Murat Yıldırım, 2005'te Ajax'ta yılın genç futbolcusu seçilmiş

Başlatan tanju55, 23 September 2008, 20:16:53

« önceki - sonraki »

tanju55

arkadaslar aldigim bilgilere göre samsunsporumuzun yeni transferi murat yildirim ajax amsterdamin alt yapisinda 2005 yilinin en iyi futbolcusu secilmis
bu arada dünyanin en iyi alt yapisi ajax amsterdamin alt yapisi söylememe gerek yok sanirim

inanmayanlar bu video yu izlesin  ;)

http://de.youtube.com/watch?v=_A9CUl59ed4

bu video ise ajax tv den bir röpörtaj
murat yildirim sorulari yanitliyor  :)

http://de.youtube.com/watch?v=Nt-18NmkXQw&feature=related

Atakumlu

dili bilen biri biraz acıklama yapsa sitemizde hollanda da yasayanlar vardı sanırsam...bizde oyuncumuzu daha yakından tanısak...

Atakumlu

Atakumlu

bu cocugu elimizden kacırmazsak guzel bi para kazanabiliriz..dunyanın en iyi alt yapılarından birinde yılın futbolcusu secilmek demek bi barcelona veya man utd gibi takımların gozunun ustunde olması demektir ki boyle bir oyuncuyu biz alabildik insALLAH en iyi sekilde Murat tan faydalanırız...

HaSaNCaN

Sözleşme Bitiş Tarihi  : 31 Mayıs 2011

kumkoylu ahmet

altyapidan cikmis bilemicem ben hollandadayim sporu takip ederim burda ama daha once hic ismini duymamisdim

cembaba

bende duymadım o kımkı ya :S

punisher

bende hollanda'da yasiyorum, bu futbolcuyu 3 senedir zaten takip ediyordum, iki yil once Murat 18-19 yasindayken a takimda yedek olarak yer aliyordu ama bir turlu sans vermediler (Danny Blind'in Ajaxtan ayrilmasindan sonra). Amsterdamda genc Ajaxin maclarina cok seyrettim ve takimin en iyi oyuncusuydu genelde.

2005 yilinda Ajax'ta yilin alt yapi oyuncusu secildi

Size Murat'tan onceki yillarda yilin altyapi oyuncusu secilen bazi isimleri soyliyim:

Rafael van der Vaart (Real Madrid)
Johnny Heitinga (Atletico Madrid)
Hedwiges Maduro (Valencia)
Wesley Sneijder (Real Madrid)

Youtube'daki Murat Yildirim: Roportaj filmine bakiniz dakika 4:46 ve 4:56 arasinda kulubedeki yaninda oturan oyuncu Ryan Babel simdi liverpool takiminda oynuyor, ve ayrica yunanistan milli takimi futbolcusu Charisteas var...

mehmet yılmaz

Murat Yıldırım, en başından beri beğenip takdir ettiğim bir futbolcu idi. Hatta başka bir platformda bu sezon patlama yapmasını beklediğiniz oyuncunuz kim sorusuna "Murat" cevabı vermiştim.

Burada yazan şeyler gerçekten çok hoş... Nitekim Ajax'ta altyapı eğitimi alan birisinin -ki yılın genç futbolcusu seçilmesi de önemli bir göstergedir- kötü futbolcu olamayacağına inananlardanım.

Ancak KSK maçında seyrettiğim Murat, pas şiddetinin ayarlamaktan uzak bir görünüm içindeydi. Ben bunu heyecanına ve maç tecrübesinin azlığına bağlamak istiyorum. İnşallah öyledir.

Uzun yıllar sonra turnayı gözünden vuralım artık...

Sadece Samsunspor

murat yıldırım uzun seneler sonra yaptığımız en iyi transfer diyebiliriz + volkan çekiç'i de beğendim

MeL_55

2005-2006 sezonunda A-takiminla antreman yapti ve yedekler arasindaydi. 2006-2007 sezonunda orta saha/ofansif futbolcu olan Murati antrenor defans/sag back olarak oynatmaga basladi. Bu yuzden gecen sezonun sonunda Ajaxla ayrilma noktasina geldi (Kasimpasaspor'a transfer oldugu haberleri cikti), ama Ajax onu bir yil daha oynamasi icin ikna etti, ona birdaha defans oynamayacagi sozu verildi..

Bu sezonun ortalarinda bu sozunu antrenor bozdu ve Murat Yildirim buyuk bir ihtimal Ajaxta kontratini uzatmiyacaktir ve Ajaxtan ayrilacaktir..

Roportajin Türkce cevirisi:

MURAT YILDIRIM

- Futbol oynamaga nezaman basladin?- Alti yasindayken basladim, Hellas Sport takiminda, Ajax beni isteyene kadar sadece bu takimda oynadim...

AJAX ALTYAPI (genclik)

- Ilk yarim sene zordu, sonra toparlandim ve butun maclarda oynamaga basladim ve sonra cok iyi gitti..

- Ajax'a geldiginde ilk izlenimin neydi?
- Aslinda bilmiyorum artik.. (hatirlamiyorum)
- Cok profosyonel miydi senin icin, yoksa onceki klubune benziyormuydu?- Tabi burda daha disiplinli hersey, hem okumamda gerekiyordu, her sey zamaninda gerceklesmesi gerekiyordu, mesela burda soyunma odasina yarim saat onceden gelmemiz lazim, eski klubumde baslamadan bir dakika once gelebiliyordum ve hemen futbol ayakkabilarimi giyip oynuyordum..
- Buna alisman zor oldumu?
- Hayir, bu kolay oldu, zaten bizi servisle evden aliyorlardi..
- Peki, hangi pozisyonda oynuyordun sen aslinda?- Evet, forvet oynuyordum yada on numara olarak, sonra daha cok orta sahada on numara olarak oynadim, ve arada sirada ortaha sahanin sag tarafinda oynuyordum.. Bu boyle devam ediyordu.
Taki ikinci takima gelene kadar, o takimin antrenoru beni birden sag back olarak oynatti, bu benim posizyonum degildi, buna cok alismam gerekti/ cok zor oldu, simdi aradasira ortasahada yada defansta sag tarafta oynuyorum..

YURUME BECERISI
Ben bazen ofansif te oyunurum, ve bazen fazla ileriye gitek istiyorum ve ataga katilmak istiyorum, ben herzaman bi adamin yaninda durupta ona dikkat edemem/tutamam.. Bazen bende posizyon uretmek istiyorum ve posizyona girmek istiyorum, ileride bir hata yaparsiniz bu cok sey ifade etmez, fakat geride, kendi kalenize yakin biyerde hata yaparsiniz rakip takim hemen bir gol atabilir..

- Simdi, senin guclu noktalarindan birisi senin yurume becerin (cok kosman) ve mucadeleciligin, bir macta yarim maraton kosmanla taniliyorsun demi?- Evet, yemegime dikkat ediyorum ve vaktinde uyuyorum.. ve bu yuzden bence bu benim cok kosabilmemi sagliyor..

YILIN YETENEGI
Tabiki beklememistim, cunku ozaman ben iki yildir klubte (Ajax) oynuyordum.. Ama kendimi iyi gelistirdim, ve cok mutluydum, bu benim icin ilk adimdi.. Benim icin bu cok sey ifade ediyordu, ve hemen Genc takima alindim, ve kendimi daha cok gelismek istiyordum ve A-takimina yukselmek istiyordum, ama bu gune kadar daha gerceklesmedi bu..
- Sabir?
- Tabi, sabir en onemli mesele bence..
- Neden sen yilin yetenegi secildin sence?- Cunku cok iyi gelisme sagladim, ve butun maclari cok iyi oynuyordum ve mentalitem sayesinde, herzaman cok mucadele ediyorum ve savasiyorum, cok calisiyorum..

GELECEK
- Bir kac defa A takimla antreman yaptin..?
- Evet, o Danny Blind donemindeydi, ve birkac kere maclarda yedek olarak bulundum, ve ondan sonra, yazdan sonraki donem, iyi gecmedi, cunku kendi posizyonumda oynamiyordum..
- Kadro ya alinmak, kadroda yer bulmak nasil bir duyguydu?
- Guzeldi, sonucta benim amacim buydu, futbolcu olmak, kendini gostermek, futbol oynayabildigini gostermek ve seyircileri/tribunleri eglendirmek..
- Evet dedigimiz gibi kadroya bir kac defa alindin, bu beklediginden farkli birseymidyi?- Zaten Genc takiminda buna alisiyorsunuz ve herseyin nasil yurudugunu az cok biliyorsunuz, aslinda aynisi sayilir, belki orda sadece formalariniz hazirlaniyor sizin icin, bunlar kucuk farklar.. ama cok farketmiyor..
- Ve buyuk futbolcularin yaninda oturmak onlarla beraber soyunma odalarinda olmak?
- Evet farkliydi dogru, ama zor degildi..
- Sen artik hazirsin degilmi, buyuk isler basarmak icin?
- Evet kesinlikle, bu adimi artik atmak istiyorum ve Eredivisie'da (Hollanda birinci ligi) kendi seviyemi olcmek istiyorum.. Cunku uzaktan televizyondan seviyesini gorebiliyorsunuz, ama kendin oynamak cok farkli bisey...

ALINTIRDIR

**KaR6**

bank asya Eredivisie ye benzemez Muratcım, orda 1 kosuyosan burda 5 kosacaksın, bizde sırtımızda tasıyacagız seni, havaya girersen de gazi belediyeye kiralarız, seçim senin ;)

Kaya

top ile çok iyi görünüyor ama bence hala tam hazır değil hazır olursa çok iş yapar hele karşıayaka maçında topla 360 derece bir dönüşü vardı ki  işte bu dedirtti haydi murat göster kendini

celebi

şu aniçin murat yıdırım takımın iyileriğnden o kısa boyunu gerçekten avantaja çevirebiliyor. inşaallah böyle devam eder

Sadece Samsunspor