Ondokuzmayıs İlçesinde bir okul futbol takımında fb forması

Başlatan edmontdante, 05 December 2007, 15:36:44

« önceki - sonraki »

edmontdante

Geçen Hafta Bafra'daki işim öğleden sonra saat 3 e sarkınca Cuma Namazından sonra vakit gteçirmem gerekti ve yakındaki halısahada Bafra İlköğretim okulları arasında yapılan  turnuva da yarı final maçlarını izledim.Turnuva sonunda 1.olacak takım Samsun elemelerine katılacaktı.

Bugün de Bafra'dan dönerken Ondokuzmayıs ilçesinde yol kenarında bulunan halısahada yine okul takımı maçları olduğunu farkettim,izlemek için durdum.Takımlardan biri KIRMIZI-BEYAZ iken diğer takım sarı-lacivert formalıydı.Yaklaştığımda birebir fb forması olduğunu gördüm.Hem de şortlardaki armalara ve hatta AVEA reklamına kadar fb formasıydı,şort,forma ve tozluk olarak tam takım.Kaleciye sordum "kim giydirdi size bunları " diye.Aziz YILDIRIM'ın gönderdiğini söyledi.

Halısahanın dışında takımı yönlendiren  kişinin yanına gittim ve bunu sordum.Bana "Bu çocuklar İstanbul'a fb nin davetlisi olarak gitti,orada  fb ile idmana çıktılar " vs birşeyler söyledi.Bunu kimin organize ettiğini sorduğumda " Biz irtibat kurduk" dedi.Bunun sonucunda da  okul takımına  hediye olarak eksiksiz fb malzemeleri verildiğini söyledi.

Sahadaki sanki fb yıldız takımıydı resmen.Tabi rakip KIRMIZI-BEYAZ  olduğundan biz o okulu destekledik maçı da 4-2 kazandı KIRMIZI-BEYAZ formalı takım.Ama diğer takımın ve hatta okulun büyük çoğunluğunun  ileride fb'li olacağını ve hatta olmaya başladığını düşünmeden edemedim.

SAMSUN' da ki bir okulun idarecilerinin fb yönetimi ile bir şekilde irtibat kurması  beni üzdü.Her kim yaparsa yapsın bir okula  bu tarz yardım yapılması tabiki önemli  ve güzel ama bu gençler şimdiden malesef fb li.

Belki SAMSUNSPOR bu yardımı onlara yapamazdı ama  en azından fb ileyaptıkları gibi bizim takımla da idamana çıkabilirler ve bir iç saha maçına davet edilebilirlerdi.En azından bazıları istanbul takımı taraftarı olmazdı.

Okul idarecilerine bu noktada suç buluyorum .Hadi diyelim ki bu işi yapanlar SAMSUN'lu değil başka illerden tayin ile göreve gelenler ama hiç mi içlerinde SAMSUN'lu yoktu yani.O çocuklara aşılanacak takım SAMSUN'un takımı olmalıydı fb değil.

deli 55

ben onu giyen çocuklara değil ama giydiren idarecilere,öğretmenlere kızıyorum...yazık çok yazık...

Tribün_ali

Arkadaşlar ne onu giyende ne idarecide ne giydirende bizim yönetim ve futbolcular veya taraftar grup liderleri niye hiçbir okula gezi düzenşemiyor neden konferans neden samsunspor sevgisi aşılamıyorlar ben 4 sene lise okudum bir tane samsunsporlu futbolcu ve yönetici gelmedi biz önce kendimiz samsunspor sevgisini aşılacaz bafraya gitmeye gerek yok yanı başımızda samsunspor halısahsında bak bakalım bir tane samsunspor formalı biri var mı? işta adamlar rahat gidip mac ediyorlar

edmontdante

Zaten çocuklar ortaokul çocuğu.Sanırım  orta 1 veya 2.Tabiki onların suçu değil ama öyle böyle bir manzara değil.Resmen fb altyapısı sanki.

ozkan17

adamlar ılgılenıyo abi..bızıkılerdekı bu sorumsuzluk oldukdan sonra..baksana adam taaa ıstanuldan samsuna yardım yapıyo..kurulu bı sıstemımız yok ya..sıstem ısı bu futbol bellı bı duzen kurmadıkdan sonra ne basrı gelır ne destek gelır ne sahıp cıkan olur

Çaðrý55

yani dışarda 10 milyona bjk gs fb formaları var heryerde çocuklar giyiyor birde samsun formaları olsa böyle yani samsunda doğuyo büğüyo kenditakımı umrunda değil adamın klüp olarakta okullarda seminer olmalı takım halkla bütünleşse yani bazı şehirlerden ibret almak gerek herkez bjk fb gs polarına formasına para buluyo almaya samsuna geldimi geç ne güzel lisanslı polarlarımız çıktı be varmı diğerlerinde fıstık gibi valla bi gururlada giyiyorumki kendi şehrinin takımını tutmayan adam değildir gözümde

jean

aziz yildirim taa istanbuldan giydiriyor o formayi giyen bize dese 10 tane veriridik illaki fb li olacakya bahane iste

akınyılmaz

yönetim kurulu her hafta bir okulu maça getirken birde forma hediye etse güzel olur.
bir de yine yönetim kurulunda bulunan degerli yönetici abilerimiz ve kardeşlerimiz kendilerine birer okul seçip onlarda 20 şer adet kırmızı beyaz forma hediye etseler
ve yönetim kurulunun belirleyeci okullara bu forma hediye edecek kişiler bulunup 20 şer adet forma okullara hediye edilebilir.
böylece en az 50 okul da kırmızı beyaz formlar olur.

ÇaÇa

okul müdüründen tutta irtibata geçenlere kadar mermi atacaksın bakalım daha Samsun'da kim cesaret ediyor..Bunun gibi örneği bizim Lise döneminden sonrada yaşadık Bizim dönemde Samsunspor maçlarına davet ediyordur hocalar serseri diyordu bize sonra O şerefsizler Çanakkale'ye öğrenci götürüyoz bahanesiyle Febe maçına götürüyor hemde Azize'nin verdiği biletlerle... OnDan Sonra YaŞasIn OkulUmuz a.k :)

bafradan55

Basıcaksın bunların çaça nın dediği gibi alayını bakalım bidaha kimse cesaret edebiliyomu.

cem and naz55

orası BAFRA normaldir şaşırmadım

Çaðrý55

ne alaka kardeşim ben çarşambalıyım bafralı değilim. ama dediğin saçma

mehmet yılmaz

Sanki burası Muş, Van, Hakkari gibi hem geri kalmış hem de futbol takımı olmayan bir şehirmiş gibi gidip de bir İstanbul kulübünden forma dilenmek büyük bir ayıp. Bu kesinlikle işgüzar bir öğretmenin başının altından çıkmıştır. Halbuki Samsun'daki herhangi büyük esnafa gidip forma yaptırmak istiyoruz, reklamınızı koyalım dese rahatlıkla halledebilirlerdi bu sorunu. İlgili öğretmenin bırakın Samsunsporluluğu Samsunlu bile olmadığı kanaatindeyim. Hadi istediğin takımı tutuyorsun, hadi renklerini de formaya koydun diyelim ama bu kadar cahilliğin de alemi yok!

Neyse ki, güzel şeyler de var. Bu fotoğraflar yine İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bu sefer Tekkeköy'de düzenlediği turnuvadan.

80. Yıl İlköğretim Okulu, Aşağı Çinik ( Serkan Aykut'un köyü) İlköğretim Okulu, Kerimbey İlköğretim Okulu ve 19 Mayıs İlköğretim Okulunun formaları var burada. Renkler tesadüf değil çünkü ilgili öğretmenler Samsunsporlu imiş.

19 Mayıs-Kerimbey

Kutlukent 80. Yıl -Kerimbey

Kutlukent 80. Yıl -Kerimbey ve arkada kapının yanındaki kırmızı-beyazlılar da Aşağı Çinik

mctlçy

bafrada SAMSUNSPORlu yok denecek kadar azdır...ist takımlarının sayısı ise oldukça fazladır

bafradan55

Alıntı yapılan: "mctlçy"bafrada SAMSUNSPORlu yok denecek kadar azdır...ist takımlarının sayısı ise oldukça fazladır

Çok ACI bir gerçek.