Samsunspor.biz Genel Sohbet Odası

Başlatan berusa55, 09 August 2008, 14:50:52

« önceki - sonraki »

Stoper

KENTLİLİK BİLİNCİ ARAŞTIRMASI'DAN BAKIN NASIL SONUÇLAR ÇIKTI

Kentlilik Bilinci Araştırması'na göre Samsunlular sorumluluk almaktan kaçınıyormuş! Ayrıca araştırmanın içinde geçen "Kentteki Trabzonluların ve Samsunluların birbirlerine üstünlük kurma çabası ve birçok arabanın arkasındaki 'Bize her yer Trabzon', karşı cevap olarak da diğer araçlarda 'Burası her yer değil, şehr-i Samsun' yazılarıdır." sözleride şaşkınlık yarattı.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) 2011 Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından yapılan 'Samsun'da Kentlilik Bilinci Araştırma Projesi'nin sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı.

OMÜ Konukevi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen sunumda, kentlilik bilinci projesinde elde edilen verilerde vatandaşların, kentsel yönetim olaylarında sorumluluk almaktan özenle kaçınması dikkat çekti. Projenin 3 ay sürdüğünü kaydeden Proje Sorumlusu OMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Ahmet Mutu yaptığı açılış konuşmasında ilk olarak projenin önemine değindi.

ARAÇLARIN ARKASINDAKİ YAZILAR

Daha sonra projenin sonuçlarını maddeler halinde katılımcılara sinevizyon eşliğinde anlatan Yrd. Doç. Dr. Mutlu, ilçeler bazında kentlilik bilincine sahip en duyarlı vatandaşların yaşadığı yerlerin başında İlkadım'ın geldiğini sonra sırasıyla, Atakum, Canik ve Tekkeköy olarak devam ettiğini belirtti. Sonuçlara göre, Samsun'da kentlilik bilincinin orta düzeyde olduğunu ifade eden Mutlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Kentlilik bilinci, kente özgü tutum ve davranışlar ile kısmen, kentsel farkındalık bakımından düşük düzeydedir. Vatandaşlarda kentsel sorumluluk almama eğilimi var. Kentsel yönetime katılma eğilimi zayıftır. Yerel düzeyli yönetimler arası ilişkiler konusunda haberdarlıkları yok. Sivil toplum algısı ve ilgisi azdır. Bir diğer dikkat çeken konu ise kentteki Trabzonluların ve Samsunluların birbirlerine üstünlük kurma çabası. Göçle gelenler ve yerli Samsunlular, kentlilik konusunda 'ortak bir dil" geliştirememiştir. Kentsel yaşamda iletişim dili Samsun üzerinden değil, göçle gelenlerin 'kendi kentleri üzerinden' kurulmaktadır. Buna en güzel örnek ise kent merkezinde dolaşan birçok arabanın arkasındaki 'Bize her yer Trabzon', karşı cevap olarak da diğer araçlarda 'Burası her yer değil, şehr-i Samsun' yazılarıdır." dedi.

Etkinliğe Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma ile çok sayıda daire amiri katıldı. 

http://www.gazetenizolsun.com/Guncel-kentlilik-bilinci-arastirmasi%E2%80%99dan-bakin-nasil-sonuclar-cikti-4084.html
Cihan

Ertuğrul Sağlam

Alıntı yapılan: davidsavage - 09 March 2012, 19:21:08

Bi konuda soru soracaðým,kulubumuz Garanti bankasýyla kredi kartý antlaþmasý yapmýþtý fakat þimdi siteye girdim,bonus ailesi
http://www.garanti.com.tr/tr/bireysel/kredi_kartlari/bonus_card_ailesi.page?
bölümünde Samsunspor bonus card ismini göremedim,diðer istanbul takýmlarýnýn isimleri varken,kulubumuzun ismi neden yok bilen açýklayabilir mi ?

Yakýn zamanda kredi kartý almayý düþünüyorum,sizce iþ bankasý taraftar kartý mý yoksa Samsunspor bonus card mý almalýyým ?Bonus cardýn üstünde Samsunspor amblemi var mý,iþ bankasýnda olduðu gibi ? Çok soru sordum kusura bakmayýn.
Garanti Bankası ile anlaşma yapılalı henüz bir ay oldu tahminim çıkması 2-3 ayı bulur...

samuray

ee nereye kaydırırlarsa kaydırsınlar bu projileri karadenizin incisi en büyüğü samsundur bunun cevabını samsun halkı gereken zamanda vermelidir yani seçim döneminde

burakbas

Ankaragücü taraftarı harika tribün yapıyor. Insan duygulaniyor vallahi, helal olsun hepinize !

samsun 55

GökhanÇağlar

Alıntı yapılan: sosaka - 09 March 2012, 16:15:21
böyle bir başlık açmıştım bu konuda bilgisi olan var mı acaba ?  yani bu sayfa nasıl yokedilir ?
buna acil çözüm bulmak lazım çok can sıkıcı bir durum.

buonanotte

Karadeniz'de sondaj çalışmalarını tamamlayan dünyanın ikinci büyük petrol arama platformu Deepwater Champion'un, İstanbul Boğazı'ndaki köprülerin altından geçebilmek için kulelerinin sökülmesi amacıyla Samsun'a geleceği bildirildi.ABD'li enerji firması Exxon Mobil Exploration ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) işbirliğiyle getirilen ve Karadeniz'de petrol ve doğalgaz aramasında kullanılan sondaj gemisi Deepwater Champion (Derin Deniz Şampiyonu) gemisinin, kulelerinin sökülmesi için Samsun'a geleceği bildirildi.Samsun Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, TPAO öncülüğünde gerçekleştirilen petrol arama çalışmaları kapsamında nisan ayından beri Karadeniz'de sondaj çalışmalarını tamamlayan Vanuatu bayraklı geminin İstanbul Boğazı'ndaki köprülerin altından geçebilmek için kulelerinin sökülmesi amacıyla Samsun Sanayi Limanı'na geleceğini söyledi. Genç, dev petrol arama gemesinin gelecek olması nedeniyle sanayi limanında hazırlıkların başladığını ifade etti.Deepwater Champion (Derin Deniz Şampiyonu) gemisinin, su derinliği 3 bin 48 metre ve derin denizlerde toplam 12 bin 190 metreye kadar sondaj yapabilen 229.44 metre uzunluğu ve 36 metre genişliği bulunuyor.

Hatta  şu anda Samsunda.Bizim evden görebiliyorum. :evet:

ahmetsefa55

ahmetsefa55

fındık

Manisanın maçı niye pazartesi acaba Ligtv'nin uşağı TFF

maviay55

Keza antalyanın maçı da cumartesi  :x((

fındık

Son 5 hafta kalmış hangi ligde böyle bir olay var ben anlamadım

samsun 55

10 March 2012, 16:39:40 #28917 Son düzenlenme: 10 March 2012, 16:43:53 samsun 55
karabük de kareo yapacakmış  :holey:

fındık

Alıntı yapılan: samsun 55 - 10 March 2012, 16:39:40
karabük de kareo yapacakmış  :D :D :holey: :oyun:

yapılan emeğe saygı duymalıyız ama

samsun 55