Samsunspor Yönetimi Olağanüstü Genel Kurul Kararı Aldı

Başlatan 55.hakan, 20 May 2013, 18:22:50

« önceki - sonraki »

maviay55

YZY gene bombayı patlatmış "Takıma benzin istasyonu ve otopark gibi işletmelerin verilmesi mevzuat olarak mümkün değil. "  >l< >l<

brigand

Kurumları anlamakta güçlük çekiyorum. Zaten sponsorluk ve bağış harcamalarında amatör kulüplerde %100, profesyonel kulüplerde %50 kurumlar vergisinden indirim istisnası tanıyor kanun. Hani bari yarısını ver. Mersin'e aktarılan bağışların raporunu görmüştüm. Kurumların hepsi bu istisnadan yararlanmış. Ama bizdekiler ondan bile kaçınıyorlar.
Sabit gelir olayına gelirsek. Belediyeler ve valilik de dahil olmak üzere tüm kurumların envanterlerinde birçok taşınmaz var. Bu taşınmazların denildiği gibi temsili rakamlarla devredilmesi bize sorun yaratır inceleme dönemlerinde. Ancak bağış yoluyla yapılacak her lira sorunsuz şekilde kulübe aktarılabilir.
İşin özeti şudur: Bizim dönemlik gelirlerle oyalanmaya ihtiyacımız yok artık. Bu tip gelirler uzun vadeli planlara engel oluyor. Ne kadar muhtaç olduğumuzdan otopark vs. desekde, bizim çok daha büyük gelirlere ihtiyacımız var.

teksas3455

Yusuf Ziya yılmaz yine kıvırmış. Bolu'da nasıl oluyorsa otopark bizde de öyle olacak taraftara çağrıda bulunulmuş herkes elinden geleni yapıyor zaten asıl birşeyler yapması gerekenler sizsiniz kalıcı gelir olamadığı sürece

SAMSUNSPOR = SİYASİLERİN KÖLESİ

seyf55

kanunlarda Samsunspor a özel düzenlemeler galiba ülke çapında lan yzy millet yardım etmek için kanunda boşluk arar kılıfına uydurur sen etmemek için kılıf uydurursun inşallah bir daha senin gibiler ve sen böyle kurumlara gelemezsiniz

yilmazselcuk55

Alıntı yapılan: maviay55 - 31 May 2013, 11:51:18
YZY gene bombayı patlatmış "Takıma benzin istasyonu ve otopark gibi işletmelerin verilmesi mevzuat olarak mümkün değil. "  >l< >l<

Bilader Ben Şunu anlamıyorum tmm yusuf ziya bunu söylüyo ama orada  biri çıkıpta boluda , bursada  ve mersinde bu işler nasıl oluyo diye sormuyo arkadaş yaaa  :kafa: :kafa: :kafa:

lato

Aşağı yukarı herkesin beklediği bir sonuç çıkmış ama 10 ayda yapılacak yardım en azından bu sene takımı tutar. Bir kez daha anladık ki sabit gelir için şehrin ileri gelenlerinden sağlam bir proje vs. çıkmayacak. Taraftar olarak ya da site üyeleri olarak bu yardımın içinde sabit bir gelir elde edilmesi için para toplanılabilir. Sonuçta herkes kesesi kadar verse 1 2 sene içinde sağlam bir para biriktirilebilir gibi geliyor. Bir otopark olmasa da düğün salonu vs sağlanabilir kulüp adına.

sadece55

Olay biraz daha farklı Medyaya yansıtılandan daha büyük boyutta.Bütün Meslek odalarına 15.000 tl yazmışlar.

Karabudun

Alıntı yapılan: yilmazselcuk55 - 31 May 2013, 13:52:27
Bilader Ben Şunu anlamıyorum tmm yusuf ziya bunu söylüyo ama orada  biri çıkıpta boluda , bursada  ve mersinde bu işler nasıl oluyo diye sormuyo arkadaş yaaa  :kafa: :kafa: :kafa:

Kardeş, her ne kadar esamesi okunmayan bir kulüp olsa da belediye Sinopspor' a gelir sağlaması amacıyla 3 tane otopark çalıştırıyor. 40.000 nüfuslu şehrin belediyesi kadar olamıyor mu Büyükşehir?

Shane_Falco

Devamlı gelir sağlanmamış yine fakat aktarılan parada iyi bir meblağ Emin Başkan ile devam edilmesi gerek ama bu parayı duyan bir kaç akbaba yakında açıklar adaylığını  ;)

Musti

Alıntı"Paralar nereye gidecek sorularını sormak makuldür. Para toplanıp Samsunspor'un direk hesabına aktarılmıyor. Aktarıldığı zaman temlikte kimin sırası varsa bu parayı alacak. Samsunspor'un eline geçmeden para gidecek. Nereye harcandığını soracağız. Çünkü bizim kafamızda soru işareti varsa bizde bu işin içinde olmayız. Kim ne varsa kendi haline bırakırız, onunda açıklamasını da kamuoyuna yaparız. "Biz para veriyoruz, para nereye gidiyor? 'şeklinde kafada soru işareti olmasın diye her türlü titizliği göstereceğimizi bilmenizi istiyoruz."

En önemli nokta bence bu. Gelen para Samsunspor'un kasasına girmedikten sonra paranın miktarı önemli değil. Güven ortamı sağlamak önemli. Bugüne kadar hep para toplandı. Para toplanmayan kesim yok Samsun'da. Kimse de verilen paraların nereye gittiğinden haberi yok. Bu paraları alıp Samsunspor'a bir dikili ağaç bile kazandırmadılar yıllardır. Bunun bir sebebi de TÜZÜK 'tür. Tüzük bir kulübün anayasasıdır ve maalesef tüzüğümüz zayıf. Bu yüzden kulübü yönetenlerin insafına bırakılmıştır yıllardır.

Kulübün üzerinde kimlerin temliği varsa toplantıya onların da katılmasını beklerdim. Mesela Kazım Yılmaz. Kendi dönemindeki futbolcu alacaklarını kendi cebinden ödemek zorundadır. Atıyorum İsmail Uyanık döneminden mi futbolcu alacağı var. Çıkaracak cebinden ödeyecek. Fuat Köktaş döneminden mi? Ö-de-ye-cek. Sonra temlik koydurmak istiyorlarsa yine koydursunlar. Samsunspor'da kimsenin parası kalmamıştır. Fakat şunu bilmelidirler ki süper lige çıkılmadan bu paralar ödenemez. O yüzden alacakları olanlar Samsunspor süper lige çıkana kadar alacaklarını dondurmaları gerekmektedir. Böyle bir karar çıksaydı Samsunspor'un üzerindeki yük büyük ölçüde kalkardı.

Bir de devlete olan yapılandırılmış borçlar var. Toplantının bir amacı da bu borçların kapatılması olmalıydı. Çoğu kulübe vergi afları indirimler gelirken, bize sürekli borç yüklenmiştir. Su, elektirik, sigorta vs. gibi borçların ödenmesi hatta bundan sonra hiç alınmaması ya da sınırlı miktarda alınması sağlanmalıydı.

En son olarak da kalıcı gelirler. Otopark deniyor ki en basit ve iyi gelir getiren bir sistem. Benzinlik nispeten işletmesi daha zor olan bir yer. Belediyeye kızanlar var haklılardır.

Eğer bu borç kamburu Samsunspor'un sırtından kesilip atılırsa, güçlü bir tüzük ve kurumsal bir yapı ile zaten Samsunspor doğru yönetilir ve kendi kalıcı gelirlerini kendisi yaratır.

Öncelikle bize yapılan haksızlıkların ortadan kaldırılması gerekiyor:
1- Önüne gelenin temlik koydurması, futbolcu alacakları, Samsunspor üzerinden haksız kazanç sağlanması.
2- Vergi, sigorta, elektrik, su gibi devlete olan borçlar.

Bu borçlar silinirse zaten TFF'den, iddaa'dan,  spor toto'dan, tribün gelirlerinden, store'dan gelenler Samsunspor'un kasasına girsin, kendi yağımızda kavurulur. Sonra da yavaş yavaş yükseliriz.

Fuat Köktaş ve sonrasını izleyen 1-2 senelik dönemde böyle olmuş, süper lige çıkmış ve borçlarımızı sıfırlamaya çok yaklaşmıştık.

samsunspor.co.nr

Arkadaşlar,
Merhaba,
Yorumların tamamını okuyamadım ama "Fuar Otopark" Yusuf Ziya Yılmaz'ın açıklamasına rağmen verilecek sanırım SAMSUNSPOR'a.
Bugün bir sohbette geçti konu.Benim de bizzat şahit olduğum sohbetteki durum inşallah netleşir,güzel haber alırız.
Sevgiler.

samuray

işte bu iyi haber inşallah y.z.y yine kıvırmış yapan yarıdım yapan beledielir nasıl yapıyor niye kimse sormamış bunu ilk etapta 650.000 tl 10 ayda birer m.tl + 10.000.000 tl toplanılması planlanıyormuş samsunspor kazandırılması gereken kalıcı gelir elde edecek projeler yok malesef inşallah lafta kalmaz bu vaatler

maviay55

AlıntıSamsunspor' a kalıcı gelir kaynakları arayışları sonuç verdi ve Eski Fuariçi alanını otopark olarak tekrar faaliyete geçiyor.Samsunspor' un otopark iznini aldığı ve birkaç gün içinde gerekli çalışmaları yaparak otoparkın faaliyete geçeceği öğrenildi.

kaynak: faceboook/samsunsportv

haber doğruysa buna birde Emin Karın devam ediyorum açıklaması eklenirse güneşli günler yakındır  :holey:

yirmiuc

Otopark geri verilecek haberi, yusuf ziya yilmazin aciklamasinin tam tersi bir aciklama?
dedikodu olabilir.

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Ertuğrul Sağlam

Fuar ici otopark'in Belediye ile alakasi yok orasi Milliemlak'a ait.