Samsun'da Sel Felaketi

Başlatan berusa55, 04 July 2012, 00:43:50

« önceki - sonraki »

Elazığsporlu

Başınız sağolsun.Ölenlere Allah rahmet eylesin.Rabbim tekrarını yaşatmasın.

lucarelli

Çözüm o değilki. Bodrum katta kimse oturmayacak ama bodrum katta bir sürü teknik hacimler ve depoları olacak. Bir sel durumunda orada da maddi hasar olacak. Adam gibi yerlere, doğru projeler yapılması lazım.

Yunusemre55

Geçende o seli vuran yere gittiğimde yolda hep çatlaklar oluşmuştu ve arabayla zor gittik.

Stoper

SAMSUN'DA YİNE SEL

Kısa süre önce 12 kişinin hayatını kaybettiği Samsun'da yine sel felaketi yaşanıyor. Ayvacık ve Salıpazarı'da iki köprü yıkıldı. Bir kişinin kayıp olduğu ve vatandaşların evlerin çatısında kurtarılmayı beklediği iddia edildi.

Samsun'da geçen Çarşamba günü meydana gelen ve 12 kişinin hayatını kaybettiği sel bu kezde Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerini vurdu. Akşam saatlerinde başlayan ve şiddetini artıran sağanak yağış, her iki ilçede de hayatı olumsuz etkiledi. Ayvacık Kaymakamı Ufuk Akıl, ilçelerde yoğun yağış olduğunu belirterek, "Ben Salıpazarı ilçesine de vekalet ediyorum. Özellikle Salıpazarı ilçesinde yağmur daha etkili oldu ve buradaki iki köprü yıkıldı" dedi.

KURTARILMAYI BEKLİYORLAR

Salıpazarı Belediye Başkanı Ak Partili Halil Akgül ise, ilçenin içinde akan Terme Çayı'nın taştığını ve ilçenin sular altında kaldığını belirtti.

Selde bir kişinin kaybolduğu ve insanların evlerin çatılarında kurtarılmayı beklendiği söyleniyor.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/20948635.asp

FaTiH_HaN

İnşallah can kaybı olmaz ya  :(

ugrass

ALLAHım zor durumda olanlara yardım etsin :(:(:(:(:(

amasra

Ayvacık Kaymakamı Ufuk Akıl, aynı zamanda Salıpazarı ilçesine de vekalet ettiğini belirterek, "Salıpazarı'nda yağış nedeniyle iki köprü yıkıldı" dedi.

Samsun'da geçen Çarşamba günü meydana gelen ve 12 kişinin hayatını kaybettiği sel bu kezde Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerini vurdu. Akşam saatlerinde başlayan ve şiddetini artıran sağanak yağış, her iki ilçede de hayatı olumsuz etkiledi. Ayvacık Kaymakamı Ufuk Akıl, ilçelerde yoğun yağış olduğunu belirterek, "Ben Salıpazarı ilçesine de vekalet ediyorum. Özellikle Salıpazarı ilçesinde yağmur daha etkili oldu ve buradaki iki köprü yıkıldı" dedi.

Salıpazarı Belediye Başkanı Ak Partili Halil Akgül ise, ilçenin içinde akan Terme Çayı'nın taştığını ve ilçenin sular altında kaldığını belirtti.
kaynak dha

kıbrıslı_mete

ben salıpazarlıyım ve ömrümde ilk kez böyle sel gördüm. hem ben hem de halkımız. saat 19 gibi şehir sular altında kaldı. bir köprü yıkıldı, oyun parkı yok oldu, alabalık tesisleri sular altında kaldı. Allahtan can kaybı yok ama maddi hasar çok fazla. meydanlar sular altında. manifaturadaki işçiler sel tehlikesi yüzünden erkenden çıkarıldılar ki, 10 dk sonra sel oraya ulaştı. sağlık ocağı ve kaymakamlık lojmanı su altında kaldı. ambulans yarıya kadar su altında kaldı. şu an şehrin karşı yakasında su da elektrik de yok. çarşamba tarafında ise var. 4 köprünün 2'si kullanılamaz halde ve tüm köprülerde odun ve kütük dolu. umarım halkımız onları alacağız diye köprüye akın etmez. gerçi polisler şerit çekti ama insanımız bazen bedava şeyler için canlarını bile tehlikeye atabiliyor. işte size birkaç foto:

BigBadMama5552

AlıntıSamsun'da dün öğle saatlerinden itibaren başlayan etkili yağış Ayvacık ve Terme ilçelerinde sele dönüştü. Yağış sonucunda Salıpazarı'nda çok sayıda işyeri su altında kaldı. Yağışlardan dolayı Ayvacık'a 45 km uzaklıktaki Çamalan Köyü'nde çöken evin altında kalan 3 kişi yaralı kurtarıldı. Yaralılardan biri hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Salıpazarı Devlet Hastanesi'nin birinci katı da sular altında kaldı.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Ayvacık'a 45 km uzaklıktaki Çamalan Köyü'nde bir evin yağışlardan dolayı çöktüğünü, enkaz altında kalan üç kişinin kurtarıldığı ancak Mesut Zengin (65) isimli vatandaşın hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybettiğini söyledi.

Gün boyu devam eden ve akşam saatlerinde hızını artıran yağış sonucunda dereler taştı. Yüksek kesimlerden gelen seller Ayvacık, Salıpazarı ve Terme'de korkulu anlar yaşattı. Meteorolojik uyarıları dikkate alarak arama kurtarma ekiplerini bölgeye yönlendirdiklerini belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Salıpazarı Devlet Hastanesi'nin birinci katının sular altında kaldığını, burada tedavi gören bir hastanın Çarşamba ilçesine gönderildiğini kaydetti.

İlçe içerisinde bulunan üç köprüden birisinin zarar gördüğünü, diğerinin ise ekipler tarafından değerlendirileceğini dile getiren Vali Aksoy şu bilgileri verdi: "Yağışlardan Ayvacık'a 45 km uzaklıkta bulunan Çamalan Köyü'nde bir ev çöktü. Enkaz altında kalan 3 kişi sağ çıkartıldı ancak 65 yaşındaki Mesut Zengin hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Ayvacık Yeşilpılar Köyü'nde evin çatısına çıkan dört kişiyi kurtarmak için helikopter kaldırdık ancak hava muhalefetinden dolayı mağdurları alamadık. Karayolu ile kurtarma ekiplerini bölgeye gönderdik. Şu an ulaşmak üzereler. Yağmur azaldığı için riskimiz de azaldı. Yine Terme'deki bir kişi selde mahsur kaldı, aynı şahıs kendi imkanları ile kurtuldu. Bir kayıp vardı bulundu. Şu an itibarıyla kayıp söz konusu değil. Salıpazarı'nda 39 vatandaşımız arama-kurtarma ekipleri tarafından kurtarılarak emniyet binasına alındı."

Kaynak: http://www.anadoluhaber.net/samsun-da-saganak-yagislarda-bir-ev-coktu-1-olu-h211360.html

Ölen kişiye Allah rahmet eylesin...İnşallah devamı gelmez. Samsunlulara yeniden geçmiş olsun.

_SoN_

alla yardımcınız olsun .Bu sene bu sel feleketi başımızdan gitmiyor bir türlü.

Yunusemre55

Alıntı yapılan: FaTiH_HaN - 09 July 2012, 20:34:11
İnşallah can kaybı olmaz ya  :(
Bır tane ölen var ama daha cok varmı bilmiyorum dün yoldayken internetten baktım oradan ogrendım bır yandan sen bır yandan futbol cok kötu hallemiz

AhmetDenizci

Gırgır'dan yeni kapak !

Mizah dergisi Gırgır, Samsun'daki sel felaketini kapağına taşıdı, sel felaketinden sonra hükümetin tutumunu kapak yaptı.

İşte o kapak!

kutsalforma

Su durum trabzonda, d.bakirda veya istanbulda olcakti, türkiyede yer yerinden oynardi
ya kardesim bu sehrin hicmi savunani yok? Samsunspor düsmanligini gectim bu sehirde ama ölen insan be, insan! >:(
niye kimse olaganüstü hal ilan etmiyor, niye kimse sahip cikmiyor? Pilotlarinlarin cenaze törenine katilanlar neden Samsuna ayak basmiyor?

Samsun Türkiye Cumhuriyetinin sehridir efendiler, Yunanistanin degil!  :kafa:

BigBadMama5552

AlıntıSu durum trabzonda, d.bakirda veya istanbulda olcakti, türkiyede yer yerinden oynardi
ya kardesim bu sehrin hicmi savunani yok? Samsunspor düsmanligini gectim bu sehirde ama ölen insan be, insan!
niye kimse olaganüstü hal ilan etmiyor, niye kimse sahip cikmiyor? Pilotlarinlarin cenaze törenine katilanlar neden Samsuna ayak basmiyor?

Samsun Türkiye Cumhuriyetinin sehridir efendiler, Yunanistanin degil!  

Aynı şeyi ben 4 Temmuz günü Twitter hesabımda yazmıştım, sırf devlet değil Samsunlu olmayan çoğu insan da bu durumu umursamadı bile. İnsanlar tatildeyken kötü haber duymak istemiyor diyeceğim de, bu tür olaylara karşı ne kadar daha duyarsız kalınabilir onu anlamıyorum. Yaz gelince insanlık da tatile çıkmış herhalde. Bir de farkettiğim üzere insanlar belli şehirlere ilgi gösteriyor. Ben İstanbul'da yaşayan birisi olarak Samsun'un bu konuda çok şanssız olduğunu düşünüyorum. Bu olay İzmir'de, Muğla'da veya İstanbul'da olsaydı bütün herkes seferber olurdu emin olun.

AhmetDenizci