Samsunspor.biz Genel Sohbet Odası

Başlatan berusa55, 09 August 2008, 14:50:52

« önceki - sonraki »

Ertuğrul Sağlam

Alıntı yapılan: 55cem55 - 26 March 2014, 19:16:26
https://twitter.com/fuatavni/status/448853616804122624/photo/1

fenomen fuat reis'den samsun yorumu
Ben giremiyorum twiter'a yazisini buraya koysaniz yada ozel msj gönderseniz bende okusam.

eprianu

İleride bir gün bu adam başkan adayı olursa şaşırman.
Ürkütüyor beni bu kadar kulüple içli dışlı olması  :x((

Desiqner

Bu kadar konuşmaya gerek yok kulübe gelmesede küfür yiyor bu adam gelse de.Hiç olmazsa belki gelmesinin bir faydası vardır.
Yaptığı yardımlarda boş yardımlar değil bize oturduğumuz yerden herşey kolay.Keşke kimseye muhtaç olmasak ama bu durumda faydalarını es geçemeyiz.

CurvaSs

Alıntı yapılan: Desiqner - 26 March 2014, 22:51:24
Bu kadar konuşmaya gerek yok kulübe gelmesede küfür yiyor bu adam gelse de.Hiç olmazsa belki gelmesinin bir faydası vardır.
Yaptığı yardımlarda boş yardımlar değil bize oturduğumuz yerden herşey kolay.Keşke kimseye muhtaç olmasak ama bu durumda faydalarını es geçemeyiz.

adamı ve siyasi görüşünü ben de sevmiyorum fakat yaptıkları ortada. he derseniz ilerde başkan maşkan falan diye, düşman başına derim orası ayrı :)

eprianu

Alıntı yapılan: Desiqner - 26 March 2014, 22:51:24

Sözlerimde "Samsunspora yardım etmemiştir" gibi bir ifade yok.
Bu takıma katkısı kadar zararı da olmuştur hatırlatırım.
Hani "İbne" kelimesi yüzünden mahkemeler, cezalar, Sporda Şiddet Yasası felan...  ::)

kuzey55

27 March 2014, 11:40:39 #40025 Son düzenlenme: 27 March 2014, 11:49:23 kuzey55
 Trabzon ile Soçhi limanları arasında gemi taşımacılığıyla Rusya'ya yapılan ihracat, bundan birkaç yıl öncesinde tavan yapmıştı.

İhracatçının da taşımacının da gemicinin de yüzü gülmüştü.

Bu sektörde faaliyet gösteren ve çalışanlar da hallerinden son derece memnundu.

Trabzon'dan ihracat 1 milyar doları aşarak rekor kırmıştı.

Ne zaman ki Rusya, Kış Olimpiyatları'nı Soçhi'de yapmaya karar verdi, bu şehrin limanı yük gemilerine kapatıldı ve Trabzon'dan da Soçhi'ye ihracat durdu.

Bu durum, Trabzon'daki ihracatçıyı derinden sarstı, gemi sahiplerini ve bu sektörde faaliyet gösterenleri arayışa itti.

Bir anda Samsun, Rusya'ya özellikle yaş sebze ve meyve ihracatında aranan liman oldu ve yıldızı parladı.

Çünkü Trabzon'daki ihracat sektörü, gemiler, tırlar ve kamyonlar Samsun'a göç etmişti.

Bu işe üzülenlerin başında da, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan geliyordu.

İhracatçının dilinden en iyi anlayan, onların ne çektiklerini, ihracatın zorluklarını bilen ve bu sektöre derman olma konumundaki Gürdoğan, DKİB'yi kurduğu günden beri yaptığı yoğun çalışmaların da üzerinde bir performans göstererek, Trabzon'dan Rusya'ya ihracatı ayağa kaldırmak için harekete geçti.

Soçhi'nin dışında uygun alternatif liman bulamadı, yaş sebze ve meyve ihracatı için, nereye el attıysa sonuç alamadı, Rusya'nın alternatif gösterdiği limanlarsa, ihracat için çare olmadı.

Karayolu için güzergah arayışına girdi Gürdoğan.

Bir ayağı Ankara'da bir ayağı sürekli Rusya'da oldu. Ülkelerin en yetkili isimleriyle görüşme yapıp, Trabzon'dan Rusya piyasasına yaş sebze meyve ve gıda ihracatını Gürcistan üzerinden Rusya'ya ulaştırabilmek için çalmadık kapı bırakmadı ve sonunda muradına erdi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yöneticilerini de, Rusya tarafının yetkililerini de ikna etti, Vladikafkas'ı gözüne kestirdi ve iki ülke yetkililerinin anlaşmaları üzerine, karayoluyla TIR'lar Rusya'ya mal taşımaya başladı.

Bu gelişme daha yeni. Epeydir uğraşıyordu Gürdoğan ve sonunda anlaşma sağlandı.  Trabzon'dan sebze meyve yüklü tırlar ve kamyonlar, Kazbegy-Lars Verhni gümrük kapısına mal taşımaya başladı.

Trabzon'dan giden mallar için Gürdoğan, gitti ve orada depo bile temin etti.

Birinci aşama geçilmiş oldu. TIR'lar, yaş meyve, sebze ve gıda yükleriyle Trabzon'dan kalkıyor, Gürcistan üzerinden Kazbegi'ye dolayısıyla Rusya piyasasına ulaşıyor.

Gürdoğan zor bir işi başarmış, Trabzon'dan Rusya'ya yaş sebze, meyve ve gıda ihracatını başlatmıştı ama bununla da yetinecek gibi görünmüyor.

Bu güzergahı yeşil hatta sokup, gümrük ve vergi muafiyetinin sağlanması için bugün Bakan Hayati Yazıcı ile görüşmek üzere, sorunu çözmek için Ankara'ya gidiyor.

Trabzon'dan ihracat için seferberlik ilan eden Gürdoğan'a tebrikler, yolun açık olsun...

Adamlar nasıl çalışıyor.bizimkiler bu durumda boş durmuyordur umarım.

berusa55

27 March 2014, 11:52:07 #40026 Son düzenlenme: 27 March 2014, 12:06:04 berusa55
Hiçbir firma daha yakın mesafedeki Samsun varken ve Rusya'ya en yakın gemi güzergahı burasıyken karayolu ile Rusya'ya gitmeyi tercih etmez; maliyetleri kat kat arttırır. İki tane tır oraya gidiyorsa 200 tane tır Samsun güzergahını tercih edip Rusya'ya geçiyor. Bunların ki züğürt tesellisi bile olmamış Mustafa; kendilerini kandırmışlar kardeşim. Gemi olayını yapamadık ancak bunu yapabildik haberini göz boyayarak vermişler. Trabzon limanı şu an gerçek manada kan ağlıyor.

Çok yakın zamanda Samsun Limanı'ndan çekilen bu fotolar her şeyi açıklıyor aslında...

kuzey55

Alıntı yapılan: berusa55 - 27 March 2014, 11:52:07
Hiçbir firma daha yakın mesafedeki Samsun varken ve Rusya'ya en yakın gemi güzergahı burasıyken karayolu ile Rusya'ya gitmeyi tercih etmez; maliyetleri kat kat arttırır. İki tane tır oraya gidiyorsa 200 tane tır Samsun güzergahını tercih edip Rusya'ya geçiyor. Bunların ki züğürt tesellisi bile olmamış Mustafa; kendilerini kandırmışlar kardeşim. Gemi olayını yapamadık ancak bunu yapabildik haberini göz boyayarak vermişler. Trabzon limanı şu an gerçek manada kan ağlıyor.

umarım dediğin gibidir abi.Zaten ihracatta oldukça gerideyz.belki bu bizim için bir fırsat olabilir.zaten bu adamların nasıl ihracatta bu kadar ileride olduklarını anlamıyorum.

berusa55

27 March 2014, 12:15:31 #40028 Son düzenlenme: 27 March 2014, 12:34:11 berusa55
Aynen dediğim gibi kardeşim. Ayrıca trabzon'daki ihracaat rakamları reelde tamamen ordan yapılan ihracaatı yansıtmıyor. Bir yerde okumuştum şimdi hatırlayamadım; firmaların merkezini ordan göstermeleri, vergi gibi olaylardan dolayı ihracaat ordan yapılıyormuş gibi oranın verilerine yansıtılıyor. Faaliyet, üretim yeri trabzon dışında olan bir firma İstanbul'dan, İzmir'den, Samsun'dan, Mersin'den mal yolluyor ama firma merkezini kağıt üzerinde trabzon gösteriyor; ihracat rakamı oraya yansıyor.

Hatta bak üstteki mesajımdaki fotoğraflarda Kalyoncu firmasının tırı görünmüş; trabzon firmasıdır; oranın ticaret ve sanayi odasına kayıtlı ama faaliyetlerini Samsun limanından yürütüyorlar.

south_london

antalya-mersin hattindan rusyaya yas meyve yollamak tirda 7 bin$ altina olmaz. Samsun limanindan Rusya-Ukrayna`ya yollamakla maliyet ve hiz bakimindan karsilastirilamaz bile.

Ahmeti

Samsun liman'ını Samsunport aldıktan sonra inanılmaz derecede büyüdü.

sadece55

Bu tip konularda Özelleştirmenin yararları büyük.Limanın özelleştirilmesi gerçekten mantıklı bir işlemdi.

Ertuğrul Sağlam

Bugün öğlenden beri siteyi besmele ve içim cız ederek açıyorum PFDK'dan aleyhimize karar çıkacak diye.

Ollivanders

Buyuk bir ihtimal çıkacak be abi

emre

maçın günü saati tam denk geldi, güzel bir maç izleyeceğiz esirgemeyin bizden bunu :)