efsane başkan yıllar sonra tesislerde!

Başlatan kaptan 55, 13 March 2009, 10:42:57

« önceki - sonraki »

34_55

samcobat ayıptır ayıp senin yaşın kaç bilmeme ama bence akıl yaşın ve samsunsporluluğunun yaşı (0) HERHALDE samsunspor tarihinde 2 başkandan olan biri rahmetli hasbi ağa.diğeride efsane ismail uyanıktır o yüzden lütfen adam ol adam senin şeklin şemalin yetmez efsaneye laf söylemeye...

kaptan 55

Alıntı yapılan: samcopat - 13 March 2009, 20:44:46
Denize düşen yılana sarılırmış... eskiye rağbet olsaydı bit pazarına nur yağardı... samsunspormu efsane ismail uyanıkmı efsane samsunspormu dahaçok kazandı? ismail uyanıkmı daha çok kazandı? biryerlerden gelir gelerek başkanlığı fuat köktaş veya herhangi birisi gayat rahat yapar.  Kİmse kafasını kuma gömmesin lütfen eğer gerçekten yüreği samsunspor için atıyosa kulübü bu durumda devralır ve gerekeni yapar. Kimse efsane deyildir  samsunsporda birileri gider birileri gider efsane olan samsunspordur kişiler deyil... saygılarımla
terbiyesizliğin,nankörlüğün gereği yok tamam bu site herkesin fikirlerine saygılı davranıp yer veriyo ama İSMAİL UYANIK sen donla gezerken bizleri ne kadar yücelttiğini tahmin bile edemezsin yaptıkları,yapacaklarıının teminatıdır efsane başkanın SAMSUNSPOR 1 MENTEŞOĞLU 2 İSMAİL UYANIK 3 de siz yazın bakalım o kadar başkanlar gördük

delikurt 55

Alıntı yapılan: berusa55 - 13 March 2009, 20:55:07
Samcopat mısın nesin kardeşim daha dün geldiğin nasıl belli siteye şu son yazdığınla...

Siteden bihaber yazılar yazacaksan işin var söylim... İsmail Uyanık başkana burda laf söyletecek adamı biraz zor bulursun!

Sana sonuna kadar katılıyorum dostum. İsmail uyanık gibi bir adama laf söyleyeceğine gitsinde başkalarını eleştirsin o çok iyi biliyo kimleri eleştireceğini saygılar.

ali ihsan

Alıntı yapılan: gozgoz yılmaz - 13 March 2009, 20:36:49
İsmail Başkan alemin en delikanlı adamlarından birisidir. Röportajında dediği gibi, kimse ona Samsunspor başkanlığından ayrıl demedi, kendisi bıraktı. Bunu da Samsunspor'un önünü açmak için yaptı. Çünkü İsmail Uyanık, sevgilisi Samsunspor'u siyasetçilere reklam kozu yapmadı, ne idüğü belirsiz adamların Samsunspor'u kullANmalarına izin vermedi, şehir kulübünde birileriyle kadeh tokuşturmadı, makamına gittiği şehir idarecileriyle basına poz verieken onları oturtup, kendisi başında beklemedi, siz de ayağa kalkın dedi, elbetteki bu birilerini rahatsız etti. İsmail Uyanık Samsun şehrine 5 gömlek fazla bir adamdır. Bu kentteki iki yüzlülüğü, kendi tabiriyle ahbap-çavuş ilişkini görmü ve bundan iğrenmiş bir adamdır. İsmail Uyanık adamdır!!!

Şimdi düşünün, İsmail Başkanın bırakma sebeplerinden hangisi değişti?

a) Bş. Bld. Bşk. ve zihniyeti
b) m.vekiller ve zihniyeti
c) iktidar partisi
d) şehrin bürokratik yapısı
e) alt kademe belediyeler
f) hiçbiri

Cevap f şıkkıdır. Samsun'da değişen birşey yok. İsmail Başkan o hataya bir kere düştü ve 2002'de YZY tarafından yalvar yakar geri getirildi. Samsunspor sevdası ağır bastı ve döndü. Sonrası yine yalnızlık politikası. İnsanın bir kere kandırılması tecrübesizlik/iyi niyettir ama ikinci kez aynı şekilde kandırılması aptallıktır. İsmail Başkan son derece zeki bir insan. Atılan nutuklarla gaza gelecek birisi değil. Onun başkanlığı döneminde niye o olmadı, niye bu olmadı diyen insanlar artık anlamışlardır herhalde tek başına 12 sene Samsunspor'u Süper Ligde tumanın ve bizim de alnımız açık, gururla ghezmemizin bedelinin ne olduğunu? İsmail Başkan bu bedeli iş hayatında da ödemiş bir isimdir. Bazıları çuvallarını doldururlen, iktidar zengini olurken o mesaisinin büyük kısmını Samsunspor'a ayırmıştır. Eğer maddi olarak çok güçlü olsa zannediyor musunuz kimsenin ağzının kokusunu çeksin?

Aynen katılıyorum sana Gozgoz .
İsmail Uyanık adamdır adam .

kayacan

Adnan Ölmez başkan olduğunda bende böyle bir hataya düşüp Adnan ölmezi desteklemiş İsmail Uyanığı eleştirmiştim.Ancak geçen yıllarda değeri anlaşıldı. İş bilenin kılıç kuşananın. İsmail Uyanığın her türlü desteğine muhtaçtır bu klüp.İsmail Uyanıksız yıllarda öyle şeyler gördükki Samsunsporun geleneğinde olmayan içimizi sızlatan hadiselerle karşılaştık. Olmaz ama bence tekrar başkan olmalı ve belediyede klübe kalıcı gelir sağlarsa tekrar eski günlere döneriz...

bengülü

sayın başkanımız ismail uyanık samsun'a özel işler nedeniylede gelse 14 yıldır bu klubün başkanlığını yapmış sayın uyanık tabiki gelicek ve ziyaret edicek şu ana kadar onun gibi samsunsporlu olan başkanı bulabildinizmi adam gibi adam İSMAİL UYANIK

samcopat

13 March 2009, 22:55:35 #36 Son düzenlenme: 14 March 2009, 00:51:02 samcopat
Değerli dostlar !!! bugüne kadar arkasında duramayacağım hiç bir fikirde beyanda bulunmadım. Kaldıki sizler bu seviyede (SAMSUNSPOR BİZ ) forum istesinde hakaret vari cümleler kurduğunuz taktirde hangi tartışmayı nasıl yapalım? doğruyu nasıl bulalım? belki sivri bir yazı yazmış olabilirim fakat kimseninde edebine aykırı cümleler sarfetmedim kimseye küfürde etmedim fakat görüyorumki alehimde her türlü ağır cümleler sarfedilmiş... elbetteki bunlara verebileceğim cevaplar mevcut!! ama vermeyeceğim... özgür bir ruhla fikirlerimi site kuralları içerisinde beyan edebileceğim bir forum sitesine yazı yazabileceğimi düşünmüştüm yanılmışım... herşey gönlününüzce olsun...

gozgoz yýlmaz

Alıntı yapılan: samcopat - 13 March 2009, 22:55:35
Değerli dostlar !!! bugüne kadar arkasında duramayacağım hiç bir fikirde beyanda bulunmadım. Kaldıki sizler bu seviyede (SAMSUNSPOR BİZ ) forum istesinde hakaret vari cümleler kurduğunuz taktirde hangi tartışmayı nasıl yapalım? doğruyu nasıl bulalım? belki sivri bir yazı yazmış olabilirim fakat kimseninde edebine aykırı cümleler sarfetmedim kimseye küfürde etmedim fakat görüyorumki alehimde her türlü ağır cümleler sarfedilmiş... elbetteki bunlara verebileceğim cevaplar mevcut!! ama vermeyeceğim... özgür bir ruhla fikirlerimi site kuralları içerisinde beyan edebileceğim bir forum sitesine yazı yazabileceğimi düşünmüştüm yanılmışım... herşey gönlününüzce olsun  değerli samsunsporlu kardeşlerim

Demogojiye gerek yok. Alttaki cümlelerine bir bak, ondan sonra seviyeden söz et istersen.

Alıntı yapılan: samcopat - 13 March 2009, 20:44:46
Denize düşen yılana sarılırmış... eskiye rağbet olsaydı bit pazarına nur yağardı... samsunspormu efsane ismail uyanıkmı efsane samsunspormu dahaçok kazandı? ismail uyanıkmı daha çok kazandı? biryerlerden gelir gelerek başkanlığı fuat köktaş veya herhangi birisi gayat rahat yapar.  Kİmse kafasını kuma gömmesin lütfen eğer gerçekten yüreği samsunspor için atıyosa kulübü bu durumda devralır ve gerekeni yapar. Kimse efsane deyildir  samsunsporda birileri gider birileri gider efsane olan samsunspordur kişiler deyil... saygılarımla

İsmail Uyanık, 1992'de Samsunspor'u devraldığında Samsunspor 2. Lige düşmüş, elinde doğru dürüst oyuuncusu olmayan, altyapıdan yetişen Vural gibi adamı bile Çorumspor'a satılmış bir takımdı. İsmail Başkan henüz 32 yaşında, iş hayatının en verimli günlerinde o bahsettiğin fedakarlıkları fazlasıyla yaptı. Yaşın kaçtır bilmiyorum ama 20-24 arasıdır diye tahmin ediyorum. Şimdi aynı başkan 50 yaşına gelmiş, mesaisini, parasını Samsunspor için harcamıştır. Öyle beceriksiz insanlar, başkanlar gördük ki İsmail Başkanın yanlışı bunların doğrusundan evladır. Bugünlerde en son yapılacak şey İsmail Başkanın Samsunspor sevgisini tartışmak olmalıdır!

şimşek_55

şimdi burada  efsane  başkan dediğimiz  kişi şehrin desteğini alamadıgından dolayı  bu ısı bıraktıgını belırtıyor .Yanı  bırılerının kulube para vermemsınden  dolayı. Ancak    onumuzde  bırde Ilhan Cavcav  ornegı  var . Genclerbırlıgı kımın  yardımını alıyor ama   futbolcu yetıstırerek  ,akıllı davranarak  kulubu donduruyor. Bunu nasıl yapıyor  genc oyuncuları bulup , oynatıp buyuk takımlara satarak. Ornekmı;Var hemde Samsunspordan.Emre Balak.Umıt mıllı oyuncu  Genclerbırlıgını ne kadara  gıttı ? Su ankı bonservıs degerı ne kadar. Samsunspor  kulubu  yıllardır  bunu yapamamıstır.Iyı futbolcu bulamamıs,ıyı yonetılmemıs,ıyı teknık ekıplerın  yonetımıne  sahıt olamamıstır. Senelerce ıcerısı  bosaltılan kulup  bugun ıcın  baskan bulamaz konuma  gelmıstır.Burada   vurgulanmak  ıstedıgım nokta sudur. Ismaıl uyanık Hasbı agadan sonra  bu kulube gelen en buyuk baskandır bunda  kımsenın tereddutu olmasın. Ancak   kulubun ıyı yonetılıp yonetılmedıgının  bır krıterı olmadıgından dolayı  ve samsunsporu bıraktıgı zamandakı Samsunsporun kopnumu ıle sımdıkı konumu arasında  fark oldugundan dolayı burada  barız olarak  ıyı yonettıgı  ortaya cıkar.  Benım  gorusum ıse  ıyı yonetılmedıgıdır.  Samsunspor  19 mayıs  stadında  sampıyonluk oynayan bır takıma karsı  sadece Ismaıl baskan  donemınde  15000 fenerlıye karsı oynamıstır. Buda  rahmetlı Teomanın SAmsunspor  bır dırenıs takımıdır  tezının   en buyuk  curutmesıdır. Samsunspor  dırenıs  degıl fethedılen  bır kulup seklıne  o macla  bırlıkte burunmustur.

KImse  unutmasın  Samsunspor  kullerınden  gerı dogacaktır . O zaman  baskan  cok buluruz.
Ama  kulturumuz  su olursa   o versın bu versın  ben kulup yoneteyım o noktada sıkıntılar  ve sancılarımız cok olacaktır kanısındayım.

Syg

mehmet yılmaz

Alıntı yapılan: şimşek_55 - 13 March 2009, 23:44:26
Samsunspor  19 mayıs  stadında  sampıyonluk oynayan bır takıma karsı  sadece Ismaıl baskan  donemınde  15000 fenerlıye karsı oynamıstır. Buda  rahmetlı Teomanın SAmsunspor  bır dırenıs takımıdır  tezının   en buyuk  curutmesıdır. Samsunspor  dırenıs  degıl fethedılen  bır kulup seklıne  o macla  bırlıkte burunmustur.

Şimdi o Gençlerbirliği, iyi yönetim vs. bunları geçtim çünkü bu forumda yıllardır konuşullan ve ilk başlarda İsmail Uyanık'a muhalif olanların bile sonradan hakkını teslim ettikleri tartışmalar yaşadık. Onun için tekrarın tekrarına gerek yok. Çok merak edenler ilgili başlığa bakabilirler.

http://www.samsunspor.biz/forum/index.php?topic=1820.0

Benim asıl ilgilendiğim konu şu; "rahmetli Teoman" ifadesini öyle hoyratça kullanmak olmaz bu bir. Hele hele Teoman'ın adeta bir uç nokta olarak gördüğü ve hayranlık beslediği bir isim olan, aynı hislere misliyle de karşılık veren Sn. Uyanık'ı tenkit etmek için Teoman'ı cümle arasına sokuşturmak ben de dahil hiç kimsenin haddi değildir bu da iki.

Üstteki cümleye gelirsek, ben mi anlamadım bilemiyorum. 2001'deki Samsunspor-FB maçında stadın büyük kısmının FB'lilere verilmesi rezilliğini İsmail Uyanık yönetiminin mi yaptığını söylüyorsun?

şimşek_55

ben 1.2.3 seklınde  dızelemıyorum  konusmamı dıkkat edersen  soyledıklerım cok net.

Ismaıl uyanık Samsunspor  tarıhınde  Hasbı mentesoglundan  sonra  en cok hatırlanan  baskanmıdır evet.

Kulup baskanlıgı acısından  basarısı tartısılabılırmı evet

Teomanın lafını  hoyratca kullanmadım  alıntı  yaptım  ve  alıntı yaptıgım kısıyede  gereken saygıyı gosterıp , onu andım

Ben ıkısını    karsı karsıya degılde  Samsunspor tarıhındekı bır gercegı vurgulamak ıcın bunları yazdım

Kuluplerde  rakıp takıma   yer tahsısını  kuluplerın  yapıyor. Baska bır makam   mevcutsa  acıkla  herkez gıbı bende aydınlanayım.

Ben  yer tahsısını  rezalet olarak  yazmadım.

Bende  Samsunspor tarıhınde  bırcok ısıme  haranlık beslıyorum ancak  bu onları  hıcbır zaman  sorgulamayacagım anlamına  gelmıyor.O zaman  onları. tabulastırmıs oluruz  kı    buda  bızım jargonumuzda  yok.

Syg

mehmet yılmaz

Sen soruma cevap ver arkadaşım , 2001'deki maçta stadın Fenerlilere İsmail Uyanık tarafından mı verildiğini söylüyorsun? ( Ben rezalet olarak nitelendiriyorum. ) Aydınlatma işini az sonra yapacağım...

diver55

Değerli arkadaşlar sorun ne biliyor musunuz? Samsunsporu hep kişilerle özdeşleştirmeye çalışıyoruz. Değerli arkadaşlar Samsunspor kişiler üstüdür bunu öncelikle kabul etmeliyiz. Bir diğer mevzu ise dikkat edin herkes kavga etmeye kızmaya ve dışlamaya o kadar hazır ve istekli ki bu ortamda sağlıklı görüş alış verişi yapılamaz fikir üretilemez.Camiamızın bütünlüğe ihtiyacı vardır.
Hiç şüphesiz Sn. Uyanık'ın Samsunspor'da hakkı ödenemez ve emeği çoktur evet efsanedir. Ama biz bu günü değerlendirip geçmişten ders almalıyız. Kulübümüzün bu gün bu duruma düşmesini de hep bir sebeplere bağlamaya çalışıyoruz. Sonuçta kulübümüzün bu günkü durumunda geçmişte yöneticilik yapmış kişilerin de hataları vardır. Bunları da eleştirmeliyiz. Zengin fedakar başkanların dönemi artık bitmiştir. Kulüplerin ayakta kalması kurumsallaşmadan vekalıcı gelir kaynaklarının sağlanmasından geçiyor. Samsunspor tüm bu altyapıyı rekor transfer ücretleri ile futbolcu sattığımız dönemlerde yapabilir, bu gün süper ligde rahat takımlardan biri olabilirdi ancak biz futbol sektörünün mali krizde olduğu bir döneme öyle kötü bir mali tabloyla girdikki iş çok zor. Şu dakikadan sonra hiçbir efsane bu maddi külfeti yüklenmek istemez malesef. Üstüne üstlük yerel yönetim hakkında da Samsunspora zorla bağış toplandığı yönünde davalar açılmıştır. Zor ve talihsiz bir dönemden geçiyoruz. Herkes söylediklerinde haklıdır ama birbirimizin fikirlerine tahammüllü olmalı ve yeni fikirler üretmeye çalışmalıyız arkadaşlar. Samsunspora nefes aldıracak, düzlüğe çıkartacak, kurumsallaştırıp kalıcı gelir kaynakları sağlayacak bir çok Samsun sevdalısının bir araya gelmesini diliyorum. Çözüm şehir birlikteliğinden geçiyor. Saygılarımla,  

şimşek_55

İSMAİL UYANIK

01.06.1992-20.01.2001

YUSUF ZİYA YILMAZ

21.01.2001-25.06.2002

PArdon kendımı  tenzıh ederım. Ben burada sıteden   ozur dıleyeyım. Ismaıl baskan  bırakmıstı .MAalesef bu acıyı Samsunspora  yasatan  arkadasta   bugun taraftarın en cok konustugu ısım.

mehmet yılmaz

14 March 2009, 00:14:42 #44 Son düzenlenme: 14 March 2009, 00:20:03 samsuni
Alıntı yapılan: şimşek_55 - 14 March 2009, 00:10:51
İSMAİL UYANIK

01.06.1992-20.01.2001

YUSUF ZİYA YILMAZ

21.01.2001-25.06.2002

PArdon kendımı  tenzıh ederım. Ben burada sıteden   ozur dıleyeyım. Ismaıl baskan  bırakmıstı .MAalesef bu acıyı Samsunspora  yasatan  arkadasta   bugun taraftarın en cok konustugu ısım.

Kendi kendini aydınlatmış oldun böylece.

İsmail Uyanık yanlış yapmış mıdır? Yığınla... Ama doğruları hele de Samsunsporluluğu o kefeyi çok ağır bastırır. Kendimin Samsunsporluluğunu tartışırım onunkini asla.

Ve kusura bakma ama İsmail Uyanık'ı oturduğu yerden eleştirecek adam önce Samsunspor'a vakıf olacak, kendi sorumluluklarını yerine getirmiş olacak. Ben kendimde bu hakkı görmüyorum!

Şimdi üstteki numaralandırmamı tekrar oku istersen değerli Samsunsporlu arkadaşım.

Ve biz YZY'ye para vermediği için değil, Samsunsporluluğu hakir gördüğü, işi ehline teslim etmediği için kızıyoruz aslında...

@diver55

Görüşlerine katılıyorum. Samsunspor kişi değildir fakat şunu da unutmayalım, Samsunspor kendisini yönetenin karakterini alır. İsmail Uyanık, sağı solu belli olmayan, İstanbul düzenine kafa tutan, özgün, muhalif, karizmatik, tek başına yönetim yanlısı ve sadece Samsunsporlu bir adamdı; dolayısıyla onun takımı da öyle idi. Elbetteki tek kişinin para verdiği kulüp modelleri tükenmiştir, nitekim İsmail Başkan'ın bırakma sebebi de budur. Şehirde ortak hareket edilmemesi...

**

Yaşadığımız 4 yıldan sonra İsmail Başkan'a yapılan en ufak bir eleştiriye bile tahammül edemiyorum. Belki biz abartıyoruz ama yokluğunda kıymetini daha da iyi anladık.