Samsunspor Olağan Genel Kurulu - 10 Nisan 2009 Cuma Saat: 17.00 - ÇAGEM İlkadım

Başlatan Recep, 14 February 2009, 19:22:27

« önceki - sonraki »

jean

su oldugumuz durumdan bir sihirli degnekle kurtulmamizi bekliyorum hala bi rumutla

red_white

ya yeter arkadaş kalalım kayyuma kalalım bunlara muhtaç değilizzz amatörde oynarız sorun değil zaten başarısı için  sevdalı değiliz biz Samsunspor umuza bizim yaşam tarzımız ama elbet birgün hesap sorulucak onlardan

MeL_55

AlıntıBİR GARİP KONGRE!

Çok kongre görülmüştür ama dün yapılan Samsunspor Kongresi gibisi pek görülmemiştir. İşte böylesi görülmeyen kongreden ilginç notlar

*Kongre biter bitmez istifalar başladı. Önce Turgut Tüfek, ardından da Sadi Subaşı istifalarını açıkladılar. Bu iki istifanın şaşkınlığı yaşanırken Kazım Yılmaz ve Adnan Ölmez'in istifaları geldi ve şaşkınlık şoka dönüştü.

*Dört yönetici de yapılan oldu bittiye isyan ediyorlardı. Kimse görüşlerini almamış, kimse herhangi bir şey sormamıştı. Sam-Sev Başkanı Sadi Subaşı ile işadamı ve Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz yönetim kuruluna aday gösterildiklerini orada öğrendiler. Daha ne oluyor diye sormaya fırsat bulamadan da yönetim kuruluna seçildiler.

*Turgut Tüfek ve Adnan Ölmez salonda bile yoktular. Her şey gıyaplarında olmuş bitmişti. Duyduklarında da tepkileri sert oldu. İlk istifa açıklaması Turgut Tüfek'ten geldi. Onu Sadi Subaşı, Kazım Yılmaz ve Adnan Ölmez'in istifaları izledi.

*Pazartesi resmi mesai başlayıncaya kadar daha kimlerin istifa edeceği merak ediliyor.

*Kongre her zamankinin aksine kenar ilçelerde değil, İlkadım İlçesi'ndeki Tek-Gıda İş Sendikası salonunda yapıldı. Noksanlıklar oldukça fazlaydı ve bu eleştirilere konu oldu.

*Sam-Sev Başkanı Sadi Subaşı "söyleseydiniz ben düzenlerdim bu salonu, bu salon Samsunspor'a yakışmıyor" dedi.

*Salonda, muhalefet partilerinin belediye başkan adayları vardı ama iktidarın ne başkanları ne de adayları vardı. İktidarı sadece Suat Kılıç temsil etti.

*Sadi Subaşı, kenti yönetenlerin kentin markasına sahip çıkmadıklarını öne sürdü ve sert eleştirilerde bulundu. Sadi Subaşı konuşmasında "bu kulübün gelirlerine temlik koyanlar, hep kulüp menfaati için bunu yaptıklarını para almak gibi bir niyetlerinin olmadığını, sırf başkaları kulüp gelirlerine haciz koymasın diye bunu yaptıklarını söylüyorlar ama birkaç gün önce bir iş adamı ortaya çıkıp da 'siz temlikleri kaldırın ben kulübü bu haliyle üstleneceğim' dediğinde kimse kaldırmadı, herkes yan çizdi" diyerek eski yöneticilere sitem etti. Israrlara rağmen bahsettiği iş adamının adını vermedi.

*Kongrenin hemen ardından gelen istifalar Samsunspor'un yakında yeni bir olağanüstü kongreye gideceğinin habercisi oldular. Yerel yönetim seçimlerinden sonraki süreçte göreceğimiz ilk kongre Samsunspor kongresi olacak gibi gözüküyor.
  Eklenme : 14.03.2009

Seni Uzaktan Sevmek

Samsunspor'da Başkan Adayı Çıkmadı!
--------------------------------------------------------------------------------
Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Samsunspor'un olağan kongresinde aday çıkmaması üzerine 5 eski kulüp başkanın da içinde bulunduğu bir Yönetim Kurulu listesi oluşturuldu.
14 Mart 2009

Tek Gıda İş Sendikası toplantı salonunda yapılan Samsunspor Olağan Kongresi'nde Yönetim Kuruluna ve Kulüp Başkanlığına aday çıkmadı.

Bunun üzerine söz alan Kulüp eski Başkanlarından ve Divan Kurulu Başkanı Hakkı Tomaç, bugünkü kongrede yönetim kurulu oluşturulamaması halinde kulübün yasal olarak fesih sürecine girebileceğini söyledi.

Bu nedenle bir yönetim kurulu oluşturmak zorunda olduklarını ifade eden Tomaç, aralarında 5 eski kulüp başkanının da bulunduğu bir Yönetim Kurulu listesini Genel Kurulun oyuna sundu. Oylama sonucunda söz konusu liste kabul edildi.

Tomaç, konuşmasında listede yer alan bazı isimlerle henüz görüşmediklerini ifade ederek, bu kişilerin kabul etmedikleri takdirde istifa edebileceklerini belirtti.

Oylama sonucuna göre Yönetim Kurulu Hakkı Tomaç, Aslan Çınar, İsmail Uyanık, Adnan Ölmez, Mazhar Başoğlu, Kazım Yılmaz, Sadi Subaşı, Turgut Tüfenk, Nejat Anıl, Eyüp Güler, Fevzi Apaydın'dan oluştu.

Seni Uzaktan Sevmek

bu haber haber 7 com da cıktı ve başlığı da 'Eski başkanlar Samsun'a umut oldu' şeklindeydi..yakın zaman önce ismail başkanın kulüpte olması da puzzle parçalarını birleştiriyor sanki..valla ben samsunumuz adına heyecanlandım hayırlısı inşallah..

CriminaL

istifa edenler bence haklılar emri vaki ile iş yapılmaz bunlar cocuk değil..kendilerini kurtarmak için yapılmış bir hareket olarak görüyorum gerisi fasa fiso..korkuyorlar herşey ortaya çıkacak diye.uyan artık samsun bunlara göz kapama dolandırıcılar bir bir çıksın ortaya bu taraftar da kime güveneceğini kimi seveceğini net olarak öğrensin ve bilsin..samsunspor üzerinden kirli oyunlar düzenleyenler çeksinler cezalarını kimin ne mal olduğu ortaya çıksın..eğer bunlar kayyuma kalmakla olacaksa kayyuma da kalınsın küme de düşülsün..sonra tertemiz bir sayfa açarız en azından kendimize

CriminaL

Alıntı yapılan: SENİ UZAKTAN SEVMEK - 14 March 2009, 21:19:55
bu haber haber 7 com da cıktı ve başlığı da 'Eski başkanlar Samsun'a umut oldu' şeklindeydi..yakın zaman önce ismail başkanın kulüpte olması da puzzle parçalarını birleştiriyor sanki..valla ben samsunumuz adına heyecanlandım hayırlısı inşallah..

hangi umut yahu dalga mı geçiyor bunlar?? herşeyin ortaya çıkmasını engellemek için yapılmış bir hareket bu

celebi

ali ihsan

Alıntı yapılan: celebi - 14 March 2009, 22:14:58
hakkımızda hayırlısı olsun inşaallah

Samsun'da pek hayırlı adam kalmamış çelebi

ramcQ_55

Alıntı yapılan: SENİ UZAKTAN SEVMEK - 14 March 2009, 21:19:55

hadi onlara sorulmuş olsa ve kabul etmiş olsalar tamam düzlüğe cıktık derdik ama nerdeee haberleri bile yok

55.hakan

Samsunspor'un kaderi seçim sonrasına

Samsunspor'da yeni Başkan ve Yönetim Kurulunun belirlenmesi Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu' nun da önerisi ile 29 Mart yerel seçimlerinden sonraya kaldı.

Samsunspor' un içinde bulunduğu yönetim sorunu divan Başkanı Hakkı Tomaç' ın açıkladığı geçici yönetimle çözüme kavuşturuldu. Bu çözüme göre, Samsunspor'a başkan olarak hizmet veren 5 eski başkanın eş başkanlığında geçici bir yönetim oluşturuldu. Divan Başkanı Hakkı Tomaç, eski başkanlarla her hangi bir görüşme yapılmadığını, mutabakatlarının alınmadığını ancak bu formülün çözüm için şart olduğunu bildirdi.

Samsunspor Kongresi'nde Hakkı Tomaç' ın verdiği listeyle Hakkı Tomaç, Aslan Çınar, İsmail Uyanık, Adnan Ölmez ve Mazhar Başoğlu, Turgut Tüfenk, Kazım Yılmaz, Sadi Subaşı, Necat Anıl, Fevzi Apaydın, Eyüp Güler eş başkanlığa seçildi.

Yönetim Kurulu Yedek Listesi ise; Abdi Azgar, Tahsin Raci Kosif, Naci Pınar, Erkut Tutu, Ömer Çoruh, Suat Çakır, Hayati Ergör, Metin Ateş, Fikret Yalçın, Cahit Kaya, Cevat Öncü olarak belirlendi.

Bu şehrin lideri yok

Kongrede faaliyet raporu üzerinde söz alan SAMSEV Başkanı Sadi Subaşı, "Uçurumun kenarındayız. Burada ya gerçekleri konuşacağız, gerekli tedbirleri alacağız, ya da bundan sonra kongre yerine cenaze töreni düzenleyeceğiz. Bu şehir Atatürk'ün şehri diyerek kimi kandırıyoruz. Bizleri bunca spor alt yapısı olan bir şehirde yaşarken, spor alt yapısı olmayan şehirleri kıskanacak duruma düşürenler utanmalıdır. Kimse bu şehirde 19 Mayıs kenti lafını ağzına almasın bu kendimiz kandırmaktan başka bir şey değil. Bu şehrin lideri yok. Samsun'u yönettiğini iddia edenler, Samsun'un lideri olmak zorundadırlar. Kente liderlik yapmayanların yöneticilik yapmasının da anlamı yoktur� şeklinde konuştu. Ayrıca Subaşı düzenlenen kongredeki organizasyon eksikliklerine de dikkat çekerek � Bana söyleseydiniz ben çok daha iyi bir kongre organizasyonunu hazır hale getirirdim. Bugün gördüğüm tablo tamamen acizlikten ibaret� dedi. Zira kongrede sık sık ses problemleri yaşanması tepkilere neden oldu.

Samsunspor kayyuma gitmelidir

Balkan Türkleri Konfedarasyon Genel Başkan Yardımcısı İzzet Altuntaş, Samsunspor' un geriye doğru 10 yıllık hesapları masaya yatırılmadan ve kimin ne yaptığı ortaya çıkmadan Samsunspor' un düze çıkamayacağını belirterek şunları söyledi: "Son bir kaç yıldır bizi kayyuma gitmekle korkutuyorlar. Kayyuma gitmek Samsunspor' un felaketi değil kurtuluşudur. Samsunspor kayyuma gittiğinde bütün hesaplar didik didik edilmeli, kim ne vermiş, kim ne almış, kim kulubün parasını nasıl harcamış bunlar ortaya çıkmalı. Kulübe gerçekten yardım eden 5�6 kişinin dışında kulübün üzerinden şov yapan, siyaset yapan, şöhret olan herkes hesabını vermelidir."

Altuntaş, 1000 altın adam kampanyasını da eleştirerek salonda bulunan AK Parti Samsun Milletvekiline hani 1000 Altın Adam Kampanyası için 400 isim cepte demiştiniz� diyerek seslendi.

Altuntaş oldukça coşkulu yaptığı konuşmasında Samsunspor eski Başkanı Fuat Köktaş' a iki soru sordu. Birincisi Samsunspor' un A takımı mahkemesinde neden müdahil olmaktan vazgeçtiği idi. İkinci sorusu ise kongreye birkaç gün kala Köktaş' ın neden istifa ettiği idi.

Hesaplar incelenirse alacaklı çıkarız

Yöneticilerden Avukat Ata Giritli, 1990'dan beri hesapların incelenmesi halinde sayısız usulsüzlükler çıkacağını ve bugün alacaklı gözükenlerin bu incelemeden sonra borçlu çıkacağını öne sürerek, iki faturayı örnek gösterdi. İki faturada 400 bin TL'lik şişirme olduğunu öne süren Giritli, "Bu sadece iki örnek. Yöneticilik yaptığım dönemde biz emekli bir Sayıştay denetçisine hesapları incelettik, usulsüzlükleri ortaya çıkardık. Ben Samsun Valiliği'ne İçişleri Bakanlığından denetçi talebiyle başvurdum. Bir yıl geçti, hala gelmen giden yok. Bu hesaplar karıştırıldığı zaman neler neler çıkacak. Onun için ben de kayyuma gitmesini destekliyorum. Kayyum'a giderse daha iyi olur" dedi.

Suçu iyi niyetlilerde aramayın

AKP Samsun Milletvekili Suat Kılıç, söz alarak bin altın adam projesiyle ilgili eleştirileri yanıtladı. Bin altın adam projesini iyi niyetle ortaya attıklarını söyleyen Kılıç, "Eğer bu proje yeterince başarılı olmadıysa suçu iyi niyetle ortaya atanlarda değil, projeye gerekli desteği vermeyenlerde aramak gerekir" dedi.

Kılıç ayrıca Samsunspor dergisine de değinerek � Bu salonda olan kaç kişi Altın Adam Kampanyasında yer aldı sormak istiyorum. Bir dergi çıkarttı bu kulüp 1 milyon 230 bin kişilik şehirde bu dergiye abone olanların sayısı 400 olarak kaldı. Ayrıca bu dergi bir Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş spor kulüplerinin dergilerinden çok daha kaliteli ve görsel zenginliğe sahip çarpıcı konuları işleyen bir dergi. Ben Samsunspor dergisine üyeyim bu salonda bulunan herkes de üyemi? Samsunspor dergisi için Halkbank' tan, Vakıflar Bankasından kağıt ve matbaa sponsorluğu aldık. 2 paket sigara parasına yani 10TL ye satılan bu derginin abone sayısı 400'de kaldı� şeklinde konuştu.

Samsunspor eski Başkanı Fuat Köktaş, A takımı operasyonunun Samsunspor' a yardım etmemek için gerekçe olarak gösterilmesini eleştirerek, "Samsunspor A takımı operasyonunun hiç bir yerinde yoktur. Ne içinde, ne dışında, ne arasında ne de cezasında. Kimse A takımı operasyonunu bahane olarak göstermesin. Siz yönetici olarak, belediye başkanı olarak yaptığınız bir başka uygulamadan da, imar tadilatından da yargılanabilirsiniz, ihalelerden de yargılanabilirsiniz. Onlardan yargılandık diye onları yapmaktan vazgeçiyor musunuz? Nasıl imar tadilatına devam ediyorsanız, ihalelilere devam ediyorsanız, Samsun spor'a katkıya da devam etmek zorundasınız. Eğer kentin markasına sahip çıkamıyorsanız, kusura bakmayın, o zaman oturduğunuz makamı da benim miadım doldu diye terk edeceksiniz. Bu belediye başkanı da olur, milletvekili de olur, Maalesef Samsunspor yeterli desteği görmemiştir. Çevre illeri, orada sağlanan imkânları biliyoruz. Başkandım tüm bunları konuşmadım. Benim derdim kimseyi suçlamak değil, benim derdim bu kulübü yönetmektir. Bugüne kadar hep bunu yapmaya çalıştım. Geçmişi hiç suçlamadım, eski defterleri hiç açmadım. Çünkü bu kente zarar verir. Ama açılması gerekiyorsa açacaklar, açtıracaklar bellidir" diye konuştu.

21 Şubat'taki kongrede kulübün durumunu açık açık dile getirdiklerini ve aday olmayacaklarını açıkladıklarını belirten Başkan Köktaş, son olarak dikkati bir kere daha çekmek için salı günü istifa ettik. İstedik ki ilgililer ciddiyeti anlasınlar ve kalan 4 günü değerlendirsinler. Ama yeterli anlatamamışız. Ben istifa ettim ama bu kulüp Mayıs'a kadar gerekli tedbirler alınmazsa dağılır, bir daha da kendini toparlayamaz. Hala 15 günlük bir süre var. Birileri, bu kenti yönetenler bu süreyi iyi kullanırlarsa hala bir umut var." şeklinde konuştu.

Köktaş, Altıntaş'ın sorularını da cevaplandırarak şunları söyledi: � Ben takımımızın avukatı olan Ata Giritli ile mahkeme konusunu görüştüm. Bu mahkemede müdahil olmanın takımımıza hiçbir şey kazandırmayacağını kendisi bana aktardı. Bende Büyükşehir Belediyesi ile Takımımız arasında soğukluğun devam etmemesi için mahkemeden vazgeçtim ama Samsunspor' un nerede bir kör kuruşu varsa onun peşini bırakmam. İstifam ise sürekli söylediğim bu olumsuz durumun ciddiye alınması içindi. Dikkatleri bu kongre için bir adım atmaya kanalize etmek için istifa ettim ama bu da bir işe yaramadı. Ben 21 Şubat'taki kongrede şehirde olmayacağımı dile getirmiştim ama vicdanım el vermedi gene buradayım.

Son olarak Tomaç, "Başkanlar göreve kabul etmez istifa ederse, yedek üyelerle işi götüreceğiz. Böylece olağanüstü kongre için zaman kazanacağız. Kulübü kapanmaktan kurtaracağız" dedi.

29 Mart yerel seçimlerinin ardından ise Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı kim olursa derhal temaslar başlayacak ve yeni Samsunspor Yönetmi oluşturulması için harekete geçilecek.

Siyasilerin ilgi gösterdiği kongreye Ak Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, DSP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ceyhun Karamangil, Saadet Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Tahsin Şengül, CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Atalay, MHP İlkadım İlçesi Belediye Başkan Adayı Necaattin Demirtaş, CHP İlkadım İlçesi Belediye Başkan Adayı Nihat Batur da katıldı.

Oylamada yeni yönetim kabul edildi.

KAYNAK:http://www.haberexen.com/news_detail.php?id=10023

ugrass

oguz_5528

CeBinE para indirenn yöneticiler cezalarınıı çeksinler ...tek isteğim buu

ramcQ_55

14 March 2009, 22:28:59 #373 Son düzenlenme: 14 March 2009, 22:31:08 ramcQ_55
Alıntı yapılan: farUqras - 14 March 2009, 22:21:50
ne olcak halimiz cok merak ediyorumm..!

;D ;D ;D aramızdan başkan ve yönetim cıkartalım  ;D;D ;D
gelenlerinde parası yok bizimde hiç olmassa taraftar sahiplendi gibisinden hava vermiş oluruz samsuna sonrada istifa ederiz sebebide yzy bize destek vermedi bizde istifa ettik deriz 
herkezin yaptığı gibi gerci biz herkez deiliz ama

KocumVolkan

ceblerine para indirenler olduysa enbet cezalarını çekeceklerdir ama şunuda unutmamak lazım 1 tane Samsunspor var ve malesef ne kadar umutlansakta hep hüsran hep hüsran inşallah biri çıkar gelirde kurtarır şu kulubu