Samsun'da Sel Felaketi

Başlatan berusa55, 04 July 2012, 00:43:50

« önceki - sonraki »

HoliganSamSunLu

gerçekten sahipsiz ve yalnız bir şehir samsun rant entrikalarının döndiği oyun hamuru gibi şekilden şekile sokulmaya çalışılan kent STK larının uyuduğu yada uyutulduğu veyahut yalaklaştığı şehir.

amasra

Ölü sayısı 13'e yükseldi
Samsun'da sel felaketinden hayatını kaybedenlerin sayısı 13'e yükseldi. Kaybolduğu belirtilen Cansu Çakan'ın cesedine Yılanlıdere mevkiinde ulaşıldı.
kaynak dha

kutsalforma

Alıntı yapılan: BigBadMama5552 - 11 July 2012, 02:26:26
Aynı şeyi ben 4 Temmuz günü Twitter hesabımda yazmıştım, sırf devlet değil Samsunlu olmayan çoğu insan da bu durumu umursamadı bile. İnsanlar tatildeyken kötü haber duymak istemiyor diyeceğim de, bu tür olaylara karşı ne kadar daha duyarsız kalınabilir onu anlamıyorum. Yaz gelince insanlık da tatile çıkmış herhalde. Bir de farkettiğim üzere insanlar belli şehirlere ilgi gösteriyor. Ben İstanbul'da yaşayan birisi olarak Samsun'un bu konuda çok şanssız olduğunu düşünüyorum. Bu olay İzmir'de, Muğla'da veya İstanbul'da olsaydı bütün herkes seferber olurdu emin olun.

Zoruma gidiyor dayi Samsunun bu kadar sahipsiz kalmasi. Hic mi dostumuz yok bilmemki? Van'da deprem oldu, Devlet, STK'lar, Sanatcisindan tut, sporcusuna kadar bu ülkenin her neferi, kendine yakisani yapti. Adeta seferberlik ilan edildi. Bize yakisanda bu zaten. Pakistana'da yardim eden biz, Somaliyede. Ama Samsunda sel oldu - ki hayatini kaybedenleri saymiyorum - maddi hasar cok fazla? Hani o seferber millet? Gazeteler, sunucular, programcilar hani? Baska yerlerde dogal afetler olunca 1,5 ay gündem olur, Samsun 2 haftadan beri boguluyor, gazetelerin internet sitelerinde bile ancak 2., 3. haber oluyor?

Ama suc Medyanin ki, bu isi sürekli gündem yapacakti, bak bakalim ozaman Erdogan bayraktarlar böyle aciklamalar yapabiliyomu? TOKI baskani hazretleri tatilin tadini cikarma nezaketsizligini ve terbiyesizligini gösterebiliyormu? Cumhurbaskani ve Basbakan bile bise demediler yahu, cildiricam? Muhalefeti zaten salla, onlardan medet uman kim? ama insan rant icinde olsa,siyasi popülizm icinde olsa Samsun hakkinda bir konusur, Samsuna gider orayi bir görür?
Kaldiki Samsun cok ciddi bir AKP kalesidir. Son iki dönemde iki tanede bakan cikarmistir - pek fazla Samsun sevdalisi olmasalarda. Bir sehir bukadarmi yanliz kalir? Heralde Putine bir mektup yazsaydik, o bile daha cok yardim edip, hayiflanirdi Samsunun haline?

Bu olanlar gördükten sonra sadece sunu söyleyebilirim: Allah bizi daha büyük afetlerden, zel zelelerden, sellerden korusun. Cünkü Allah muhafaza öyle bir durumda güvenebilecegimiz tek bir insan bile yok.

Not: resmini burada gördüm, 70lik dedemi dizlerine kadar su ve camurda kürek sallatanlar utansin, her kimse?

Ajan

TKP Samsun İl örgütünden sorumluların yargılanması için imza kampanyası

TKP Samsun İl örgütü, Samsun Büyükşehir ve Canik Belediye başkanlarının görevden alınıp taammüden insan öldürmekten yargılanıp cezalandırılmaları talebiyle imza kampanyası başlattı

TKP Samsun İl örgütü, 4 Temmuz tarihinde Canik ilçesinde yaşanan sel sonucu TOKi konutları ve civarında 6'sı çocuk 12 kişinin ölümünden sorumlu tuttuğu Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in görevden alınmaları ve yargılanıp cezalandırılmaları talebiyle imza kampanyası başlattı.

Kampanyaya Samsun halkı da destek verdi
Süleymaniye Geçidinde stand kuran TKP üyeleri, başlattıkları imza kampanyasını bir basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdular. Halkın yoğun ilgi gösterdiği basın açıklaması ve imza kampanyasına Türk- İş'e bağlı Tes-İş yöneticileri, 78'liler Derneği, Emekli-Sen üyeleri, Eğitim- Sen Şube Başkanı, Samsunspor Taraftarlar Derneği Başkanı destek verdi.

Sorumlular yargılanmalı
TKP İl komitesi adına açıklama yapan Belma Nur Kartal, cinayetlerin faillerinin halen görevlerine devam edip, birbirlerini suçlayarak halka hesap vermekten kaçtığını belirtti. "Başarı ekip işidir diyen" bu ekibin içinde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in olduğunu söyleyen Kartal, "12 insanımızın katili, eski dere yatağını yapılaşmaya açan ve arsa spekülasyonu ile yakınlarına ve kendine rant sağlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç'tir. 12 insanımızın katili; taşkın riski son derece yüksek Mert ırmağının üzerine sel sularını tahliye edemeyecek kadar alçak bir ölüm köprüsü yaptıran süs ve şatafat düşkünü Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'dır" dedi.

Basın açıklaması, bölgenin hazırlanan imar planlarında konut alanı olarak düzenlenmesinde yetkisini kullanan baş sorumlular Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Canik İlçe Belediye Başkanı Osman Genç'in derhal görevden alınması ve taammüden insan öldürmekten yargılanıp cezalandırılmaları talebiyle sona erdi.

Sel mağdurları AKP'ye hakkını helal etmiyor
Basın açıklamasının ardından TOKİ konutlarındaki sel mağdurlarından biri olan Refik İdik söz aldı. İdik, "Canik TOKİ konutları sakinlerinden biriyim. Hepimizin başı sağolsun. Dere yatağının daraltılmasının tek nedeni buradan rant elde etmekti. İnsanlarımız rant için ölmüştür. Hala selde kayıp olduğu ileri sürülenler var. Bu ülkenin parayla yönetilmesine izin vermeyin. Allah'ın gazabı diyorlar, rant için insanları öldürüp Allah'ı alet etmesinler. Gücümüz yetmiyor, çoğunluk şu anda onların, AKP iktidarının elinde ama o sığındıkları Allah bir gün hesabını soracaktır. Vatandaşın hakkını yiyenlerin, yedirenlerin yüzü gülmesin, hakkımızı helal etmiyoruz." diye konuştu.

Her gün 18.00-19.00 saatleri arasında Süleymaniye Geçidi'nde stand kuracak olan TKP üyeleri, kampanyayı yaygınlaştırmak için hafta boyunca kurum ziyaretlerine devam edecek. Yarın kent merkezindeki Samsun esnafından bildiri dağıtarak imza toplayacak olan partililer, ayrıca selde zarar gören sanayi sitesindeki işyerlerine gidecek. Hafta sonu ise TOKİ konutlarında stand kurup imza toplanacak.

(soL- Samsun)

mehmet yılmaz

Kimmiş bu Samsunspor Taraftar Derneği Başkanı? Merak ettim doğrusu...

Ayrıca selde ölen iki kişinin fuhuş yaparken öldükleri belirlenmiş. Yakınları tarafından kayıp ilanı verilmeme sebebi bu olsa gerek..

http://haber.mynet.com/samsunda-olu-sayisi-13e-yukseldi-640528-yasam/

atalanta8

keşke bu tkp örgütü hiç bir işe yaramayacak olan bu boş imza kampanyasını yapacağına eline kazma küreği alsada millete yardım etse eminim daha faydalı olurlardı.

SametYılmaz55

bu durumda bile yağmur geliyor gidelim diyen bakanlardan daha faydalı olurlar

cem

Alıntı yapılan: samsuni - 11 July 2012, 21:15:58
Kimmiş bu Samsunspor Taraftar Derneği Başkanı? Merak ettim doğrusu...

Ayrıca selde ölen iki kişinin fuhuş yaparken öldükleri belirlenmiş. Yakınları tarafından kayıp ilanı verilmeme sebebi bu olsa gerek..

http://haber.mynet.com/samsunda-olu-sayisi-13e-yukseldi-640528-yasam/
hocam kim ne yapmış onu bilmem hadi onu geç ama birileri hesap vermeli toki konutlarının ölümünden dolayı

Ajan

Alıntı yapılan: yasef5506 - 11 July 2012, 23:18:40
keşke bu tkp örgütü hiç bir işe yaramayacak olan bu boş imza kampanyasını yapacağına eline kazma küreği alsada millete yardım etse eminim daha faydalı olurlardı.

Bir çok muhalefet hatta ana muhalefet partisinin ilçe,il teşkilatı gitmeden Tkp Samsun İl örgütü oradaydı. Samsun'a sahip çıkılmıyor hesap sorulmuyor diyoruz -ki topladıkları imzalar ile de sorulmayacağı aşikar olduğu halde- kamuoyu yaratmak amacıyla yapılan bir imza kampanyasına destek vermek yerine sel bölgesini temizlesinler demek çok tuhaf kaçıyor ayriyetten imza toplayan insanların diğer muhalefet partileri gibi oy,seçmen kaygısı gibi kaygıları da yok. Bugün hiçbir işim olmadığı halde 6-7 saatleri arası standa gidip imza atacağım şahsen.

Serkan

Alıntı yapılan: burakbas - 12 July 2012, 00:03:39
gomünistlerden hayır gelmez.  ;)

İnsanları siyasi görüşleri ile yargılamak hoş değil...

atalanta8

yanlış anlaşılmşım benim demek istediğim hiç bir sonuç vermeyecek olan bu imza kampanyaları yerine insanların yaralarına merhem olacak şeylerle uğraşmak daha uygun olurdu yardım toplamak selzedelere yardımda bulunmak gibi

cem

babasamsunlu

5trawberry

Herkesin gomünistiliği, fabrika ya da işletme açana kadardır :D :D

cembaba

Alıntı yapılan: 5trawberry - 12 July 2012, 15:05:37
Terör Örgütünü tartışmak siyasete giriyorsa, Hangi amaçla toplandığı belli olmayan,  sözüm ona insanları da tartışmam..

Sel herşeyden önce Allah'tan geldi.
Gerekli tedbirleri almayan Akp'nin suçlu olduğu kadar, Allah'ın yaşattığı afet üzerinden siyaset yapmaya çalışan Chp, Mhp, ve diğer siyaseti partiler de suçludur.

Siyaset karışması kötü tabii ki. Bence partilerden önce belediyenin gerekli önlem almaması ve imar olarak yaptıkları yanlışlar. Hangi insan evladı ister ki sel felaketinde diğer insanların ölmesini? Sel Allah'ın afeti de, deprem de Allah'ın afeti. Japonlarda Allah'tan geliyor deseydi ohoooo...

Ne diyor Kurân-ı Kerim'de; Tevekkül et! Meâli: sen önlemlerini al, elinden geleni yap, gerisi Allah'tan. Kızdığımız nokta işte burası. Gerekli önlemleri önceden alacaktınız. Dediğiniz gibi siyasete âlet edilmesi hoş değil.