Samsunspor.biz Genel Sohbet Odası

Başlatan berusa55, 09 August 2008, 14:50:52

« önceki - sonraki »

Kaya

Özal döneminde ''Saddam zulmünden kaçtılar alalım'' dediğimiz binlerce kişi bu ülkeyi ne hale soktuysa,Esad zulmünden!! kaçanlarda zamanı geldiğinde aynı ölçüde zor durumda bırakacaktır.

Akyol

Bende İnanç'a katılıyorum işin cemaat boyutu yada başka boyutlarını bilemem fakat bu insanlar ilerde ciddi sıkıntılar doğurabilir bunun kaygısını taşıyorum..

Ellibeş Numara

Biz ilk önce kendi insanlarımıza yardım edelim, daha sonra ülke dışına.. Senin ülkende milyonlarca asgari ücretli çalışan var, hatta milyonlarca işsiz insan var.. Biri çıkıpta bu konuları niye adam akıllı dile getirmiyor.. Madem dışarı sizin için daha önemli, doğu türkistan ve kerkükteki türkmen kardeşlerimize niye sahip çıkmıyorsunuz ? Üstelik onlar bizim soyumuzdan geliyorlar.. Tamam mısırda, suriyede müslüman ona birşey dediğimiz yok, yardıma muhtaç olanlara yardım etmek sevaptır. Ancak senin milyonlarca para akıtıp, kendi vatandaşına böyle bakmadığın suriyeliler yerleştikleri yerlerde ortalığı karıştırıyorlarsa, sabah akşam sınırı geçip savaşıyorsa, esatın canı cehenneme ama bu durumdan dolayı oda senin sınırdaki şehirlerine havan atıyor, kaleşnikoflarla tarıyor. Olan yine bizim sınır bölgesinde yaşayan kardeşlerimize oluyor, kimi ölüyor, kimi yaralanıyor..

Peki bunun hesabını kim verecek ?? Lafı fazla uzatmak istemiyorum.. Ben ilk önce kendi vatandaşımın ve ülkemin selametini istiyorum..

mehmet yılmaz

Ben endiselerle ilgili birsey dediğimi hatirlamiyorum hatta ben de size o konuda buyuk olcude katiliyorum ama daha nasil soylenir bilmem cemaatin getirdigi suriyeli tehlikeli multeciler kismindadir itirazim. Her seyin altinda cemaat aramak son derece sacma.  Bunu demeye calisiyorum.

lato

Alıntı yapılan: Kaya - 27 July 2013, 16:51:47
   Özal döneminde ''Saddam zulmünden kaçtılar alalım'' dediğimiz binlerce kişi bu ülkeyi ne hale soktuysa,Esad zulmünden!! kaçanlarda zamanı geldiğinde aynı ölçüde zor durumda bırakacaktır.

Valla tam bunu yazmayı düşünüyordum ben de. Diyarbakırlı bir arkadaşım var asıl kökenleri Artvin çok önceden göçmüşler oraya. Hep anlatırdı eskiden Diyarbakır'ın nüfusunun tamamına yakını Türk'tü. Özal dönemi göçlerden sonra Kürtler'in nüfusu arttı diye. Çok tartışırdık nerde kirli iş varsa Kürtler içinde diye eleştirirdim. Bir anda binlerce adamı iş güç olmadan plansız bir şekilde memlekete sokarsan adam gaspa da yönelir her türlü pisliğe de derdi ki hakkı da var bana göre. Aynı olayı Suriyeli mültecilerde de yaşayacaz. Sercan arkadaşımızın dediğine katılıyorum Antepli bir kız arkadaş çok şikayet ederdi adamlar zenginiz diye geldiler sayelerinde Antep'te kiralar tavan yaptı diye. Anlayacağınız iyilik yardımseverlik hoş birşey ama nankör adama da kucak dolusu sevgi gösterilmez. Kaldı ki bunlar sırf siyaset mevzularıdır yardım müslümanlık hikayedir şahsi görüşüm. Aynı katliamları senelerdir Çin, Doğu Türkistan'a yaparken neden ülkemiz görmemezlikten geliyor hani insanlık ölmemişti.   Ayrıca cemaat olayına gelirsek. Hiçbir cemaat ya da partiyle derin ilişkilerim yok diyeceklerimden önce bunu belirteyim :) Cemaatlerdeki yolsuzluklar dönen dolaplar hak yemeler vs. bunları hepimiz biliyoruz. Ama cemaat dediğin zaman büyük bir topluluktan söz ediyorsun demektir herkesi aynı kefeye koyup hakaret iftira olayı da bir yerde haksızlıktır. Cemaatin içinde bulunmuş çokça akrabam var bazılarını görünce adamın içi açılıyor efendiliğinden konuşmasından. Bunun için cemaate gitmek şart mı değil ama adamın kendi tercihidir kapacağı iyi yönleri kapar bir şey diyemezsin. Yani bağlantısız mültecidense bence de cemaat bağlantılı olması daha sağlıklıdır. Ama her adam aynı olmadığı için de endişe etmekte de hak vardır. Öyle bir konuştum ki Nasreddin Hoca'nın işine döndü hepiniz haklısınız ;D

Burak

Alıntı yapılan: hakan55 - 27 July 2013, 15:26:42
seni sırıtıp sırıtmaman paristeki insanların sana karşı davranışlarıyla ilgilidir...

Herkes alıştığı kültürde rahat yaşar anlatmaya çalıştığım bu

Ayberk

çoğumuz konuların asıl halini bilmeden yorum yapıyoruz. Suriye diyoruz, Suriye'de veya Hatay'da bizzat olayı yaşayıp konuşan hemen hemen kimse yok, ben dahil. Doğu Türkistan diyoruz olayları bizzat yaşayan yok, konuşuyoruz veya büyük bir kısmımız konuşmuyoruz bile. Hatay'da arkadaşımın restoranı var, para vermeden çıkmaları, başbakan verecek demeleri gerçek, yaşanmış bir olay anlattığına göre. Fakat bunu yapan da muhaliflerin başındaki kişilerden biriymiş. Samsun'a neden getirildiler konusuna gelince oradaki halkla iyice gırtlak gırtlağa geldiler zaten. İçlerinde mutlaka günahsızlar var, hatta belki çoğu da günahsız. Ama artık o bölgedeki insanlar bazı şeylere tahammül edemez hale gelmiş. Şimdi buralara doğru getiriyorlar, dağıtıyorlar ki, oradaki sıkıntı yatışsın. Doğu Türkistan konusuna hiç girmeyelim isterseniz, oralı arkadaşım da var, eğer haber yapılmıyor, yapılamıyorsa buradaki asıl sıkıntı Çin'in orayı dışarıya kapatmasıdır. Kendisi söylüyor bunu adamın ne işi olur bizim hükümetle veya muhalefetle ;) yani demem o ki, bilip bilmeden yorum yapıyoruz ister istemez karşı karşıya geliyoruz; gerek yok.

Tufan

Alıntı yapılan: samsuni - 27 July 2013, 17:21:01
Ben endiselerle ilgili birsey dediğimi hatirlamiyorum hatta ben de size o konuda buyuk olcude katiliyorum ama daha nasil soylenir bilmem cemaatin getirdigi suriyeli tehlikeli multeciler kismindadir itirazim. Her seyin altinda cemaat aramak son derece sacma.  Bunu demeye calisiyorum.

Gündüz telefondan yazamadım.
Abim ben boşa sallamadım cemaat bağlantılı diye yerleştikleri evin sahibini, adamın komşularına söylediklerini duyuyoruz. Endişelerimizin gerçekleşmesi muhtemel değil mi? 5000 mülteciden bahsediliyor 10 sene sonra Samsun'da 20bin Suriyeli ne kadar hoş bir sosyolojik yapı değil mi? Sen öğretmensin sana soruyorum bahsedilen 5000 eğer doğruysa bu ailelerin çocukları nasıl eğitim görecek? eğitim alamazlarsa nasıl bir entegrasyon sergileyecekler? Varoşlarımız eğitimsiz gençlerimiz az mıydı da Suriyeliler eklenecek Samsun'a?

maraton

Oruç başa vurdu herhalde site ahalisi burnuma buram buram siyaset kokuyor .. Biz safız kavaklıyız anlamayız siyasetten di mi canlar !!

ult55ras

bu tabakaları hazırlayan kim  bilen varmı ?

samsunum

Minik Samsunsporlu Atahan Emre'yi kaybettik. Atahan Emre'ye Allah'tan rahmet, ailesine baş sağlığı dileriz. :( :(

Kaya

Alıntı yapılan: ult55ras - 27 July 2013, 20:33:54
bu tabakalarý hazýrlayan kim  bilen varmý ?

Boyayın kardeşim şehri elleriniz dert görmesin  >l<

Karabudun

Alıntı yapılan: samsunum - 27 July 2013, 20:55:50
Minik Samsunsporlu Atahan Emre'yi kaybettik. Atahan Emre'ye Allah'tan rahmet, ailesine baş sağlığı dileriz. :( :(

ALLAH ailesinin yardımcısı olsun.

Kais

Dartagnan

27 July 2013, 23:45:53 #37514 Son düzenlenme: 28 July 2013, 21:44:15 Dartagnan
http://video.teksas.org/video.asp?video=350
Murat Yıldırım'ın golü görülmeye değer.