TFF 1.Lig, 3.Hafta l SAMSUNSPOR 0-3 K.Erciyesspor

Başlatan Sadece Samsunspor, 03 September 2007, 23:33:37

« önceki - sonraki »

bengülü

SAMSUNSPOR: 0 - KAYSERİ ERCİYERSPOR: 3

Stat: 19 Mayıs

Hakemler: Eray Yurtseven xx, Serkan Ok xxx, Hakan Yemişken xxx

Samsunspor: Ercüment xx, Sinan xx, Hakkı xx, Kenan xxx, Zafer xx, Caner xx, Sefa xx, Feridun xxx, Kemal Akbaba xx (Dk. 46 Serkan Aykut xx), Murat xx (Dk. 79 Fatih xx), Celil xx

Kayseri Erciyerspor: Yusuf xx, Hüseyin xx, Kemal Dulda xx, Osman xx, Köksal xxx, Kamil xx, Aydın xx, İlker xx (Dk. 72 Ramazan xxx), İlhan xx , Alaattin xx (Dk. 56 Volkan xx), Burhan xx (Dk. 88 Ömer ?)

Goller: Dk. 43 Köksal, Dk. 84 ve Dk. 90 Ramazan (Kayseri Erciyesspor)

Sarı kartlar: Dk. 5 Kemal Akbaba, Dk. 76 Hakkı, Dk. 84 Caner, Dk. 86 Hakkı (Samsunspor), Dk. 33 Osman, Dk. 47 Köksal (Kayseri Erciyesspor)

Kırmızı kart: Dk. 86 Hakkı (Samsunspor

AntZ

Sadece ilk yarıyı izledim maç hakkında yorum yapamam ama Celil eski günlerinin sinyallerini verdi ilk yarıda. Maçı sunan spiker bile hayran kaldı diyebilirim. Açıkçası yönetim Ordu maçına kadar zaman istedi o zamana kadar ne kadar az kayıpla atlatırsak o kadar iyidir. İnşallah ondan sonrada yenilebiliriz ama gerçek oyunumuzu sahaya yansıtabiliriz. 3 tane yedik ama geçen seneki ruhsuz takımı izlemektense savaşalım ama 3 yiyelim

akınyılmaz

sevgili BENGÜLÜ kardes ya burda yazan arkadaslar futboldan anlamıyorlar yada senın alıntı yaptıgın site de bu macı yazan adam anlamıyor baktım da ferudun 3* almıs

samsunmania

Bu takım toparlanır. Ant'ın da belirttiği gibi en azından hayat var. Biraz sabır. Büyük Samsunspor taraftarı nelere sabretti.

King Of The North

Feridunun neyine yalvarmış bunlar adam orta yapmasını bilmiyor,tamam maç sırf onun yüzünden kaybedilmedi ama ilk yarıyı izledim çıldırttı adam beni ben daha orta yaparım ondan.Celil'in dönüşü muhteşem oldu diyebilirim izlemekten zevk alıyor insan.

bengülü55

feridun takımın oyununu dagıtmak için elinden geleni yaptı.sezon başladıgından beri feridunun yararını göremedik hocamızın yerinde olsam feridunu yedek bırakıp aklı başına gelene kadar ilk onbire almazdım SAMSUNSPOR oynamayan futbolcularla galibiyet alamaz

körfez55

takımımız genel olarak iyiydi.ancak forvet eksikliğimiz var.yediğimiz golü görmedim ama mmağlup durumdayken çok gol kaçırdık buna hakemin taraflı yönetimi de eklenince sonuç kaçınılmaz oldu.yani bu akşam bütün herşey aleyhimize çalıştı.ben eminim ki haftaya kocaeli maçını alıp galibiyet serisine başlayacağız..

feridun a gelince bence takımda birçok oyuncudan çok daha iyi.isabetsiz ortaları var ama mücadeleci ve hırslı bi oyuncu en azından.

bu arada en büyük teşekkürü taraftara etmek gerekir.yağmur çamur dinlemeden takımı yalnız bırakmadılar.

hasselbaink

maçın hakkı bu skor değildi
hakem tam bir beceriksiz!
moralim bozuk ama ümidim var halen.
tek tesellim burhan kazmasının gol atmamaış olması, züğürt tesellisi işte.

ama kocaelide kazanamazsak bu seyirciyi çok ararız.

edmontdante

Maçın en iyisi taraftar gruplarıydı.Söğütlübahçeliler,Mekansızlar ve Şirinler hep beraber hareket etmeye başladılar artık.Özellikle karşılıklı yapılan tezahuratlarda Mekansızların diğer iki gruptan birine dahil olarak  olaya iştirak etmesi mükemmeldi.

Sitenin ve bazı arkadaşların  iyi futbol oynadık ve hakem çok kötüydü  yorumlarına katılmıyorum.Sahada oynadığımız futbol muydu yani.Ne bir ara pası ne bir kanat bindirmesi ne de bir ver kaç vardı (Pardon bir tane vardı Serkan ve Fatih AYTEKİN' in yaptığı).Ama adamların  attığı ilk gol iyi bir kanat bindirmesi ve adamın önüne atılan ara pasıyla geldi.Futbol bu kadar basit işte .Bomboş geçen bir ilk yarı ve   ikişer dakikalık  iki baskı dönemiyle geçen 2.yarı.Sadece bu.Bu baskı anlarında gelen  2-3 pozisyon.İŞTE BU DÖNEMDE ŞANS YANIMIZDA OLSA BAZI ŞEYLER DEĞİŞEBİLİRDİ.Ama bu iyi futbol oynadığımızı mı gösteriyor.Bence kesinlikle hayır.En basiti  5 metre top süren bir tek oyuncuya ben rastlamadım bizim takımda.

Hakem'e gelince belirtildiği gibi çok çok  kötü değildi bence .Bahsedilen Celil'in penaltı pozisyonundan 3 saniye önce aynı hamleyi Caner rakip defansa yaptı ve yükselen top sonrasında adam Celil'in üstüne çıktı.Ona faul vermeyen hakem Celil'in pozisyonuna da penaltıyı veremedi tabiki.Hakkıya gösterilen ilk sarı kart %100 doğruydu.Hakkı olayla hiç ilgisi yokken gitti kendine sarı kartı göstertti.Burada suç hakemin mi yoksa Hakkı'nın mı?2.Sarı kartı biraz ucuzdu.Kesinlikle takdir haklarını Erciyes lehine kullandığı görüşüne katılmıyorum.Geçmiş sezonlarda gördüğümüz o rezil hakemlerin yanında bence iyi bir yönetimdi.

Herkes Feridun'a yükleniyor.Tamam kötüydü ama ya Altın Çocuk diye nitelediğimiz CANER.Tek kelimeyle sahada yoktu.

Sinan DEMİRCİOĞLU,ben hayatımda bu kadar  zayıf ve pasif bir savunmacı görmedim.

Sefa,Kenan biraz da Celil.

Erciyes'in topla dikine gidebilen 3-4 tane iyi adamı var.Böyle bir adam malesef biz de yok.

Aslında olayın özü şurada.Forvetlerimiz hareketsiz ve  sürekli rakip defansa sırtını dönerek topla buluşmaya çalışan adamlar.Çapraz koşu yada defans arkasına sarkma anlayışları yok .Orta saha adamlarımızda bireysel olarak top taşıyabilecek adamlar olmayınca  sürekli yan pas yapılıyor.Kanatlarda  defansın arkasına bindirme yapamayınca her seferinde  sanki hentbol maçı oynuyor gibi oluyor.Rakip defansın önünde sıkışıp kalıyoruz.

Antalya maçında gördüğümüz mücadele de olmayınca  maçı kaybetmek kaçınılmaz oldu.

cem 55

macın tamamını izledim yorum yapmak için siteye girdim benden önceki yorumlarıda okudum ve herzamanki gibi cogu arkadasım benimle aynı düsüncede öncelikle bu beni cok sevindirdi.sinan demircioglu denen sahısla baslamak istiyorum bu adamın yaptıgı hatalarla mac kaybetmekten bıktım artık gecen seneki ankaradakı oftas macı istanbuldaki ibb macı gecen seneden hatırladıklarım ve bu sene ilk haftaki istanbul macı hiç pozisyon yokken yaptıgı bi salaklıkla yedigimiz gol ve giden 2 puan ve bugun yenilen ilk 2 goldede yaptıgı yanlıslıklar bu adam savunma yapmayı bilmiyo ne olur artık düş yakamızdan sinan benide küfürbaz ettin ikinci olarak feridunun durumu bu adamdada teknık sıfır topu istop edecegi yerde sut cekmeler kanatdan bi tane olumlu orta yapamama cok iyi orta kesiyomus gibi kornerlerıde feridunun kullanması mac boyu bi olumlu hareket yapmadı sinanla birlikte macı katlettıler son olarakta hakkı bu adam gereksiz transfer emre balak hakkıdan kat kat ıyı dıyodum bu mactada ortaya cıktı adama bodoslama dalmaktan baska bişey yapmıyo bence emre balak a yazık olacak yanarımda ona yanarım.bu 3 oyuncu dısında özellikle 2. yarı takım cok ıyı oynadı bugun sansta bizim yanımızda degildi ama bende diger arkadaslarım gibi takımdan gelecek adına umutluyum yönetimimize ve takımımıza destegimizi sürdürmeliyiz haftaya istanbul grubu olarak kocaelinde olacaz herkesin  küsmeden takıma destek vermeye devam etmesini istiyorum insallah güzel günler yasayacagız.

timofte

Yine yüzümüz gülmedi. Başımızda bir uğursuzluk var ama nedir anlamadım. Şanssız goller yiyoruz, toplarımız direkleri dövüyor, ikinci yarıda rüzgar adeta bize inat kalemize doğru esiyor.

Şu maçta futbolcular güçlerini mümkün olduğunca sahaya yansıttılar, taraftar uyum içerisinde harika bir destek verdi, yönetim desen o konuda içimiz geçen 2 seneye göre çok rahat ama yine olmadı bir türlü. Kesin olan şu ki siyasetçiler Samsunspor'a el attığından beri başımızda bir hal var. Neyse ki onlardan kurtulduk, bu durumlardan da kurtuluruz bir gün herhalde ..

Yalnız maçta olumsuz anlamda göze batanlar yok değildi. İstediğini sahaya yansıtamamayı anlarım. Sinan ve Feridun'unki bence biraz öyleydi. Kendilerini düzeltme şansları var. Caner'in ise sahada yeterince mücadele ettiğini düşünmüyorum. Biraz futbolda her türlü başarıyı yaşamış ve yaşatmış, doymuş oyuncu portresi çiziyor. Oysa yedek kulübesinden yeni kurtulmuş, kendisini göstermesi beklenen bir oyuncu olarak görüyor taraftar onu. Bir şeyler bekliyor. Serkan Aykut oyuna girerken elinden geleni yapmaya çalışan mücadeleci Kemal yerine çıkması gereken oydu. Yücel İldiz oyuncu değişikliklerinde sıkça hata yapıyor. Bu da muhtemelen takımı henüz iyi tanımamasından kaynaklanıyordur.

Diğer oyunculara da şöyle bir değinirsek Serkan Aykut, Sefa ve Celil hırslı idiler. Zafer Şakar çalışkandı. Nazar mı değdi bilmem ama kalecimiz Ercüment özellikle ilk golde hatalı idi. Savunmada Hakkı ve Kenan da Antalya maçındaki kadar güven vermediler. Bunda ilerleyen yaşları kadar zeminin etkisi de olsa gerek.

Televizyona nasıl yansıdığını bilmiyorum ama stattan bakınca hakem iğrenç bir maç yönetti. Erciyes'e çıkmayan kartlar bize çok kolay çıktı. Seyirciye rağmen bişeyler yaparak bir yerlere mesaj verdiklerini düşünüyor olmalılar. Adını ilk defa duyduğumuz adamlar - Eray Yurtseven de bunlardan biri, delikanlılığı gelmiş Samsun'da yapıyorlar. O zaman da benim aklıma bi atasözümüz geliyor : "Kurt kocayınca köpeklerin maskarası olurmuş"

Şöyle bir bakınca Samsun'a 1 puan için gelenlerin geçen seneden beri 3 puan alıp gittiklerini görüyoruz. Nitekim maçın başından beri hakemin de hoşgörüsü ile her aut atışında Erciyes kalecisi bir sarı kart bile görmeden zamandan çaldı.

İç saha fobisini artık bi şekilde yenmek zorundayız. Son yıllarda başımıza musallat olan kötü bir hastalık. Buranın Samsun olduğunu rakipler kadar oyuncularımız mı bilmiyor, yoksa biz destek verdikçe strese mi giriyorlar bilmiyorum ama artık Samsun yolgeçen hanı olmamalı. En kısa zamanda toparlanmak zorundayız.

Amsterdamli

Ben bu macta ne yagmurun, ne hakemin arkasina siginmayacagim. Bence bu macin kazanmayi hic haketmedik. Bizimkiler topu kontrol edip takimda dolastiramiyor. Hatlar birbirinden kopuk oynuyor. Orta saha oyunu organize edemiyor; bunu ozellikle Zaferin yapmasi gerekir ama herzaman diyorum bu adam nezaman oynasa sahada sanki kayboluyor kendisini hic goremiyorum. Herkez topu Celile veriyor cunku baska yapabilecek hicbirseyleri yok. Caner ve Kemali bir kac kere ileri atilan topu kovalarken rakiblerini suratle gecebildiklerini gordum. Zamanla belki bu ikisinden iyi faydalanabiliriz ama bu orta saha ile kesinlike olmaz. Defansadan cikan toplarda hep gelisi guzel ileriye atilan toplar. Hucumun defansdan basladigini dusunursek aksama buradan basliyor zaten. Ikinci yari Serkan biraz daha takimi toparladi gibi ama bu kesinlikle yetmez.

Biz belki ikinci yara hep atak gorunduk ve bastirdik ama bu sizleri yaniltmasin. Erciyes oyunu kendi sahasinda kabul etti. Defans oyuncularimizin bile hucum etmelerine izin verdiler. Istedikleri kontra ataklari degerlendirip ustune 2 gol attilar. Erciyes sahada iyi yer tutuyor ve topu takim icinde guzel dolastiriyordu. Pas alis verisleride iyidi. Feridun cok kotu oynadi ama onun yeri sagbek orta sahada oynamamali. Erciyesdeki Ilhan Ozbay bizim sag kanada cok iyi giderdi.

Takimin bu durumuna bakinca 4-4-2 sistemi faydali olmuyor. Orta sahanin daha etkili olmasi icin 3-5-2 tercih edilebilir. Buradaki tek risk sag ve sol kanatta oynayan adamlarin hem hucum hem defans gorevini yapamayacak olmasi. Ozellikle Celilin bunu yapamayacagini dusunuyorum. Bir diger taktik 4-3-3 aklima geliyor. Belki bu sekilde oyunu sahaya daha iyi yayarak etkili olabiliriz.

Sonucta ben bugun hic tatmin olmadin. Sadece Sefayi kazandik diye dusunuyorum. Her hafta bir gencimizi kazanabilirsek bize kar kalir.

merkez

İkinci golü yedikten sonra malesef dayanamadım ve stadı terketmek zorunda kaldım.Dayanamamamın nedeni Samsunsporun beni kahretmesi değil,bir türlü şu statdan yüzümüz gülerek ayrılamamak.
 Yoksa her ne kadar alınan sonuçlar bizi memnun etmesede evimize başımız önde gitsekde iki,üç oyuncu hariç takımın en azından geçen seneye nazaran mücadele isteğinin olması teselli ediyor insanı.
Bu akşam yenilgiyi haketmemememize rağmen malesef  hem şensızlığımız,hem beceriksizliğimiz hem de hakemin art niyeti yüzünden mağlup olduk.
Caner maçın başından beri kızdığımız feridundan daha kötüydü.Feridun iyimiydi değildi tabi,birde sinan kötüydü.Diğerleri elinden geleni yaptılar bence.Timoftenin de dediği gibi kemal akbaba yerine caner çıksa idi daha isabetli olurdu zannımca.
 Verilmeyen penaltılar,celil ve hakkının girmeyen şutları murat dumanın direkten dönen topu işte bunlar da şansızlığımız...
Ne olursa olsun takımın emin ellerde olduğunu,samsunspor aşığı insanlar tarafından sahiplenildiğini bilerek inadına desteğe devam diyor güzel günlerin yakında olduğunu düşünüyorum.

mehmet yılmaz

moralim çok bozuk öncelikle onu söyleyeyim. maçın teknik, taktik analizini yapan arkadaşlar olmuş; oyuncular da bireysel olarak değerlendirilmiş.

Bence maçın olağan skoru 0-3 değil. Dönüm noktalarında başarılı olamadık. Hakemin çok acemi olduğu kesin.

İnancımı muhafaza ediyorum halen; bu takım iş yapacak. Pes etmek yok, dik durmak lazım!

Ligde çok şey değişir daha...

edmontdante

Alıntı yapılan: "şirinler_1965"
Yorum yapılacak bişey varsa AYAKTA ALKIŞLANMASI GEREKN BÜYÜK SAMSUNSPOR TARAFTARI

Söğütlübahçelilerden Şirinlerin bulunduğu  yere kadar Belediyeevleri Kale arkasını izlemek,yükselen güçlü sesi duymak büyük zevk.Karşılıklı yapılan tezahuratlar çok etkili.Zaten daha önce herkesin de dediği gibi  önemli olan taraftar gruplarının fazlalığı değil beraber hareketleri.Eminim ki  gruplarda bundan zevk almaktalar ve böylesinin daha manalı olduğunu anladılar.Aslında Skorbord'da bulunan grupta  buna iştirak edebilir.Daha doğrusu  o kale arkasını  organize edebilir hep beraber tezahurat anlamında.

Birde ŞİRİNLER'in mevcudu zaman zaman  daha fazla olmuştu geçen sezonlarda ,şu anki mevcut da  az sayılmaz  ama bence ŞİRİNLER gibi köklü bir grup daha fazla katılımı hak ediyor.