2013-14, 1. Transfer Dönemi Transfer Haber, Yorum ve Dedikoduları...

Başlatan Ertuğrul Sağlam, 13 May 2013, 10:09:44

« önceki - sonraki »

Sol Açık

Zaten sitede bir sürü kişi yazmış. Ben de Kalpar'dan hazetmiyorum, ama gençlere karşı gıcığı var demenin, gerçeği yansıttığını düşünmüyorum.

Aşağıda bir liste çıkarttım (ufak tefek hatalar-eksikler olabilir, sonuçta 3-4 yıl geçti üzerinden). Listede Kalpar döneminde gelen-giden oyuncular var.

2009-2010 Sezonu (devre arası)
Gelen oyuncular: Ahmet Şahin (31), Ersin Veli (27), Savaş Esen (26), Adem Gezici (26), Yavuz Onuk (26), Sezer Sezgin (23), Petr Pavlik (22), Abdülaziz Solmaz (21).
Giden oyuncular: Hakkı Hocaoğlu (34), Burhan Coşkun (28), Volkan Çekiç (26), Hasan Hakan Hacıbektaşoğlu (25), Giorgi Çelidze (23), Sefa Aksoy (20).

2010-11 sezonu (sezon başı):
Gelen oyuncular: Cenk İşler (36), Hakan Bayraktar (34), Kılıçarslan Kopuz (33), , Alparslan Kartal (33), Sinan Ayar (23), Emrullah Şalk (23), Akeem Agbetu (22), Emre İncemollaoğlu (22), Jonathan Quartey (22), Anıl Taşdemir (22), Simon Zenke (22), Kemal Tokak (21).
Giden oyuncular: İlhan Ummak (31), Yücel Ömür Ejder (28), Adem Gezici (26), Yavuz Onuk (26), Okan Karabulut (26), Oktay Delibalta (25), Serkan Eyüboğlu (25), Cengiz Biçer (23), Turgut Doğan Şahin (22), Petr Pavlik (22), Hakan Akman (21).

2010-11 sezonu (devre arası):
Gelen oyuncular: Musa Büyük (30), İzzet Akgül (28), Billy Osman Beyza (26), Ufuk Bayraktar (24), Dilaver Güçlü (24).
Giden oyuncular: Cenk İşler (36), Savaş Esen (27), Sezer Sezgin (24), Sercan Temizyürek (22), Emre İncemollaoğlu (22), Jonathan Quartey (22), Anıl Taşdemir (22).

O dönemde alt yapıdan gelen oyuncularımız (umut veren, geleceğin yıldızı vs diye lanse edilenler) Sefa Aksoy, Hakan Akman, Sercan Temizyürek, Turgut Doğan Şahin. Bu isimlerin tamamı gitti (elbette Turgut Doğan Şahin'in gidişi farklı). Buradan da "bu adam gençleri oynatmıyor" sonucu çıkmamalı, çünkü bu adamlar oynamamalıydı.

Çok net hatırlıyorum (bu sitede de), bir sürü kişi Kalpar'ı "neden Turgut kazmasına sabır gösteriyor", "Neden Sercan'ı oynatmıyor" vs diye bir ton eleştiriyordu. Tarih gösterdi ki, haksızlardı.

Özetle, Kalparla ilgili söylenebilecek yegane şey, disiplinli olduğu. Takım içindeki bütünlüğe çok önem vermesi vs. Bundan dolayı Cenk, Savaş, Anıl gibi oyuncularla çalışamadı (bu bir sorun olarak da algılanabilir, başarı getiren bir özellik olarak da). Ama gençlere garezi olduğunu düşünmüyorum, veriler de bunu göstermiyor. Bence bunun en somut örneği Orhan Taşdelen ve özellikle de Kemal Tokak. Kalpar'ın Kenan-Ersin savunmasında zaman zaman Kenan'ı, zaman zaman Ersin'i kesip, Kemal Tokak'ı monte etmesi, gençler ile ilgili eleştiriyi boşa çıkarıyor, zira o dönemde bizim savunma gibi temel bir sorunumuz yoktu, Kenan-Ersin ikilisi (mükemmel değildi ama) uyumluydu.

Herneyse, ben Kalpar'ın Canberk'i keseceğini sanmıyorum. Eğer yeterli çalışırlarsa Ercan Yazıcı, Doğan Erdoğan, Mehmet Yılmaz, Halil İbrahim Pekşen ve Kemal Bayraktar'ın da zaman zaman forma giyebileceklerine inanıyorum. Ama düzenli oynayacaklarını sanmam, zaten Ercan dışındaki 4 genç oyuncumuz geçen sezon toplam 15 kez-690 dakika oynadılar. Yani 4'ü 1 futbolcu olsa 8 maç oynamış sayılmazlar!

Gençlerimiz yetenekli ama abartmayalım.

Kais

alperen_55

Samsun, Sivas'ta forma giyen Mehmet Nas'ı geri getiriyor.

Karadeniz ekibi, Adnan Güngör, Musa Aydın'dan sonra şuan Sivas'ta top koşturan eski futbolcusu Mehmet Nas'ı da renklerine bağlamak üzere.

Yeni sezona Süper Lig hedefiyle başlamak isteyen Samsunspor eski futbolcularını tek tek bünyesinde toplamaya başladı. Geçen sezon Musa Aydın'ı transfer eden Karadeniz ekibi, Adnan Güngör'den sonra Sivasspor'da forma giyen Mehmet Nas'ın işini bitiriyor. Dün menajeri ile Samsunspor'a haber gönderen tecrübeli futbolcu eski kulübüne dönmek istediği ve maddiyatın kendisi için önemli olmadığını söylediği öğrenildi. Bunun üzerine Nas ile görüşen kırmızı-beyazlı ekip, oyuncuyla imza aşamasına geldi. Teknik direktör Hüseyin Kalpar'ın da olumlu baktığı 33 yaşındaki orta saha oyuncusu geçen sezon Sivasspor formasıyla 29 karşılaşmada 2 gol atma başarısı gösterdi. Sivas'a Carlos'un gelişiyle kadroda düşünülmeyen Nas, eski kulübüne çok yakın.(*** SPOR GAZETESİ) :( :( :(
:( . :( :(

HoliganSamSunLu

Ertuğrul Sağlam

Alıntı yapılan: HoliganSamSunLu - 13 July 2013, 11:15:24
mehmet nasta ne kaldıki neden alıyorlar anlamadım
Mehmet Nas performans olarak Adnan ve Musa'dan daha fazla katkı sağlar ama o malum hareketi yeni bir Adnan tramvası yaşatabilir camiaya inşallah alınmaz.

ramcQ_55

eskiciye döndük resmen
eskiler alırım eskici geldi eskiciiiiiiiii musayı alırım adnanı alırım mehmeti alırım vural korkmazı alırım eskiciiiiiiii geldi eskiciiiii

hey allahım yaaa ne günlere kaldıkk ..:)))

Kais

GurbetciFanatik

8 tane daha alinda efsane kadro olsun  ;D ;D ;D

bu ne yaaaaaa. Yas ortalamasi 30 olacak elimizde o kadar gencler varken.

33-32-33 yaslalara kaldik.

Bunlar alindikca ben bile ümitleniyorum acaba bende oyniiabilirmiyim diye yas olmus 37 ama umutlandim bu transferlerden sonra.

kavak_55

alınan oyuncular yaşlı deniyor ama 1 lige göre yaşlı sayılmazlar bence eleştri olmalı çok faza kırıcı olmadan. bende adnana kızanlardandım ama matıken düşündüğüm zaman hep çok para vermeden belirli bir standın altına düşmeyen  ve herşeyden önce kendi alt yapımızdan yetişmiş oyuncular. yönetim çareyi oyuncular arasında hırsıyla örnek olacak takıma abeylik yapacak ve herşeyden önce takımını benimseyen oyuncuları takıma kazandırıyor. görüyoruz 3 kuruş etmeyen ne olduğu belli olmayan oyuncular 10 kuruş ister oldu. takımın şu anki borç yüküde bundan olmadımı hepimiz biliyoruz mesela ergün teber denen adamı ben hiç sahada görmedim paso sakatım diye yattı sonra bizi şikayet etti böyle bir sürü örnek var. kısacası demek istediğim çok para harcamadan bütçeyi sarsmadan şampiyonluğa oynayacsak ancak böyle oynarız tabiki 2-3 tane kalbur üstü oyuncu alınırsa daha iyi oluruz ama ben şahsen yönetimin politikasını doğru olduğunu düşünüyorum. ekleyeyim herkesden çok trabzon düşmanıyken. böyle düşünüyorum. inanıyorumki inşallah gelirse mehmet nas -adnan ve musa bu sene bu liga damga vururlar inşallah böyle olur. sonuç itibariyle kazananın sinirlerimizin değil samsun spoumuzun olacağını düşünüyorm. herkese saygılar sevgiler.

teksas3455

Adnan mı abilik yapacak. Bir iki sene içinde Canberk "Hayallerimin takımı ....du" diyerek kaçmaz inşallah  :-X

atakan

anladık ptt liginde  piyasa uçtu.

2 ligden 3 ligdendemı topçu takip etmedık.

yabancı portfoyumuzdemı yoktu.

aha geldi 22temmuz.ne farkı var.

AllydeenleaR

AlıntıKırmızı-Beyazlı ekip yabancı oyuncu arayışlarını savunma bölgesine yöneletti. Stopere ihtiyacı olan Samsunspor, U20 Dünya Kupası'nda yarı finale yükselen ve Fransa'ya elenerek veda eden Gana milli takımının savunma oyuncusu Joseph Attamah'la temasa geçti. Kırmızı-Beyazlı ekibin Başkanı Emin Kar ile oyuncu Nuri Asan Tesisleri'nde görüştü. Yapılan görüşmenin ardından futbolcu ile büyük ölçüde anlaşma sağlandığı belirtildi.

http://www.hedefhalk.com/root.vol?title=samsunspor-39a-solak-stoper&exec=page&nid=555633

adam şuan 3.lük maçında oynuyor, gol de attı. ne ara geldi tesislere görüştüler .:.:.

Atakumlu

Alıntı yapılan: AllydeenleaR - 13 July 2013, 18:51:17
http://www.hedefhalk.com/root.vol?title=samsunspor-39a-solak-stoper&exec=page&nid=555633

adam şuan 3.lük maçında oynuyor, gol de attı. ne ara geldi tesislere görüştüler .:.:.

la harbiden ya sizin yaptıgınız gazeteciligi sksnler ...

baha55

mehmet denen adam sivasdaki macdan sonra lig tv mikrofonlarına rakibi küçümsedik diyen adamdırr....küçümsediği takımamaı gelecek simdi...betefendi büyümüş adam olmusda SAMSUNSPOR U küçümsüyormus....yediği çanaga  pisleyenlerle doldu takım...hayallerimin adnanından sonra mehmet  efendi...Emin baskan sonsuzz olan kredini kendi ellerinle bitiriyosun....

baha55

daha düne kadar idman sonrası topları topluyodu tesislerde, simdi adam oldularr  SAMSUNSPOR U küçümsemişlerrr....Allahın sen büyüksün...