Trabzonspor hidroelektrik santralinden gelir bekliyor ya biz?

Başlatan kayacan, 25 October 2008, 22:22:22

« önceki - sonraki »

epçeli köylü

Bizim abdal ırmağına hes yapılacakmış.Forumda arattırdım.Trabzonsporunda böyle bir barajı varmış.Bunuda trabzonspora verebilirlermi acaba? samsuna diyemiyorum zaten bize vermezler .
AlıntıAynı firma tarafından kurulacak olan HES'lerin ÇED raporları hazır. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, önümüzdeki hafta içinde HES'lerin kurulacağı bölgelerde 'Halkın Katılım Toplantısı' düzenleyecek

Türkiye'de inşaat halinde 138 HES projesi var. Yapımı başlayan, biten ve planlanan olmak üzere yaklaşık toplam 2 bin 3 yüz HES düşüncesi var. Ayrıca yüzün üzerinde mahkemelik olan HES'in yanı sıra son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın köyüne (Güneysu) kurulan HES'e isyan eden köylüler, olayı mahkemeye taşımıştı. Samsun'da da Nett Enerji Elektrik Üretim Ve Dağıtım San. Tic. A.Ş tarafından, biri Mert Irmağı üzerine, diğeri ise Abdal Irmağı üzerinde olmak üzere 2 HES kuruluyor. Aynı firma tarafından kurulacak olan HES'lerin ÇED raporları hazır. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, önümüzdeki hafta içinde HES'lerin kurulacağı bölgelerde 'Halkın Katılım Toplantısı' düzenleyecek. İşte kurulacak olan HES'ler:

HES 1
Firma, Mert Irmağı üzerinde 12,897 MWm/12,510 MW kurulu güce sahip 'Mert Regülatörü ve HES' kuracak. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gereği 23 Haziran Çarşamba günü saat 14.00'de Çelikalan Köyü eski Sümbüldüz Mahallesi İlköğretim Okulu'nda 'Halkın Katılımı Toplantısı' tertip edecek.

HES 2
Aynı firma bir sonraki gün yani 24 Haziran Perşembe günü ise Abdal Irmağı üzerine kuracağı 5,5 MW'lık 'Gökçe Regülâtörü ve HES' için ÇED toplantısı düzenleyecek. Toplantı, Ayvacık İlçesi'ne bağlı Güleren Köyü Osman Yeniay Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) yemekhanesinde saat 14.00'de tertip edilecek.

'GEREKEN MÜCADELEYİ VERECEĞİZ'
Konu hakkında gazetemize konuşan Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Genel Merkez Denetleme Kurulu Başkanı ve Samsun Çevre Birlikteliği sözcüsü Metin Telatar, alternatif enerji kaynağı olarak HES'leri desteklediklerini dile getirdi. Telatar, "Alternatif enerji kaynağı olarak HES'leri destekliyoruz. Fakat hazırlanan ÇED raporunu inceleyeceğiz. Ve doğa tahribatına bakacağız. Samsun Çevre Birlikteliği olarak, yapılması planlanan HES'lerde doğa için uygun bulmadığımız her şey için gereken mücadeleyi vereceğiz" diye konuştu.

Ercan ÜSLÜ

Sonuna Kadar 55

aslında samsunda o kadar gelir gelecek kaynak var olmuyor trabzon nufüs bakın bolu nufüs ordu karabük neyse çoğu bizde küçük ama gelir çok ne yapalım olmuyor sahip çıkan yok...

samsunmania

İlkadım kadar yer herkezi rehin almış durumda. Utanmamız lazım. Samsunspor için hiç bir şey yapmayanların ar damarları çatlamış zaten.