Trabzonspor hidroelektrik santralinden gelir bekliyor ya biz?

Başlatan kayacan, 25 October 2008, 22:22:22

« önceki - sonraki »

kayacan

Hürriyet gazetesinden aldığım haber şöyle...
AlıntıTrabzonspor'un borcu açıklandı
A.A.   25 Ekim 2008 

Trabzonspor Kulübü'nün 21. Olağan Divan Genel Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıca Trabzonspor Kulübü'nün mevcut borcunun 56 milyon 897 bin YTL, olduğu açıklandı.

Zorlu Grand Otel'de düzenlenen genel kurulda, ilk olarak divan başkanı Nizamettin Algan'ın yaptığı konuşmanın ardından kulüp genel sekreteri Hasan Yener, yönetim kurulunun faaliyetleri hakkında üyelere bilgi verdi.

YENER: "HES PROJESİ, KULÜP AÇISINDAN HAYATİ BİR PROJEDİR"

Yener, yönetim kurulunun göreve seçildikleri günden itibaren geçen 8 aylık süreçte sadece saha sonuçları ile ilgili değil, kulübe kalıcı gelir kaynakları konusunda yoğun çaba sarf ettiğini belirterek, "Bu projelerin başında Uzungöl Regülatörü ve HES projesi gelmiştir. Kulübümüz bünyesinde yer alan Bordo-Mavi Enerjinin uzun süredir takip ettiği ve gerçekleştirmek istediği projenin tüm işlemleri tamamlanarak enerji şube müdürlüğüne iletilmiştir. Bu proje, 25 milyon ABD doları keşifle yapılacak bir projedir. Proje, Trabzonspor gelirlerinden bedel ödemeden finans kuruluşlarından sağlanacaktır" dedi.

Projeden yıllık 12 milyon YTL gelir sağlanması planladığını ifade eden Yener, "Şu anda bizim dışımızda 3 firmanın daha ilgilendiği projenin kulübümüze pazarlıksız kazandırılması halinde Trabzospor'un ekonomik anlamda en önemli gelir kaynaklarından birisini oluşturacağı tartışılmaz bir gerçektir. Kulüp açısından hayati gelir kaynağıdır. Kendi şehrimizde akarsuyumuz üzerindeki HES projesinin bir an önce yapımına başlanması için Trabzonspor'u seven herkesten destek bekliyoruz" diye konuştu.

Samsunda heryer ırmak hidroelektrik santrali yapımı için uygun.Samsunspora gelir getirecek böyle bir şirket kurulabilir.Devamlı gelir kaynağı olur.

Mert

Bizim iş adamlarımız neden samsuna ve samsunspora yatırım yapsınki ? onlar sadece istanbula ankaraya yaparlar.Samsunspor umurlarında değil.Trabzonsporu bu proje açısından tebrik etmek gerekir.adamlar zaten transfer yaparak borçlandılar.Kaynak gerekli tabi..

mehmet yılmaz

Bizim şehrimizde öyle insanlar var ki, elektirik parasından Samsunspor'un para aldığını bilseler ya hiç ışıkları yakmazlar ya da kaçak elektirik kullanırlar. Çünkü bu şehirde Samsunspor'u sevenler kadar Samsunspor'dan nefret edenler de var malesef.

misafir

aslında inşallah trabzonspor bu işi başarır diyeyim AMA yazıda da belirtildiği gibi 3 tane daha firma vardır. Türkiye nin ekonomi savaşlarında kimse takım ve şehir dinlemez.Özellikle de 25 milyon dolar olan bu yatırımın tamamı yurt içi ve ya yurt dısı kredı ile yapılmaz .Kredi veren büyük kuruluşlar öncelikle en az yüzde 20 lik kısımın firma tarafından karşılanması ister burdaki amaç ta firmanın finansman yönünü görmektir.Eğer bu kısmı karşılıyamıyorsa o kredi çok büyük olasılıkla verilmez.
Ve şimdi ki yurt içi ve yurt dışı ki özellike yurt dışı bankaların ekonomik olarak zor durumda oldukları kaçınılmaz bir gerçektir.şimdi bankalar verdikleri kredileri geri çağırmaya başlamışlar ve bu ortamda da en az 2010 yılının başına kadar da bu mevcut durum devam eder.kayacan demiş ki samsunda epey ırmak var ama özellikle hidro elektrik santral lerin kurulması için ırmak yetmiyor birde suyun hızı önemlidir .yani suyun debisi denen olay..
zaten dsi.gov.tr adresinde türkiyedeki tüm yatırımları görebilirisniz..
ALMUS DSİ E+S+T  27,00    99    39    60 TOKAT  ALMUS  14 YEŞİLIRMAK  07 SAMSUN 1966 
44    ALTINKAYA DSİ E  700,00   1 632   1 236    55 SAMSUN  BAFRA  15 KIZILIRMAK  07 SAMSUN 1988 
45    ATAKÖY DSİ E  5,50    8    8    60 TOKAT  NİKSAR  14 YEŞİLIRMAK  07 SAMSUN 1989 
46    DERBENT DSİ E+S  58,30    257    201    55 SAMSUN  BAFRA  15 KIZILIRMAK  07 SAMSUN 1991 
47    DURUCASU DSİ E  0,80    3    2    05 AMASYA  TAŞOVA  14 YEŞİLIRMAK  07 SAMSUN 1955 
48    HASANUĞURLU DSİ E  500,00   1 217    820    55 SAMSUN  ÇARŞAMBA  14 YEŞİLIRMAK  07 SAMSUN 1982 
49    KÖKLÜCE DSİ E  90,00    588    577    60 TOKAT  NİKSAR  14 YEŞİLIRMAK  07 SAMSUN 1988 
50    LADİK BÜYÜK KIZOĞLU KHB E  0,40    2    1    55 SAMSUN  LADİK  14 YEŞİLIRMAK  07 SAMSUN 2001 
51    SUATUĞURLU DSİ E  76,00    345    206    55 SAMSUN  ÇARŞAMBA  14 YEŞİLIRMAK  07 SAMSUN 1982
bunlar yapılmıs olanlar
buda özel sektör tarafından teklif vrilmiş olan
552   BEŞPINAR REG. VE HES  55 SAMSUN  VEZİRKÖPRÜ  07 SAMSUN KÜRTLER DERE E 
MED ENERJİ A.Ş. 10.10.2006 09.11.2006     
YAŞAM ENRJ.ELK.ÜRT.PAZ.DAN.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. 08.11.2006 09.11.2006
birde samsun da kırkılderesı denen yerde yapıldıgını okudum...
en basit ve en ucuz olan elektırk üretım yöntemi olan hidro elektırk santral için nerdeyse tüm türkiyede ırmak nehir çay ne varsa tümü özel şirketler tarafından porjeler üretilmiş ve dsi ye verilmiştir.türkiyede ne kadar nehir varsa neredeyse hepsine 3-5 adet proje verılmıs durumdadır.

CeLiL_55

Alıntı yapılan: samsuni - 25 October 2008, 22:32:47
Bizim şehrimizde öyle insanlar var ki, elektirik parasından Samsunspor'un para aldığını bilseler ya hiç ışıkları yakmazlar ya da kaçak elektirik kullanırlar. Çünkü bu şehirde Samsunspor'u sevenler kadar Samsunspor'dan nefret edenler de var malesef.
ne yazıkki aynı fikirdeyim samsuni çok haklı

kayacan

Diğer firmalar ihaleden çekildi ve yılda 12 trilyon gelir trabzonspora kaldı. Ben suyun debisinden anlamam.Ama Samsunda böyle bir kaynak bulunamazmı Samsunun ırmakları yeniden değerlendirilemezmi.Olmazsa suat uğurlu barajı samsunspora verilsin ne bileyim birşeyler yapılabilir mutlaka.
Dün aks tv de yapılan tartışmayı izledim.Anlaşılıyorki samsunsporun borçları dönmeyecek durumda.Kim başkan olursa olsun çare yok artık. Ben öneri sundum.Milletvekilleri başka işlerle uğraşmayı bırakıp başbakanımızla konuşsalar bu iş hallolur dedim.Başbakandan başka çare yok artık.Samsunda ekmeğini kazanan iş adamlarından yada belediye başkanından hayır yok.Bu işi ancak başbakan halleder.

Sadece Samsunspor

ya kardeşim sırf şu 30 trilyon için çektiğimiz sıkıntıya bak yaaa lan başka belediye olsa şimdiye kadar bitmişti yaaa, bizde her yönetim giderken borç azalmış olmuyor daha da katlamış oluyor giden soydu gelen soydu, bizde baktık malesef ve böylede devam edecek

Kadir ÇELEBİ

Evet Herkezin malumu devlet, bakan destekli olan bir projeydi ihale sonucunda trabzonspor'a ciddi gelir sağlanacak adım atıldı.. Bazı Spor programlarında bilinen gerçekleri konuşmamak daha doğru olur diyerek bu proje haberini gayet normal karşılanması işin garip tarafı..

kayacan

Yoksa sorun trabzon belediyesinin chp de olması samsunun zaten akp ye oy verecek olmasımı? Bir şehir çantada keklik görülüp böyle sahipsiz bırakılırmı.

samsunmania

Alıntı yapılan: kayacan - 25 November 2008, 23:01:28
Yoksa sorun trabzon belediyesinin chp de olması samsunun zaten akp ye oy verecek olmasımı? Bir şehir çantada keklik görülüp böyle sahipsiz bırakılırmı.

Dostum maalesef aynen dediğin gibi.
Alıntı yapılan: samsuni - 25 October 2008, 22:32:47

Valla ne güzel yazmışsın üstad. Adamlar ihaleyi götürüp 12 milyon lira yıllık kazanç sağladılar. Ya biz? Yetim kalmış çocuk gibiyiz. Yazıklar olsun.

yönetici

AlıntıYusuf Ziya ÇAKIR
y.ziyacakir@halkgazetesi.com.tr

Uyanın beyler 

Herşeyin bahanesini arayan ve bananeci bir toplum olduk gidiyoruz.

Teşvikten yararlanamıyoruz; bahanemiz hazır, milletvekilleri ilgilenmedi...

Otelimiz yok; bahanemiz hazır, yatırımcı gelmiyor...
Azot-Bakır-Liman özelleşiyor; bahanemiz hazır, banane...
Lobimiz yok; bahanemiz hazır, birbirimizi çekemiyoruz ki olsun...

Samsunspor elden gidiyor, batıyor; bahanemiz hazır, kim batırdıysa kurtarsın...

Bunun gibi birçok örneği sıralayabiliriz.

Beni özellikle ilgilendiren kısım kentin en büyük markası ve herkesin ortak sevdası olan Samsunspor'un durumu.

Külübün borcu ortada, bilmeyen yok. Her geçen gün karanlığa gömüldüğü ve battığı da bir gerçek.

Peki, şehre yön verenler bu durum karşısında ne yapıyor. Kocaman bir hiç.
Çünkü herkes birbiriyle küs veya kavgalı...
Uyanın beyler koskoca Samsunspor mum gibi eriyor.
Etrafınıza bakın ve neler yapılması gerektiğini öğrenin...

Bakın Boluspor ne yapmış, benzin istasyonu, halk ekmek, otoparklar ve kulübün geliri aylık 200 bin YTL...

Çorumspor, otoparklar ve benzin istasyonu geliri 100 bin YTL.

Antalyaspor, Eskişehirspor, Manisasporor, aklınıza hangi takım gelirse gelsin bu gibi gelirlere sahip.

Şimdi sıkı durun ve sahiplenmenin en büyük örneğine dikkat edin.
Biz kent olarak birbirimizi yerken, Trabzonspor inanılmaz bir işi başardı.

Önce, Bordo Mavi Enerji Elektrik Üretim Tic. Ltd. Şti. adı altında bir şirket kurdular ve Uzungöl Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali Projesi'nin (HES) ihalesini katıldılar.

İhale öncesi, bakanı, siyasisi, bürokratı, şehirde yaşayanı, yaşamayanı herkes bu ihaleye manevi anlamda destek verdi.

Sonuç; Bordo Mavi Enerji Elektrik Üretim Tic. Ltd. Şti. ihaleyi kazandı.
Kazanım; Santral bitince Trabzonspor'un yıllık geliri 12 milyon YTL...

Uyanın beyler, bırakın artık kavgayı, küslüğü...Birilerinin Samsunspor'u kurtarmak adına hazırladığı projelerine köstek değil, destek olun.
Vakit geçmeden... 

Sn. Çakır gayet güzel yazmış.

Malum şahıslar sevinmştir şimdi, ne de olsa memleketlerinin ve kendilerinin takımı kazançlı çıktı. Allah muhafaza bunlar şampiyonluk maçına çıksalar, o sevgili temsilcilerimiz, yöneticilerimiz boyunlarına atkıları sarıp, üstlerine formaları çekip koşa koşa doğu tarafımızdaki o vilayete giderler. Kolbastı bile oynarlar...

Ama biteremeyeceksiniz Samsunspor'u... Göreceksiniz!

Türk!

Trabzonspor hidroelektrik santralinden gelir bekliyor ya biz?  başlığa aynen devam etmek istiyorum..

Trabzonspor hidroelektrik santralinden gelir bekliyor,biz ise bizi güdecek çoban,bizi yiyecek samsunsporun marka değerini küçültecek haysiyetsiz bekliyoruz diye olmalı baslık!!!! Sunlar kadar olamıyoruz ya..

merkez

Araştıran ve irdeleyen, aynı zamanda samsun aleyhine olan durumlarda ilgili kurumlara bıkmadan usanmadan mailler atan Kayacan'a teşekkür ederim hassasiyeti için,

Bu şehrin Belediye başkanı,Milletvekili,İl özel idaresi,Ticaret Odası kısacası Kanaat Önderleri birbirlerinden habersiz,Samsun için değil kendileri ve içinde bulundukları kurum için ve o kurumun menfaatleri için hareket eden memur yapısından çıkmadıkları sürece,Samsunluluk ruhunu ben bu şehrin çocuğuyum psikolojisini yaşamadığı sürece biz bu fotoğrafı görmeye ve yaşamaya mecburuz.

Ben bu şehrin çocuğuyum diyecek olay da yok gerçi,Vekillerin ve belediye başkanlarının çoğu samsunlu değil hal böyle olunca da samsun kimsenin umrunda değil.

Bir şehre yapılabilecek her kötü olay bu şehre yapılıyor,ihanetin her türlüsü bu şehirde yaşanıyor...

Ve yazık ki biz de bu şehir de yaşlanıyoruz...

Yazık olan bu şehirde yaşlanmamız değil,bu şekilde yaşlanmamız

Elimizden ne gelirin hesabını yapıp ,gündem oluşturup bir şekilde kıvılcımlardan yangın çıkartmalıyız.

Çocuklarımızın yarını için,onların geleceği için bu boynumuzun borcu,herkez elinden geleni yapacak,verdiği oydan arkasında durduğu adama kadar bu sorumluluğu hissedecek ve gün gelecek bu çark tersine dönecek...

kayacan

Teşekkür ederim merkez.Ama senin gibi bir Samsun sevdalısı olmam için 10 fırın ekmek yemem gerekir. Yinede Samsun için elimden geleni yapmaya çalışacağım.

merkez

Alıntı yapılan: kayacan - 27 November 2008, 02:48:38
Teşekkür ederim merkez.Ama senin gibi bir Samsun sevdalısı olmam için 10 fırın ekmek yemem gerekir. Yinede Samsun için elimden geleni yapmaya çalışacağım.

Estağfurullah azizim,kendine haksızlık ediyorsun.
Zira burdan çok uzaklarda, işin gücün yoğunluğunda Samsun için Samsunspor için mücadele ediyorsun asıl ben senden feyz alıyorum,bu mücadelede bize güç veriyorsun.