TFF 1.Lig, 12.Hafta | Eskişehirspor 2-1 SAMSUNSPOR

Başlatan harbisamsunsporlu5517, 03 November 2007, 16:15:41

« önceki - sonraki »

34 SS 1965

sahada futbolcular trıbunde de taraftarlar karsılasacak mac gunu hava soguk ve yagıslıymıs 1.lıg de gercekden cok kalıtelı bır mac olacak benım gorusum macda fazla gol sesı cıkmıycak fakat hıslerım bana jkesınlıkle puan ve puanlarla donecegımıze ınanıdırıyor benı hayırlısı olsun bız erken saatlerde eskısehırde olcagız ordakı es es lı arkadaslarla bır araya gelıp muhabbet edecegız kısmetse

faust

Son kez bu konuya giriyorum,arkadaş şaka yaptığını söylemiş ama bence dilinin altındakileri kaçırıyor.Dayak atmanın şakası olmaz.Her türlü çirkin imada bulunup şaka diye siyrılmak belki uyanıkca ama dürüst değil.İki üniversite esprisi(!) de arkadaşın diğer insanlara saygı düzeyini gösteriyor.Bu arada birhaksızlık yapmışım,çay muhabbetinden sonra birkaç arkadaş dolaylı da olsa Eses taraftarına sataşmama konusunda genel uyarılarda bulunmuşlar,yani evet sitenizde de bu konuda yeterince duyarlı insan mevcut.Ama dayak konusunda sözde şaka yapan arkadaşa göre bunlar da herhalde Üniversite eğitimi yetersiz kişiler.Tahsilin herşey demek olmadığını bilirim elbet,arkadaşın eğitimini de bilemem ama ben doktorum,gereğinden fazla bile okuduğumu düşünüyorum...Meşhur 1-0lık maça gelince.Evet,çokiyi hatırlıyorum,hafızam beni yanıltmıyorsa Zalad kalede harikalar yaratmıştı ve Samsun aslında o günde gayet iyi oynamıştı.Golü de yanılmıyorsamsonra Samsunda da forma giyen ve trafik kazasında vefat eden Nasır Beadini frikikten atmıştı

veis

serkanın sakatlanması kötü odu kendisi için ama samsunspor için bi sıkıntı degil tek forvet oynayıp ortasahayı fazla tutarız ve kontrolarla gol ararız vede bunu türkiyede süper yapıyoruz biliyorsunuz bence deplasman için alınacak puan açısında ve eskişehirin rakip olmasından dolayı 1 veya 3 puan gerekli.yenilmez takımımız es esede yenilmez.ayrıca samsunspor taraftarına yakışır gideriz yakışır döneriz bundan kimsenin şüphesi olmasın.ama samsunsporun adına layık olmayan her davranış ve kelimenin cevabınıda veririz.

mehmet yılmaz

@faust
öncelikle forumumuza hoşgeldiniz. yazdıklarınızı okudum, 1983-84'te Samsunspor-Eses ve KSK yarışmıştı şampiyonluk için. Biz o sene sizinle ve KSK ile dışarıda berabere kalıp, içeride kazanmamıza rağmen 3. bitirmiştik ligi. Karşıyaka beraberliğimiz de sizi liderliğe yükseltmişti; doğrudur. O sezon kritik maları kaybetmememize rağmen Edirne ve Sitespor gibi vasat takımlara kaybetmiş ve şampiyonluğu kaçırmıştık. O takımda Emin Kar ve Tanju Çolak vardı ancak Fatih Uraz ertesi sezon gelmişti bize. Nitekim 1984-85'te de bu sefer biz Karşıyaka'yı geçip şampiyon olduk ve çıktık lige.

1986-87 sezonu Samsunspor tarihinin en başarılı sezonudur. Lig 3. lüğümüz ve 22 hafta süren lig liderliğimiz vardı. Ancak Eskişehirspor, suporter'ın da dediği gibi o sezon bize büyük çelmeler takmıştır. Ligde ilk maçta deplasmanda 0-0 kaldık sizinle. Sonra kupada eşleştik ve ilk maçı son dakikada yediğimiz golle orada 3-2 kaybettik. Yine de 1-0 ile turu geçiyorduk. Rövanşta maçın hemen başında gol olarak giren topa Savaş son anda çizgide dokununca ofsayt oldu. Ondan sonra resmen tek kale oynadık ama o Zalad denen dev kaleciyi - ki devliğinin yanında başka kötü huyları da vardı muhakka- geçemedik. Olmadı bir türlü ve 0-0 bitince elendik. Finalde siz Gençler'e kaybettiniz, Bkz. Zalad!

Türkiye Kupasından ekenmiştik ama lig vardı. İşte o kritik maç geldi çattı. Hıncal Uluç ve İStanbul medyasının yoğun dolduruşu, Eskişehirspor ve Samsunspor hakkındaki iftira dolu yazıları sonunda Eses, haddinden fazla direndi. Oyun 0-0 iken son dakiklarda sizin de dediğiniz gibi ertesi sezon bize gelecek olan ve 1989 kazasından yaralı kurtulup, 1991'de bu kez Kayserispor'da iken traik kazasında ölen Nasır Beadini'in frikik golü geldi. Yine de Eses'e kızmıyorum ben, çünkü o her şerefli takımın yapması gerekeni yaptı ve topunu oynadı.

Ertesi yıl sizden Nasır ve Burhaneddin Beadini kardeşleri aldık. Sizi iki maçta da yendik. Hoş, bir sezon geç oldu ama :)

Tabii bundan çok önce Samsunlu futbolcu Necdet'in Eses'e gidişi, orada milli oluşu ve yine orada bağırsak kanseri olup vefat etmesi; 1980'lerin sonuna kadar her Samsun deplasmanında Eses kafilesinin Necdet'in kabrini ziyaret edişi var. Yine 1970'te bizim istikbal vaad eden ve Türk futbolunun en büyük yıldızlarından birisi olamsı bekelnen Abidin adlı futbolcumuzun sizin Güvercin Nuri ile çarpışıp, beyin travması geçimesi ve futbolu bırakmak zorunda kalması var.

Türkiye'nin ilk amigosu Orhan ve ondan esinlenip ilk tribün grubu Lazigoları kuran Lazigo Yılmaz var. Hatta sizin Karşıyaka'dan uyarladığınız éeseses Kikiki Eski Eski Es" tezahüratını Lazigo Yılmaz "Samsamsam Sunsunsun Parolamız Gol Olsun!" şeklinde söyletirmiş.

En son ise 1996'da sizden Ali Akdeniz'i alıp, üç futbolcu ve artı para vermemizi hatırlıyorum.

Özetle, benzeşen iki camia Samsunspor ve Eskişehirspor. Elbetteki kazanalım istiyorum ama sene sonunda bizim ynımızda Eskişehir çıkarsa Süper Lige, büyük mutluluk duyarım.

Sitenize üye olmadığım için bunları oraya ekleyemiyorum, kopyalarsanız sevinirim. Yeni nesil pek çok şeyi -haklı olarak- bilmiyor. Samsunspor taraftarı da 4-5 otobüsle gidebilecek potansiyel fazlasıyla taşıyan bir topluluktur.

Çaðrý55

arkadaşlar şaka yolluda olsa kiseyi küçümsücek şekilde konuşmayalım eskişehir yerine eskişağarda yazmayalım arkadaşın içinde kötü niyet olduğunu sanmıyorum ama biz güzel istanbul türkçemizi kullanalım onlar bizi küçümsememiş gayet güzel yorumlar atmış istisnalar hariç bizde efendiliğimizi gösterelim...

Kadir ÇELEBİ

Alıntı yapılan: "faust"Son kez bu konuya giriyorum,arkadaş şaka yaptığını söylemiş ama bence dilinin altındakileri kaçırıyor.Dayak atmanın şakası olmaz.Her türlü çirkin imada bulunup şaka diye siyrılmak belki uyanıkca ama dürüst değil.İki üniversite esprisi(!) de arkadaşın diğer insanlara saygı düzeyini gösteriyor.... ve daha sonrası...

samsunspor taraftarının kimlere karsı cephe aldıgını MALatya baslıgında gorebilirsin eskisehir taraftarıyla ilgili hic bir sorunum yok burdaki kimseninde sorunu oldugunu zannetmiyorum. keza daha oncede bu baslıkta yaptıgım yorumlara bakabilirsin daha iyi anlamıs olursun..

Hocam buraya fair play icersinde duzeyli ve seviyeli bir taraftar iliskisi cercevesinde yazılarda bulunulması temennisiyle geldigini soyluyorsun benim sahsim hakkımda bir cumleden yola cıkıp egitim duzeyimi hatta kisiligimi ele alıyosun.. ben bunu yapmadım yapmamda..arkadasların duyarlılıgı samsunsporlu olusundan senin dikkatini cektigin Çay muhabbetinden degildir.. yine diyorum daha once yaptıgım yorumlardan yola cıkarbilirsin ANESTEZİ yapma. ben bu lig basladıgından itibaren samsunsporumuz ve eskisehir superlige cıkması temmenisini tasımısımdır..

faust

Neyse arkadaşım umarım yanlış anlamışımdır.Sen de benim yazdıklarıma bakarsan ne Samsunspora ne de Samsunlulara en ufak bir saygısızlık yapmadığımı görürsün,senin dışında kimseyi de yargılamadım.Ama dayak atarız ve iki üniversite yetmemiş diye dalga geçen sendin,ben de sana cevap verdim hepsi bu.Yani tetiği sen çektin,cevabına katlanamadın.Ben de seyircisi olmayan ve süper ligde hiçbir iddiası olamayacak takımların yerine, tarihleri ve seyirci potansiyelleri ile Eses,Samsun,Antalya gibi takımları hep yeğlemişimdir.Ayrıca 1991de sahra sıhhiyede her sağlıkcı gibi acemi askerliğimi yaptım,Samsunu da iyi bilirim, en başta da pidelerinizi. Umarım kimse her iki maçta da bir avuç çapulcuya(her iki takımda da)  uymaz da bu dostluk havası hiç bozulmaz.Bu arada lafı uzatmamak için özetlediğim geçmiş maçlarımıza ve Beadini kardeşlere,Necdet Yıldırıma,Abidine vb dair anıları tazeledikleri için arkadaşlara çok teşekkür ederim.Her iki camiada da çok dramatik ve sıcak anılar var,açıkcası bu kadar sıkı bağlar hiçbir kulüple aramızda yok.İnşallah Samsun da temposunu bozmaz ve gelecek sene süper ligde buluşuruz...

Kadir ÇELEBİ

umma hocam kabul et yeter burda cumleler kurup biseyler ifade etmeye calısıyosam bunun nedeni yanlıs anlasılmıs olmamdır sen dil sürşmesi de bende mizah icinde soylenmis bir ifade diyim buna demeyelimki art niyet var dalga var yeterki birbirimizi yanlıs anlamayalım.. bu yuzden konu uzayıp gidiyor baska bir nedeni yok..

hak eden kazanıcaktır. her iki takımada basarılar...

Kadir ÇELEBİ

Eskişehirspor, Samsunspor maçının hazırlıklarını sürdürdü. Eskişehirspor tesislerinde hazırlıklarına devam eden takım, antrenman saatinde sağanak yağışa rağmen çalışmalara devam etti. Sakatlığı bulunan Fatih Sezer haricinde tüm takımın katıldığı antrenmanda toplu ısınma koşusu, kültür fizik hareketleri sonrası çift kale maç yapıldı.

Teknik direktör Metin Diyadin, Samsunspor'un ligin başarılı takımlarından biri olduğunu, deneyimli futbolcuları kadrosunda barındırdığını söyledi.

Diyadin, Samsunspor'un özellikle forvet hattının etkili olduğunu anlatarak, "Biz de iyi bir takımız. Zor maç olacak. Hedefimiz bu maçtan da üç puan almak" dedi.
www.ligtv.com.tr

Kadir ÇELEBİ

Samsunspor Teknik Direktörü Yücel İldız, Eskişehirspor maçının zor maç olduğunu söyleyerek, "Rakibimiz bu grubun en iddialı takımlarından biri. Çok iyi bir ekipleri var. Geçen hafta deplasmanda kazandılar. Bu hafta da kendi sahalarında mutlaka kazanmak isteyeceklerdir. Ancak, bizim de iyi bir gidişimiz var. Yavaş yavaş kendi oyunumuzu sahaya yansıtmaya başladık. Bizim için zor bir deplasman. Ama, Eskişehirspor için de zor bir maç olacak" dedi. Gerek Eskişehirspor'da gerekse Samsunspor'da çok tecrübeli futbolcuların olduğuna dikkat çeken Teknik Direktör Yücel İldiz, tribüne gelen seyircilerin zevkli ve çekişmeli bir maç seyredeceğine inandığını belirterek, "Çok çekişmeli ve zevkli bir maç olacak. Her iki takım da kazanmak istiyor. Ama, biz deplasmanda oynuyoruz. Bu nedenle kazanamıyorsak kaybetmeden geri dönmek istiyoruz. Bunu başaracak gücümüz var" diye konuştu.

www.samsunspor.org.tr

www.ajansspor.com

Kadir ÇELEBİ

Samsunspor Cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Eskişehir spor maçı için bu gün kara yolu ile yola çıktı.Kırmızı -Beyazlı ekip , sabah Nuri Asan Tesislerinde topluca yaptıktan sonra saat 09:30 da Eskişehir'e gitmek üzere otobüsle yola çıktı. Akşam saatlerinde Eskişehir'e ulaşması beklenen kafile, otele yerleşecek ve kampa girecek. Samsunspor, yarın ise ter antrenmanı yapacak. Çalışmanın ardından istirahate çekilecek olan Kırmızı-Beyazlılar karşılaşma saatini beklemeye başlayacak.

www.samsunspor.org.tr

Kadir ÇELEBİ

Malatyaspor maçzında attığı golle suskunluğunu bozan Caner Altın'da dünkü idmanı yarıda bırakanlar arasındaydı. Çift kale maçta kasığında ağrı hisseden Caner, çalışmayı yarıda keserek fizyoterepist Erdoğan Gülçicek nezaretinde çalıştı. Başkan Sezgin Gümüş Caner'i yanına çağırarak,"Hadi aslanım Eskişehir'i sen bitireceksin" diyerek moral verdi. Caner'in Eskişehirspor karşısında oynayacağı bildirildi. Bu arada, hafif sakatlığı bulunan Feridun Sungur'unda MR'ı çekildi. Bu futbolcunun da durumunun iyi olduğu öğrenildi.

www.halkgazetesi.com.tr

Sadece Samsunspor

Alıntı yapılan: "SamsunSpor_34"Malatyaspor maçzında attığı golle suskunluğunu bozan Caner Altın'da dünkü idmanı yarıda bırakanlar arasındaydı. Çift kale maçta kasığında ağrı hisseden Caner, çalışmayı yarıda keserek fizyoterepist Erdoğan Gülçicek nezaretinde çalıştı. Başkan Sezgin Gümüş Caner'i yanına çağırarak,"Hadi aslanım Eskişehir'i sen bitireceksin" diyerek moral verdi. Caner'in Eskişehirspor karşısında oynayacağı bildirildi. Bu arada, hafif sakatlığı bulunan Feridun Sungur'unda MR'ı çekildi. Bu futbolcunun da durumunun iyi olduğu öğrenildi.

www.halkgazetesi.com.tr

inşallah altın çocuk bu maçta bize puan veya puanları getirecek hadi canerim göster kendini

Cagdas Ünver

BURAYA YAZIYORUM BU MACIN ADAMI CELIL OLACAK.SÖYLEMEDI DEMEYIN :)

celebi

imparator celil oleyyyyy imparator celil oleyyyyy