Samsunspor.biz Genel Sohbet Odası

Başlatan berusa55, 09 August 2008, 14:50:52

« önceki - sonraki »

beşnumara

şenol güneş haberini ilk okumaya başladığımda hangi gazetenin haberi olduğunu hemen anladım.şaşırmadım da zaten.kimin ne olduğunu biliyoruz ve şenol güneş de öyle konuştuysa ... anlayın artık.

Tufan

Alıntı yapılan: 35ama55 - 12 May 2010, 14:58:54
Efes Pilsen'i kapatıyorlar. Alkollü içecek firmalarının spor kulüplerine reklam vermesi yasaklanmış. Nedeni toplumun kötü etkilenmesi. Türkiye'nin en büyük basketbol kulübü 33 şehirde 15.000 lisanslı sporcusu var. Basketbola verdiği değer de cabası. Şimdi o 15.000 sporcu ortada kalırsa, bundan kim kötü etkilenecek? Karar alma organlarının zeka seviyesini ortaya koyan büyük bir ironi.

Anadolu Grubun içerisinde birçok şirket var bi şekilde yolunu bulurlar ama Türk basketbolunu sırtlayan Avrupada kupa kaldırmış takımın bir yasayla önünü kesmek sadece ülkemizde görülür galiba

AntZ

12 May 2010, 19:20:45 #5417 Son düzenlenme: 12 May 2010, 19:25:27 Ant55
Alıntı yapılan: TuFaN55 - 12 May 2010, 17:05:22
Anadolu Grubun içerisinde birçok şirket var bi şekilde yolunu bulurlar ama Türk basketbolunu sırtlayan Avrupada kupa kaldırmış takımın bir yasayla önünü kesmek sadece ülkemizde görülür galiba

Efes'in reklamını başka platformda yapamadıkları için spora bu kadar yatırım yapıyorlar. Başka isimle devam etmezler, etseler de çok alt seviyede olur.

Bu arada bir öneri;

Kulübü İzmir - Selçuk / Efes'e taşısınlar, yollarına "Efes" adıyla devam etsinler. Kanunen semt takımı olur, efes reklamını da yapmış olur   :)

mehmet yılmaz

12 May 2010, 19:28:22 #5418 Son düzenlenme: 12 May 2010, 19:30:10 samsuni
Alıntı yapılan: 35ama55 - 12 May 2010, 14:58:54
Efes Pilsen'i kapatıyorlar. Alkollü içecek firmalarının spor kulüplerine reklam vermesi yasaklanmış. Nedeni toplumun kötü etkilenmesi. Türkiye'nin en büyük basketbol kulübü 33 şehirde 15.000 lisanslı sporcusu var. Basketbola verdiği değer de cabası. Şimdi o 15.000 sporcu ortada kalırsa, bundan kim kötü etkilenecek? Karar alma organlarının zeka seviyesini ortaya koyan büyük bir ironi.

Mert, madem ki amacı basketbola hizmet etmek, adını" Efes" olarak değiştirip devam etsin o halde... Sporla içki zaten bir ironi değil mi?

Düşünsenize, Türk basketbolunu Avrupa'da temsil ediyor ama ismi Efes, yani Yunanca bir isim, üstelik Pilsen de yine yunanca ya da latince kökenli "bira" demek zaten... Bence bu da ayrı bir ironiydi...

erkutdem55

Petar Naumoski,Volkan,Ufuk Sarıca,Mc Rae,Tamer OYGUÇ.

Türkiye'ye Koraç kupasını getiren kadronun ilk 5i.Türkiye'ye basketbolu sevdiren Efes Pilsen'dir.Ve tabii ki o dönemde onunla rekabet edebilen tek takım olan Ülkerspor.Final serilerinde bir kısmımız Efes'i,bir kısmımız Ülker'i tutardı.Sokakta basketbol oynarken Efesliler kendine Naumoski,Ülkerliler Harun Erdenay derdi.Benim halaoğlunda Naumoski'nin forması vardı.
Halbuki serserilik yapmamız gerekirdi,basket oynayıp,spor yapmışız salaklık bizimki.

Efes Pilsen'in Top 8 maçlarına saatler önce gidip,zar zor seyrederdik,inanılmaz kalabalık olurdu.Kupayı aldığı sene Bologna maçlarını unutamam,inanılmazdı.Finalde Stefanel'i 1 sayı avantajıyla geçip,kupayı almıştı.

Şimdi bunları hatırlayınca düşündüm,gerçekten bize çok kötü örnek olmuşlar.Basketbolda o dönemki atılımla,Türkiye Avrupa ikincisi oldu,geçen sezon Efes altyapısından yetişen Hidayet Türkoğlu NBA finallerinde oynadı.Kobe'ye yaptığı blok jenerik oldu.

Bunlara bakacak olursak kesinlikle kapatılması lazım,Türkiye'ye büyük zararları dokunmuş.

Bu kararı destekliyorum.

gurbetçi55

manevi yöne takıldım kararsım şuan devlet satın alsın isim değiştilsin iş bankası olsun ismi efes kadrosuly devam edilsin

Burak

türk basketbolunun bitiş kararına imza atmış olurlar.hatırlayın griffithli riverslı tofaş zan tabaklı fenerbahçe naumoskili efes pilsen, ülker , tuborg,galatasaray,bjk 90 ların sonunda ne kadar zevkli bir ligimiz vardı.tofaş'ın kapanmasıyla başlayan furya basket kalitemizin gitgide düşmesine sebep oldu dibe vurmamasınında yegane sebebi efes pilsen gibi dev bir kurumun tartışmasız katkısıdır.Ayrıca adamların Türkiye' de pazar kaybetmesi söz konusu değil bu takım zaten genel itibariyle Avrupa'ya reklam odaklı.  avrupa ' da çok örneği var carlsberg, heineken önemli klüplere sponsor oluyorlar stadlara isimlerini veriyorlar.

bu arada madem bu devlet ahlaki koşulları bu kadar önemsiyor iddia dan aldığı paraları klüplere vermesin haramdır kendide almasın!!!

erkutdem55

Tofaş dedin aklıma David Rivers geldi.Çok sağlam penetresi vardı,geldiği  zaman Avrupa'nın en iyi oyun kurucularındandı.Yıldızken getirdi Tofaş onu Türkiye'ye.Tofaş'ın kapanışı Türk basketi için çok kötü oldu gerçekten.Ülker de maalesef ticari amaçlı olarak FB ile birleşince,çöküş kaçınılmaz oldu maalesef.

Burak

Alıntı yapılan: erkutdem55 - 12 May 2010, 20:25:07
Tofaş dedin aklıma David Rivers geldi.Çok sağlam penetresi vardı,geldiği  zaman Avrupa'nın en iyi oyun kurucularındandı.Yıldızken getirdi Tofaş onu Türkiye'ye.Tofaş'ın kapanışı Türk basketi için çok kötü oldu gerçekten.Ülker de maalesef ticari amaçlı olarak FB ile birleşince,çöküş kaçınılmaz oldu maalesef.

riverslı tofaş yazdım zaten:D çok izlerdim çokta oynardık o zamanlar zaten esas iyi oynadığım oyun baskettir futbola göre bak aklıma bir fikir geldi birde basket maçlarımı organize etsek h.sonları :D

erkutdem55

Ben oynamayalı uzun zaman oldu,arada oynarım ama.Slow motion penetre,defansta ayaklar ağır kalabilir,tuttuğum adam Kutluay hesabı 20 sayı atabilir :)

Burak

biz avantajlıjdık okulda salonumuz vardı o yüzden zaten sürekli mpal sal 19mayıs üçlüsünden biri şampiyon oluyordu buda demek oluyorki altyapı önemli:D

brigand

beyni sulanmış , cahil adamlar yönetiyor bizi. burak bu arada karıştı buralar savaş var 2 gündür Muğla' da

usare

Gözümüz aydın valiler kararnamesi yayınlandı. Bizim vali Mersin'e, Mersin valisi bize.
İyi oldu. İnşallah artık SAMSUNSPOR'umuz için de çalışır.

celebi

İNŞAALLAH AMA VALİ ŞEHİRDEKİ SIKINTIYI GÖRÜNCE VAZ GEÇMESİN SONRA

erdem

haberde bizimkinin adı geçmiyo ama.vazgeçildi sanırım