ELVEDA...

Başlatan kaptan 55, 08 July 2013, 10:37:53

« önceki - sonraki »

lato

Adnan doğrudur yanlıştır beni ilgilendirmez ama bu kadar tepki varken bu adamı getirip üstüne üstlük kaptan yapmaya bence de değmezdi. Yönetim gerçek Samsunsporluların eline geçti diye sevinen, Bu yönetimle birşeylerin düzeleceğine inanan insanlara yapılan çok büyük bir haksızlıktır benim gözümde. Ben de bu takımın bir taraftarıyım diyen efsane kaptan keşke taraftarına kulak verip camiayı ikiye bölmeseydin.. Küserim maça gitmem gibi bir tavrım yok ama benim de kafam çok karışık. Gerçekten insanlara inanmanın güç olduğu bir zamandayız..

Kais

ya yaş meselesimi bu şimdi vay anasını ya :D  ayrıca ben kimseyede saygısızlık yapmadım buda 2 olsun

cgr

Alıntı yapılan: Kais - 09 July 2013, 03:25:39
ya yaş meselesimi bu şimdi vay anasını ya :D  ayrıca ben kimseyede saygısızlık yapmadım buda 2 olsun

O kadar yazıdan da bunları çıkardıysan sana da helal olsun kardeşim...  >l<

Kais

peki bicim adnan geldi diye ban müsaadeyle mi düzelecek bu durum egeroyleyse bızde yaplım.
benım dedıgımle senın yzdıgının da bı alakasını goremedım zaten eger samsunsporluluk durusu buysa bılemıcem bana pek uymadı bu durum

cgr

Alıntı yapılan: Kais - 09 July 2013, 03:43:35
peki bicim adnan geldi diye ban müsaadeyle mi düzelecek bu durum egeroyleyse bızde yaplım.
benım dedıgımle senın yzdıgının da bı alakasını goremedım zaten eger samsunsporluluk durusu buysa bılemıcem bana pek uymadı bu durum

Sen nerede o samsunspor sevgisi yazmışsın, bende o sevginin nerede başladığını ve nerede kaldığını yazdım.

Sana göre Samsunsporluluk duruşu ne peki ?

uykan

Alıntı yapılan: Kais - 09 July 2013, 01:17:01
isimlere takmışsınız samsunspor sevgisi nerede sevgi kalmamış hepsını nefret almış goturmus yaptığın kotu bırsey ama madem ole karar aldın tv den ızlersın artık

İnandığı Davayı Yaşayamayan insanlar, Yaşadığı hayata alışmaya Başlarlar...

Kais

adnan geldi diye samsunspor bırakılıyor bu şekil tepki ben hayatım da ilk defa gördüm
tesislere gider yaparsın bişeyler ama takım bırakmak ne bilim anlayamadım

Ollivanders

adam tepkisini böyle gösteriyor. Bu zamana kadar bu takıma küsenler boşuna mı stadyuma gelmiyor. Git taraftarlara sor bakalım hangi biri kombine almak istiyor. Birileri seni yok sayacak değerlerini görmezden gelecek sende bunu görmezden geleceksin. Yok öyle yağma.

Sol Açık

Öncelikle Adnan'ın futbolculuğunun kötü olduğunu düşünmüyorum. Ek olarak, Adnan'ın düştüğümüz sezonki gözyaşları ve o sezon takımı terketmemesini unutmuyorum. Ama, Trabzon'a gittiğindeki üzüntümü de.

Benim fikrim, bu kadar tepki varken transfer edilmesinin yanlış olduğu yönünde. Ama elma ile armutu karıştırmayalım, saha dışı nedenlerle yanlış buluyorum. Yoksa önüne gelen adama sallıyor, herkes özlü sözler yazıyor. Bir tanesi de benden olsun; Yiğidi öldür, hakkını yeme: Adnan iyi futbolcudur.

"Elveda" konusuna gelince. Açıkçası tepkiyi samimi bulsam da, "elveda"yı boş ve saçma buluyorum. Çünkü "elveda" bir daha hiç görüşmemektir, yani hayatta bir kez dersin ve gidersin. Takım sevgisi öyle birşey değil ve koca koca insanlarız, "sevgilisine trip atan ergen" tavrı yakışmaz. Şiddet içermeyen, "elveda" falan demeyen her tür tepkiyi anlarım, meşrudur. Ama "bu" o tepki değil, bu "dik duruş" falan hiç değil.

Şikayet varsa yapılacak "sızlanmak" değildir, "isyan etmek"tir. İsyan etmiyorsan, kabullenirsin. Ben kabullendim!
Ama isyan edenlere sonuna kadar saygım var, yeterki tutarlı ve dik dursun, "sızlanmasın"!

Kaptan'ın yazdığının aksine, Samsunspor defteri kapanmaz!

Kais

hay ağzına sağlık

cgr

Alıntı yapılan: Sol Açık - 09 July 2013, 14:35:11
Öncelikle Adnan'ın futbolculuğunun kötü olduğunu düşünmüyorum. Ek olarak, Adnan'ın düştüğümüz sezonki gözyaşları ve o sezon takımı terketmemesini unutmuyorum. Ama, Trabzon'a gittiğindeki üzüntümü de.

Benim fikrim, bu kadar tepki varken transfer edilmesinin yanlış olduğu yönünde. Ama elma ile armutu karıştırmayalım, saha dışı nedenlerle yanlış buluyorum. Yoksa önüne gelen adama sallıyor, herkes özlü sözler yazıyor. Bir tanesi de benden olsun; Yiğidi öldür, hakkını yeme: Adnan iyi futbolcudur.

"Elveda" konusuna gelince. Açıkçası tepkiyi samimi bulsam da, "elveda"yı boş ve saçma buluyorum. Çünkü "elveda" bir daha hiç görüşmemektir, yani hayatta bir kez dersin ve gidersin. Takım sevgisi öyle birşey değil ve koca koca insanlarız, "sevgilisine trip atan ergen" tavrı yakışmaz. Şiddet içermeyen, "elveda" falan demeyen her tür tepkiyi anlarım, meşrudur. Ama "bu" o tepki değil, bu "dik duruş" falan hiç değil.

Şikayet varsa yapılacak "sızlanmak" değildir, "isyan etmek"tir. İsyan etmiyorsan, kabullenirsin. Ben kabullendim!
Ama isyan edenlere sonuna kadar saygım var, yeterki tutarlı ve dik dursun, "sızlanmasın"!

Kaptan'ın yazdığının aksine, Samsunspor defteri kapanmaz!

Biz sızlanıyoruz yani ? Biz kabullenecek kadar geniş değiliz kardeşim kusura bakma...

Sol Açık

Alıntı yapılan: cgr - 09 July 2013, 14:50:24
Biz sızlanıyoruz yani ? Biz kabullenecek kadar geniş değiliz kardeşim kusura bakma...

Özür dilerim ama Samsunspor taraftarı olmak, üyesi olmak, maçlarına gitmek vs; bir siyasi partiye, bir derneğe üye olmak gibi değildir. En azından benim için. İkincisinde "mantık" vardır, kafan uymazsa çeker gidersin, ama birincisinde yoktur.

Hangimiz, hangi "mantık"la Samsunsporlu olduk ki? Dolayısıyla, bu "mantıksız" birlikteliği, "istediğim gibi davranılmıyor, ben gidiyorum arkadaş" gibi "mantıklı" bir sebeple bitiremezsin, en azından ben yapamam. Sezon başladığında Samsunspor gol yesin mi isteyeceğim, kazanınca "bana ne lan!" mı diyeceğim!

Ne olursa olsun, tekrar yazıyorum, NE OLURSA OLSUN, ben Samsunsporluyum. Samsunspor konusunda bu kadar da genişim, başka takım konusunda o kadar da darım!

Sızlanmak meselesinde ise, "Adnan geldiyse ben Samsunspor taraftarı değilim, üyelikten istifa ediyorum, maçlara bir daha gitmeyeceğim" vs diyorsan, sana söylüyorum. Bunların hiç birisini dememişken üzerine alınmana gerek yok. Kaldı ki "biz"e, "siz"e falan da gerek yok. Hepimiz aynı taraftayız...  ;)

mehmet yılmaz

Sol Açık hislerime tercüman olmuşsun..

Erdal'ım, sana gelince. Seni çok iyi anlıyorum. Mesela benim vedam da bir sürü sebebe dayanıyordu. Orada ben olarak olamayacağım için olmamam gerektiğine inandığım için orada değilim. Orada olana ise saygı duyarım. Ancak ne olursa olsun 'Samsunspor'u bırakıyorum' diye bir cümle kuramam. Bu ülkenin doğru yönetilmediğini düşündüğüm zamanlar nasıl ki Türklüğümden vaz geçmediysem, Samsunsporluluk da öyle bir şey değil midir? Kaldı ki sen benden daha iyi bir Samsunsporlusun.

Samsunspor'un İsmail Uyanık başkan sonrasındaki döneminde şu an tepki gösterdiğimiz şeylerden daha kötü, utanılacak durumlar da yaşadık. Maalesef şehrin tamamı bizim gibi olmadığı için; Samsunsporluların ekonomik, siyasi ve sayısal üstünlükleri olmadığı için bu durumlarla daha çok karşılaşacağız. Hem taraftar olarak hem de yönetici olarak :(

Çünkü siyasi terminolojide söylersek, "tam bağımsız" değiliz!

Şahsım adına da, daha önce söylediğim bir şeyi tekrar edeyim, dünya görüşü belli bir insan olmama rağmen Samsunsporlu olduğum için kapıların yüzüne kapatıldığı, suya sabuna dokunmasa belki farklı yerlerde olabilecek birisiyim ben. İnsanlar güçlerinin yetmediği bir durumla karşılaştıklarında farklı davranış biçimleri geliştirirler; hepsi de kendince makul şeylerdir. Yalnız şunu bilmenizi isterim, bu şartlarda içeride olmak kolay bir durum değil. Ha derseniz ki, o zaman içeride olunmasın, o da ayrı bir yorum olur. Küsebilecek bir sürü şey var, çokça haksızlığa uğradığım, benimle ilgisi olmayan şeylerde bile faturanın bana kesildiği anlarım oldu. Bırakamadım.

Neyse, günün anlam ve önemine binaen bitireyim.

Nasreddin Hoca'nın kadılık ettiği günlerde adamın biri yanına gelir. Adam, komşusundan şikayetçidir. Derdini anlatır. Hoca, adamı güzelce dinledikten sonra:
-- Haklısın! diyerek gönderir.
Biraz sonra adamın şikayetçi olduğu komşusu çıkagelir. O da az önce gelen komşusundan
şikayetçidir. Derdini anlatır, hakkının verilmesini ister.
Hoca onu da güzelce dinler. Sonra:
- Haklısın! diyerek onu da yollar.
O sırada Hoca'nın yanına gelmiş bulunan ve konuşulanlara kulak misafiri olan karısı, bu işe şaşar.
Hocaya:
-- Hoca Efendi! Sen nasıl kadısın? Birbirinden şikayetçi olan iki adamın ikisi birden hiç
haklı olur mu? diye sorar.
Karısının bu sözleri üzerine Hoca, bir süre düşündükten sonra ona şöyle der:
-- Hatun, sen de haklısın.

teksas3455

Herkesin görüşüne saygı duymak lazım. Maalesef biz bu kadar iyimser bakamıyoruz olaya. Neden mi?

- Musa Aydın resmen Samsunspor'u alternatif olarak gördü. "Önce Süper Lig, açıkta kalırsam siz" dedi. İşe yaramayacağı biline biline alındı. Bir sezon boyunca Musa Aydın ne yaptı; KOCA BİR HİÇ!

- Dobi Hasan'ı istemedik, gönderilsin dedik. Kulübü karıştırmaktan başka işe yaramadı. "Besim Hoca kukla takımı Dobi Hasan yönetiyor" dendi.

- 1461 Trabzon maçında bu şehrin önde gelenleri resmen taraftarımızı suçsuzken ezdi. Bildiri yayınladı kulüp, kaldırıldı. Bizi kaale alıp kimse açıklama yapmadı. Yerine getirilen bildiri ise "Teşekkür Mektubu" gibiydi. Vali bunun hesabını soracaz dedi. Kimse birşey yapmadı, yapılmayacak da. Amaç Samsunspor'dan hırs almaktı aldılar, bu taraftarı bu kulübü aşağıladılar.

- Taraftar kulübe maildir, fakstır, telefondur yağdırdı durdu. İstemiyoruz Adnan'ı dendi. Forumda dile getirildi, yüzlerce kişi karşı çıktı. Ama yönetim ne yaptı giderken bu kulübü aşağılayan, bizi Trabzonsporluların diline düşüren, 33 yaşında kimsenin almadığı KARAKTERSİZ birini kulübe aldı, yetmedi 55 numarayı verdi, yetmedi KAPTAN yaptı, yetmedi "Gençlerimize abilik yapacak" dendi

- Son olarak da adını bile duymak istemediğim Trabzon alt yapısından bir oyuncu kiralanıyor. Bu kadar alçaldık mı?

Bu gelişmeleri göz önüne alarak yukarıda bir büyüğün dediği "Biz bu kadar geniş değiliz" sözüne katılmamak elde değil. Biz bunları söylerken göbek atmıyoruz. Ama kimse kusura bakmasın ki durum vahim ve Samsunspor Trabzon Lobisinin elinde oyuncak olma konusunda hızla yol katediyor.

Daha da vahim gelişmeler olacak. Bunlar daha başlangıç gibi geliyor bana. Madem bizi kimse takmıyor alsınlar kulübü birkaç sene istedikleri gibi oyuncak olarak kullansınlar. Adnan da gider, Emin Kar da gider. İşte biz o zaman tekrar döneriz.

AMATÖRDE OLSAK BİLE!

deli 55

takım bırakılmaz sadece yönetime kızılır,protesto edilir.işte samsunumuzda henüz oturmamış tribün kültürüne çok güzel bir örnek...