Samsun'da Sel Felaketi

Başlatan berusa55, 04 July 2012, 00:43:50

« önceki - sonraki »

Ajan

Alıntı yapılan: yasef5506 - 12 July 2012, 14:57:58
yanlış anlaşılmşım benim demek istediğim hiç bir sonuç vermeyecek olan bu imza kampanyaları yerine insanların yaralarına merhem olacak şeylerle uğraşmak daha uygun olurdu yardım toplamak selzedelere yardımda bulunmak gibi

Hiç bir sonuç vermeyeceğini imza kampanyasını yapanlarda biliyor ama bir şekilde olayın hukuki yönünün gündemde tutulması lazım bu imza kampanyası da bu amaca hizmet ediyor. Dediklerinin bir kısmı devlet tarafından yapılıyor zaten ama hukuki olarak Cumhuriyet Başsavcılığının açtığı dava hariç hiçbir gelişme ve açıklama gerekli mercilerden yok.

Alıntı yapılan: 5trawberry - 12 July 2012, 15:05:37
Terör Örgütünü tartışmak siyasete giriyorsa, Hangi amaçla toplandığı belli olmayan,  sözüm ona insanları da tartışmam..

Sel herşeyden önce Allah'tan geldi.
Gerekli tedbirleri almayan Akp'nin suçlu olduğu kadar, Allah'ın yaşattığı afet üzerinden siyaset yapmaya çalışan Chp, Mhp, ve diğer siyaseti partiler de suçludur.

Hangi amaç ile imza topladıkları metnin içeriğinde yazıyordu okusaydın keşke

Neyse yapılan bir imza kampanyası var isteyen gider imza atar isteyen alır kazma küreği temizlik çalışmalarına yardım eder isteyen erzak kumanya yardımı yapar.Gönül ister herkes hepsini yapabilse yeter ki afetin sonuçlarına duyarsız kalınmasın.

Serkan

Ben bir başlıkdan siyaseti siliyorum diğerinde başlıyor; Transfer yok başkan yok can sıkıntısı siyasete mi sarıyorsunuz abiler....

mehmet yılmaz

Alıntı yapılan: cem - 12 July 2012, 12:15:00
hocam kim ne yapmış onu bilmem hadi onu geç ama birileri hesap vermeli toki konutlarının ölümünden dolayı

Buradaki mesele falanca parti değil.
Mesela ben, şahsım adına değil de, samsunspor.biz adına herhangi bir siyasi partinin ya da STK'nın toplantısına katılsam ya da bildirisine imza atsam olur mu? Kişisel olarak o şahıs istediği partiye ( bu ak parti de olur tkp de ) destek verebilir ama Samsunspor Taraftarlar Derneği Başkanı olarak orada olduğunu iddia ederse bu kimsenin haddi değildir.

Umarım anlaşılmıştır...

Ayrıca evet, birileri hesap vermelidir.

Serkan, siyasi bir yorum değil benimkisi, temsil hakkıyla ilgili bir durum ;)

##kdc##

twitter

beyler ben de gomünist olabilirm :D mayakovsky okurum, ezberimde bi ton nazım hikmet şiiri var, he cem karaca, yeni türkü falanda dinlerim. ocağa falanda gitmişliğim var, az saz dinlemedik ahaha

cem

12 July 2012, 18:53:43 #185 Son düzenlenme: 12 July 2012, 19:05:32 cem
Alıntı yapılan: burakbas - 12 July 2012, 17:37:35
gomünist misin ?  >:(
değilim  olsam yazarım ama sabrımı zorlama istersen

birolkys

Ucuza alıp misliyle sattılar

Yeşilova Mahallesi'nde dereyatağında yer alan arsalar 2007 yılında Canik Belediyesi Başkan Yardımcısı Selçuk Kemeröz'ün ablası Yasemin Güven tarafından vatandaşlardan satın alındı. Cazip olmayan arsaların sahipleri satış sırasında toplu konut yapılacağından habersizdi.

Yasemin Güven, bu parsellerin bir bölümünü Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in abisi Muammer Genç ve onun eşi Gülhanım Genç'e sattı. Arsaların bulunduğu dereyatağı Belediye Başkanı Osman Genç tarafından imara açıldı. Canik Belediyesi ve TOKİ, arsalar üzerinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında toplu konut yapım projesi üzerinde anlaştı. Muammer Genç ve eşi Gülhanım Genç arazileri aldıkları fiyatın 15 misline TOKİ'ye sattı. Satış sırasında belediye yöneticilerinin akrabaları büyük kazançlar elde etti.

Parsel numaralarını açıklıyoruz

Aydınlık'ın ulaştığı 2 parselin tapu kayıtları rantın yalnızca bir boyutunu gösteriyor. Yasemin Güven'in toplam 7 parseli vatandaşlardan 8 bin 400 TL'ye aldığı ve bir kısmı kendinde kalmak üzere Genç Ailesi'ne verdiği belirtiliyor. O parsellerden ikisinin öyküsü şöyle:

1348/14 numaralı parseli Yasemin Güven 2007 yılında M.T'den 500 TL'ye satın aldı. Güven, bu araziyi 11 Ocak 2008'de Belediye Başkanı Osman Genç'in abisi Muammer Genç'e 400 TL'ye sattı. Muammer Genç de bu araziyi, Yasemin Güven'den aldıktan 6 ay sonra, 17 Haziran 2008'de 4 bin 708 TL'ye TOKİ'ye sattı. 1349/6 numaralı parsel de Yasemin Güven tarafından yine 11 Ocak 2008'de bin 200 TL'ye Gülhanım Genç'e satıldı. Gülhanım Genç ise bu araziyi 17 Haziran 2008'de aldığı fiyatın 15 misline 17 bin 500 TL'ye TOKİ'ye verdi. Canik Belediyesi, TOKİ işbirliğiyle söz konusu arsalar üzerinde toplu konut yapım projesine başlandı.
Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, 6 Temmuz'daki haberde TOKİ'nin kat karşılığı inşaat sözleşmesi yaptığını belirterek "Arsa sahibi görünen kişiler, bir anda birçok dairenin sahibi oldu" demişti. Belediye yöneticilerinin akrabalarının arsaları TOKİ'ye hem para hem de kat karşılığı vermiş olabileceği belirtiliyor.

Başkandan tövbe

Belediye Başkanı Osman Genç'le Aydınlık muhabiri arasında şu diyalog yaşandı:
Aydınlık muhabiri: Abinizin ve eşinin TOKİ'nin bulunduğu arsaları vatandaştan topladığı ve kat karşılığı TOKİ'ye sattığı söyleniyor.

Genç: Hiçbir dayanağı yok. Nereden uyduruyorsunuz. Hepsi iftira. Tövbe tövbe.

İmara açan da Başkan Genç

5 kişiye mezar olan TOKİ evlerinin üzerinde bulunduğu bu arsaları imara açan Samsun Büyükşehir Belediyesi. İzni verenin ise o dönem Büyükşehir Belediyesi'nin İmar Komisyonu'nun Başkanı Canik Belediye Başkanı olan Osman Genç olduğu belirtiliyor.

http://www.samsunkenthaber.com/haber/guncel/aydinlik-mansete-cekti/7686.html

amasra

Samsun Canik'te 5 kişiye mezar olan TOKİ tapu kayıtlarının Belediye Başkanı Osman Genç'in ağabeyi ve yengesine ait olduğu ortaya çıktı.

ahmetsefa55

osman genç babamın oğlu değil.suçluysa alsınlar görevden.hatta versinler hapis cezasını.

ama hangi belediye başkanı ; belediye başkanı olduktan sonra yedi sülalesini doyurmadı ki ?

bu denetlemeleri yapmanız için illa ölmemiz mi lazım ?

Stoper

5 yıldır Atakum'da yaşıyorum böyle yağmur görmedim.Canik,İlkadım,Tekkeköy ne durumda acaba?

AllydeenleaR

cgr

8:30'da başlaması gereken mesaiye, ancak başlayabiliyoruz :)

Atakum'da trafik çok yavaş ilerliyor. Üniversite tarafı felç, cağaloğlu bulvarını kapatmışlar...

emre

Lovelet'ın oralarda da sıkıntı varmış galiba.

babasamsunlu

atakumda dere yataklarının olduğu bölgelerde resmen göl oluşmuş.
mesela zabıta kavşağında ve türk-iş sapağında inanılmaz  bir göl varken tam ortalarında olan ziraat bankasının orada hiç bir şey yok.

cgr

Arabanın plakası düştü selde ilerlerken.... Karakola gidip zabıt tutturucaz, bi daha plaka çıkartacaz off off..  :kafa: