Samsun - Raylı Ulaşım Sistemi [SAMULAŞ]

Başlatan berusa55, 20 March 2008, 21:23:51

« önceki - sonraki »

Nuri Asan

İstanbulda Jeton 1.5 lira iken,burada neden 1.75?
Akbil 1.15 iken,burada neden 1.50 diye soru sorası geliyor inasanın

seckin55

Alıntı yapılan: Nuri Asan - 25 October 2010, 20:19:58
İstanbulda Jeton 1.5 lira iken,burada neden 1.75?
Akbil 1.15 iken,burada neden 1.50 diye soru sorası geliyor inasanın
Ücretler dediğin gibi yüksek tutuldu, en azından yılbaşına kadar 1 tl olabilirdi,

Nuri Asan

Bugün minibüs ile Samsun'a gittim.Bafra durağını Fakülte sapağına almışlar,bir yer bulamadılar şu araçlara.5 Yılda 4.yer değiştirmesi.

Samray ile meydana geldim,ilk defa Samraya bindim.O koltukların arasını o kadar dar görünce resmen şok oldum,biraz kalabalık olsa otururken birileri kesin ayağınıza basar.Sonra al başına sıkıntıyı.

Geri dönüştede Meydandan Fakülte arabalarına bindim,ama minibüslerde rezalet.Adam tam 8 kişiyi ayakta taşıdı,sonra Samraya binmediğime pişman oldum.

Samray'ın durakları berbat örneğin Bafra garajı.Her yer çamur,pislik.Akşam oradan geçerken herhangi bir köpek saldırısına uğramanız an meselesi.

Samray biraz yavaş gidiyor gibi geldi bana.

Bafra Garajının Fakülte sapağına taşınmasının nedeninide şimdi anladım,Samraya vatandaşı alıştırmak.Bu ray nereye kadar gidiyor bilmiyorum ama en azından Nuri Asan Tesislerimize kadar gitmesi gerekir,en azından stada giderken bir araç değiştirelim,yetti artık bu stada ulaşım meselesi

Tufan

ben fakülte dolmuşlarının sırf öğrenciler mağdur olmasın(!?) diye 16-17 kişiyi ayakta aldıklarını biliyorum.
Samsunda toplu taşıma ucuzlayıp belediye otobüsü arttırılmadan bu çileler bitmez.

berusa55

Bu video sanırım ilk test sürüsleri sırasında çekilmiş. Hız ve fren tesini yapıyor İtalyan. Daha Ihlamur köprüsü bitmemiş. Teleferik göze çarpıyor

ZIO CLAUDIO TRAM SAMSUN

Kaya

Perşembe günü dananın kuyruğu kopacak gibi  .:.:. Minibüsleri gerekirse polis zoruyla yoldan çıkaracaklarını açıklamışlar bugün 2 şoförden duydum...Ayrıca işin ilginç tarafı istihdam açısından yerlerde sürünen şehrimize işsiz dolmuş şoförleride eklenecek oysa ki Raylı sisteme harcanan parayla 10 a yakın fabrika açılabiliyorken..Gerçekten ilginç bir durum..

Nuri Asan

iak'a katılıyorum.

Birde şöyle bir durum var.Tonlarca alış veriş merkezi açtılar.Neymiş iş sahasıymış.Ya bitirdiğiniz esnafın durumu,onların aileleri.Yeri geliyor bir dükkan 8-9 kişilik aileye bakıyor.

Alışveriş merkezlerindeki paranın dışarıya gitmeside ayrı bir muamma.

Modernleşmek demek kapitalizm demekse,zenginin daha zengin olması demekse ben modernleşme istemiyorum kardeşim.Örneğin bu raylı sistem kim bilir kaç aile sıkıntı çekecek,yoksulluk çekecek.

Değil 10 fabrika,2o fabrikada kurarsın.Ama biz kapatmadan,yıkmadan yanayız.Son zamanlarda kaç tane fabrika açılışı duydunuz.Ama hemen hemen her gün alış veriş merkezi haberleri duyuyoruz.

Kapatılan şeker fabrikaları,tütün fabrikaları,çırçır fabrikaları,cam fabrikaları ve niceleri.Birilerinin ensesi kalınlaşıyor bizde keyifle izliyoruz.Oysaki bizim cebimizden çıkanlar ile zenginleşiyorlar.Aslında kabahati birazda kendimizde arasak diyeceğim ama buda boş.Atı alan üsküdarı çoktan geçti,Edirne sınırlarında...

kalptenþimþek

Bize her trabzon minübüsleri için üzülmem, netice de bulurlar başka bir trabzonda nasiplerini...
Tek üzüntüm ve desteğim, Samsunlu ve Samsunspor flamalı minübüs esnafına..Onların yaşayacak sadece bir Samsun'u var..

cembaba

Alıntı yapılan: kalptenşimşek - 27 October 2010, 19:58:30
Bize her trabzon minübüsleri için üzülmem, netice de bulurlar başka bir trabzonda nasiplerini...
Tek üzüntüm ve desteğim, Samsunlu ve Samsunspor flamalı minübüs esnafına..Onların yaşayacak sadece bir Samsun'u var..

aynen... çok dikkatimi çekiyor. Kendi şehrimde yabancılaştığımı hissediyorum. Minibüslere bindiğim zaman, Samsun'da olduğunu hissetmeli insan...

Nuri Asan

İstanbul Bayrampaşa'da Samsunspor armalı bir dolmuş gördüm,o kadar gurur duydum ki...

Geçenlerde de Samsun'da 2 nolu hatta bindim,Samsunspor arması vardı adam sıra bende değil 4 araba daha var dedi beklersin dedi.Varsın bekleyeyim dedim param Samsunsporluya gitsin ve bekledim.

Bazen ben bile kendi şehrimde bile yabancılaşıyorum.O 2 nolu dolmuşçu ile de gurur duydum.Oysaki Samsun'da idim

FaTiH_HaN

Minübüs şoförleri açısından hakikaten üzücü oldu. nasıl bir karar alınır bilmiyoruz ama inşallah alternatif istikametlere yönlendirilir yada 2-3 kişi birleşip otobüs hattı alabilirler.

Ama büyük şehirlerde kaçınılmaz bir değişim raylı sistem. Malesef maduriyetlerde oluyor ve tam olarak önüne geçmek mümkün olmuyor ne kadar madurları alternatif işlere yönlendirecek olsalarda hiçbiri yaptıkları işlerden eski kazançlarını kazanamayacaklar. Bir takım minübüsçülere müstehak olduğunu düşünüyorum memleketinden doldayı değil davranışlarından dolayı, çok şahit oldum öğrenci kızlara sarkan şoförleri, para üstü verirken pisleşen soförleri, trafikte ralli yapanları vs vs bunları tüm şoförlere maletmekte yanlış ama azımsanamayacak kadarda fazlalar. Ne olursa olsun aile geçindiren insanın ekmeğini elinde almak üzücü ama minübüs şoförleri iş yapsın diyede raylı sistem yapmayalım düşünceside bence doğru değil.

İnşallah maduriyetlerin minimuma indirildiği bir çözüm bulunur bekleyip göreceğiz, Nereli olursa olsun isterse ermeni olsun kimse evine ekmek götüremeyecek duruma getirilmesin...

epçeli köylü

Trabzon bayrağı takıp Samsunda dolmuşçuluk yapanlar aç kalsın hiç umurumda olmaz.

Burak

Raylı sistem iyi güzel ama yapılan hareketler yanlış mesela 1.hattın güzergahının kısaltılması. Şayet  bu yapılan sistemde amaç toplum faydasının maksimum olması ise tekel olarak olmaz. Rekabetin olduğu yerde fiyatlar ucuzlar kalite yükselir ama tekel olursa fiyatlar artar kalite düşer. Ben şöyle bir örnek vereyim örneğin Ankara - İstanbul otobüslerinin artık çoğunda koltuklarda TV var neden ? Çünkü rekabet var ve arasıra kampanyalar var gidiş sizden dönüş bizden gibi . Ama ben 6 sene sürekli Muğla'ya gidip geldim ilk senelerde 403 daha sonra travegolarla hiçte koltuklar da TV olmadı neden ? Çünkü Rize'den başlayıp Muğla'ya giden TEK araba var ve Samsun'dan 70 TL 2-3 araç olsa 50-55 TL'ye gidebilirdim.

Yani ben tramvay yaptım Alarko'ya söz verdim demekle olmuyor bu işler. Alışveriş merkezi ,  tramvay yapmakla bir şehirde , bir ülkede istihdam artmaz.Sadece tüketici değil aynı zamanda üretici de olmak gerekiyor. Samsun'da 300 liraya 400 liraya insanlar çalıştırılıyor çoğu da çalışmıyor.Sen önce şehrin ekonomik sorunlarını çöz ondan sonra işin sosyal boyutlarıyla ilgilenirsin . Yılmaz Büyükerşen'i sadece yaptığı heykellerle örnek alma. Yılmaz Büyükerşen bugün kaldırım taşlarını belediye tesislerinde ürettiriyor. Aynı şekilde kanalda kullandığı gondolları kendisi belediye tesislerinde yaptırıyor hatta ihraç ediyor. Beton kanalizasyon borularını yine tesislerinde üretiyor...YZY Şehri toplumun faydasına göre yönetsin kafasına göre değil !

Nuri Asan

Samsun-Ankara arası hızlı tren yapılacağını duydum,doğrumudur?
Ankara'ya yapılırsa,Ankara'dan her yere hızlı tren mevcut.
Güzel deplasman olur trenle

berusa55

Alıntı yapılan: Nuri Asan - 28 October 2010, 13:11:28
Samsun-Ankara arası hızlı tren yapılacağını duydum,doğrumudur?
Ankara'ya yapılırsa,Ankara'dan her yere hızlı tren mevcut.
Güzel deplasman olur trenle

http://www.samsunspor.biz/forum/index.php?topic=6416.msg343938#new

;) ;)