Samsung ve Samsunspor

Başlatan yönetici, 13 December 2007, 00:57:12

« önceki - sonraki »

yönetici

Sitemize İzmir'den ilginç bir e-posta geldi. Taraftar sitemiz resmi site sanılarak gönderilmiş bir iletiye benziyor. Mesajı aynen alıp derhal resmi sitedeki kulübün e-posta adresine gönderdim. Tabi böyle bir dönemde bu tür bir konuyla kulüpte kim, nasıl ilgilenebilir bilmiyorum ama mesajı sizlerle de paylaşayım.. Gönderenin üslubundan Samsunspor taraftarı olmayabileceği anlaşılıyor. Muhtemelen mesajda adı geçen Anadolu Grubu şirketinden biri. Fakat ticari bir amaç gütse bile bu tür işbirliği tekliflerini kulübümüz değerlendirmekten imtina etmemeli diye düşünüyorum. Aslında insanın aklına 2 sene önce 1.lige çıktığı halde kapanmak zorunda kalan basketbol takımımız da gelmiyor değil..

AlıntıMerhaba, Izmir'den selamlar.
Aklima bir oneri geldi. Paylasmak istedim. Samsung son yillar itibariyla Dunya'nın en degerli tüketici elektronigi markasidir. Ayni zamanda Dunya'nin en degerli 21. markasidir. Onerim sudur: Samsung'un Turkiye distributoru Anadolu Elektronik, Samsun Yetkili Bayileri araciligi ve isbirligi ile Samsunspor'un tum tesislerinde kullanilmak uzere TV, camasir makinesi, bulasik makinesi, klima, muzik seti vb. seylerden olusan bir paket hediye etse, bunun karsiliginda Stadyum'da bir reklam panosu bulundurma, Samsun'daki yetkili bayi ve servislerinin camlarina asilmak uzere, "Samsung, Samsunspor'u destekliyor" slogani yazili afisler asilsa, ayrica yerel medyaya kulup ve Samsung firmasi birlikte bir basin toplantisi ile duyursa, ayrica sehrin gorunur, ayak alti yerlerine konuyla ilgili pankart, billboard reklamlari verilse, hem Samsunspor hem de Samsung icin iyi olmaz mi? Mesela, kulubun kullanimi icin iki televizyon, iki camasir makinasi, bir bulasik makinesi, bir kac klima, bir muzik seti, bir fotograf makinesi ve bir kamera dan olusan bir set hediye etse, ne tutar ki? En azindan Anadolu Elektronigin cirosu dusunulurse. Kulubun ihtiyaci urunlerden ne kadar gerekli oturulur konusulur. Oysa ki, bu tur bir destekle hem kulubun isine yaracak gerecler kazandirilir. Hem de Samsunspor camiasi icin ekstra bir moral, motivasyon kaynagi olacaktir. Ayrica Samsung yetkili bayilerinin eli guclenir, Samsun'daki itibarlari ve sempatileri artar. Samsung markasina ilgiyi arttirir. Muhtemelen yukaridaki gereclerin bir cogu kulupte veya tesislerinde mevcuttur. Olsa bile hem onlar yenilenir, hem de eksik olan varsa tamamlanir. Neden para yardimi onermiyorum? Cunku, bu hususta firmalari ikna etmek kolay olmuyor. Genelde Anadolu Grubu gibi kuvvetli holdinglerden ve bagli sirketlerden (Samsung-Anadolu Elektronik ornegi) nakdi (para) yardim talebinde bulunmaktansa, ayni (malzeme) yardim talebinde bulunmak daha iyi olur. Cunku, bu tur guclu kuruluslar, verdikleri paralarin yerli yerinde kullanilmayabilecegi endisesini tasirlar. Peki neden Samsung-Anadolu Elektronik? Cunku, Anadolu Elektronik Anadolu Grubu sirketlerinden biri. Anadolu Grubu, basta basketbol olmak uzere Turk sporuna hatiri sayilir derecede katki ve destek veren bir holding. Antalya'daki Efes Pilsen futbol turnuvasini, basketbol'da Efes World Cup'i, bazi tenis turnuvalarini ve en onemlisi de Efes Pilsen Basketbol Kulubunu bunyesinde barindiran buyuk bir firma. Bir spor kulubu icin destek verme ihtimalleri yuksek. Ikinci gerekcem de Dunya'nin en buyuk tuketici elektronigi sirketi Samsung'un Turkiye distributoru Anadolu Grubu sirketlerinden Anadolu Elektronik'in Turkiye'deki satislarini arttirma cabalari. Samsung ve Samsun. Tek fark sondaki g harfi. Boyle bir destek birakin Samsun'da, yurt capinda ilgi uyandiracak ve dikkat cekecektir. Sadece Samsun yerel medyasinda degil, basta Karadeniz cografyasi olmak uzere, ulusal medyada bile haber degeri olan bir gelisme olacaktir. Samsung'dan Samsun'a destek. Hos degil mi? Ozetle gunun ingilizce moda tabiriyle: WIN WIN. Kazan kazan !  Karsilikli menfaat cabasi ve Samsung acisindan bir sosyal sorumluluk ornegi. Samsunspor'u tekrar super ligde gorebilmek umidiyle, calismalarinizda kolayliklar diler, saygilar sunarim.

Asagida gorulecegi gibi Samsung'un Samsun'da 10 tane yetkili satis ve servis noktasi var. Her biri bir gerec hediye etse, ana firma Anadolu Elektronik'in  katkisina bile gerek olmadan bu girisimi gerceklestirmek mumkun bence.
Konuyla ilgili iletisim bilgileri:
SAMSUN'DAKI SAMSUNG YETKILI BAYILERI:
SAMSUN DİJİTAL
Adres: 56 Evler İstiklal Cad. No:168/C / Samsun
Tel: (362) 23 473 55

SAMSUN DİJİTAL-ATAKUM YEŞİYYURT AVM
Adres: Yeşilyurt Avm. Denizevleri Mah. Atatürk Bulv. No: 154 Zemin Kat No:1 Atakum / Samsun
Tel: (362) 439 21 40

UZEL MAKİNA DAY.TÜK.
Adres: Kale Mah. Alparslan Sok. No:13/1 / Samsun
Tel: (362) 431 23 38

SAMSUN'DAKI SAMSUNG YETKILI SERVISLERI:
FATİH SOĞUTMA
Adres: Kızılay Cad. 41 Sok. No:13 Çarşamba / Samsun
Tel: (362) 833 12 50

GİZEM SOĞUTMA
Adres: 19 Mayıs Mah. Dr .Kamil Cad. No:16/B Merkez / Samsun
Tel: (362) 233 33 62

MODERN TEKNİK
Adres: Bahçelievler Mah. Mevlana Cad. No:13 Merkez / Samsun
Tel: (362) 233 73 15
BAYRAK ELEKTRONİK
Adres: Saitbey Mah. 100 Yıl Bulvarı No:94/D Merkez / Samsun
Tel: (362) 431 64 80

KARDEŞ ELEKTRONiK
Adres: Orta Mah. Kızılay Cad. No:45/B Çarşamba / Samsun
Tel: (362) 833 45 36

YILDIRIM TV
Adres: Tabakhane Mah. Cumhuriyet Cad. No:92/A Bafra / Samsun
Tel: (362) 543 90 20

ŞAHiN ELEKTRONiK
Adres: 25 Mayıs Mah. B.Soylu Sok. No:12 Havza / Samsun
Tel: (362) 714 25 08

ANADOLU ELEKTRONIK WEB SITESI: www.anadoluelektronik.com.tr
ANADOLU GRUBU WEB SITESI: www.anadolugroup.com

Sadece Samsunspor

çok ilginç ama iyi bir teklif acaba yanlışlıklamı gönderildi yoksa başka bir amaç mı var anlamadım ama iyi teklif yani  :)

**KaR6**

yıllardır benzerlik benimde dikkatimi cekmekteydi ancak hiç bu kadar somut bir hale geleceğini düşünmemiştim.. kulubun şu an içinde bulundugu sartlar goz onunde bulunduruldugunda  pek mumkun gorunmuyor ama ileride daha kapsamlı bir sponsorluk anlasması 2 taraf için de gayet mantıklı ve yararlı olabilir..

bregenz

bizde bunu becerebilecek beyinler yok ...

Kadir ÇELEBİ

Yazının Tamamını okumadım fakat bir hediye paketten soz ediliyor ve istenilen seyler ciddi reklam duzeyinde bence teklif edilen paket sadece bir dogum gunu pastasının bir dilimi gibi....

jean

bizimde aklimiza neler geliyor ne yazikki olmuyor zaten yarisini yapabilsek ki potansiyelimizde mevcut bu durumlara dusmezdik

King Of The North

Samsung markasını ilk gördüğümde hep Samsun veya Samsun markası bir ürün sanırdım küçükken.Teklif ciddiyse değerlendirilmeli bence ama samsunsporumuzun resmi sitesi o kadar ağır ki ve de soğuttular ki insanı yazdığın mesaj 3-5 gün sonra ancak yayınlanıyor.

Çaðrý55

aslında şu yönetim olayı filan düzelsin samsung a mail filan atsak sponsor destek nie olmasınlar diye düşünüyorum büyük benzerlik var.

Tribün_ali

Bizim de aklımızda ne palanlar var ama önce sezgin gümüşü geri getirmeliyiz ondan sonra bakmalılar bu tür projelere

MeL_55

arkadaslar yücel gürcan bugün bana bir mail attmis.
izmirli kardesimiz.

AlıntıMerhaba, Izmir'den selamlar. Ben Samsung ve Samsunspor isbirligi onerisinin sahibiyim. Bu oneri mesajini gonderirken, taraftar sitenizi resmi site zannederek gondermedim. Hem haberdar etmek icin sizlerle paylastim. Hem de buna halkla iliskilerde kamuoyu olusturma cabasi deniyor. Bir elin nesi iki elin sesi misali. Gonderen kisi, yani ben Samsunspor'a da buyuk sempati duyan bir Altay taraftariyim. Buyuk Altay. Ne Anadolu Grubu'yla ne de sirketleriyle en ufak bir ilgim de yok. Sadece ulkemiz sporuna yaptiklari buyuk katkilar icin sukran duyan biriyim. Sadece Efes Pilsen Basketbol Kulubu her yil 8-10 milyon USD civari butce harciyor. Elbette bu onerinin ticari bir yonu var. Ama bence onun da otesinde unsurlar ihtiva ediyor. Sosyal sorumluluk, moral degerler vs. Mesaj metnimi sitenizde yayinladiginiz icin cok tesekkur ederim. Hemen ustunde de gorusleriniz yer aliyor. Son cumlenize katilmamak mumkun degil. Samsung Samsun Basketbol takimi guzel olurdu. Bu vesile ile tum Samsunspor camiasinin bayramini kutlar, saglikli ve keyifli nice bayramlar gecirmenizi dilerim. Saygilarimla.

Bir ara resmi olarak Samsun'lu gozuktum. Ama yolu nerededir bilmiyorum. Maalesef. Hic gelmedim. Umarim bir gun yolum duser de Samsunumuzu gormek kismet olur. Hem Samsun'u hem de Buyuk Altay'i yakisacaklari yerde, yani Super Ligde gorebilmek umidiyle...

Yucel Gurcan
Bornova Izmir

maço

valla altay macından cıktıktan sonra alsancakta gezerken gayet samımı davrandılar altaylı bu arkadasımızın verdıgı fıkır guzel en azında basketbol takımımıza sponsor olsalar ne guzel olur gercekten

ozkan17

bu camasır makınesı bulasık makınesı yardımıyla olcak ıs degıl bana gore..topu topu kac para eder beyaz esya??

Bunun yerıne forma onune sponsorluk karsılıgı yıldız ıkı transferı bıtırme seklınde bır sponsorluk olşsa daha guzel olur..

bir baba hindi

Alıntı yapılan: "ozkan17"bu camasır makınesı bulasık makınesı yardımıyla olcak ıs degıl bana gore..topu topu kac para eder beyaz esya??

Bunun yerıne forma onune sponsorluk karsılıgı yıldız ıkı transferı bıtırme seklınde bır sponsorluk olşsa daha guzel olur..

çamaşır makinesi bulaşık makinesi??

bence de çok haklısın selanikspora mı yardım ediyorlar

senede 1 trilyon versinler forma göğüs reklamını, fotoğraf makinesinden laptopuna kadar samsung takılalım

ozkan17

hem bence samsung urunlerının satıslarıda patlama yapar..nası olsa para samsunspora donuyo dıye mıllet oncelıgı samsunga verecekdır alımlarda

erkan55

Alıntı yapılan: "ozkan17"hem bence samsung urunlerının satıslarıda patlama yapar..nası olsa para samsunspora donuyo dıye mıllet oncelıgı samsunga verecekdır alımlarda

tam tersi para samsunspor´a gitcek diye millet önceligi diger firmalara verecektir