Samsunspor.biz Genel Sohbet Odası

Başlatan berusa55, 09 August 2008, 14:50:52

« önceki - sonraki »

Karabudun

Kazım Yılmaz, sıçtın kulübün içine.

Shane_Falco

O sene süper lige hiç çıkmasaydık bu gün çok daha iyi durumdaydık.

Karabudun

Kazım Yılmaz, kulübün başına geçmeyeydi yine sıkıntı yoktu. Transfer ettiği hangi topçunun parası verdi ? Kulübü saçma sapan transferlerle borca soktuğu yetmiyormuş gibi bir de kendi alacakları var. Lan bir herif yüzünden koca camia bitiyor. Yapacağınız işin...

Musti

Alıntı yapılan: Musti - 31 May 2013, 17:15:38
En önemli nokta bence bu. Gelen para Samsunspor'un kasasına girmedikten sonra paranın miktarı önemli değil. Güven ortamı sağlamak önemli. Bugüne kadar hep para toplandı. Para toplanmayan kesim yok Samsun'da. Kimse de verilen paraların nereye gittiğinden haberi yok. Bu paraları alıp Samsunspor'a bir dikili ağaç bile kazandırmadılar yıllardır. Bunun bir sebebi de TÜZÜK 'tür. Tüzük bir kulübün anayasasıdır ve maalesef tüzüğümüz zayıf. Bu yüzden kulübü yönetenlerin insafına bırakılmıştır yıllardır.

Kulübün üzerinde kimlerin temliği varsa toplantıya onların da katılmasını beklerdim. Mesela Kazım Yılmaz. Kendi dönemindeki futbolcu alacaklarını kendi cebinden ödemek zorundadır. Atıyorum İsmail Uyanık döneminden mi futbolcu alacağı var. Çıkaracak cebinden ödeyecek. Fuat Köktaş döneminden mi? Ö-de-ye-cek. Sonra temlik koydurmak istiyorlarsa yine koydursunlar. Samsunspor'da kimsenin parası kalmamıştır. Fakat şunu bilmelidirler ki süper lige çıkılmadan bu paralar ödenemez. O yüzden alacakları olanlar Samsunspor süper lige çıkana kadar alacaklarını dondurmaları gerekmektedir. Böyle bir karar çıksaydı Samsunspor'un üzerindeki yük büyük ölçüde kalkardı.

Bir de devlete olan yapılandırılmış borçlar var. Toplantının bir amacı da bu borçların kapatılması olmalıydı. Çoğu kulübe vergi afları indirimler gelirken, bize sürekli borç yüklenmiştir. Su, elektirik, sigorta vs. gibi borçların ödenmesi hatta bundan sonra hiç alınmaması ya da sınırlı miktarda alınması sağlanmalıydı.

En son olarak da kalıcı gelirler. Otopark deniyor ki en basit ve iyi gelir getiren bir sistem. Benzinlik nispeten işletmesi daha zor olan bir yer. Belediyeye kızanlar var haklılardır.

Eğer bu borç kamburu Samsunspor'un sırtından kesilip atılırsa, güçlü bir tüzük ve kurumsal bir yapı ile zaten Samsunspor doğru yönetilir ve kendi kalıcı gelirlerini kendisi yaratır.

Öncelikle bize yapılan haksızlıkların ortadan kaldırılması gerekiyor:
1- Önüne gelenin temlik koydurması, futbolcu alacakları, Samsunspor üzerinden haksız kazanç sağlanması.
2- Vergi, sigorta, elektrik, su gibi devlete olan borçlar.

Bu borçlar silinirse zaten TFF'den, iddaa'dan,  spor toto'dan, tribün gelirlerinden, store'dan gelenler Samsunspor'un kasasına girsin, kendi yağımızda kavurulur. Sonra da yavaş yavaş yükseliriz.

Fuat Köktaş ve sonrasını izleyen 1-2 senelik dönemde böyle olmuş, süper lige çıkmış ve borçlarımızı sıfırlamaya çok yaklaşmıştık.

Alıntı yapılan: Musti - 25 February 2014, 21:52:00
Taraftar olarak Kazım Yılmaz'a baskı kurulmalı bence. Yapacağı iş basit. Onun döneminde ödemediği paraları ödeyecek, haziran ayına kadar sabredecek. Yani 3 ay sonra temlik mi koyduruyor ne yapıyorsa artık. Bunu yapmaya mecbur bırakılmalı.

Ayrıca Galip Öztürk madem o kadar Samsunsporlu prim falan vereceğine borçlara yardım etsin beyefendi. Kulübün böylesi borç batağına saplanmasında onun da payı var.

Alıntı yapılan: Musti - 28 January 2014, 17:42:12
Bu iş ciddi arkadaşlar.
Bu olay gerçekleşirse bunun sorumlusu kim olacak. Emin Kar mı?

Kimin döneminde hangi futbolcuya borç varsa bu borçları o ödemeli. İsmail Uyanık mı, Yusuf Ziya Yılmaz mı, Kazım Yılmaz mı, Emin Kar mı kim olduğu farketmez. Futbolcuyu transfer edip parasını ödemeyen bu işten sorumludur.

Taraftar hala transfer bekliyor ve hep transfer isteyecek ama bir de gerçekler var. Bu futbolculara ödenmesi gereken bir para var. Bu para bulunmazsa büyük ihtimalle Suat Kılıç devreye girip halledecek (yine Emin Kar'a kızacağız siyaseti kulübe soktuğu için) ya da 6 puanımız silinecek hatta belki de küme düşürüleceğiz (büyük ihtimalle ihale yine Emin Kar'a kalacak).

Benim düşüncem taraftar olarak bu 15 gün içinde kamuoyu oluşturmamız lazım. Bu borçlar kimin dönemindeyse çıkarıp cebinden o ödesin. Temlik koyduracaksa da kendi bilir. Bu kulüpte kimsenin parası kalmamıştır. Eninde sonunda çatır çatır almıştır.

Ama puan silme veya daha kötüsü gerçekleşirse bu taraftar o başkanları affetmez.

Bir de şimdiki yönetimden bir isteğim olacak. Yönetimde avukatlar hatta spor hukukuna hakim olanlar var. Bu ve benzer konularla ilgili bir tüzük değişikliği olmalı. Emin Kar'a Allah uzun ömür versin ve hep başkan olarak kalmasını isterim. Kulüp kişilerin inisiyatifine bırakılmamalı. Yarın bir gün başka biri başkan olduğunda istediği gibi yönetememeli kulübü. O zaman da kulübe kimse başkan olmak istemez. İstemesin. Bu gönül işidir.

Alıntı yapılan: Musti - 01 June 2016, 11:46:09
2 buçuk sene olmuş bunları yazalı. Şimdiki bakan ve yönetim için benzer şeyler geçerli.

Bu kulübün tek kurtuluşu TÜZÜK. Mali kongrede ibra delegelerin vicdanına bırakılmasın.

Kimse başkan olmak istemez mi? Olmasın. Oluyor da ne oluyor.

Yapılması gerekeni aylardır yıllardır söylüyoruz. Kazım Yılmaz ile ilgili bir adım atıldı sandık, heyecanlandık ama yalanmış.
Yıllardır kandırılıyoruz. Ben bıktım artık.

Sadece Samsunspor

Bahia ya olan borc 120bin euroyu Kazim Yilmaz kulube vermis ancak para hesabina yatirilmamis baska borca verilmis o yuzden odenmezse ceza gelcek. Yonetimin de cok masum oldugunu sanmiyorum artik

Karabudun

Kazım Yılmaz demeyin artık. Camianın geldiği şu halin en büyük müsebbibi Yılmaz'dır.  Mevcut yönetim de kabahatlidir hatta Uyanık'ın istifasından bu yana başa gelen tüm yönetimler incelensin. Ancak  borçlu gözüktüğümüz bu oyuncuları kim transfer etti? Hayır, borçlu oldugumuz  adamların bir hayrını da görmedik. Tepeden inme bir başkanla gelinen nokta bu.

Shane_Falco

Aldığı adamların parasını ödememiş. Bizim bu Kazım'a aşağı yukarı 20 trilyon olan borç neyin borcu ? Bu adam neyi ödemiş neyi vermişte bu kadar borcumuz var buna ?

samsunsporlu1994

Yeni yasa çıkmadan Türk Futbolunda Samsunspor gibi borç batağına batmış,günü kurtarmakta bile zorlanan kulüplerin sonu gelmez. Her kulüp başkanı kendi döneminden sorumlu olmalı,kulübü borca soktuysa o borç ondan tahsil edilmeli. Bu adamlar iş hayatlarında başarılı,ekonomilerini doğru yöneten adamlar ancak nedense futbol da bu başarıları sergileyemiyorlar. Bir şekilde bu borcu ödemek zorundalar,bu takım 2.lige düşerse amatöre kadar gider. Samsunspor tarihinin en kritik haftası,ya kulüp dirilişe geçecek ya da bu masal burada sona erecek. Ha Samsunspor'un ligden düşmesi de kimsenin işine yaramaz bu da bir gerçek.

samsunsporlu1994

Alıntı yapılan: samsunmania - 03 August 2016, 01:06:12
150-200 milyon lira harca stad yap, takıma 10 milyon bulama. Bunlar bu parayı b u l a c a k. Mecburlar. Eğer bulmayıp bu takımı 2b ye sürüklerlerse harbiden çok şaşırtıcı bir hamle olur. Ben yeni stadımızın bizi kurtaracağına inanıyorum.

Stadı x kişi yaptırmıyor hocam devlet yaptırıyor. Bahsedilen rakamlarda öyle 4-5 günde bulunacak türden değil.

orhan

Kesinlikle birileri  artık Kazım yılmaza ve bu külüpte başkanlık yapan herkese hesap sormalıdır.Hesaplar incelenmeli kamuoyu aydınlatılmalıdır.Bir kulüp bu kadar kötü yönetilmemelidir.Bu şehrin  Bakanıyım,millet vekiliyim ,belediye başkanıyım,valisiyim,kaymakamıyım,sivil toplum örgütleriyim,iş adamlarıyım ,futbol camiasıyım ,taraftarıyım,bir neferiyim diyen herkes birleşmeli bu görevi üzerine almalıdır.Samsun şehri samsunsporun yok olmasına razı olmamalıdır.

GurbetciFanatik

Amaan biktirdiniz ya.
Sizin yöneteceginiz kulüp surda kalsin.
Her sene baslangici ayni senaryo ayni iskence.
Ne olacaksa olsun artik yeter beee.
Beceremiyorsaniz kalkin gidin her gelen agliyor yaa, sanki kulubün maddi durumunu bilmeden geldiniz buraya.

binikalamadım

kulüp zamanında kayyuma kalsaydı bu sorunların % 1 ini bile yaşamayacaktık...

Sadece Samsunspor

Shane_Falco

03 August 2016, 23:51:15 #44428 Son düzenlenme: 04 August 2016, 11:49:12 Shane_Falco
İşi gücü bıraktık şunlara canımızı sıkmaktan bir şey yapamaz hale geldik. Hepinizin Allah belasını versin. Paralarınız batsın...

ask55

Düzgün cümle bile kuramayan adamların eline düştük.
Beni en çok bu yaralıyor.