22 Mayıs 2007 Samsunspor Olağanüstü Genel Kurulu

Başlatan bodensee55, 26 March 2007, 13:37:08

« önceki - sonraki »

yönetici

İsmail Başaran - Ekip
AlıntıNeden saldırgan oluyor?

Olağanüstü Genel Kurul kararı alınmasına rağmen bunu uzatan yönetimin başındaki Mazhar Bey son zamanlarda "Bırakacağı" yolunda hiçbir kelamda da bulunmuyor ne hikmetse.  

MAZHAR Başoğlu'nu 28 Mart Yerel Yönetim Seçimleri öncesinde DYP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğunda izlemeye başlamıştım. Açıkçası daha önceleri pek de ilgimi ve dikkatimi çekmiyordu.
Belki ben de kendisinin ilgisini ve dikkatini çekmiyordum.
Bu doğaldır.
O günlerde, seçim yaklaştıkça Mazhar Bey agresif (saldırgan) olmaya başlamış, kendisini eleştirenlere çıktığı televizyon programlarında "sallayıp" durmuştu. O programlardan birinde "salladıklarından" birisi olarak bunu çok iyi biliyorum. Halen sakladığım o kasette söyledikleri bugün sadece beni ve de Mazhar Başoğlu'nu ilgilendirdiğinden burada tekrarlamak istemiyorum.
Mazhar Bey'in son günlerdeki agresif halini görünce hatırladım yine o konuşmayı ve kaseti.
Mazhar Bey Samsunspor Kulübünün resmi başkanlığını sürdürüyor ve şu günlerde de bırakmayı düşünüyor mu acaba?
Neden soruyorum bu soruyu?
Olağanüstü Genel Kurul kararı alınmasına rağmen bunu uzatan yönetimin başındaki Mazhar Bey son zamanlarda "Bırakacağı" yolunda hiçbir kelamda da bulunmuyor ne hikmetse.
Hatta kendini kral falan da sanıyor galiba.
Geçen hafta sonunda bir basın toplantısı yapmış Mazhar Bey.
Samsunspor Kulübü yöneticiliğine talip bir iş adamı için söylemediklerini bırakmamış.
Sonra da, İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre aynen şu ifadeleri kullanmış:
"Bu ilin Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı var. Kulübün acil olarak 2 milyon YTL ödemesi gereken borç var. Sezonluk ise 12 milyon YTL gerekiyor. Kendisiyle yaptığımız görüşmelerde bunlar hep konuşuldu. Ben taahhüt ediyorum. Şehrin yöneticilerine bu paraların güvencesini verdiği takdirde alacaklarımı kulübe hibe ederek başkanlığı vereceğim."
İşte bu ifadeyi okuyunca sinir katsayım arttı.
O gün yazmadım. Çünkü o gün yazsaydım Mazhar Bey büyük olasılıkla hakkını Yüce Yargı'da arayacaktı.
O nedenle bugün yazıyorum.
Samsunspor kongresi yaklaştıkça agresif hale gelen Mazhar Bey acaba kendisini kral falan mı sanıyor?
Bir şart öne sürüyor ve "başkanlığı vereceğim" diyor.
Ne yani; Samsunspor Genel Kurulu'nun seçeceği başkan ve yönetim kuruluna bırakmayacak mısınız görevinizi?
Samsunspor Kulübü Başkanlığı birinin ötekinin bir başkasına pas edeceği yer değildir Mazhar Bey.
Kimin başkan olacağına, kimin yönetici olacağına Samsunspor Genel Kurul delegeleri karar verirler. Bu delegeler verdikleri oylarla belirlerler kulübü kimin yöneteceğini.
O kurulda sizin de sadece bir oyunuz vardır.
Eğer gidip de kullanırsanız.
Mazhar Bey bir de "Kulübün acil olarak 2 milyon YTL ödemesi gereken borç var. Sezonluk ise 12 milyon YTL gerekiyor. Kendisiyle yaptığımız görüşmelerde bunlar hep konuşuldu. Ben taahhüt ediyorum. Şehrin yöneticilerine bu paraların güvencesini verdiği takdirde.." buyurmuşlar.
Mazhar Bey gene karıştırmış.
Samsunspor, bu şehrin yöneticilerinin malı değildir.
Başkanlığını yaptığı kulübün tüzüğünü bile okumamış herhalde Mazhar Bey.
Yani güvence şehrin yöneticilerine verilmez.
Mazhar Bey başkan olurken böyle bir taahhütte bulunmuş muydu acaba?
Gelelim başlıkta sorduğumuz soruya.
Mazhar Bey neden saldırgan oluyor?
Mazhar Bey göreve geldiğinde yaptığı açıklamalarda Samsunspor'un mutlaka Süper Lig'e çıkacağını dile getiriyordu. Hedef veriyordu.
Hedefe ulaşılamadığı bir tarafa, (A) Gurubu'nda kalınması bile "başarı" olarak sunulmak istendi.
Mazhar Bey, işte bu hesabın kendisine sorulacağını bildiği için saldırgan oluyor.
Hedef şaşırtmak için yani...
Samsunspor'un bir sezonda elde ettiği gelirlerin nerelere harcandığının hesabının sorulacağı için saldırgan oluyor, Mazhar Bey.
Samsunspor'un bir sezonda yaptığı yanlış transferlere harcanan paraların hesabının sorulacağı için saldırgan oluyor Mazhar Bey.
Ancak Mazhar Bey'in unutmaması gereken bir konu var:
Keser döner, sap döner, gün gelir hesap döner.
Ve de galiba keserin sapı dönmeye başlamıştır...

Lusage

Eğer yine kalmayı düşünüyorsa yapılacak belli.

Deviririz. Olur biter.. Daha sana sabredecek gücümüz yok BECERİKSİZ HERİF...

jean

aday bulamiyoz bursaspor simdedin 5 tane aday cikti niye boyle oluyor anlamiyorum vallahi

MeL_55

AlıntıYine gurbetçi aday gündemde

Samsunspor Başkanlığı için ismi sır gibi saklanan gurbetçi bir iş adamının çalışmalarını yoğunlaştırdığı öğrenildi. Aday olmaya hazırlanan gurbetçi iş adamının kendi oluşumunda yer alan eski Samsunsporlu bir futbolcuyla dün İstanbul´da gizlice görüştüğü öğrenildi.Samsunspor´da kongre yaklaştıkça bazı kişilerin çok gizli olarak yönetim oluşturma çalışmaları devam ediyor. Aralarından Samsunlu iş adamları ve eski Samsunsporlu futbolcuların da bulunduğu bir grubun kongre öncesi çalışmalarını yoğunlaştırdığı öğrenildi. Bu oluşumun başında yurt dışında yaşayan bir iş adamının olduğu belirtildi. Başkanlık için gurbetçi iş adamının çok istekli olduğu ve her türlü fedakarlıktan kaçınmayacağı ifade edildi. Bu arada oluşumda yer alan eski Samsunsporlu futbolcunun dün birtakım temaslarda bulunmak üzere İstanbul´a gittiği öğrenildi.  Gurbetçi iş adamının da İstanbul´a geldiği ve görüşmenin gizli olarak gün boyu devam ettiği belirtildi. Önümüzdeki günlerde gurbetçi işadamının ilk kez Samsun´a gelerek bu konu hakkında açıklama yapacağı öğrenildi.Bu oluşumun önderliğini yapan eski Samsunsporlu futbolcu kim?

jean

insallah tanjudur sikinti icinden cikalim artik borclari kabul ediyorum imzami atarim gibi laflar geciyor tanjuysa eger yeni bir hava gelsin daha istekli bakalim maclarimiza daha istekli ilgilenelim vasat tablo cikmasin her sene oncesi gibi yeter artik birseyler olsun

berusa55

bana da tanju gibi geliyor ama durun bakalım...zaten baska kim girebilir bu işe?aklına baska isimgelen var mı?benim gelnmedi valla!

veis

neyani tanjumu bizi sıkıntılaran çıkaracak jean yapma bari sen deme

hasselbaink

Alıntı yapılan: "berusa55"bana da tanju gibi geliyor ama durun bakalım...zaten baska kim girebilir bu işe?aklına baska isimgelen var mı?benim gelnmedi valla!

tanju değil. bu kişi tanju gibi bindiği geminin türküsünü söyleyen birisi değil. harbi samsunsporlu. zaten tek de değil bu işte... şimdilik bekliyoruz, isim az çok biliniyor ama kesinlikle tanju değil...

berusa55

canikli kardesim eger bu ismi biliyorsan ya da az çok bir tahminin varsa paylasır mısın bizimle...ben de tanjunun olması taraftarı değilim pek!

hasselbaink

Alıntı yapılan: "berusa55"canikli kardesim eger bu ismi biliyorsan ya da az çok bir tahminin varsa paylasır mısın bizimle...ben de tanjunun olması taraftarı değilim pek!

Alıntı yapılan: "şirinler_1965"Ercan Koloğlu dedikleri isim benim bildigim kadar.Eski topcu İsa Turan da 49 grubu içinde yer alıyor.

madem yazıldı, söyleyelim. biz de büyük kaptan ercan olarak biliyoruz ama iş adamını tanımıyorum. inşallah iyi bir netice çıkar.

cenkturgut

bunların hıcbırı  degıl bence   takım  beledıyeye kalacaktır.

Syg

maviay55

Şark kurnazlığı  

Gelenektendir, her seçim öncesi başkan adayları "şeffaf bir yönetim olacağız","Hesaplarımız ortada", "Her isteyen üyeye hesaplar açık" diyerek nutuklar atarlar.

Bizim Samsunspor'un Genel Kurulu'nda da bu gibi sözler verilmişti. Ne denmişti;"Herşey şeffaf olacak","Gizli hiçbirşey olmayacak. Kulübün hesapları herkese açık" vs. vs...

Seçimler bitti, başkan koltuğunu yapıştırıldı ve sözler unutuldu...Yani 180 derece dönüş içinde olduklarını görüyoruz...
Niyesi ortada: Samsun'un çocuğu, Samsun sevdalısı işadamımız Güner Çakıroğlu Almanya'dan kalkıp geliyor ve samimi duygularla araştırmasını yapıyor, 'Ben adayım" diyor. Hem de kulübün içinde bulunduğu maddi çıkmazı bildiği halde...
Samsun'da ilgili ilgisiz herkesle görüşüyor. Bunların içinde Büyükşehir Belediye Başkanımız ve her defasında 'gelsin birisi alsın' serzenişlerinde bulunan başkan Mazhar Başoğlu da bulunuyor.
'Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş' misali başkan Yılmaz, 'beni bu işe karıştırmayın' diyerek gelişmelere kayıtsız kalmayı tercih diyor. Başkan bu konuda haklı olabilir. Bunu bir kenara bırakıyoruz.

Alacağını kurtarma telaşında olan Başoğlu ise işin kurnazlığında... Yani cin olmadan adam çarpma telaşında... Bir görüşmede Çakıroğlu'na, "Acil ödenmesi gereken borçlarımız var. 1 trilyon 750 milyar ver, bu işi bitirelim" diyor. Karşılığında ise "Kulübün resmi borçlarını görelim, hesapları çıkarın" karşılığını alıyor ve antak kalıp görüşme bitiyor.

İşadamımız hesapların dökümünü bekliyor, ama nafile... Ne arayan, ne soran var... Tekrar başkanla görüşme yapılıyor, bu kez rakam 2 trilyona çıkıyor. "2 trilyon iki taksitte isteniyor" işadamımız,"Tamam bu yasal borçsa öderim, hesap dökümü nerede" diyerek hesapları istiyor. İki gün üç gün bekleniyor, yine hesaplar yok.

Şimdi benim anladığım kadarıyla sayın Başoğlu'nun başkanlığı bırakma gibi bir niyeti yok. Zamkla yapıştığı koltuğunu korumak için zaman kazanmaya çalışıyor gibi. Anlayacağınız; "İstemem yan cebime koy" kurnazlığında

halkgazetesi köşe yazarı yusuf ziya yılmaz...

veis

ohoooo bu adam koltugu bırakmıyacaksa yandık vallaha yine busezon gibi kahrolacaksak yandık demekdir.

jean

herhalde icerde parasi var birakmaya niyeti yok seneye kesin kan degisikligi lazim bu baskan ve yonetimle olmaz yeni bir hava lazim

veis

herşey yalan olmuş bee.şampiyon yapıcam dedi tık yok bırakdım dedi gene tık yok ne istiyor ne yapacak ben bu adamı çözemedim giderken bile arkasından aglanan insanlar var bu memlekette.bu gitmeden kendinden nefret etdirdi.