2014 Yerel seçimleri ve Samsunspor'umuz

Başlatan mehmet yılmaz, 02 December 2013, 12:50:13

« önceki - sonraki »

lato

Aynen çoğu insan Mhp adayını duymamıştır eminim hala açıklansın diye bekleniyor bile olabilir :P

Atakumlu

Atakumda maalesef ki İshak Taşçı kazanır bana göre , çünkü Metin Burma döneminden çoğu kişi şikayetçi , Mhp nin yaklaşacağını dahi düşünmüyorum Çağrı nın dediği gibi ne reklamı var ne halka kendini tanıtması var arka planda bekliyor ...

usare

Fevzi ER iyiydi Atakum'da bir önceki seçimde.. Ama Necdet ÇAMAŞ reklam yapamıyor. Sedece Metin Burma'ya ve iktidar partisine tepki oylarını alabilir.

Sioux

AKP, Samsun il toplantısında aynı masada oturan isimlere bakalım. Y.Ziya Yılmaz, Fuat Köktaş, H. Tahsin Şengül ve Osman Genç. Ne mi olmuş?
1- Osman Genç, YZY bu işi yapamıyor diyerek Bşb. Adaylığını açıkladı ve Canik teşkilatı da onunlaydı. Yani OG, YZY'yi yetersiz ve kötü gördü.
2- Hasan Tahsin Şengül, 2009'da SP'nin Bş. adayıydı. YZY'ye rakipti ve onun başkanlığını yerden yere vuran eleştiriler yaptı.YZY başarısızdı.
3- Fuat Köktaş, 2009 seçimleri öncesi Samsunspor başkanıydı. Bş. Bld. başkanı YZY'yi açık ve gizli çokça eleştirdi. Bir sürü veciz söz etti. Hatta taraftara pankart açıp, yürüyüş yapmalarını telkin etti. Çünkü YZY,başarısızdı ve politikaları kötüydü. Aynı şeyi S.Kaldırım'a da yaptı.
YZY'yi beğenmeyen, istemeyen bu kişiler çıkmışlar şimdi Bş. adayımız YZY'dir Destek verin diyorlar. Keza YZY da bunu bildiği halde onlarla. O zaman sormazlar mı? 2009'da mı yanlıştınız, adaylar açıklanmadan önce mi yanlıştınız, şimdi mi yanlışsınız? İşin Trabzon lobisi de ayrı...

İlkadım'da oy verilecek aday Necattin Demirtaş'tır. Hele ki Samsun'da bile doğmamış, Çaykra'nın köyünden gelip burada al takke ver külahla cebini doldurmuş olan, fanatik TS'li Erdoğan Tok'a karşı. Bu arada aynı AKP değil miydi bir seçim önce bu E.Tok'u aday göstermeye tenezzül bile etmeyen.

Burak

Atakum'u Akp'ye neye göre alacak bilmiyorum ve yorum yapanlar neye göre yapıyor onu da bilmiyorum önceki seçimle bu seçim arasında sadece 40000 nüfus farkı var. bu 40000 nüfüsun çoğu da buradan o tarafa yerleşenler Samsun'un sosyoekonomik durumuna bakarsak her daim kendini sosyal demokrat ve sola yakın tanımlayan insanların en yoğun olduğu bölge olduğunu kimse inkar edemez sanırım Atakum'un ayrıca kaldı ki öğrenciler de var işin işinde . Akp'nin üniversite mezunları arasındaki oy potansiyeli tartışılır. Ben Hala iddia ediyorum 4 ilçe başkanı ve Büyükşehir aynı kalır diyorum ben. Şahsen eğer Vedat Yılmaz'ın şansı olacağını görürsem ona veririm ama büyük ihtimalle Necattin'e veririm.

Atakumlu

Alıntı yapılan: Burak - 30 January 2014, 20:33:34
Atakum'u Akp'ye neye göre alacak bilmiyorum ve yorum yapanlar neye göre yapıyor onu da bilmiyorum önceki seçimle bu seçim arasında sadece 40000 nüfus farkı var. bu 40000 nüfüsun çoğu da buradan o tarafa yerleşenler Samsun'un sosyoekonomik durumuna bakarsak her daim kendini sosyal demokrat ve sola yakın tanımlayan insanların en yoğun olduğu bölge olduğunu kimse inkar edemez sanırım Atakum'un ayrıca kaldı ki öğrenciler de var işin işinde . Akp'nin üniversite mezunları arasındaki oy potansiyeli tartışılır. Ben Hala iddia ediyorum 4 ilçe başkanı ve Büyükşehir aynı kalır diyorum ben. Şahsen eğer Vedat Yılmaz'ın şansı olacağını görürsem ona veririm ama büyük ihtimalle Necattin'e veririm.

Burak ben sana kendi görüşümü şöyle açıklim ... 4 sene belediye başkanlığı yapan bir kişi (Daha öncekileri saymıyorum) sürekli gelişmekte olan bir yere birşeyler katamıyorsa insanlar parti işini geçer ,şahısa oy verir , ha buda ak partinin adayının daha iyi olduğunu göstermez ama bana göre Metin Burma oy kaybedecek daha önceki seçimde Adem Bektaşın olduğu gibi ...

ult55ras

atakumda metin burma alır bence. her zaman demişimdir; Samsunun izmiridir atakum.

mehmet yılmaz

5 ay öncesine kadar uzun yıllar Atakum'da yaşamış biri olarak şunu söyleyebilirim, Atakum'un Metin Burma'dan bir an evvel kurtulması lazım. Hiç bir şey yapmasan bile kendiliğinden gelişecek bir yer zaten Atakum. Bence Karadeniz'in en güzel, en yaşanabilir ilçesi. Varoşu yok denecek kadar az, sosyo-ekonomik seviyesi hayli yüksek. Ancak toplamda 15 sene buraya başkanlık yapmış birisinden söz ediyoruz, icraat yerlerde sürünüyor. Tabii Metin Burma'nın Samsunluluk ve Samsunsporluluk durumu zaten malumumuz. Savunabilecek bir Samsunsporlu olacağına ihtimal vermiyorum bile.

AKP'nin adayı doğru tercih midir? Zaten mesele de bu. İlkadım'da oyumu Necattin Başkana vereceğimi söyledim, Atakum'da olsam da Burma ve Rize doğumlu Taşçı'ya vermezdim.

ata55

fanatik tsli, akp adayı erdoğan tok.
adam daha herkes yazmayı bilmiyor.
meclis müşaviriydi değil mi bu?
cahil, tsli.

şu yazı çok güzel, okuyun bence.

http://www.dengegazetesi.com.tr/author_article_detail.php?id=8751
AK PARTİ TRABZON-RİZE DEDİ
31 Ocak 2014 Cuma
Uzun bekleyişin sonunda AK Parti ilçe adayları açıklandı.Sürpriz isim yok. İlkadım: Erdoğan TOK.  Canik: Osman GENÇ.Atakum: İshak TAŞÇI.

Üç ismin ortak bir özelliği var.Üçü de Samsunlu değil.Erdoğan TOK ve Osman GENÇ,Trabzonlu. İshak TAŞÇI ise Rizeli.

AK Partinin,milyonluk şehirde başka kimse kalmamış gibi, üç ithal adayla seçime girmesi, Samsun halkının gözünün içine baka baka ''gülümsemekten'' başka bir şey değildir.

Benim değer yargılarıma göre ,bu kişiler sandıkta gözü kapalı elenmelidir.Çünkü,Samsun' un öz evladı olmayanların yönetiminde şehrimizin her geçen gün geriye gittiği su götürmez gerçektir.  Erdoğan TOK yönetiminde İlkadım Belediyesinin makam aracının bile hacizli olduğu,çoğumuzun hatırlamak istemediği bir konudur.

Erdoğan TOK' un 2009 yerel seçimlerinde AK Parti adayının aleyhinde çalıştığı dillerde gezmektedir. Böyle bir olay gerçekten olmuş mudur?Bilmiyorum.Oldu ya da olmadı.Türkçemizde güzel bir söz vardır.''Şüyuu vukuundan beterdir.''Yani bir şeyin dedikodusun yapılması , onun gerçek olmasından kötüdür.Dedikodularda çok küçük bir gerçeklik payının olması,Erdoğan TOK'un hizmet değil makam sevdalısı olduğunun ispatıdır.

Aslına bakarsanız,seçim sonunda yine makamsız kalmamıştır.Maaş almak dışında ne işe  yaradığını yıllardır çözemediğimiz ''Meclis Müşavirliği'' görevine getirilmiştir. Her soruya verecek bir cevabı olan Google'ın  bile,''Meclis Müşaviri ne iş yapar?'' sorusu karşısında cevabı yok.

Tanımlanabilen bir işi olmamasına karşın sahip olduğu makam ve maaşın kendisini tatmin etmediğini görüyoruz.Hacizli bıraktığı makam aracı dahi,İlkadım Belediyesine talip olmasını engellememiştir.

Üçüncü dönem için hazırlanan Osman GENÇ 'in bölgeye yapılmış olan özel sektör yatırımları ve üniversitenin önünde poz vermekten başka bir iş yaptığını göremedik. Poz vermekte üstüne yok. Fakat sıra selde ölen vatandaşlarımızın hesabını vermeye geldiğinde,Osman GENÇ bir anda ortadan kaybolmaktadır.

Osman GENÇ,Büyükşehir Belediyesi aday adayı oldu.Makam sevdalısı olmadığını defalarca dile getirdi.Bizim siyasetçilerimiz böyledir.Sadece dile getirirler.Gereğini yerine getirmek gibi bir huyları yok.Koltuğunu büyütmek için yola çıktı.AK Parti Genel Merkezinden kabul görmedi.Canik'in küçük koltuğuna razı oldu.Makam sevdalısı  olmayanların!!! makamsız kalamadıklarının ispatını bir kez daha önümüze sundu.

Selde ölen vatandaşlarımız dahi,yeniden Canik' e talip olmasını engellememiştir.

İshak TAŞÇI.Siyasette dedikoduların çoğu zaman gerçeğin ta kendisi olduğunu gördük sayesinde. Kendisine sorun.O da ''makam sevdalısı değilim ''diyecektir.Fakat 2012 İl Başkanlığı seçimlerinde, Fuat KÖKTAŞ lehine çekildiği günden bu yana adı Atakum Belediye Başkan adaylığı için geçmekte idi. Nihayetinde dedikodular gerçek oldu.İshak TAŞÇI,Atakum Belediye Başkan adayı.

İl Başkanlığı seçimlerinden çekilmesi ile,Belediye Başkan adayı olması arasında bir ilişki kurulabilir mi acaba?

Ak Parti,Samsun halkının Samsunlu tarafından yönetilme isteğini  her zaman olduğu gibi hiçe saymıştır. Makam sevdası olmayan!!! ithal adayları yine önümüze koymuştur.

Son söz.Ak Parti,Samsun' a verecek hiçbir şeyi olmayan Trabzonlu ve Rizeli aday gösterme geleneğini sürdürdü.

Problem değil.Samsunlular olarak biz de ,Samsun'a verecek çok şeyi olan  Samsunlu adayları başkan yapma geleneğimizi sürdürürüz.

desperate1

300.000 lik ilçeyi 'herkez' yazan adam mı yönetecek.

binikalamadım

'herkez' gerekeni yaparsa fanatik tsli trabzonlu başkan adayının İlkadım ' da ki son adımı olur...
,

brigand

Burada seçimlede ilgili olsa siyasetin mevcut olduğu bir konuda görüş belirtmek istemezdim. Ancak bakıyorumda koskoca İlkadım'a adaylığını koyan adam cidden çapsız, karaktersiz ve Samsun'lu bile değil. 'Herkes' yazmaktan aciz bu arkadaşın oy alması bile beni üzer. Bence Necattin başkan en iyi seçenek İlkadım için. Hem yönetim hem Samsunspor açısından.

amisos5506

samsun da samsunlumu yoksa trabzonlu mu kazanacak bakalım göreceğiz.

Sioux

Lazar kazığını bir yerimize sokan Tarık Cengiz de maçtaymış bugün.
M.vekilliği döneminde devletin yaptığı spor salonuna kendi adını veren adamdı.  ???

herkes yazmayı beceremeyen cahil müşavir erdoğan tok'a dur demek lazım. soyadı tok ama gözü aç bu adam ve yancılarının. 

Arkeomen

ilkadım yaşayan biri olarak 5 yılımızı heba ettin necaattin demirtaş artık o koltuğu bırakamnın vakti geldi.