TSYD'den Samsunspor'a kınama

Başlatan Sadece Samsunspor, 30 January 2008, 22:43:43

« önceki - sonraki »

Sadece Samsunspor

Alıntı TSYD'den Samsunspor'a kınama

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), basına sansür getirdiği gerekçesiyle Samsunspor Yönetim Kurulu'nu kınadı. TSYD Samsun Temsilcisi Avni Demir, Samsunspor'daki kötü gidiş ve bir türlü içinden çıkılamayan ekonomik çıkmaz nedeniyle çaresiz kalan kulüp yönetiminin, takımın en büyük destekçisi durumunda bulunan basına sansür uygulamasını kabul edilemez bulduğunu söyleyerek, "Görevi spora gönül verenleri bilgilendirmek, spor kulüplerine manevi güç aşılamak ve taraftarıyla bütünleşmesinde etkin rol oynamak olan basına Samsunspor gibi geçmişi ile övündüğümüz bir kulübün yöneticilerinin sansür uygulamak istemesini
esefle kınıyor ve bu kararından vazgeçmesini öneriyoruz" diye konuştu.

Son yıllarda özellikle yerel basında büyük gelişme gösteren Samsun basınının, basın meslek ilkelerine bağlı haberciliği ile sadece Samsun'da değil, tüm ülkede örnek teşkil ettiğini vurgulayan Demir, "Böylesine duyarlı, takdire şayan bir biçimde mesleklerini sürdüren basın mensuplarına kimsenin sansür uygulama hakkı yokken, Samsunspor gibi güzide bir kulübün yönetiminin böyle bir cüreti bulmasını tecrübesizlik ve yöneticilik vasıflarından uzak oluşlarına bağlıyorum. Samsunspor yönetimi bu sansürü ile futbolcusuna, çalıştırıcılarına ve en önemlisi taraftarına büyük bir saygısızlık yapmıştır. Basın, spor kulüplerinin can suyudur. Can suyundan yoksun başarıya ulaşacaklarını sanan mevcut yöneticilerin Samsunspor'u getirdiği durum, harakiri yaptıklarının en büyük göstergesidir" diye konuştu.

Samsunspor Yönetim Kurulu'nu aldığı karardan geri adım atmaya çağıran Demir, "Aksi takdirde basının da Samsunspor yöneticilerini kulübe talihsiz kararlarıyla verdikleri zarardan dolayı sayfalarına taşımayacağını hatırlatır ve kararlarını esefle kınadığımızı belirtmek isteriz" dedi.

30.01.2008   

Kaynak : İHA

TSYD SAMSUN TEMSİLCİSİ AVCI DEMİR BENCE HADDİNİ AŞMIŞTIR NE DEMEK O ÖYLE YÖNETİCİ VASFI OLMAYAN FALAN LAFLARI

jean

bizim basinda cok hata var kafasina gore yazarsan senide haberisz birakirlar iste boyle

Kadir ÇELEBİ

"Görevi spora gönül verenleri bilgilendirmek, spor kulüplerine manevi güç aşılamak ve taraftarıyla bütünleşmesinde etkin rol oynamak olan basına Samsunspor gibi geçmişi ile övündüğümüz bir kulübün yöneticilerinin sansür uygulamak istemesini
esefle kınıyor ve bu kararından vazgeçmesini öneriyoruz",

Siz şunu onerin oncelikle gorevinin ne oldugunu dile getirdiginiz basın acaba bu gorevi yapıyormu diyerek sorgulayın...bırakın manevi guc aşılamayı biz okurların kafasını ambale etmekten baska birşey yapmıyor..Yonetim dogru olanı yapmıştır.. bu konudada taraftar yonetimin arkasında durmalıdır..

1. Tanju çolak ile ilgili basında çıkan haberler gerçek dışıdır. Sayın teknik As başkanımız ve Futbol Şube sorumlumuz Hüseyin BAŞGÖL'ün bu konu ile ilgili herhangi bir beyanı olmamıştır.Kaldı ki transfer izni alabilmemiz için kulübümüze gereken para miktarı 720.000-YTL'dir. Sayın Tanju Çolak ile ilgili olan kısmı bunun çok az bir kısmıdır.
2. Basında tarftar'dan sorumlu yöneticimiz Sayın Recep Öztürk'ün bu görevinden ayrıldığı şeklinde haberler çıkmıştır. Böyle bir durum sözkonusu değildir. Bu arkadaşımız görevini en iyi şekilde yapmaktadır ve tüm Yönetim kurulu olarak kendisini yürekten desteklemekteyiz.
3. Futbolcumuz Feridun Sungur'un geri dönmeyeceği konusunda yine basında haberler çıkmıştır. Bu futbolcumuz kulübümüz tarafından izin verilerek Ankara'da tedavisini sürdürmektedir. Ve Cuma günü takıma katılacaktır.
4. Futbolcumuz Furkan İlker Baştan disiplinsiz davranışlarından dolayı 10.000-YTL para cezasına çarptırılmış ve kadro dışı bırakılmıştır. Kendisine gösterilecek olan yer ve saatte Altyapı hocalarımızdan birisi ile idmanlarını sürdürecektir. Aynı şekilde daha önce kadro dışı bırakılan Sinan demircioğlu da çalışmalarına altyapıda Furkan ile beraber sürdürecektir.
5. Futbolcumuz Emre Balak disiplinsiz davranışlarından dolayı 5.000-YTL para cezası ile cezalandırılmıştır.
6. Futbolcumuz Murat Duman 25.000-YTL para cezası ile cezalandırılmıştır.
7. Basında çıkan gerçek dışı haberler özellikle bu günlerde yoğunluğunu arttırmıştır. Yönetim Kurulumuz olarak aldığımız karar neticesinde bundan böyle basın mensupları sadece maç öncesi son idmanı izleyebileceklerdir. Bunda da 15 dakika görüntü alabilecekler, akabinde tesislerden ayrılacaklardır. Bu konuya sevgili basın mensuplarının gereken önem ve hassasiyeti göstereceklerine inanıyoruz.8. Kocaelispor ile oynayacağımız maç 09.02.2008 Cumartesi Saat: 13.00 olarak Tff tarafından açıklanmıştır.

Saygılarımla
Can AYDIN
Basın Sözcüsü

''Yonetimi bu duruma sokan basın mensupları Dışarı''

beşnumara

bu yönetime hem destek vermiyorlar hem de köstek oluyorlar bir de diyorlar ki basına sansür uyguluyorsunuz. sen işini adam gibi yap tsyd.istanbul takımlarını takip edenler idman boyınca mı tesiste bulunuyor aynı şekilde ilk 15 dakika görüntü alınıyo sonra basın tesislerden uzaklaştırılıyor.

Sadece Samsunspor

Alıntı Yerel basından Samsunspor'a tepki

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Samsunspor'da kulüp yönetiminin idmanlarda görüntü alınmasına kısıtlama getirmesi yerel basının tepkisine neden oldu.
Son haftalarda aldığı başarısız sonuçların yanı sıra içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları aşmakta zorlanan Samsunspor'da yönetim kurulu kararı ile basın mensuplarına sadece maç öncesi son idmandan 15 dakika görüntü alınmasına izin verilmesi yerel basın tarafından tepki ile karşılandı.

Bugün yayınlanan çok sayıdaki yerel gazete, Samsunspor haberlerine yer verdiği spor sayfasında siyah zemin üzerine konuyla ilgili basın bültenine yer vererek, karar kaldırılana kadar Samsunspor haberlerini yayınlamayacaklarını duyurdu.

Bu arada TSYD Samsun Temsilcisi Avni Demir, yaptığı açıklamada olaya tepki göstererek, Samsunspor Yönetim Kurulu'nu aldığı karardan geri adım atmaya çağırdı.

31.01.2008   

Kaynak : AA

körfez55

helal olsun yönetimimize en iyisini yapmış.ayrıca futbolculara verilen cezalar ve kadro dışı bırakılan futbolcular konusunda da tebrik ediyorum yöneticilerimizi.gecen sene bu disiplin yoktu.kimse SAMSUNSPORdan büyük değildir.

veis

az da gelip gazatelere baksınlar hergün yalan yanlış yazan ortalıgı karıştıran acaba bunların gazatesi degilmi.bravo yönetimimize ben olsam 5 dakika bile sokmam tesislere.

Çaðrý55

yalan yanlı haberi yaparlar sonra böyle konuşurlar hep kınasan ne olur

kerem55

31 January 2008, 16:58:50 #8 Son düzenlenme: 31 January 2008, 17:01:07 kerem55

.....................   Siyasetten spora geçeceğim. Samsunspor Yönetimi dün, Basın Sözcüsü Can Aydın imzasıyla tüm basın yayın organlarına bir açıklama göndermiş. Açıklama sekiz maddeden oluşuyor. Bu maddelerin kimilerinde bir haber yalanlanıyor, kimilerinde bazı açıklamalar getiriliyor. Kimsenin diyeceği olamaz. Haber yanlışsa düzeltilir doğru ise haberi yazan haberini savunur.  Ama açıklamanın bir 7. maddesi var ki akıllara ziyan bir haddini bilmezlik, akıllara ziyan bir boyundan büyük işlere kalkışma örneği. Madde aynen şöyle: "Basında çıkan gerçek dışı haberler özellikle bu günlerde yoğunluğunu arttırmıştır. Yönetim Kurulumuz olarak aldığımız karar neticesinde bundan böyle basın mensupları sadece maç öncesi son idmanı izleyebileceklerdir. Bunda da 15 dakika görüntü alabilecekler, akabinde tesislerden ayrılacaklardır. Bu konuya sevgili basın mensuplarının gereken önem ve hassasiyeti göstereceklerine inanıyoruz." 

Sayın Can Aydın tıp doktoru. Yani okuryazar, yani yol yordam bilir, en azından öyle olması gereken bir insan. Resmi yazışmada "sevgili" kelimesinin yerinin olmadığını bilmesi gerekir. Kullanması bilgisizliğinden değil ilgisizliğinden olsa gerek, diye düşünüyorum.

Samsun Basını bugüne kadar bu yönetime gerekenden çok fazla kredi açmıştır. İçlerinde iyi niyetlerini yakından bildiğimiz genç insanlar var. Ama ondan ötesi bu kulübün şu anda gereksiz kavgalarla kaybedecek zamanı da takati de yok. Parasızlığın yol açtığı sıkıntılar artık giderilemez ve hatta gizlenemez boyutlara ulaşmış bulunuyor. Böyle bir ortamda Samsun Basını yarayı kaşımak yerine yaranın kabuk bağlaması için birçok olayı görüp de görmezlikten gelirken bu tür sansür girişimlerine kalkışılması hem Sayın Can Aydın adına hem Samsunspor adına hem de bu kent adına bir talihsizlik olmuştur.

Türk basınından sansür kalkalı 100 yıl oluyor: tarihi geriye çevirmeye kimsenin gücü yetmez. Tesisleri kapatmak, son antrenmandan görüntü aldırmak gibi geçerliliği olmayan çocukça yaklaşımlar ters teper. Tesislerin kapatılması bir anlam ifade etmez ama Samsun Basını sayfalarını Samsunspor'un sansürcü yöneticilerine kapatırsa işte asıl gümbürtü o zaman kopar.   

Umarım, Samsunspor Yönetimindeki aklı başında insanlar bir an önce duruma el kor ve bu tür sansürcü anlayışları kulüpten tasfiye ederler. Yoksa bu mantığın tasfiyesi kaçınılmaz olur.

http://www.halkgazetesi.com.tr/author_article_detail.php?id=2444
Osman Kara / Halk Gazetesi

ozkan17

sankı cokmu faydanız vardı samsunspora da şimdi aglıyonuz bole bı davranıs gosterıyor yonetımımız dıye..bravo kutluyorumn yonetımımızı..en ıyısını yapıyor belkıde boylece yalan haberlerden kurtuluruz azda olsa..

Çaðrý55

yayınlamazsanız yayınlamayın sizin trajınız düşer samsunspor halk gazetesinemi kaldı ama siz samsunspora muhtacsınız çünkü bu sayede gazeteniz dahada çok satılıyor. ;) biz SAMSUNSPOR luyuz

alperen_55

Alıntı yapılan: Çağrı55 - 31 January 2008, 17:27:11
yayınlamazsanız yayınlamayın sizin trajınız düşer samsunspor halk gazetesinemi kaldı ama siz samsunspora muhtacsınız çünkü bu sayede gazeteniz dahada çok satılıyor. ;) biz SAMSUNSPOR luyuz
aynen katılıyorum

SaMsUnSpOr 55

Alıntı yapılan: ozkan17 - 31 January 2008, 17:20:29
sankı cokmu faydanız vardı samsunspora da şimdi aglıyonuz bole bı davranıs gosterıyor yonetımımız dıye..bravo kutluyorumn yonetımımızı..en ıyısını yapıyor belkıde boylece yalan haberlerden kurtuluruz azda olsa..

doğru diyosun özkan sanki çok faydaları varda bide yanlış haber felan veriyolar şimdide kınamaymış haber vermemekmiş

Sadece Samsunspor

Alıntı İHA, DÜNYA'YA DUYURDU

İhlas Haber Ajansı (İHA), Samsunspor'un, basın mensuplarını Nuri Asan Tesisleri'ne almama kararını Mustafa Döver'in haberiyle tüm Dünya'ya duyurdu

Samsun'daki yerel gazetelerin, Samsunspor yönetim kurulununun aldığı sansür kararına tepkisini İhlas Haber Ajansı (İHA)'da sonuna kadar destekliyor. İHA, yerel gazetelerin aldığı Samsunspor'la ilgili haber yapmama ve sayfaların siyah bir ilanla çıkacağı kararını Mustafa Döver haberiyle tüm Dünya'ya duyurdu.

İşte İHA'nın tüm Dünya'ya duyurduğu haber:

"Samsunspor yönetiminin basın mensuplarına getirdiği yasak nedeniyle yerel gazeteler spor sayfalarına protesto bildirisi yayınladı ve haber yapmama kararı aldı. Samsunspor Yönetim Kurulu adına Basın Sözcüsü Can Aydın, dün düzenlediği basın toplantısında, yönetim kurulunun aldığı kararları açıklarken, basın mensuplarının haftada sadece 15 dakika son idmanda görüntü ve fotoğraf alabileceklerini, bunun dışında kesinlikle idmanı izleyemeyeceklerini belirtmişti. Açıklanan bu karardan sonra Türkiye Spor Yazarları Derneği Samsun Temsilcisi Avni Demir de konuyla ilgili sert bir yazılı açıklama yaparak olayı kınamıştı. Bu gelişmelerden sonra, yerel gazetelerin büyük bir çoğunluğu ortak karar alarak, yönetimin aldığı karardan dönünceye kadar Samsunspor ve yönetim kurulu hakkında haber yapmamayı kararlaştırdı. Yerel gazetelerin büyük bir çoğunluğu, spor sayfalarında Samsunspor yönetiminin uygulamasını protesto eden ilanlar yayınladı. Gazeteler, "Samsunspor Yönetim Kurulu'nun uygulamaya koyduğu haber alma yasağının sona erdirilmesine kadar sayfalarımızda kulüple ilgili haberler yayınlanmayacaktır" açıklamasına yer verdi.

Mustafa Döver /İHA".

ozkan17

Samsundaki herkes SAMSUNSPOR'a  muhtaç!!! işde boyle yalvarırsınız bize..daha durun siz durunn...