes açık yüreklilikle yazabilir. Yeter ki hakaret vari olmasın. Kendi düşüncesini ortaya koyuyor. Ben işimi yapmaya çalışıyorum."

KULÜBE LEKE GETİRMEM  
"Samsunspor'u en yukarıya taşımak için çalışıyorum. Kulübe en ufak toz kadar leke getirmek istemeyen, bunun için çaba harcayan biriyim. Samsunspor'u yüceltebilecek anlayışı getirmeye çalışıyorum. Eleştirilere alınmıyorum. İçlerinde faydalı olan çok şey vardır. Zaten onları alıyorum. Faydasız olmayanları almaya gerek yok. Ben saygı duyuyorum. Herkesten de saygı duymalarını bekliyorum. Ama duyulmadığı zaman çok oluyor."

ART NİYET ARAMAM
"Ancak hiç art niyet aramam. Benim vicdanım rahat. Herkes bir şeyler yazar konuşur. Saygı duyuyoruz. Herkes kendi işini yapmaya çalışıyor. Bu sene için söylemiyorum her zaman eleştirildi Samsunspor. Kim ne kazandı."

KİM NE KAZANIYOR  
"Sonuç ortada kazanan yok. Samsunspor kaybediyor. Benim, futbolcularımın kaybetmesi çok önemli değil. Samsunspor kaybetmemesi gerekiyor. Samsunspor nasıl kaybetmez düşüncesi olmalı. Bu önemli diye düşünüyorum."

TAKIM DİBE VURMUŞTU
"Elimizi vicdanımıza koyalım. Ben takımı şampiyon yaptım ayrıldım. Hemen akabinde bu takım küme düştü dip yaptı. Geçen sezon yine aynı dibe vurmuş bir Samsunspor, son haftalarda ligde kaldı. Ne çabuk utuluyor bunlar. Gözardı ediliyor."

GEÇMİŞ NE ÇABUK UTULUYOR
"Bu sezon iyi puanlar almış takım. İlk 6'ya oynuyor. Belkide çok daha fazla puan alabilirdik. Bir şey isterken karşılığında ne oluyor, ne olmalı. Bunu da değerlendirmek gerekiyor biraz. Bu kadar çok sıkıntı yaşayan bir takımda ne veriliyor da ne isteniyor."

İYİYKEN HERKES DOST
"Sevk ve idare konusunda müthiş adımlar atılıyor.  Sevk ve idare çok önemli. İyi oynadı, kötü oynadı bunlar göreceli kavramdır. birilerine göre kötüdür, diğerlerine göre iyi. İyi günde değil kötü günde sahiplenilmeli. İşler iyi giderken herkes dostumuz olabilir. Kötüyken ihtiyacımız var birlik beraberliğe."

KEŞKE DEMEDİM HİÇ  
"Olmazsa olmazım yoktur. Hiç olmadı da.  İşini en iyi şekilde yapan bir özellik içerisinde olan anlayışı yansıtmak çok daha önemlidir. Benim oyuncularım burada oynayamayacak kapasitede değillerse zaten burada olmaları gerekiyordu. Keşke demedim hiç. Keşke demenin bana hiçbir faydası yok.
Bu imkanlarla şartlarla nasıl başarılı olabiliriz bunu düşünüyoruz. Ben değil, biz diyorum. Tek başıma  hiçbir şey yapamam. Ama biz çok şey yapabiliriz."

CEBİMDEN PARA VEREMEM
"Parasal konuları çözecek olan yönetimdir. Ben sadece oyuncularımla yönetim arasında köprü olabilirim. Hiçbir zaman hiçbir şekilde cebimden para verme özelliğim olamaz. Zaten bende çalışanım. Para alan biriyim. Sadece köprü olabilirim. Ben de oyuncularıma para konusunda doğru yolu gösterebiliyorum. Hem yönetimi hem de oyuncularımı rahatsız etmeyecek pozisyonda rol oynamamız lazım. Doğrusu da bu zaten."

OYUNCULAR EN İYİSİNE LAYIK
"Paralar biraz verildi ama ne kadar verildi. Takdiri sizlere bırakıyorum. Herkesin zaten hak ettiği alacakları var. Bu futbolcularla çalıştığım için gururlanıyorum. Hiçbir zaman hiçbir şekilde problem etmediler. Sahaya yansıtmadılar. Negatif düşünceleri ortaya koymadılar. Karakterli dürüst ve kaliteli oyuncularla çalıştığımız için mutluyum. Onlarla gurur duyuyorum. Onlar en iyisine layık. İşlerini ciddi şekilde yapıyorlar."  

OLUMLU DÜŞÜNEREK
"Bu ne demek; iyi bir ekip ruhunun olduğunu ortaya koyuyor Olumlu düşünerek çözebiliriz. Bu inancı taşıyoruz. Vermeden almak Allah'a mahsus. Bizlerde bir şey vereceğiz ki karşılığını alacağız. Sizler de aylardır maaş alamasanız moraliniz bozulabilir."

DOĞRU YOLU BULAMAYIZ
"Orta ve uzun vadeli düşünmek gerekiyor. Her zaman her yerde gerçeklerden yola çıkmak lazım. Günlük düşündüğümüz zaman doğru yolu bulamayız. Dışarıya göre her maçı kazandığımız zaman iyi, kazanamadığımız zaman kötü görüntü içerisinde olabiliyoruz. Bu doğru değil. Ben çalışanım. Samsunspor  benim takımım değil. Samsunspor Samsun'un takımıdır. Samsun'da yaşayanların Samsunspor'u sevenlerin takımıdır."

PAYLAŞMAYACAĞIMIZ SIKINTILAR VAR
"Geçici değil kalıcı bakmak lazım. Her takımın sıkıntıları var. Bizim de var. Sezon başından  bugüne kadar olumsuz dışarıya yansıyan hiçbir şey olmamıştır. İçimizde yaşamaya çalışıyoruz. Hiçbir şekilde olumsuzlukları dışarıya yansıtmayacağız. Olumluları yansıyacaktır.  Dışarıda hiç paylaşmadık paylaşmıyoruz, paylaşmayacağız da. İçimizde en doğrusunu yapmaya gayret gösteriyoruz."

HAK EDEREK KAZANDIK
"İstanbul Büyükşehir Belediyespor galibiyeti fazla mutluluk verecekti. Üç puan bizim açımızdan çok değerli. Hak ederek kazandık. Futbolcular ve takımlar arasında çok büyük fark yoktur. Önemli olan takımdaşlığın, iyi bir ekip ruhunun sahaya yansımasıdır. Biz de bu var. Oyuncularımı candan kutluyorum."

DAHA ÇOK SULAR AKAR
"Köprünün altından çok sular akabiliyor. Daha da çok akacaktır. Çamurlu, kirli, çakıllı sular akıyor. Hava şartları değişecektir. Bir süre etkenlerle karşılaşılacaktır. Bunu aşacak takımlar başarılı olacaktır. Biz bunu başarmak istiyoruz."

MUHAMMET ÇAVUŞOĞLU
http://www.habergazetesi.com.tr/spor/21127/-ben-falci-degilim-/

özkan

enterasan bir his var bu adama karşı içimde,taa süper lige çıktığımız seneki gelişinden beri her hareketine nedense sürekli bir güvenesim geliyor.neyse.çok fazla iyi dememek lazım kime iyi desek karpuza dönüyor bir gün.

Theofanis Gekas

ne dersek diyelim Samsunspora bugüne kadar gelen en istikrarlı hoca kalparinho  :)

mehmet yılmaz

Hangi açıdan istikrarlı? En uzun süre aralıksız çalışma ise söz konusu birinci sırada Multescu var. Haziran 1993-Mart 1997

Kaya

İnsanoğlunun büyük bir kesimi belli bir yaştan sonra kendini geliştirmeye ve gelişime kapar.

Çıktığımız sezon nasıl sıfır taktik ile oynattıysa bir gram değişiklik yok.Hatta açıklamalara baktığımızda bile kopyala yapıştır ifadelere rastlayabiliriz.

Bknz ; Dibe vurmuş bir takımı devir aldığını söylemek...

lato

Şu an Kalpar'dan daha iyisi gelemez takımın başına. Bizi kahretse de aynı düzeyde teknik adam değişikliğinin faydası yok. Bir gün ekonomi düzeltilirse daha SAĞLAM, taktikten teknikten anlayan bir isimle en az 4 5 senelik sözleşme yapılmalı.

jean

Dediklerine katiliyorum ilk geldi ligde birakti ertesi sene cikardi yolladilar gecen yil kilpayi ligde kaldik simdi en azindan plaie off hesabi yapiyoruz super lige ciksakta huseyin hocanin kalmasi lazim