Samsunspor.biz Genel Sohbet Odası

Başlatan berusa55, 09 August 2008, 14:50:52

« önceki - sonraki »

Kadir ÇELEBİ

ben espirisindeyim sadece bende işlem hatası olduğunu düşünüyorum. :)

emre

Alıntı yapılan: TeRMeLee - 12 November 2010, 22:10:50
Bu soruda işlem hatası var. 9 x 3 =27 bu soruyla tamamen alakasız. Çırağa geri verilmek üzere 5 lira verildi, 2 lirasını cebine attı, 3 lirayı da 3 kişi arasında paylaştırdı. 25 + 3 + 2 = 30. 

ya da olaya başka bi yonden bakarsak aslında 29 lira harcanmış oluyor.3*7=27 + 2 lirada çırakta toplam 29 lira  ;) kafa karıstırmak için olaya baska yönden baktırıyorlar sadece..

ahmetsefa55

cevabı söyluyorum ; matematıkte elmalarla armutlar toplanamaz !

Fecr_55

Ödenen toplam miktar 30 lira..Bunun 5 lirasi tezgahtardan geri cikiyor, yani 3 kisinin ödedigi toplam 25 lira olmus oluyor..
25:3= 8,33 kisi basi..9 lira degil yani..

Geri kalan 5 liranin 3 ü iade ediliyor, 2 si cebe iniyor, sonuc 30 lira..

Yola 30 liradan degil, radyonun gercek fiyati 25 liradan yola cikmaliyiz..Dogrusu ve mantiklisi da bu:)

celebi

ya işiniz gücünüz yok mu sizin :D

Atakumlu

Alıntı yapılan: celebi - 12 November 2010, 23:46:39
ya işiniz gücünüz yok mu sizin :D

sayın celebi de souza abim sen mudur yardımcısı adamsın boyle ufak islerle ugrasmassın ama sen ne dersin bu konuya...

celebi

sadece55

Bugün  , Saat 14.00 , Yaşar Doğu Spor Salonu : Samsun Dsi - Kayseri Üniversitesi maçı var...Duyduğuma göre iki takım da gayet güçlüymüş...Özellikle Kayseri Üniversitesinde bir 15 numara varmış adam şut kaçırmadan 70 sayı atmış bir ara...Ortalaması da zaten 45 civarı filanmış...Güzel maç olabilir

Serkan

o değilde bir action yapalım bugün .d

Akyol

Evet yaa adam başı 9 değil 8.33 harcanıyor, bu da 8.33x3=25 eder. İ.ne çırak paraları iç etmiş derdi bize düştü iyi mi :D

samsunum

ordu adanaya 3 - 1 yenilmiş bu iyi oldu işte

isyan

Ordu antep rize vize hepsi bo$, biz kendimize bakmamiz lzm !

kuzeycity

yenilirsek adana da dibimize gelmiş oluyor ama, mutlaka yenmeliyiz

berusa55

İçimizdeki İrlandalıların deşifre olmuş hali! Ne halleri varsa görsünler  >:(

sadece55

yaw bırakın şunları yeter da arkadaş ne bu resmen kıskanıyormuş gibi hissettiriyosunuz...Sallayın ya