Samsunspor.biz Genel Sohbet Odası

Başlatan berusa55, 09 August 2008, 14:50:52

« önceki - sonraki »

Dartagnan

27 July 2013, 13:46:25 #37485 Son düzenlenme: 28 July 2013, 21:45:21 Dartagnan
Cemaat bağlantılı olsun veya olmasın.Umrumda değil.Diyorsunuz ya savastan kacan bi halk ülkemize sığınıyor diye haklısınız da.Ama Tufan kardesım de surda haklı ve bende aynı sekilde düşünüyorum.Hatay Reyhanlı daki gerceklesen olay ortada.Kimlerin ölüp kimlerin ölmediği ortada. olayın oldugu sırada ''her gün '' orada olan '' savastan kacan halk '' ın  orada olmaması ortada .Bu bile benim şüphelenmem için bir neden.Ayrıca Hatay halkının endişeleri ortadaydı ta en başından beri.Yasantılarının nasıl değiştiği ve sıkıntılarının arttığı.Hadi biz burdan atıp tutuyoruz ama ordaki insanlar bu durumu yasamalarına rağmen yalan söylüyorlar herhalde ? Biz ne zaman bu şekil insanlar olduk diyerekten dem vuruluyor ama  '' ne zaman bu kadar körü körüne düşüncelerimizin Kölesi haline Geldik'' bunu sorgulamak , sorgulayabilmek en önemlisi.O veya bu nedenden rahatsız olmak , kendini huzursuz hissetmek insanların en doğal hakkı.

mehmet yılmaz

Yavuz kardesim Benim ve sanirim bizim takildigimiz nokta tufanin endişesi degil. Cemaat baglantili multeci ifadesidir. Cemaat fenere operasyon duzenledi cemaat tayinimi engelledidenildigini de gordum ama cemaat baglantili suriyeli multeciyi ilk defa duydum. Hatay mevzusunda da yarali multecilerden bombaci sofore kadar epey birsey yazilir da yeri degil. Hakikaten cemaat baglantisini nereden cikardigini merak ettim tufan' in...

Ertuğrul Sağlam

AlıntıSuriyeli olması değil olay cemaat bağlantılı olarak dibimize kadar gelmesi.

Tufan'ın yerinde biz olsak çoğumuz mutlaka endişe ederiz ama şu sözüne anlam veremedim.

Karabudun

Alıntı yapılan: Cheregi - 27 July 2013, 03:45:06
GS liyim FB liyim dese daha büyük reklam yapmış olur emin ol. Aksine reklamı bırak kendi makamı açısından risktir böyle bir söylem, PTT gibi lige adını vermiş ve adı bu lig için para ile anılan bir kurumun başındaki kişi sonuçta, millet kayırma var vs. gibi nedenlerle karalamak için bahane arıyor. Böyle bir reklamın o konumdaki bir kişiye ne gibi bir faydası olabilir merak ediyorum ayrıca. Arkadaşın söylemek istediği tanınan bir simadan duyduğumuzda, bir sanatçının nasıl Samsunspor lu olduğunu söylediğininde gururumuz okşanıyorsa bunu duymakta güzel. Ne gerek var arkasında reklam vs. gibi şeyler aramaya?

Tekrar söylüyorum, bu bürokrat veya bu mevzu için yorum yapmadım. Olayın aslı olup olmadığını bile bilmiyorum. Eleştirdiğim husus "adam yalan söylese bile mutlu olalım." diyen görüştür. Kişileri tartışmıyorum yani. Hadiseye vurgu yapıyorum. Anlatabildim mi?
    Reklam mevzusuna gelince bugün ihtiyatlı hiçbir yönetici bahsettiğin İstanbul cıvırlarının adını ağzına almaz, almıyor da. Kazandırdığı kadar da götürür. Misal Başbakan... FB' li kimliğini öne çıkardı, yapımına önayak olduğu stadda alkışlanmak yerine yuhalandı. Niye? FB' liydi çünkü. Yine aynı sebepten şike davası gitti gitti önüne geldi. FB' nin şampiyonluğu kaçırdığı son maçın ardından en çok tepkiyi de Başbakan gördü. Bir daha okudu mu FB' nin esamesini? Bu arada yanlış anlaşılmasın, başbakana dair bir eleştirim yok. Sonra bazı arkadaşlar gerekli gereksiz savunmaya geçiyorlar. :kafa:
    Velhasıl kelam öyle olmasa bile sevinelim tarzı bir yaklaşım, fikrimce acizliktir. 

Ertuğrul Sağlam

Şener Eren @ Yorumlarından anladığım kadarı ile akıllı ve zeki insansın ama altı çizili bölümden anladığın mananın dışında başka bir mana üretmeye çalış lütfen.
Alıntı yapılan: Ertuğrul Sağlam - 25 July 2013, 13:15:42
Samsunlu olup çok iyi makamlara gelmiş ve Samsunsporu ağzına dahi almayanların  olduğu yerde böyle üst düzey bir bürokrat'ın olmasa bile Samsunsporluyum demesi güzel.

hakan55

bende sabahın 6sında yolda iki tane suriyeli kadına rastladım ellerinde bebekleriyle kaybolmuşlardı. bir şekilde onları evine yerleştirme de yardımcı olmam bana çok büyük huzur verdi şu mübarek ay da...

Karabudun

Alıntı yapılan: Ertuğrul Sağlam - 27 July 2013, 14:30:48
Şener Eren @ Yorumlarından anladığım kadarı ile akıllı ve zeki insansın ama altı çizili bölümden anladığın mananın dışında başka bir mana üretmeye çalış lütfen.

Eyvallah.

Burak

Bende Tufan'a katılıyorum şöyle ki bu Suriyelilerin Güneydoğu illerine yerleştirilmesini anlarım ne bilim Gürcüler varsa Doğu Karadeniz'e yerleştirilmesini anlarım Azeri varsa Kars Ağrı ya yani komşu illere yerleşmesini anlarım sonuçta kültürlerde benzerlik göstermektedir ama Samsun ne alaka ben bunu anlamadım cemaat bağlantısı vardır yoktur orasını bilemem ama Tufan arkadaşımız bu tarz yerleştirmeleri cemaatler yaptığı için alaka kurmuştur ki mantıksız bir bağlantı olmaz Samsun'daki siyahi nüfusun artışı ortada. Nitekim mültecilere sahip çıkmak kuşkusuz iyi birşey ama yapılan eylemin de mantıklı olması lazım şimdi beni al Paris'in en sosyete yerine koy sırıtırım mesela sonuçta insanlar yerleştirilirken sosyal alışkanlıkları gelenekleri de gözönüne alınması lazım.

Karabudun

Sercan

Bence zulümden kaçmış insanlara yardım etmek bizim insanlık görevimizdir. Bunu zaten dinimiz emrediyor. Ancak hem Suriye'ye gitmiş, hem orada kalmış, hem de Antep'te bunlar gibi binlercesini görmüş biri olarak bu adamların çoğunun bilindiği gibi olmadığını söyleyeyim. Mesela Antep, Kilis ve Hatay'da her gün olaylar oluyor bu adamların yüzünden. Arabaların camlarını kırıyorlar. Hatta yemek falan yiyip, parasını başbakan verecek diyerek lokantadan çıkmaya çalıştıklarını da duydum. Ayrıca bunların paralı olanları da var. Öğrencilerin 400-500 tl ye oturdukları evlere 1000 tl kira verip, öğrencilerin de zor durumda kalmasına sebep oldular. Mesela şu an bizim mahallede de kalan mülteciler var 5-6 tane, adam elinde sigarayla millet oruçluyken sokaktan sallana sallana geçiyor. Oruç tutmayabilirsin ama bu şekilde davranamazsın. Linç edecekler haberi yok. Tencerelere her gün bedava yemekleri alıyor ama milletin orucuna saygı duymuyor. Tamam bir sürü insan var bu şekilde davranan ama sana ekmek vermiş bir milletin tuttuğu oruca saygı duyman gerekir sonuçta.

Her saçma olayı cemaate bağlamak gibi bir adet oluştu son dönemde. Bu çok yanlış bir olay. En azından böyle bir eleştiri yaparken hangi cemaati ya da hangi topluluğu hedef aldığınızı belirtin. Mesela KPSS sorularını çalanlar mı? Kendi adamlarını kurumlara doldurup, masumların haklarını yiyenler mi? Yoksa Allah'ın emirlerini yerine getirip, insanlara daha faydalı olmaya çalışanlar mı? Bunları göz önüne alarak eleştirmek daha doğru olur bence.

Son olarak hükümetin bu konuda yaptığı yanlışları da söylemek istiyorum. Bu adamları bu ülkeye doldururken gösterdikleri hassasiyetleri maalesef Van depreminden sonra oradaki vatandaşlarımıza göstermediler. Suriyeli mülteciler için Fırat nehri kıyısında ve Hatay'da konteyner kentler kurulurken, Van'a çadır göndermekte sıkıntı çektiler.

hakan55

seni sırıtıp sırıtmaman paristeki insanların sana karşı davranışlarıyla ilgilidir...

özkan

Konunun en güzel mesajını sercan abi yazmış,eline sağlık abi.Çok da güzekl özetlemişsin yapılmaya çalışılanları. >l<

Tufan

En azından benle aynı endişelere sahip insanların varlığını bilmek güzel. Daha fazla yazsam ideolojik olucak eniştem Urfalı o yöre halkının bize yansımayan sıkıntılarini biliyorum umarım başımıza gelmez.

mehmet yılmaz

Ben sorularima cevap aldigimi düşünmüyorum.  Soz konusu suriyeli kisilerle cemaat baglantisini nasil kurdunuz? Paronayakliga varan bazi dusunceleri kaale almayacagimi da ifade etmeliyim. Ayrica kul hakki yiyen kim varsa allah bin türlü belasini versin ama iftira atan varsa onların da...

emre__ss

Şu cemaat kendini "inadına hepimiz ermeniyiz" diyenler kadar sevdiremedi bazı kesimlere.ya da anlatamadı kendini..