Kadıköy'de Neler Oldu?

Başlatan mehmet yılmaz, 19 May 2014, 18:00:33

« önceki - sonraki »

mehmet yılmaz

Yan yana, yana yana... Kırmızı, beyaz kara sevda...
TFF'nin kararı tam bir saçmalıktı. Aklı başında her futbolsever kararın yanlışlığını ifade etti. Talimatnamede böyle bir maddenin olması onun doğru olduğu anlamına gelmez. Neticede kanunlar değiştirilebilir şeylerdir. Nitekim, aralarında sözde Samsunlu birinin de bulunduğu tahkimin de aynı yanlışı 'oy birliğiyle' onamasından sonra kararımızı verdik. Takımımızı yalnız bırakmamak adına o stada girecektik. Benim gibi düşünen Samsunsporlu sayısı da hayli fazlaydı. Zaten gördük, MİY, kendine ayrılan tarafı doldurmayı başaramadığı gibi içeride kalanların da önemli bir kısmı yine Samsunsporlulardı.

Bu arada konuya yabancı olanlar için söyleyeyim, TFF'nin saçma cezası bizim 1 maç seyircisiz oynamamız yönündeydi. Ancak final maçı bizim sahamızda değil, tarafsız sahadaydı. Biz de 'cezamızı erteleyin, evimizdeki ilk maçta çekelim' diyorduk. Ama kabul etmediler.

Gelgelelim, TFF'nin başkanı durumunda olan şey, Cuma günü yaptığı açıklamada 'Samsunspor'a bir haksızlık yapılmıştır. Maalesef talimatnamede bu ceza var. Yanlış olmuş. Biz önümüzdeki sezon bu kuralı değiştireceğiz' diyerek rezilliğini iyice ayyuka çıkarmıştır. Zira bu açıklamanın meali, 'Değil Türkiye, Dünyada bile eşi olmayan bu salakça cezayı sadece Samsunspor çekecek. Bundan sonra hiçbir takıma uygulamayacağız' demektir. O şeyin, kafası basmıyor olabilir ama durum budur.
Tabii burada rakip takımın binlerce erkek taraftarına karşı, sadece çocuk ve kadınları getirmek fikri de tam bu TFF'ye yakışıyordu. Hadi, aklınız kıt, hiç mi adediniz, geleneğiniz, göreneğiniz, toplum değeriniz yok? Böyle bir ahmaklığı kanuna sığdırdınız da, kendi çocuğunuzu, eşinizi, annenizi adeta deplasman ortamına gönderir misiniz? Beceriksizler güruhu!

Halbuki maç eşit şartlarda oynatılsa bize ayrılan kısım dolacak, üst tribünler açılacak ve muazzam bir taraftar desteği olacaktı. TV başında bile kadın ve çocuklarımızın sesinin bir ara MİY'lileri bastırdığını düşünürsek nasıl bir etki yapacağını tahmin etmek zor değil.

İstanbul'da olan, Samsun ve diğer illerden gelen arkadaşlarımızla çoğumuzun hiç bilmediği Bağdat Caddesi civarında toplandık. Maça girmeme ihtimali yüksek olan binlerce Samsunsporlu vardı. Maç saatini bekledik. Duyduğumuza göre Mersinliler stat çevresinde tek gördükleri taraftarlarımıza saldırmışlar. Bizim grupları ise Samandıra civarında durdurmuş ve salmamışlar ancak sonra onlar bir yolunu bulup gelmişler Kadıköy'e. Sonra yine duyduğumuz ise stat civarında Mersinlilerin sürekli kaçıştıkları oldu. Bunlar güzel şeyler değil tabii... Ama tek müsebbibi TFF'dir. Oldu olacak maçı Mersin'de oynatsalardı. Kimse bu kadar zahmete girmezdi. İki güzel şehri birbirine düşman ettiler. Sözde olay çıkmasın diye bir sürü olaya sebep oldular.

Ben bir Samsunsporlu olarak sivil bir şekilde stada gittim. Hepimiz öyleydik. Gruplar halinde değildik, parça parça girdik içeri. Amacım sadece takımımı seyretmekti. Fenerium tribünde oturuyorduk. Onların kale arkası 'Fenerium uyuma, Samsunlular içerde' diye bağırdılar. Tanınmamak imkansızdı çünkü hem kalabalıktık hem de üstümüzde MİY'e ait bir şey yoktu. Yani orada kalmamız mümkün değildi. Adamlar küfürlere başladılar. Biz 'aman boş verelim, cevap verilmesin, yeter ki maçı seyredelim, bizi çıkarmasınlar' düşüncesiyle kaale almadık onları. Yani biz hiçbir olumsuz şey yapmadık. Tahrik etmedik, tezahürat yapmadık. Akabinde onlar bizim tarafa yürüyüp küfrettiler, saldırmak istediler. Karşılık versek onlardan kalabalıktık. Sonra polis girdi tribüne ve araya duvar ördü. Bu arada diğer tribünlerden akın akın Samsunsporlu gelmeye başladı. Kimlik gösteren bizim tarafa geçti. Nihayetinde bizi yan tribüne aldılar. Kale arkasına girerken karşı kale arkasından MİY'lilerden 25-30 kişi sahaya atlayıp bizim tarafa koştular. Artık ne yapacaklarsa? Sürekli 'Samsun dışarı' diye bağırdılar, küfür ettiler. İçeri ilk girdiklerinde kimseyi göremeyen futbolcularimiz bizi görünce kimsesiz olmadiklarini hissettiler. Biz de tezahürata başladık. Ancak asla küfür edilmedi. Çünkü tek düşüncemiz sakin olmak ve maçı seyredebilmekti. Ancak maçın başlamasına yakın bizi polis müdahalesiyle cikardilar. Yamyamlar mutlu oldular tabii. Biz direnmedik. Sadece Mersinlilerin yuh ve ıslıkları altında İstiklal Marşımızı okuduk, tüpçü aleyhine küfürsüz tezahürat yaptık. Elimizdeki biletleri gösterdik. Bu sırada eğer cikmazsak takımımızın hükmen mağlup sayilacagi söylendiği icin çıktık. O halimizle bile MİY'den daha iyi tribün yapabilirdik. Bu bir bahane değil ama takimimiz yetim birakildi. Biz olsak o maç cok degisik olurdu. Çünkü cok kalabalik olurduk.
Çıkarken şunu düşündüm, 'Yazıklar olsun. Bizi cikardiniz ya Türk futbolu kurtuldu değil mi?'

Çıktıktan sonra maçı seyredebileceğimiz bir mekan aradık ve geç de olsa bulduk. Maçla ilgili hiçbir şey söylemeyeceğim çünkü yazılan senaryonun gereği oldu sahada!
Sonuçta tüpçüler federasyonu ve bu oyuna dur diyemeyen Samsun'un ekabiri bir aferini hak etti.

İstiklal Marşını yuhalayanlar, kadın ve çocuklara küfür edip, attıkları golde onlara hareket çeken futbolseverler(!) içeride, biz ise dışarıda. Oh, adaletini sevdiğimin Türkiye'si... 

Maç sonunda ağlıyorduk.
35 yaşında bir adamım, benim sevdam Samsunspor. İstanbullarda ağlıyordum hüzünden.

Ama acı versen de senden vaz geçen namerttir Samsunspor'um. Bu kahpe düzenin çanak yalayicilarina inat sevdaliniz.

Ey tüpçüler federasyonu başkanı. 
Ben 400 lira uçak + maç bileti vs masraf yaparak bu maça geldim. Allah seni ıslah etsin, ne kadar hakkimiz varsa zehir zıkkım olsun.
Bu kaçıncı yalnızlığımız; bu kaçıncı aldatılış? Bundan sonra çok zor günler bizi bekliyor olabilir. Ekonomik anlamda öteleme şansı olmayan durumlar olacak. Muhtemel bir olağanüstü genel kurul. Bunlar tahminlerim. Allah yardımcımız olsun.

Tekrarlıyorum, emin olun, taraftarımız orada olsaydı bu takım yenilmezdi. Cezalar boşuna verilmiyor bize.
Keşke yarı finalde Ankara'ya elenseydik. Çünkü bu kahpe düzenin Süper Lig'ine Ankaraspor yakışırdı.

Sabah eve geldiğimde 6 yaşındaki kızım 'baba, seni maçtan mı attılar?' diye sordu. 'Yok, kızım' dedim ama içim bir kez daha acıdı. Ayrıca aynı uçakta döndüğüm iki tane abla -ki üstlerinde halen formaları vardı. 'Maç boyunca Mersinliler bize küfür ettiler, sizin erkekleriniz nerede? dediler', dediklerinde de yaram deşildi.

Dün orada olup yüreğini ortaya koyan kardeşlerim, dostlarım, büyük taraftarımız.
Hepiniz adamsınız. Türkiye'de bunu yapacak taraftar azdır.
Hayatımın en büyük gururlarından birisi Truva sonrasında o kale arkası tribünde olmak olacak.

Biz oradaydık, biz Samsunsporluyuz!

Ellibeş Numara

Finalde ankaraspor ile eşleşip elenseydik, hiç bu kadar zoruma gitmezdi.  :(

fanatik samsunsporlu

tam tersi olsa biz ne yapardık acaba?mersinliler girdi diye olay çıkarırmıydık?belki de olurdu.ama mersinin bayan taraftarlarına küfür edip el kol hareketleri yapmazdık.ah ulan ******* mersin-karabük ve diğerleri

serkancengiz

Büyük Samsun taraftarını herkes gördü bizi orada tutsalardı maç çok değişik olurdu bir avuç gibi gözüküyoruz ama yüreğimizden bağırıyorduk olmadı yıkılmayacağız birgün adımızı süperligde  Şampiyonluğa yazdıracağız bu potansiyel var elbet açığa çıkacak

sadece55

Mersin kocaelinden daha kötü olacak buna inanıyorum bu kadar ah alan kimse ayakta kalamaz biz ne yikimlar gördük bize vizz gelir yine ayaga kalkariz.... Her dustugumuzde ayaga kalkmadik mi... yeni bir direnis yakisir bu sehire unutmayın arkadaslar biz direnisin basladigi sehiriz bizim bu kanimizda damarlarimizda var biz pes etmeyiz biz yine ayaga kalkariz biz samsunuz samsunsporuzzz...biz o kazadan sonra ayaga kalktik bu is kazasi bize ne yapar ki emin kaptanın giki çıkmıyor biz taraftar mi kusecegizzz... Hadi oradan yine gelecegiz biz DIRENIS SEHRIYIZ

serkancengiz

bunları desteğe tatangalarda gelmişti sakaryada bitmiştir benim için

Ertuğrul Sağlam

Dun Sakarya'lilarin o kadar cok sayida mersini desteklemeye geldigini gorunce bende sasirdim dun onlari gordukten sonra bir kez daha dedim bizim futbol dunyasinda tek dostumuz yine kendimiziz. Kimse bana kardes orduspor , ankaragucu hikayesi anlatmasin.

ngonge

Geçmiş olsun, orada bulunanlar büyük travma oldu.

ramcQ_55

Çeşke taraftarımız olsaydi önünde yenilseydide zorumuza gitmeseydi ceske :kafa: :kafa: :kafa:

muzaffer4

Alıntı yapılan: fanatik samsunsporlu - 19 May 2014, 18:56:22
tam tersi olsa biz ne yapardık acaba?mersinliler girdi diye olay çıkarırmıydık?belki de olurdu.ama mersinin bayan taraftarlarına küfür edip el kol hareketleri yapmazdık.ah ulan ******* mersin-karabük ve diğerleri

Eger aynı ceza mersine verilmis olsaydı biz biletleri bir gün icinde bitirecegimiz icin hic bir mersinli bilet alamazdı

Theofanis Gekas

biz elimizden geleni yaptık,mersinlilerin arasında oturup izlemekte bi ihtimaldi ama ben tercihimi atılacağımızı bile bile kale arkasına geçmekten yana kullandım.zira edilen küfürler zoruma gitti,ayrıca gol attıktan sonra sevinemeyeceksem neye yarar orda maçı izlemek,velasıl arkadaşımızın bürosunda izledik maçı

mehmet yılmaz

http://www.tribundergi.com/video/play-off-finali-2014-oncesi-olaylar

Tribünde ve olayların içinde olduğumuz için fark edemediğimiz bazı şeyleri de bu görüntülerde görmüş olduk.

Tekrar söylüyorum, biz hiç bir şekilde taşkınlık yapmadık, küfür etmedik. Bunları yapabilecek sayıdaydık ama asla yapmadık. Biz çıkarken küfür eden Mersinlilere rağmen yapmadık. Çünkü bize 'eğer buradan ayrılmazsanız takımınız 3-0 hükmen mağlup sayılacak' dediler. Biz Samsunspor'umuzu çok sevdiğimiz için çıktık, kimseden korktuğumuz için değil!

Zira haklı olan korkmaz...

eprianu

Mehmet Hocam sizi çok iyi anlıyorum. Haklıyız hem de sapına kadar ama
bu düzen maalesef böyle. Bu düzene çomak sokmak lazım ama o da bizi aşıyor.
Allah sonumuzu hayır eylesin. İnşallah bunların hesabını soracağımız günler de gelir...

Duško Milinković

Her yönden üzücü. Ne olacak bu işin sonu bilemiyorum. bu sahipsizlik nereye kadar.

lucarelli

Önce federasyonun onaylayıp ardından sayın (!) başkan demirörenin cezayı verdik ama yanlış bir karar, seneye bu konuyu düzelteceğiz diye komik bir açıklama yaptığı efsane ceza. Bir de utanmadan diyorki Fenerbahçe Galatasaray süper kupa finalinde fenerbahçe aynı cezayı çekmeyecek. Dünya üzerinde bizden başka böyle bir ceza almış takım yok.

enterasan başka bir nokta ise TC kimlik noları ile alınan maç biletleri. Madem dışarı çıkaracaksın neden bana bilet satıyorsun diye sormazlar mı adama? Maça girmişiz, herkes münferit giriyor. Üzerimizde ne bir forma ne bir atkı. Hiç bir taşkınlık yok, küfür yok. Amaç maç izlemek. Yerimize oturuyoruz. Mersinlilerin küfürlerine bile cevap verilmiyor.

Ardından polis kale arkasına alıyor hepimizi. İyi diyoruz. Oturuyoruz. Yine bize edilen küfürlere cevap vermiyoruz. Maçın başlamasını beklerken bir harektlilik. Sonradan öğrendim ki Mersin'in yöneticileri 3,5 atmış. Samsunlular çıkmazsa maça çıkmayız diye. Polis coplarına rağmen sakinliğimizi korumaya çalışarak çıkmaya çalışıyoruz. Süper güvenlik önlemleri alan polis akan araç trafiğinin içine doğru kovalıyor. Ezilme tehlikesi geçirenler bile oldu.

PKK'lılardan tokat yiyen, bıyığı terlememiş bakan çocukları önünde hazırolda bekleyen polis birden aslan kesiliyor. bağrışlar çağrışlar küfürler uçuşuyor zaten gitmekte olan taraftara.

Bu arada sonradan TV'den gördüm eski spor bakanı Suat Kılıç'ı. Polis şidddetine maruz kalan Samsunluları, mersinli erkeklerden(!) küfür yiyen samsunlu bayan tarafları, Fatih Terim'in yanında gülerek izlerken. Seçim dönemi, boynunda bir Samsunspor atkısı ile gelip, istediği oyu alacağını bildiği için rahat.

Bu maçı kaybettik. Ama sahada kaybetmedik. Bu bizim masa başında kaybettiğimiz ne ilk maç ne de son maç. Yıllar sonra bu maça gittim derken başım dik olacak, Demirören önderliğindeki TFF'nin, Samsunlu bakan ve vekillerin ve en önemlisi sadece bayan tarafatarların olduğu bir maçta horozlanan Mersinlilerin bizler gibi başı dik olamayacağından eminim.

Bunları bize yaşatan TFF ve Samsunlu bakanlara hakkımı helal etmiyorum. Demirören grubuna ait hiç bir ürünü almayacağım, aldırtmayacağım. Seçim zamanı gelince 18 Mayısı unutmayacağım, unutturmayacağım.