22 Mayıs 2007 Samsunspor Olağanüstü Genel Kurulu

Başlatan bodensee55, 26 March 2007, 13:37:08

« önceki - sonraki »

hasselbaink

kongreye giden arkadaşlar kendi youmlarını yazarlarsa iyi olur. çünkü halkla haberin yazdıkları yine bambaşka şeyler.

adige73

Alıntı yapılan: "canikli"kongreye giden arkadaşlar kendi youmlarını yazarlarsa iyi olur. çünkü halkla haberin yazdıkları yine bambaşka şeyler.

çünkü kalk gazetesi eski başkan ismail uyanık a ait
haber gazetesi de eski başkan adnan ölmez e ait bu gazetelerden tarafsız haber ve yorum beklemek nasıl mümkün olur

fanatik

GERGİN KONGRE

Samsunspor'un Olağanüstü Kongresi'nde 'kayyuma' gidilmemesi için getirilen önerge doğrultusunda..
23 Mayıs 2007 Çarşamba 13:04
Samsunspor'un Olağanüstü Kongresi'nde 'kayyuma' gidilmemesi için getirilen önerge doğrultusunda eski yönetimin devamına oy birliğiyle karar verildi

TARTIŞMA ÇIKTI
Samsunspor'un Olağanüstü Kongresi'ni Büyük Samsun Oteli'nde gerçekleştirildi. Av.Ediz Durmuş Bilgin başkanlığında oluşturulan Divan Kurulu, konuşmak isteyen delegelere söz hakkı verdi. Konuşma bölümünde bazı delegeler arasında tartışmalar çıktı. Salon bir anda karışırken, karşılıklı itişmeler de yaşandı. Diğer delegeler ve emniyet güçleri salondaki gerginliği yatıştırmaya çalıştı. Uzun süren tartışmalar ve sözlü sataşmalarla Kulüp Başkanı Mazhar Başoğlu'na tepki gösterildi.

KAMPANYA BAŞLATILDI
Divan konuşmalar sonunda, alınacak kararın hayati önem taşıdığını belirtmesi ve Başoğlu'yla yapılan görüşmenin ardından, gündem maddelerinin görüşülmemesi için oylama yaptı. Oylamada görüşülmeme kararı çıkınca, kongre yapılmamış sayıldı.Bu durumda Samsunspor yönetimi göreve devam edecek ve 60 gün içinde yeniden olağanüstü kongreye gidecek. Öte yandan, bu ay sonuna kadar ödenmesi gereken yaklaşık 350 bin YTL taksit ve takımın toplam 26 milyon YTL'lik borcunun ödenmesi için kampanya başlatılması kararı alındı.

KONGREDEN NOTLAR:
Samsunspor'un günlerdir beklenen Olaganüstü Genel Kurulu yaklaşık 1 saat gecikmeyle başladı.
23 Mayıs 2007 Çarşamba 13:03
Samsunspor'un günlerdir beklenen Olaganüstü Genel Kurulu yaklaşık 1 saat gecikmeyle başladı. Nedeni ise aday olduğunu açıklayan Güner Çakıroğlu'nu üyeliğinin görüşülmesi ve hesapların tarafına aktarılması idi. Divan Kurulu ayesi Ediz Durmuş Bilgin, Mazhar Başoğlu, Ev Hakkı Tomaç, Av. Refik Moral ve Samsunspor yönetim Kurulu üyesi Naci Pınar, başkan adayı Çakıroğlu'na kulübün durumu hakkınhda bilgi verdi. Görüşme sonunda kongre gecikmeli de olsa başladı.

İlk Konuşmayı Kulüp Başkanı Mazhar Başoğlu yaptı. Faaliyet raporunu okuyan Başoğlu, kulübün içinde bulunduğu dunumu ve yaptıkları icraatları anlattı. Başoğlu konuşmasında,"İstemediğimiz halde yönetimi adeta kucağımızda bulduk. Yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarımız sezon boyunca yüyük bir özveriyle çalıştı. Tabir yerindeyse maddi imkansızlıklarla boğuştuk durduk. Çok sıkıntılı günler geçirdik. Bu maddi imkansızlıklar karşısında istediğimiz hedefe ulaşamadık. Bunun üzüntüsü içindeyiz" dedi.

Başkan Mazhar Başoğlu'nun konuşması sırasında salona başkan adayı olduğunu açıklayan Güner Çakıroğlu girdi. Çakıroğlu salona girerken büyük alkış aldı. Gazetecilerin yoğun ilgisi ve salondaki uğultular karşısında Başoğlu konuşmasını bir süreliğine durdurdu. Divan kurulunun olaya müdahale etmesiyle salonda sukünet sağlandı ve Başoğlu konuşmasına yeniden devam etti. Başoğlu herkese teşekkür ederek,"Çok yıprandım ve sağlığım bozuldu. Bu yüktü daha fazla taşıyamayacağım" diyerek konuşmasını bitirdi.

Daha sonra kürsüye aday olduğunu açıklayan Güner çakıroğlu çıktı. Samsun'u ve Samsunspor'u çok sevdiğini söyleyerek sözlerine başlayan Çakıroğlu,"Öncelikle uzun yıllar yurt dışında kaldığım için türkçem bozuk olabilir. Bu nedenle özür dilerim. Samsunspor'a aday olmak için 2-3 aydır çalışmalar içindeyim. Ancak bir türlü istediğim rakamları alamadım. Kimseye kırgın reğilim. Bu duruma gelinmesini istemedim. Ben yinede adayım. Samsunspor'u süper lige taşımak için herşeyimle hazırım" dedi.

Çakıroğlu'nun konuşmasından sonra salonda bir anda tansiyon artı. Konuşmak isteyen delegeler kürşüye çıkmak için isimlerini yazdırdı. Konuşmalar sırasında karşılıklı atışmalar oldu. Bu sırada bazı taraftar grupları kürsüye gelerek söz hakkı istediler. Konuşmalar devam ederken tansiyonda git gide şiddetini artırdı. Divan kurulunun müdahalesi ve araya girenler sayesinde şiddete yer verilmeden salon sakinleştirildi. Konuşmacılar eleştirilerini ve tavsiyelerini aktardıktan sonra kürsüden indiler.

Başkan adayı Güner Çakıroğlu kendisine söz hakkı doğduğunu öne sürerek konuşmak istediğini belirterek kürsüye yaklaştı. Ancak, Divan Kurulu söz hakkını sonra vereceğini belirterek konuşmaya izin vermeyerek biraz beklemesini istedi. Bunun üzerine bir süre ön sıralarda bekleyen Çakıroğlu daha önceden oturduğu kısıma gitti. Salonda tansiyon yeniden yükselince kongre salonunu terk etti. Çakıroğlu'nun neden salonu terk ettiği ise merak konusu oldu.

veis

Tamer55

kongre ile yorum istiyorsunuz işte yorum gidecek  diye sevindiğimiz mazhar başoğlu az kalsın salondan omuzlarda çıkacaktı. büyük umutlarla gittiğimiz kongreden hayal kırıklığı.umutsuzluk la döndük.yerel basının yazdığı gibi üç liste çakıroğlu,ersöz ve ercan kol 49 lar listesi olmadı
kısaca dağ fare doğurdu

yusuf celebi

Aldığım bilgilere göre yarın çok geniş kapsamlı bir toplantı düzenleneceği ve 25 kişilik bir yönetim oluşturma çalışmaların olduğunu öğrenmiş bulunuyorum,eğer bunu başarabilirlerse bu yönetimin içinde gerçekten Samsunspor'lu kişilerin varlığıda beni umutlandırdı.

İnşallah bu 25 kişilik listenin içinde beni Samsunspor'dan uzaklaşmama neden olacak kişilerde yoktur.

Sadece Samsunspor

Alıntı yapılan: "yusuf celebi"Aldığım bilgilere göre yarın çok geniş kapsamlı bir toplantı düzenleneceği ve 25 kişilik bir yönetim oluşturma çalışmaların olduğunu öğrenmiş bulunuyorum,eğer bunu başarabilirlerse bu yönetimin içinde gerçekten Samsunspor'lu kişilerin varlığıda beni umutlandırdı.

İnşallah bu 25 kişilik listenin içinde beni Samsunspor'dan uzaklaşmama neden olacak kişilerde yoktur.

inşallah kurtar bizi bu dertden yarabbim

berusa55

anlasılan her sezon sonu olduğu gibi yine bir kaosa doğru sürükleniyoruz.ve bu sefer ki baya ciddi görünüyor.umarım sözlesmesi sona eren futbolcular cekip gitmezler.allah yardımcımız olsun...

akınyılmaz

sorun epey ciddi bence.özellikle takımda ki huzurluk zaten diz boyu idi şimdi ise muhatab bıle bulamıyacaklar mazhar zaten zorakı geçiçi başkanlık koltugunda oturuyor.para yok kimle neyle anlaşılacak büyük ihtimal seneyede bu senekı sıkıntıları yasacagız  bunun anlamıda daha 2 sene liğA dayız .tabıkı bu ıkı sene gelır olmadan liğ A nın gideri karsılayabıleckmıyız bu da ayır bır konu.inşalah yılların efsanesi samsunspor tarıh sayfalarına karısmaz.
yanlız burda herkesın tepkısı sankı kulubun borcunu bılmıyormus gıbı hareket eden adayız deyıp yerel gazetelerde boy boy resım verıp samsun taraftarının kırılgan olan duygularıyla oynayan 2 başkan adayıyız dıye ortaya cıkan bırı genel kurula gelen diğeri o gün ortalarda gözükmeyen sayın çakıroğlu ve ersoz acaba bu saaten sonra adayız deseler yada samsuna su kadar yardım yapacagız deseler ne kadar ınandırıcı olurlar ve ne kadar artık samımıyetlerıne guvenebılınırler.Keşke kendi reklamları için sadece kendi şirketlerini kullanıp bızım olan samsunsporu kullanmasalardı.

mehmet yılmaz

Bugünkü halk ve haber gazetelerini okuyunca dün farklı bir ortamda mıydık acaba diye düşünmeden edemedim. özellikle haberin cümleleri gazetecilikteki "gerçeğin güzel bir hikayeyi değiştirmesine asla müsaade etme!" ilkesine uygundu. Güner Çakıroğlu'nun biz de tanımıyoruz ama sanki gizli bir toplantı olmuş ve koşaradım kaçmış gibi lanse edilmiş. Bu doğru değildi, en azından bunu söylemek lazım.

Bir de kongre öncesi kulislerde Mazhar Başoğlu'ndan duyduğumuz birşey var. Tesadüfen duyduk bunu; bizim yanımızda tanımadığımız birileyile konuşuyordu. Bu kişilerden birisi ona Galip Öztürk'ü sordu. Cevap aşağı yukarı şöyleydi.

-Valla İstanbul'da kendisiyle birkaç maç seyrettik ve ben de dedim, başkanlığı düşünmüyor musunuz diye. istedim başkan olmasını. ancak kendisi bana hiç böyle bir niyeti olmadığını, aklının ucundan bile geçmediğini söyledi. Bizim her deplasmanımızda stat-havalimanı-otel arasına Metro firmasına iat bir otobüs mutlaka gönderir. Hiç ihmal etmez...

Kongreyle ilgili mi bilimyorum, Mazhar Başoğlu'nun doğru söylediğini farz ediyorum ve burada sizinle paylaşayım istiyorum.

timofte

Ben de kongredeki üyelerden biri olarak gözlemlerimi paylaşayım. Öncelikle genel kurula katılım çok yüksekti, bunu görmek herkesi heyecanlandırmıştı. Salona girmeden önce Galip Asal, Çakıroğlu, İbrahim Ersöz ve Ercan Koloğlu isimleri öne çıkıyordu.

Bu isimlerden sadece Güner Çakıroğlu otele geldi. Bir süre sonra oturduğu yerden bir odaya çağırıldı ve kendisi bu odaya gitti. Bu arada 1 saatlik gecikme delegeleri rahatsız etti ve tepkiler üzerine kongre başladı. Mazhar Başoğlu faaliyet raporunu okurken salona Çakıroğlu büyük alkışlarla girdi. Bu alkışlar Çakıroğlu'na bağlanan umutlar kadar, Başoğlu yönetimine bir tepkinin de göstergesi gibiydi.
Bir süre sonra Hakkı Tomaç kürsüye çıkarak Çakıroğlu'nun kulüp üyeliği sorunu olduğunu ve borç miktarına dair anlaşmazlıklar da bulunduğunu söyledi. Çakıroğlu'na bu eksikleri gidermesi ya da çıkabilecek başka adaylara süre vermek amacıyla, gündeme hiç geçmeden seçim talebinin reddi yoluna gitmek gerektiğini belirtti. Tomaç'ın kürsüye çağırdığı Çakıroğlu da söz aldı ve durumu teyid etti. Ancak bazı delegeler Çakıroğlu'nun önü kesildi diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine Çakıroğlu tekrar söz istedi, ancak Divan Başkanı Ediz Durmuş Bilgin kendisine söz için beklemesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine ortam iyice karıştı ve tartışmalar başladı. Nihayetinde Çakıroğlu beraberindekilerle salonu terk etti.

Sonuç olarak Çakıroğlu, çekilmekten ziyade kulübün gediklisi bazı kadrolar tarafından frenlendi. Ancak bu doğru mu yanlış mı bir hareket oldu, konu hakkında bundan emin olacak bilgim yok. Şayet kendisi söylenildiği gibi bir sahtekar (!) ise Samsunspor Kulübü'nün kendi iç dinamikleriyle böyle bir adayı engellemesine kızmaktan ziyade, bundan memnun oluruz. Ancak Çakıroğlu samimiyetle bu işe girişmiş olup da engellendi ise, bu da kendini kulübün sahibi olarak gören bazı aristokratların işgüzarlığı olarak değerlendirilebilir.  

Daha sonra yapılan konuşmalarda kulübün kısa vadede borçları, Çakıroğlu hakkında bazı negatif değerlendirmeler ve Başoğlu yönetimine yönelik eleştirileri içeren konuşmalar yapıldı. Bu arada taraftar gruplarından söz alan arkadaşlar oldu.

Nihayetinde Tomaç'ın önerisi doğrultusunda GENEL KURULUN OYBİRLİĞİYLE, Başoğlu yönetiminin seçim talebinin reddine karar verildi. Oysa Başoğlu daha bir gün bile başkanlık yapacak durumda olmadığı yolunda bir konuşma yapmış, ağlamaklı biçimde "bittim, tükendim" demişti. Ancak Divan'ın YENİ GİRİŞİMLERİN ÖNÜNÜ AÇMAYI VE ZAMAN KAZANMAYI sağlamak için kabul edilmesini önermesi üzerine, oylama sonucunda seçim yapılmaksızın kongre neticelendirildi.

Kongrenin sonlarında Tahsin Kosif, Erkut Tutu gibi bazı eski yöneticilerin, önümüzdeki günlerde kent içinden yeni bir oluşum ortaya koyacaklarına dair bir görüntü oluştu. Umarım bu görüntü kongre salonu ile sınırlı kalmaz.

Bunların dışında; kapsamlı bir kampanya ile Samsunspor'un mali sorunlarının aşılması önerileri tüm delegeleri umutlandırdı. Fakat bazı üyelerin "100 milyarlık adama 700 milyar verirsek toplanacak hiçbir para yetmez" sözlerine hak vermemek olanaksızdı. Zira Büyükşehir Belediyesi'nin sınırlarını zorlayarak verdiği maddi desteğin nasıl heba edildiğini bu sezon hep beraber izledik..

veis

bu takımı taraftarından başkası kurtaramaz.çünkü samsunu adam gibi kimse yönetmedi yıllardır gelen çakmış giden çakmış.

sezgin

merhaba arkadaşlar gelinen nokta bizim için çok üzücü sanki eski günleri arar hale geldik lafa geldimi SAMSUN VE SAMSUN SPORA hizmet bizim için önemli diyenler zor günlerde yoklar SAMSUN lu o kadar iş adamı dururken ORDU doğumlu almanya da iş yapan iş aadamı gelsin SAMSUN SPOR umuza başkan adayı olsun ne kadar acı bir olay bizler için bizlerdeki bu SAMSUN SPOR aşkı asla bitmez birde maddi gücümüz olsa

yusuf celebi

sevgili sezgin,yorumlarının çoğuna katılıyorum,fakat memleket ismi vererek Ordu'luları diğerleri katogorisine koymuş olman yanlış değilmi,bende bir Ordu'lu olarak bu yazına alındığımı söylemeliyim.

Samsunspor'u sadece Samsunla sınırlandırma dar çerçeveye sıkıştırma Samsunspor gerçeğine ters.

ALI55

arkadaslar vakıt gecıyor 2 ay degıl engec 10 gun ıcınde yonetım secılsın transfer ler yapılsın hoca alınsın yoksa seneye de kume dusmemeye oynarız ve lıg A ya demır atarız bu boyle arkadaslar malesef artık dılımıze dolanır TÜRK TELEKOM LİG A hiççççç bitmesinnnnnnnnnnnnnnnn......