Samsunspor.biz Genel Sohbet Odası

Başlatan berusa55, 09 August 2008, 14:50:52

« önceki - sonraki »

samuray

ya senle daha fazla polemiğe girmek itemiyorum bu konuda ben söyleyeceğimi söyledim uzatmaya gerek yok arkadaşım

Atakumlu

Alıntı yapılan: samuray - 12 May 2013, 21:06:12
ya arkadaşlar sete hecklendimi ben bir haftadır siteye giremedim samsunspor biz diye sacma sapan bi sayfa çıkıp durdu neyseki bugün girdim varmı bu konuda bilgisi olan

dns adresini otomatik yaparsan sıkıntı yasamazsın , yurt dısındaysanda bi Turk dns adresi girersen problem olmaz heralde ...

Sercan

İstiklal Marşı beste olarak çok kötü tanıdığım çoğu müzisyen hocama göre. Bunun da nedeni hazır bir melodinin, direk sözlere uyarlanmış olması. Sözler nerede bitiyor, nerede başlıyor hiç belli değil. Hiçbir çocuk İstiklal Marşı'nı söylerken, sözlerin ne anlattığını anlamıyor bile.

Mehmet Akif Ersoy mükemmel bir eser ortaya koymuş ama bestesi resmen bitirmiş güzelim marşı. Zaten İstiklal Marşı'nın bugün kullandığımız bestesiyle, kimse 3. kıtasını okuyamaz. Bu kadar sözlere uyumsuz bir bestesi var. İsmet Özel denilen kişi de İstiklal Marşı'na yeni bir beste uyarlamış, güzelliği tartışılır ama sözlere uyumlu olmuş. Bu saatten sonra beste değişir mi bilemem ama ilahi gibi olmuş demek saçma biraz. Ama sırf böyle dendiği için insanlara din düşmanı yaftası vurulması daha da saçma...

seyf55

vay be bizle dalga geçen göztepe gitti

Karabudun

Alıntı yapılan: Sercan - 12 May 2013, 21:58:38
İstiklal Marşı beste olarak çok kötü tanıdığım çoğu müzisyen hocama göre. Bunun da nedeni hazır bir melodinin, direk sözlere uyarlanmış olması. Sözler nerede bitiyor, nerede başlıyor hiç belli değil. Hiçbir çocuk İstiklal Marşı'nı söylerken, sözlerin ne anlattığını anlamıyor bile.

Mehmet Akif Ersoy mükemmel bir eser ortaya koymuş ama bestesi resmen bitirmiş güzelim marşı. Zaten İstiklal Marşı'nın bugün kullandığımız bestesiyle, kimse 3. kıtasını okuyamaz. Bu kadar sözlere uyumsuz bir bestesi var. İsmet Özel denilen kişi de İstiklal Marşı'na yeni bir beste uyarlamış, güzelliği tartışılır ama sözlere uyumlu olmuş. Bu saatten sonra beste değişir mi bilemem ama ilahi gibi olmuş demek saçma biraz. Ama sırf böyle dendiği için insanlara din düşmanı yaftası vurulması daha da saçma...

İstiklal Marşı' na ait beste söylediğin gibi hatalı. Lakin değişik şekillerde okumak da bana göre pek doğru değil. Bu konuda biraz hassasım. Bununla beraber bunu  haber bültenlerine taşımaya, ortayı velveleye vermeye de lüzum yok. Söylediğin gibi İsmet Özel' in şovunu beğenmemek de din düşmanlığı sayılmamalı. Ama ortada büyük bir haber(çığırtkanlık) :kafa:  var.

5trawberry

Abiler kardeşler orda tartışmanız gereken şey başlık..
Ne diyor başlıkta ''ilahi gibi''.

Kime göre ilahi?
Belki bir rap parçası ritmi, belki slov parça ritmi.
Binlerce ilahi var. Binlerce rap var, pop var, arabesk var.

Milli değerler ile, manevi değerleri birbirine vurmak isteyen tahrik edici başlık.

İlahi gibi yazmasa, tıklanacak mı?
Hayır.

Ben bile ilahi gibi dediği için tıkladım, dinliyorum hani la ilahi dedim kendi kendime.

O yüzden milletin reyting tutkusu için birbirimizi kırmayalım.

samsunum

Göztepe - TKİ Tavşanlı Linyitspor maçının son dakikalarında çıkan olaylar esnasında yaşanan arbedede sahaya düşen Göztepeli bir taraftarın vefat haberini üzüntüyle almış bulunmaktayız. Vefat eden kardeşimize Allah 'tan rahmet, Kederli ailesine baş sağlığı diliyoruz.

İnternette şöyle birşey var . doğruysa çok üzücü  :( :(

Karabudun

Alıntı yapılan: 5trawberry - 12 May 2013, 23:19:12
Abiler kardeşler orda tartışmanız gereken şey başlık..
Ne diyor başlıkta ''ilahi gibi''.

Kime göre ilahi?
Belki bir rap parçası ritmi, belki slov parça ritmi.
Binlerce ilahi var. Binlerce rap var, pop var, arabesk var.

Milli değerler ile, manevi değerleri birbirine vurmak isteyen tahrik edici başlık.

İlahi gibi yazmasa, tıklanacak mı?
Hayır.

Ben bile ilahi gibi dediği için tıkladım, dinliyorum hani la ilahi dedim kendi kendime.

O yüzden milletin reyting tutkusu için birbirimizi kırmayalım.

Kardeş, benim ileti yanlış anlaşıldı galiba. Aksini beyan etmekten ziyade arkadaşın söylediklerine katılıyorum. Benim dikkat çekmek istediğim husus medaynın çığırtkanlığı. Anahaber bülteninde öyle bir lanse ettiler ki sanki cumhuriyet gidiyor. Dediğin gibi ilahiye benzer bir yanı da yoktu.

kalptenþimþek

milletçe boş işlerle uğraşıyoruz.. asgari ücretli kunta kinte ordusu ne yer ne içer sıkıyosa buna söz beste yapalım ister ilahiyle ister mozartla söyle.. o yüzden geçelim, sıkmayalım tatlı canımızı..

seyf55

tanjuda tribündeydi bugün dobiyle yanyana oturmuştu 2 çakal:)

samsunmania

13 May 2013, 01:26:24 #36790 Son düzenlenme: 13 May 2013, 01:31:04 samsunmania
Ya arkadaş yazmayayım diyorum da şimdi kavga modunda kimse algılamasın.
İstiklal marşımızın bestesi kötü demekle  ne elde edeceğiz? Yarışma yapıp yeni bir beste mi ortaya çıkaracağız. Milli değerler ne kadar da konuşulur hale geldi? demokrasi aklımıza gelen herşeyi söylemek mi? İlahi ilahidir marş marşdır. Arkadaşın milli marşımızı ilahi şeklinde söylemesi işgüzarlıktan öte değildir. Ha ben şimdi Müslüman değil miyim? Adamın alnını karışlarım. Kimin imanı bütün bunun kararını Allahüteala verir, kimse kimsenin hakkında yorum yapacak kudrete de sahip değildir. Bu kul ile Allah arasındadır. Azıcık aklıselim yorumlar yapalım. Her şeyin yeri zamanı var. İstiklal Marşımız bana göre dünyanın en güzel güftesi ve bestesi. Ben ilahiyi de farklı yorumlayanlara da aynı tepkiyi veriyorum. Rap ilahi. Bu da aptallığın önde gideni. Ne kadar alışmışız insanları şucu bucu diye ayırmaya. Hala da ders almıyoruz yaşadığımız onca acı olaydan. Birbirimizi kırmak, yıpratmak, ayrıştırmak bu kadar mı kolay?
Milli değerler bizi birbirimize bağlayan olmazsa olmazlardır. Bu bir çatırdarsa sonumuz felakettir. Bırakın da bazı şeyler değişmesin, bizi birbirimize sıkı sıkı bağlasın. İstiklal marşımıza 10 yılda bir yeni beste mi yapalım?  
Belki arkadaş ilahi ile orada farklı bir yorum getirmek istedi ama bu istiklal Marşı be kardeşim. Güftesi bestesi belli. Haşa, Allah aşkına söyleyin ezanı elektro gitarla çalıp söylemek ne kadar abesle iştigalse bu da aynı değil mi?
Yarın kapımıza dayanan düşmanı bertaraf ederken bizi birbirimize bağlayacak olan şeyler inancımız, milli değerlerimiz ve birbirimize olan sevgimiz olacak. Biri eksik olursa vay halimize.

Desiqner

Alıntı yapılan: samsunmania - 13 May 2013, 01:26:24
Ya arkadaş yazmayayım diyorum da şimdi kavga modunda kimse algılamasın.
İstiklal marşımızın bestesi kötü demekle  ne elde edeceğiz? Yarışma yapıp yeni bir beste mi ortaya çıkaracağız. Milli değerler ne kadar da konuşulur hale geldi? demokrasi aklımıza gelen herşeyi söylemek mi? İlahi ilahidir marş marşdır. Arkadaşın milli marşımızı ilahi şeklinde söylemesi işgüzarlıktan öte değildir. Ha ben şimdi Müslüman değil miyim? Adamın alnını karışlarım. Kimin imanı bütün bunun kararını Allahüteala verir, kimse kimsenin hakkında yorum yapacak kudrete de sahip değildir. Bu kul ile Allah arasındadır. Azıcık aklıselim yorumlar yapalım. Her şeyin yeri zamanı var. İstiklal Marşımız bana göre dünyanın en güzel güftesi ve bestesi. Ben ilahiyi de farklı yorumlayanlara da aynı tepkiyi veriyorum. Rap ilahi. Bu da aptallığın önde gideni. Ne kadar alışmışız insanları şucu bucu diye ayırmaya. Hala da ders almıyoruz yaşadığımız onca acı olaydan. Birbirimizi kırmak, yıpratmak, ayrıştırmak bu kadar mı kolay?
Milli değerler bizi birbirimize bağlayan olmazsa olmazlardır. Bu bir çatırdarsa sonumuz felakettir. Bırakın da bazı şeyler değişmesin, bizi birbirimize sıkı sıkı bağlasın. İstiklal marşımıza 10 yılda bir yeni beste mi yapalım? 
Belki arkadaş ilahi ile orada farklı bir yorum getirmek istedi ama bu istiklal Marşı be kardeşim. Güftesi bestesi belli. Haşa, Allah aşkına söyleyin ezanı elektro gitarla çalıp söylemek ne kadar abesle iştigalse bu da aynı değil mi?
Yarın kapımıza dayanan düşmanı bertaraf ederken bizi birbirimize bağlayacak olan şeyler inancımız, milli değerlerimiz ve birbirimize olan sevgimiz olacak. Biri eksik olursa vay halimize.

Ezanla İstiklal Marşını bir tutmak....
İstiklal Marşını anlamadıktan sonra bestesi,güftesi benim milli değerim,değişmezim olamaz.Tabi bunada karşı değilim.
Ayrıca orada ilahi gibi söylendiği söyleminin yanlış olduğundan bahsediyoruz hocam.Dini değerlere küfrettirmek için ellerinden geleni yapıyorlar...

samsunmania

13 May 2013, 01:38:26 #36792 Son düzenlenme: 13 May 2013, 01:44:34 samsunmania
Alıntı yapılan: Desiqner - 13 May 2013, 01:34:41
Ezanla İstiklal Marşını bir tutmak....
İstiklal Marşını anlamadıktan sonra bestesi,güftesi benim milli değerim,değişmezim olamaz.Tabi bunada karşı değilim.
Ayrıca orada ilahi gibi söylendiği söyleminin yanlış olduğundan bahsediyoruz hocam.Dini değerlere küfrettirmek için ellerinden geleni yapıyorlar...

sen ezanla istiklal marşını bir tuttuğumu mu anladın?
hocam benden bu kadar. Bu kadar yazılana bunu anladıysan kusura bakma.
Ayrıca mili değerin,değişmezin olamazsa bir alternatif ortaya koyman lazım. Bir paradoks var yazdıklarında.

Desiqner

Güftesi bestesi belli. Haşa, Allah aşkına söyleyin ezanı elektro gitarla çalıp söylemek ne kadar abesle iştigalse bu da aynı değil mi?
Hocam bir tutmak diye yazmışım ama aynı örnekte kullanman biraz garibime gitmiş yanlış cümleyle aktardığım için özür dilerim.
Ayrıca ortaya bir alternatif koyulacaksa İstiklal Marşının ilk hali var bakın oda bir alternatif olabilir.

özkan

herşeyi geç niye hep tecavüz intihar akibeti belirsiz ölümler seviyesi düşük eğitimsiz insanların başrolde olduğu egzantirik haberler samsundan çıkıyor oda enterasan.