Kongre Süreci

Başlatan samsunum, 28 May 2014, 13:11:25

« önceki - sonraki »

Ellibeş Numara

Site üyeleri birbirini yiyor. Facebook ve twittera şöyle bi baktım sayfalara, küfürün haddi hesabı yok emin kar'a.. Ortalık fena karıştı.

red_white

Herkes birbirini yiyor ve Emin Kara cok buyuk bir tepki var. Boyle bir ortamda nasil birliktelik saglanacak acikcasi gergin zamanlar bizi bekliyor gibi umarim yanilirim.

kuzey55

hayırlısı olsun hakkımızda liste sağlam görünüyo.

fanatik

15 June 2014, 18:19:15 #348 Son düzenlenme: 15 June 2014, 18:26:34 fanatik
Ortamın gerilmesinin tek suçlusu Emin Kar dır.Madem aday olacaksın madem bırakmıyacaksın neden kulubü konreye sürüklüyorsun.Ada y olacak hiç kimsenin mevcut yönetimi arayacak diye bir kayıt yok sen çıkmışsın kesinlikle aday değilim diyorsun adamlarda çıkıyor liste hazırlıyıp aday oluyorlar.Sen hem çıkıyosun aday olmayacağını daha önce basına da açıklayan Kazım Yılmaz'ı arayıp aday olup olmayacağını soruyorsun o zaman Erkut Tutu nunda liste hazırladığını duyuyorsan onuda ara sor neden aramıyorsun.Erkut Tutu'yu mağdur edebiyatı yapmakla suçluyor ama asıl mağdur edebiyatı yapan kendisi,
Aşağıdaki yazıda bana göre herşeyi ifade ediyor

Tartışmalı Kongre!

15 Haziran 2014 Pazar 16:27
aydindogdu@hotmail.com
Başkanlık seçimleri bir takım için önemlidir. Çünkü gelecek yönetime göre takımlar şekil alır ve ona göre de başarı veya başarısızlık ortaya çıkar. Hem de takımların maddi potansiyellerine göre genel bir yapılanma olur. Tabi bizim gibi borçlu takımlar olunca adayların ortaya çıkması her zaman mümkün olmuyor.

Samsunspor, belki de tarihi bir dönemeçteydi dün. Bir tarafta Samsunspor'un eski başkanlarından ve takımı Süper Lige taşımış olan Erkurt Tutu. Diğer tarafta halihazırda Başkanı olan, eski futbolcularımızdan ve takımı kıl payı Süper Ligi kaybetmiş olan Emin Kar.

Bu iki insan kim ne derse desin kulüp için çok önemli şahsiyetlerdir. İki güzide insanda her ne olursa olsun Samsunspor için hiçbir zaman küstürülmemelidir. Erkurt Tutu da Emin Kar da bir yarış içinde olmuşlardır. Her ne kadar olay sandığa yansımasa da bu kongre birçok açıdan çok konuşulacaktır.

Normal başlayan kongre gündem icabı faaliyetler ve yönetimin ibrasından sonra Samsun Valisi Sayın Hüseyin Akson temenni ve istekleriyle seçime geçilecekti. Sayın Hüseyin Aksoy konuşma içinde kulüp başkanı her kim olursa olsun ona destek vermek ve kulübün Süper Ligde yer alması için çaba vereceklerini söylemesi salondakiler tarafından büyük alkış aldı.

Divan Kurulu Başkanı Hakkı Tomaç'ın seçime geçileceğini ve ara verileceğini söylediği esnada adaylardan Erkurt Tutu söz istedi. Bunun üzerine Hakkı Tomaç'ın daha evvelden söz verildiğini belirtmesi ve niye kullanmadıklarını sorması üzerine Erkurt Tutu ısrar edince söz verildi.

Yalnız burada yılların tecrübesi olan Sayın Hakkı Tomaç'ın, bir başkan adayına söz vermede bu kadar nazlanmasına şaşırdığımı ifade edeyim. Çünkü herkes bilir ki faaliyet konuşmaları ayrı bir olaydır adayların konuşmaları ayrıdır. Temayül böyledir.

Oysa burada Erkurt Tutu söz istemeden seçime geçilmeden bizatihi kendisinin adaylara söz vermesi gerekliliğiydi. Söz alan Erkurt Tutu ki sözlerin arasında takıma katkısı olan herkese teşekkür etmiş olması önemliydi. Ayrıca son akşama kadar adaylığı düşünmediğini ifade etti. Kendisiyle birkaç gün önce konuştuğumda da bana da adaylığı düşünmediğini ifade etmişti.

Adaylığı Emin Kar'ın aday olmayacağını ısrarla söylemesi ve takımı sahipsiz bırakmama adına burada olduklarını söyledi. Ancak adaylığını devam ettiren Emin Kar'ın bu kararından vazgeçmemesinden sonra adaylıktan çekildiğini ifade etti.

Erkurt Tutu, adaylığını çekmemesini isteyen ve bireysel olarak hareket önemli sayıda kişiyle  Emin Kar'ı destekleyen bazı kişiler arasında sözlü tartışma yaşandı. Yaşanan arbedeyi araya girenler önledi. Tartışma daha fazla büyümese de akıllarda tartışmalı kongre olarak kaldı.

Evvela tüm bu yaşananlar aslında normal karşılanmalı. Çünkü bir kişiyi sevenler ve onun başkan olmasını isteyenler olacaktır. Bu yarışmanın doğallığıdır. Elbette ki bunun seviyeli ve belli makuliyet içeresinde olması gerekirdi. Açıkçası o an ilk defa kongreye gelen oğlumun endişeli bakışları beni de korkuttu. Olayı takip etmek bizler adına zordur. Çünkü salt bir basın mensubundan ziyade bir takıma gönül veren bir kişi olarak da oradaydık.

Bu tartışmalar kulüp adına üzücü olmuştur. Ancak sebepleri açısına gelince burada biraz durmamız gerekecek. Elbette zorluk içinde bir başkanlık dönemi yaşamıştır Emin Kar. Kaldı ki haftalar öncesinden kesinlikle aday olmayacağını ve çok yorulduğunu ve aday olacak birine de bizzat destek vereceğini söylemişti.

Kaldı ki karşısında ki aday ise sıradan bir kimse değildi. Yoldan geçen biri değildi aday. Birinin adamı veya personeli de değildi. Kulübü daha evvelden başarıya taşımış ve tüm şehrin desteğini almış ve herkesin üzerinde ortak kanaati olan Erkurt Tutu'ydu. Bunun üzerine kendisinin de söyledikleri içerisinde ve önceki yazımda da kabul edilemeyecek hakaret ve iftiraları yaşadığını söylemlerinin arkasında durarak adaylıktan çekilmesiydi. Çünkü çok yoruldum demişti.

Bu bakımdan kendisinin sözleri arasında geçen "Son dakika golü, mahkeme bitene kadar buradayım!" sözlerine anlam veremedim. Her ne kadar TFF'ye başvuran altı futbolcu şikayetlerini çektiğini o esnada mesaj olarak atmış olsa da bu konuda ki fikrim değişmeyecektir. Böylesi bir durumda duygusallığa değil akıllı ve mantıklı hareket etmeye gerek vardır. Takımın geleceği için oturup ortak akıla ihtiyaç vardır.

Yıprandığını her zaman söyleyen ve mağduriyetini ifade eden bir kişinin artık çekilmesi gerektiğini bilmesi ve sözünü tutması gerekirdi. Bence son dakika golünü Erkurt Tutu değil Emin Kar atmıştır Samsunspor'a. Bu durumda centilmenlik, yarıştan çekilen Erkurt Tuta da kalmıştır.

Önceki yazımda da belirtmiştim. Muhakkak Emin Kar aday olacaktır diye. Çünkü ne kadar yoruldum dese de kulüp başkanlığı bir il takımı için şehirde her zaman gözde bir yerdir.

Bu manada kendisine başarılar diliyorum. Ama bana kalırsa da kulüp kurumsallık ve başarı adına önemli bir kayıp yaşamıştır. Elbette bu yorum şahsımın yaklaşımıdır. Bizler yine Samsunspor'un başarısını ister ve ona yönelik yazmaya devam ederiz. Art niyetsiz ve beklentisiz olarak başladık ve öylede devam edeceğim.

Seçimin yaşandığı son fotoğrafta bana bunu yazmayı mecbur etti. Seçimin sandıkta biteceğini beklerken açık oylamayla ve 20-30 kişinin katılımıyla bitmesi bana bunu yazmayı mecbur etti. Elbette takımın faydasını düşünmek durumundayız. Ancak bir fırsat mı kaçtı derseniz evet bana kalırsa bir fırsat kaçtı. Hem Emin Kar adına hem de Samsunspor adına.

Duško Milinković

Başkanlık bu dönemde çok daha zor geçecek. Emin başkanın artık eski desteği bulması çok zor görünüyor. Taraftarda çok ciddi bir tepki var. Başkanlığı kendi isteği ile aldıysa futbolcu satmadan transfer yapabilme garantisini kendinde bulmuş demektir.Para yok destek yok söylemleri başladığı anda çok ciddi sıkıntılar olur taraftarla yönetim arasında. Bu sene çok daha sert geçecek.Cicim ayları artık bitti diyebiliriz.

Nuri Asan

Emin abiye verilen tepkiler Başkan adayi olduğu için değil, ısrarla Baskan adayi olmayacağım açıklaması yapıp sonradan Başkan olmasidir.

Normal bir şekilde kongreye gidilip Başkan adayı cikmazsa ben devam ederim dese idi hiç sorun yoktu. Keşke bunun gibi bir açık kapı biraksaydi.

Bu saatten sonra hayırlısı olsun demekten baska caremiz yok. Ve umarım Erkut Başkanın da gönlü bir şekilde alınır.  Erkut Tutu ismi şimdiden efsanelesti.

Ellibeş Numara

Mahkeme bitene kadar derken? neyi kasdetmiş emin kar, bileniniz var mı?

Nuri Asan

15 June 2014, 19:15:00 #352 Son düzenlenme: 15 June 2014, 19:29:12 Nuri Asan
Alıntı yapılan: Ellibeş Numara - 15 June 2014, 19:01:09
Mahkeme bitene kadar derken? neyi kasdetmiş emin kar, bileniniz var mı?

2010 yilinda samsun valilik dernek masasi erkut tutu ve omer coruha dava açmıştı.  kaybolan 3.5 milyon bi para varmis.

gerci o para kazim yilmaz zamaninda kayboldu ya neyse ihale erkut tutu ya kaldi.  onu kast ediyor emin abi.

uykan

Ibrahim ersoz en dikkat edilecek isim onur air ve isvicredeki fonu rahmetli basbug destekli fonlarin gucu. ihyada olabiliriz buyuk bir kirizde cikarabilir. Para kaynagi sonucta

oguzhann555

Aynen bu mahkeme davası nedir ?

ngonge

Gene neler olmuş, her şey çok daha düzgün bir şekilde yapılabilecekken gereksiz yere bölünme yaşanmış. Keşke Emin Kar aday olacağını en azından 1 gün önce açıklasa ya da en azından Tutu'ya iletse de seçimdeyken çekilme gibi bir şey yaşanmasaydı.

Emin Kar'ın Erkut Tutu hakkında konuşması da ayrıca gereksiz, adamın davası sonuçlanmış mı da bunu mevzu yapıyor.

1 hafta önce sorsanız düşünmeden Emin Kar devam etsin derdim, ama birçoğunuz gibi bende biraz hayal kırıklığı yaşadım. Ne olursa olsun hayırlısı olsun.

RT55

Konusulanlar ne yazikki duymak istemediklerimiz..siyasi destek elini cekmis durumda.yzy in tutu gelmesi halinde ciddi bir parasal destegin verilecegi kesindi.umarim sonun baslangici olmaz bu kongre..yonetime yeni giren arkadasimi aradim hayirli olsun diye onunda yonetime secildigini arayanlardan bilgisi olmus..bu nasil is anlamak mumkun degil..esas anlamadigim madem devam edecektin neden kongreye gittin..

ender

Akil almaz is . İlk olarak olağanüstü kongre karari al. Aday olmayacağım de onca zaman kaybettir. Ortaya aday çıkınca son dakika adayım de. Hic etik degil yapılanlar ve ister istemez kotu niyetli görünüyor . 1 yıl boyunca dert yandın e niye bırakmadın başkanlığı aday varken . Açıklasan baskan adaylığını onceden olayları buraya getirmeden olmazmiydi. Şahsen ben yadırgadim bu durumu . Samsunspor'a yakışmayan bir kongre olmuş emin kardan dolayı .

kavak_55

erkut tutu alkışı hak etmiş emin kar ın işi zor. ben dahil taraftarların çoğunda hayal kırıklığı yaratan emin kar artık fakir edebiyatı yapamayacak. en büyük kozu futbolcuların onu sevmesi herşeye rağmen samsunspor için ALLAH yardımcısı olsun. kar ın erkut tutu ya adaylığını arayıp söylemedi demesi sıl kendisinin bazı planlar içinde olduğunun göstergesidir. 

jean

emin kar in yaptigini anlamak gercekten zor son dakikada aday olduysa demekki birseylere guveniyor bosuna kendini sikintiya sokmaz erkut tutu kesin olur diyordum kendi kendime artik hayirlisi olsun diyecegiz her ne kadar sekil olarak etik degilsede emin kara bu kadar yuklenme yapmayalim allah askina adam canla basla calisiyor biraz el insaf