55 numaranın büyüsü

Başlatan seckin55, 22 December 2008, 17:50:15

« önceki - sonraki »

seckin55

22 December 2008, 17:50:15 Son düzenlenme: 22 December 2008, 18:05:17 seckin55

Samsunspor'da Sefa Aksoy dışında Süper Lig ve Bank Asya'da 55 numarayı giyen 14 futbolcu var.

Turkcell Süper Ligi ve Bank Asya 1. Ligi'nde 55 numaralı formayı giyen futbolcuları araştırdık. Ağırlık olarak Samsunlu oyuncuların giydiği 55 numaralı formaya yabancıların da büyük ilgisi var. Ancak Samsunlu olup da 55'i giymeyen de futbolcular bulunuyor

NUMARALARIN ANLAMI VAR
Futbolcuların giydiği formaların numaraları kendilerine göre bir anlam ifade ederek, Samsun'un plaka numarası olan 55'i giyen futbolcuları araştırdık. Turkcell Süper Ligi ve Bank Asya 1. Ligi'ndeki takımlara baktığımız zaman 36 takımda 15 futbolcu 55 numaralı formayı giyiyor. Bu oyunculardan çoğu Samsunlu olduğu için 55'i tercih ederken, Denizli doğumlu olan Eskişehirspor futbolcusu Bülent Ertuğrul ve 3 yabancı oyuncu da 55'i tercih etmiş.

GALATASARAY'DA SABRİ
Samsunlu olan futbolculardan Galatasaray'da forma giyen Sabri Sarıoğlu 55 numarayı tercih edenlerden birisi. Sabri dışında Süper Lig takımlarından Gençlerbirliği'nde Emre Balak, Kayserispor'da Armağan Kuş, Konyaspor'da Caner Altın 55 numarayı taşıyor. Yabancı oyunculardan ise Ankaragücü'nde Tunuslu Chaabani Moine, Hacettepe'de Ganalı Shaibu Yakubu ve Kocaelispor'da top koşturan Sırbistan Karadağlı Dorde Tutoric'de 55'i giyen futbolcular arasında.

55'İ GİYMEYENLER DE VAR
Bank Asya 1. Ligi'nde ise Samsunlu futbolculardan Adanaspor'da Erkan Ergün, Çaykur Rizespor'da Volkan Koçaloğlu, Karabükspor'da Kadir Tütüncü, Diyarbakırspor'da Şenol Demirci, Malatyaspor'da Celil Sağır, Manisaspor'da Samet Kılıç ve Kırmızı- Beyazlı ekibimizde de Sefa Aksoy 55 numarayı taşıyor. Bu oyuncular dışında Fenerbahçe'de Gökhan Gönül, Trabzonspor'da Adnan Güngör ve Sivasspor'da da Musa Aydın Samsunlu olmasına rağmen 55'i giymiyor.

BANK ASYA 1. LİGİ'NDEKİ 55 NUMARALI OYUNCULAR
Adanaspor : Erkan Ergün
Çaykur Rizespor : Volkan Koçaloğlu
Diyarbakırspor : Şenol Demirci
Karabükspor : Kadir Tütüncü
Malatyaspor : Celil Sağır
Manisaspor : Samet Kılıç
Samsunspor : Sefa Aksoy

TURKCELL SÜPER LİGİ'NDEKİ 55 NUMARALI OYUNCULAR
Ankaragücü : Chaabani Moine
Eskişehir : Bülent Ertuğrul
Galatasaray : Sabri Sarıoğlu
Gençlerbirliği : Emre Balak
Hacettepe : Shaibu Yakubu
Kayserispor : Armağan Kuş
Kocaelispor : Dorde Tutoric
Konyaspor : Caner Altın

Kaynak: Samsun.Net[/b]

veis

GÜZEL BİR ARAŞTIRMA OLMUŞ TEŞEKKÜRLER.

seckin55

Samsunsporumuzda bundan önce 55 numarayı kaptan Ercan Koloğlu, Celil Sağır, Erol Kapusuz >:( giydi..

Sefa şuan 55 numaranın hakkını veriyor mu bence hayır..en çok hakeden Oktay yada Murat..gerçekten yurekten ve 55 numaraya yakışır oynadılar ilk yarı boyunca.

mehmet yılmaz

Erol Kapusuz'a 55 numarayı veren zihniyetin ben...

Samsunspor ruhu, Samsunspor geleneği derken böyle ayrıntıları kastediyorduk biz. Sefa 55'in hakkını veremiyor ,bu çok açık. 

MeL_55

Alıntı yapılan: samsuni - 22 December 2008, 18:35:03
Erol Kapusuz'a 55 numarayı veren zihniyetin ben...

Samsunspor ruhu, Samsunspor geleneği derken böyle ayrıntıları kastediyorduk biz. Sefa 55'in hakkını veremiyor ,bu çok açık. 

55 numarayi Oktay Delibalta'ya versinler, bakin ozaman hakkini veriyormu vermiyormu diye.

kuzey55

55 numara oktay'a verimeliydi gelecek sezon bu formayı oktay giymeli...

Clint_Eastwood

Milan'da 6 numaralı forma Franco Baresi için emekliye ayılmış, aynı şey Maldini için de geçerli. Maldini'nin 3 numaralı forması Milan genç takımında oynayan oğlu A takıma çıkana kadar yine emekliye ayrılacak... Brescia takımında da 10 numaralı formayı hiç bir futbolcu giyemez çünkü 2004 de futbola veda eden efsane oyunca Roberto Baggio ile 10 numaralı forma ebediyen emekli olmuştur...

Bizde de 55 numaralı o kutsal formayı her önüne gelen giyiyor... Erol Kapusuz gibi Samsunla alakası olamayan bir oyuncu bile... Keşke Ercan gibi bir kaptamdan sonra o forma emekliye ayrılsaydı...

Ama bence şöyle olabilir... 55 numaralı forma taraftara verilebilir, hiç bir oyuncu giyemez...

seckin55

55 numara takımımızda herzaman olmalı..ama adam gibi adamda olmalı..yurekten oynayanda olmalı..

İbrahim Akın' da Bjk ve İBB takımlarında 55 giydi ve giyiyorda..hemen hemen her takımda bi oyuncumuz var.ben Cenk İşlerden beklerdim.

Kayseri Erciyesin sag bek oyuncusu Kamil' de ole..Kendisi samsun amatör takımlarından Azotsporda yetişti..

örnekler çok..araştırmaya devam... ;) ;)

Tufan

ya bursaspor gibi 55 numarayı taraftara bırakıp sadece taraftar formalarında 55 olsun
yada ercan kaptan, zamanında celil gibi formanın hakkını verip takımı sırtlayanlara verilmeli...
sefa şu 17 maçın hangisini kurtarmıştır veya 55 numaranın ağırlığını ne kadar hissetmiştir şenol demirci ben samsunsporda oynamak istiyorum demiş sene başında hayrettin veto etmişti keşke gelseydi o giyseydi en azından hırsıyla hakkını verirdi.

kumköylü ahmet

55 numara kutsaldir.suana kadar ercan ve celil hakkini vermisdir.
basdan demisdim o cocuk sefa 55 numara agir gelir diye ona suan samsunda onu hak eden bir futbolcunun olduguna inanmiyorum.
saygilar

pitbul055

samsunsporumuzda 55 numaralı forma OKTAY DELİBALTA kardeşimize daha çok yakışır bence.

seckin55

inşallah sefa ikinci yarı giymiş oldugu 55 numaralı formanın hakkını verir de bizleri de utandırır.. ;)umarım...

nomak55

o numara bir sembol olabilr ancak bana önce takım olarak iş yapacaklar sonra numaraları tartışacağız

samsunmania

24 December 2008, 01:28:38 #13 Son düzenlenme: 24 December 2008, 01:33:21 samsunmania55
Amatör de olsa arkadaşlarımla haftada 2 kez futbol oynuyorum. Yaşım burada yazan çoğu arkadaşımdan fazla. O yüzden süper topçuyum deme lüksüm yok. :( :( İdare ediyoruz işte.Tam takım Samsunspor formamla oynuyorum her zaman. Bundan 16 ay önce bileğim döndü ve yaklaşık 13 ay topa bile vuramadım. Maçlara başlayınca Samsunspor formamı giyip maç etmedim ki o formayı asla çıkarmam. Nedeni ise şu. Form tutana kadar insanların formamla beni işaret edip kötü oynadığmı söylemesini istemedim. Bana desinler hiç mühim değil ama formamla beni işaret etmesinler yeter dedim. Yakıştıramadım kırmızı beyaz aşkıma kendi oynadığım topu. Daha yeni yeni özümün, aslımın sembolü formamı giyip maçlara çıkıyorum.
Ben Samsunlu bir futbolcu olsaydım ve Samsunspor'da oynasaydım tabiri caizse canımı dişime takar, ne olursa olsun bütün enerjimi son damlasına kadar harcardım. İcabında orada ölürdüm. Hele bir de 55 no gibi bir forma bana verildiyse artık gerisini düşünün. O formanın karizması altında ezilmemek gerekir.
Kıssadan hisse. Anlayan sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az. 55 no yu taşıyan futbolcu kardeşime de nacizane bir göndermedir.

beşnumara

Alıntı yapılan: samsunmania55 - 24 December 2008, 01:28:38
Amatör de olsa arkadaşlarımla haftada 2 kez futbol oynuyorum. Yaşım burada yazan çoğu arkadaşımdan fazla. O yüzden süper topçuyum deme lüksüm yok. :( :( İdare ediyoruz işte. Bundan 16 ay önce bileğim döndü ve yaklaık 13 ay topa bile vuramadım. Maçlara başlayınca Samsunspor formamı giyip maç etmedim ki o formayı asla çıkarmam. Nedeni ise şu. Form tutana kadar insanların formamla beni işaret edip kötü oynadığmı söylemesini istemedim. Bana desinler hiç mühim değil ama formamla beni işaret etmesinler yeter dedim. Yakıştıramadım kırmızı beyaz aşkıma kendi oynadığım topu.
Ben Samsunlu bir futbolcu olsaydım ve Samsunspor'da oynasaydım tabiri caizse canımı dişime takar, ne olursa olsun bütün enerjimi son damlasına kadar harcardım. İcabında orada ölürdüm. Hele bir de 55 no gibi bir forma bana verildiyse artık gerisini düşünün. O formanın karizması altında ezilmemek gerekir.
Kıssadan hisse. Anlayan sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az. 55 no yu taşıyan futbolcu kardeşime de nacizane bir göndermedir.
bize böyle ruh lazım.iki idman arası eve karı kız kapatıp kampa giren değil :'(