21 Eylül 2019, 01:15:57

Samsunspor'umuzun maçlarını 10 TL karşılığında internet ve akıllı tv üzerinden canlı izleyebileceksiniz.
Samsunspor TV: http://canli.samsunspor.org.tr


Samsun Lezzet Durakları

Başlatan Bafralı, 20 Ocak 2017, 13:52:25

« önceki - sonraki »

Bafralı

Riskli konu aslında. Kavga çıkarmaya müsait.
Sonuçta Samsun'da her yeri keşfetme gibi bir imkanım yok.
Fikir şöyle doğdu: Tokat'a gitmiştik bir keresinde. Nerede yesek diye internete baktım. Sonra Samsun'da ne var diye bakayım dedim. Gördüm ki 15 yıldır hala aynı yerler dönüyor.
Sonuçta bu değerlendirmeleri yapanlar İstanbul'dan gelme ve biz neresi güzel dersek onlar da oraya gidiyor.
Faydalı olacağını düşünüyorum. İleride yazdıklarımdan birini gurme sayfalarında görürsem kendime pay çıkaracağım.

Bafralı

Yakakent

Mercan Balık Lokantası

https://tr.foursquare.com/v/mercan-balik-lokantasi/4f784625e4b063364853bc7f

Türkiye'nin en büyük balıkçı barınağı Yakakent'te. Barınağın yanında da birkaç tane balıkçı barınağı var. Kimisi alkollü. Biz Mercan'a gitmiştik. Barınağın yanında olduğu için taze balık uygun fiyat avantajı var. Meze olayı zayıf. Salata ve tatlısı güzel ama.
Bölgenin çevre düzenlemesine ihtiyacı var. Ayrıca Samsun merkezinde her bütçeye hitap edebilecek kaliteli balıkçılar mevcut. O kadar yol gitmeye değmeyebilir. Ayrıca alkol alınırsa geri dönmesi problem olabilir çünkü yolda sıklıkla çevirme yapılıyor.

Aslında bence Yakakent'in asıl olayı gözlemeciler. Yazın sahilde teyzeler yapıyor. Kış mevsiminde ise seçenek olarak Bafra'da Gençlik caddesinde Cansu gözleme evi var. Başka da bilmiyorum. Atakumdaki Dostlar gözleme evi de iyidir.

Bir de Sahilde Sinop usulü mantı yapan bir yer vardı. Adını bulamadım şimdi. Samsun'da tek bildiğim kadarı ile.


Alaçam

Aktif Pide Salonu

Alaçam'ın da kendine has bir pidesi var. kapaklı pide deniyor ve çiğ kıymadan yapıyorlar. Meydanın oralarda bir yerde.


Bafra


Niyazi Kesim

Samsun'da en iyi pideciyi seçmek zor. Bafra'nın içinde de çok iyi pideciler var ama yolları örümcek ağı gibi olduğu için tarif etmek zor oluyordu. Niyazi kesim in ulaşımı çok kolay. Sinop yolu üzerindeki Çelikpark AVM içerisinde. Bafra merkeze girmeye gerek kalmıyor. Pide si güzel. Yakın zamanda burasının çok populer olacağını düşünüyorum. Kahvaltısı da iyidir.
Tabi Buraya gelmeden Turan Usta diye bir gerçek var. Gönüllerin şampiyonu. İkisi de iyi bir tercih olacaktır. İkisinin de fiyati ve pide kalitesi aşağı yukarı aynı. Turan ustada bekleme süresi daha uzun. Buna ek olarak yanında getirdikleri turşu çok iyi. Ayrıca ayranda manda sütü kullanıyorlar galiba. Ek olarak artık bafra'da bile kimsenin bilmediği teleme(Burada Nebiyan tatlısı diye geçiyor) tatlısını bulmak mümkün.

Bafra yı nokulda Deniz cafe(yerini ben de bilmiyorum), kaymaklı lokumda Zalpa diyerek bitiriyorum.


İncesu


Kardeşler mangal evi

https://tr.foursquare.com/v/karde%C5%9Fler-et-mangal/5343d1a3498ee133fea6a20c
Samsun'da et kültürü yok diyenlere verilecek cevaptır burası. Alaçam'a ait kasap kültürünü buraya taşımışlar. İlk açılan Yıldız galiba. En meşhuru Florya. ben Kardeşlere gitmiştim. Tavsiye ederim.

Atakum


Gülhan


Samsun'da bütün menüsüne kefil olabileceğim iki yer var:biri Gülhan diğeri de Orjin. Fiyatlar da ona göre tabi. 
Gülhan'ın rakipsiz olduğu alan salataları bence. Ana yemek olarak satıldığını bile gördüm.

Yakışır'ın yeri

https://tr.foursquare.com/v/yak%C4%B1%C5%9F%C4%B1r%C4%B1n-yeri/4ed783b229c216b5c8a72d0e

OMU deki bütün öğrencilerin burayı bildiğini duymuştum. Menu öğrenci işi. Ekmek arası tavuk sote. Gayet başarılı. bana bütün ekmeği yedirmişliği vardır.

Adanalı Uğur Usta

https://tr.foursquare.com/v/adanal%C4%B1-u%C4%9Fur-usta/52f138a111d28589ed194c67

Samsun'daki en iyi adana yapan yer demişlerdi. tavsiye edilir.


İlkadım

Sokak Köftecisi

https://tr.foursquare.com/v/sokak-k%C3%B6ftecisi/5483153a498e9649b815a2ed

Yeri gençlik parkının oralarda. Ben porsiyon için girmiştim ama çalışanı bana ekmek arası önerdi. "Stad önünde yapılanların aynısını yapıyoruz" deyince tamam dedim. Dediğini de yaptı ve buraya yazılmayı haketti.

İsot

https://tr.foursquare.com/v/isot-lahmacun--kebap/50243183e4b0f75a8d1f3e9a

Çok oldu gideli. kalitesini bozmadıysa Samsun'un en iyi lahmacun yapan işletmesi bence. (Dö-la-pi de güzel diyorlar ancak hiç gitmedim. Özdiyarbakır da lahmacun bazında kaliteyi biraz düşürmüş gibi geldi)

İkizler Tandır

Samsun'un en iyi esnaf lokantası olabilir.

Canik


Ali baba Vitamin Çorba


https://tr.foursquare.com/v/vitamin-%C3%A7orba--ali-baba/4feaa303e4b03f7741de36b3

Mercimek çorbasının üzerine nane biber falan katıp servis ediyorlar. Dışarda görülebilecek en iyi mercimek çorbası. Evde yapılan kadar başarılıydı.

Çarşamba

Midilli

https://tr.foursquare.com/v/midilli-restaurant/4c5fa1cc13791b8d46f84daf

Pidesi çok iyi. Dediğim gibi Samsun'da en iyi pideciyi seçmek zor ama kalitesini düşününce Türkiye çapında bir yer olmalıydı.
Ayrıca domates ve salatalığı kendileri yetştiriyorlar ve çok başarılı.
Fiyat da ona göre tabi

Çakallı


Mutlu menemen


https://tr.foursquare.com/v/mutlu-menemen/4e5f512e18a870f60f379a96

çakallı'daki ilk menemenci İnanç kardeşlermiş. En meşhuru kesinlikle selahattin. Gece 12 ye doğru her yer sinek avlarken buranın önünde TIR lardan park edecek yer kalmamıştı. Ben yolum düştüğünde ise Mutlu menemeni tercih ediyorum. Çünkü diğerlerinde farklı olarak balkonu var. Yazın güzel oluyor. Diğerleri balkon kurmadığı sürece de kolay kolay değiştirmem.


Desiqner

Alaçam

Bir Alaçamlı olarak birkaç mekan tavsiye edebilirim.

PİDECİ HASAN USTA : Alaçam meydanda bulunan dükkanda Alaçam'a has lezzet bir pide yapıyor onu tavsiye ederim.

BEŞYOL KASABI : Burada Alaçam'da meşhur "kasapüstü" kültürüne şahit olabilirsiniz.Yolunuz düşerse bir ocakbaşı köfte yapın :)
Kırmızı-Beyaz !

brigand

Bazen misafir arkadaşlar girebiliyorlar. Onlar için de güzel bir yazı olmuş.
...196_55...

Lusage

Alıntı yapılan: Bafralı - 20 Ocak 2017, 15:19:22

İncesu


Kardeşler mangal evi

https://tr.foursquare.com/v/karde%C5%9Fler-et-mangal/5343d1a3498ee133fea6a20c
Samsun'da et kültürü yok diyenlere verilecek cevaptır burası. Alaçam'a ait kasap kültürünü buraya taşımışlar. İlk açılan Yıldız galiba. En meşhuru Florya. ben Kardeşlere gitmiştim. Tavsiye ederim.




Her Samsun'a gelişimde uğradığım yer. Eski adı Yıldız Kasabiydi. Hala aynı kişiler işletiyor. Karşısındaki Floryanin ismi var ama buranın lezzeti bir başka. Etini Yağlı sevenlere özellikle önerilir.

SM-A700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cuando naciste tu llorabas y todos alrededor sonreian, vive la vida de modo que cuando mueras tu sonrias y todos alrededor lloren.


"Doğduğunda herkes gülüyor sen ağlıyordun, öyle bir yaşam sür ki öldüğünde sen gülerken herkes ağlasın."

Bafralı

Alıntı yapılan: Desiqner - 20 Ocak 2017, 16:08:19

BEŞYOL KASABI : Burada Alaçam'da meşhur "kasapüstü" kültürüne şahit olabilirsiniz.Yolunuz düşerse bir ocakbaşı köfte yapın :)


Eti biz mi pişiriyoruz burda. Sanki öyle bir şey duymuştum.

Desiqner

Alıntı yapılan: Bafralı - 21 Ocak 2017, 17:48:41
Eti biz mi pişiriyoruz burda. Sanki öyle bir şey duymuştum.

Tabi kendinizde yapabilirsiniz ama son yıllarda genelde elemanlar yapıyor :)
Kırmızı-Beyaz !

Ayberk

Ladik Lezzet lokantası. Tandırı 10 numara.
Elalem rengini alır balıktan
Bizimse rengimiz şanlı BAYRAKTAN
Milletin arması harften rakamdan
Bizimkisi emanet ULU ATAM'DAN

Karabudun

25 Ocak 2017, 15:31:45 #8 Son düzenlenme: 25 Ocak 2017, 18:22:56 Karabudun
Yakakent'te balık yiyecekler için "Mercan" kötünün iyisidir. Yanlış anlaşılmasın daha  iyisi var demiyorum, mekanlar vasat diyorum. Sinop yolu üzerindeki mekanlara yanınızda bayan varsa uğramayın. Daha çok erkeklere uygun ortamlar. Limaniçi'nde ise tam tersi aile ile gidilebilecek türde mekanlar var. Açıkçası bir Samsunkolik olarak itiraf edeyim  balık yenecek mekan konusunda hatta balıkla alakalı hiçbir konuda Sinop'un eline su dökebilecek düzeyde değiliz. Yan yana iki şehirde kültürel bir mevzuda bu kadar mı uçurum olur? Oysa rahmetli anneannem çocukluğunda Yakakent'te yosundan reçel yapıldığını dahi anlatırdı.

Yakakent'ten, Alaçam'dan devam edelim. Bafralı arkadaşımın dediği gibi Alaçam'ın pidesi gayet güzel ama Yakakent ve gözleme ikilisine kesinlikle katılmıyorum. Buralarda gözleme değil, nokul yenir arkadaşlar. Nokul, her ne kadar Sinop'la özdeşleştirilse de saf kan Samsunlu'dur. Bir de Alaçam pazarına dağ köylerinden kebap gelir. Tam ismini bilmiyorum ama böyle sırık kebabı minvalinde. Epey leziz. Şiddetle öneririm.

Pide denince Samsun da, Samsun'da pide denince neresi peki? Turan Usta da dahil olmak üzere hangi misafirimi Samsun'da bir pideciye götürdüysem madara olup çıktım. Gülhan'ı bu genellemeye katmıyorum. Nazillililer pideleriyle pek bir övünürler. Pide konusunda iddialaştığım Nazillili arkadaşlarımla Nazilli ve çevresindeki birkaç pideciye gitmişliğim var. Arkadaş, biri de kötü yapsın! Adamlar yaptıkları işi bizimkilerden çok daha ciddiye alıyor. Ben Samsun'da Gülhan dışında bilmem ki bir gittiğim pideciye bir daha gitme ihtiyacı duyayım. Varsa yeşillendirin, bir daha madara olmayalım. Turan Usta diye lafa girmeyin sakın. Orası cidden berbat! Gitmeyen arkadaşlar sakın görüntüye aldanmasın. Turan Usta'ya gideceğine Kadifekale'de Burcu Pide'ye git. Fersah fersah iyidir yeminle.

Gelelim köfte mevzusuna. Biz maçlara Sinop'tan aynı ekiple gelir gideriz. Her dönüşte de muhakkak Necati Usta'ya uğrarız. Daha iyilerini yemedim değil ama köfteleri gayet güzel. Akçaabat usulü yapıyorlar. Fiyatlar da gayet makul. İnceden Trabzon milliyetçiliği yapsalar da biz Trabzon'a salladığımızda kontraya kalkmadılar hiç. Bu arada içimizden bir arkadaş haddini aşan vaziyetlere girse de mekanda kimse istifini bozmadı. Bu bakımdan da kapısından hep mahcubiyetle girerim. Burayı deneyip de daha iyisini önerecek varsa dikkate alırız.

Dürüm artık pide kadar özdeşleşti Samsun'la. Bazen öğrencilerimin muhabbetlerine denk geliyorum. Samsun'a giden arkadaşlarından dönüşte dürüm getirmelerini istiyorlar. McDonalds'tan burger sipariş edenlerin sayısı daha fazla tabi. Bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama bundan on yıl önce Çiftlik'te hangi dürümcüye girsen memnuniyetle çıkardın. En azından benim hiç şikayetim olmadı. Şimdi adam akıllı dürümcü kalmadı koca caddede. Bu arada Beyaz Ev'den, Çalıkuşu'ndan hiçbir zaman haz etmedim. Bilenler için gelsin yaklaşık 15 yıl önce falan Heykel'in karşı sırasında Zirve Döner vardı. Selahiyeli idi sahipleri. Odun ateşinde yaparlardı döneri. Bugün dahi dengi yok. Bu arada Samsun'daki lavaşı başka yerde bulamazsınız arkadaşlar. Başka kentlerde iyice hazır lavaşa vurdular işi. Var mı Çiftlik'te önereceğiniz bir dürümcü? Çok makbule geçer vallaha.
Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır.

Lusage

@Karabudun

Hocam pide konusunda haklısın. Ama eğer denemediysen ve halen açıksa Atatürk Heykelinin karşısındaki Öz Terme Pide'yi bir dene istersen. Oranın Kapalı Kıymalisini halen unutamam.
Cuando naciste tu llorabas y todos alrededor sonreian, vive la vida de modo que cuando mueras tu sonrias y todos alrededor lloren.


"Doğduğunda herkes gülüyor sen ağlıyordun, öyle bir yaşam sür ki öldüğünde sen gülerken herkes ağlasın."

Karabudun

Alıntı yapılan: Lusage - 25 Ocak 2017, 16:36:08
@Karabudun

Hocam pide konusunda haklısın. Ama eğer denemediysen ve halen açıksa Atatürk Heykelinin karşısındaki Öz Terme Pide'yi bir dene istersen. Oranın Kapalı Kıymalisini halen unutamam.


Çok teşekkür ederim. Kısmetse bu hafta sonu dener ve fikrimi paylaşırım.
Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır.

Bafralı

Alıntı yapılan: brigand - 20 Ocak 2017, 16:46:07
Bazen misafir arkadaşlar girebiliyorlar. Onlar için de güzel bir yazı olmuş.
maalesef misafirler Samsun ili bölümünü göremiyorlar

Bafralı

Geçen de yakakentte Şenol un yerine gittik. Alkolsüz aile lokantası. Levrek yedim tadı hala damağımda.
İşin sırrı taze balığa yetişebilmekte. Bunun içinde çok geç saatlere kalmamak lazım. Biz 7 ye doğru gittik.
Tabi yakakenttin alacağı daha çok yol var. Karabudun renktaşım dediği gibi. Ne beklediğini bilerek gitmekte fayda var. Buralar size buZluğa girmemiş denizden tutulmuş taze balık sünüyor. Yani sevdiğiniz balıktan çok günlük balığı istemek lazım.

Karabudun

Balık kültürü olan, bu konuda zevk sahibi olan biri her zaman tercihini mevsim balığından yana kullanır. Bu arada mera da çok önemli. Bazı balıklar bazı memleketlerde palazlanır. Ona göre isteyeceksin. Yakakent'te levrek doğru tercih olmuş.
Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır.

Bafralı

Samsun'a Steak denen olayı ilk getiren işletme Atakum'daki Chef Grill House. Bize yabancı bir et pişirme yöntemi ile tutunmayı başardılar. Şimdi yeni yeni Nusret le falan oturuyor ama o zamanlar ortası pişmemiş eti satmak büyük cesaretti. Ben hala yemem mesela. Pembelik olmayacak. Hemen yanına da Mr Cheff açılmış. Ben gitmedim. Gidenler güzel diyor.
Geçenlerde Türkiş teki Et atölyesine gittik. kaliteli bir et lokantası aranyanlara tavsiye ederim. Fiyatlar öğrenci işi değil ama uygun diyebilirim.