Türk Futbolunda Şike Operasyonu

Başlatan engin55, 03 July 2011, 09:48:30

« önceki - sonraki »

erkutdem55

Juventus düşürüldüğü zaman Avrupa'nın en büyük kulüplerinden biriyidi.Düştü,düştüğü gibi çıktı,şimdi ise ligde büyük biz süpriz olmazsa şampiyon olacaklar.Düşürecektiniz 1 sene sonra çıkan çıkacaktı.Bu kadar kafa patlatmaya ne gerek vardı.1 sene olmazsa da lig tv iflas etmezdi,kaldı ki etse bile ülke menfaati mi önemli,özel bir şirketin para kazanması mı?tabii ki para.bu ülke yaşanılmayacak bir hal aldı.Açıkçası düşmüşüz ya da kalmışız pek bir önemi bile kalmadı gözüme.rezil,tüp kafalı demirören.

FaTiH_HaN

Juventusun şike yaptığı ayın 4'ünde açıklanmış ve aynı ayın 14'ünde küme düşürme kararı verilmiş, yani 10 gün sonra adalet için karar verilip gözünün yaşına bakmadan küme düşürmüşler, bizde 10 ay oldu hala *** ayrı baş ayrı oynuyor, tiksiniyorum, ulan kimsinizki insanları enayi yerine koyuyorsunuz. Çoluğunuzdan çocuğunuzdan karınızdan kızınızdan çıksın bunların acısı, böyle bir adalet anlayışı olamaz.

Stelea

SÜPER LİG UMUDU SÜRÜYOR
01 Mayıs 2012 / 12:33
Kırmızı beyazlı ekibin ligde kalabilmesi için Disiplin Kurulu'na sevk edilen Mersin İdman Yurdu'nun 12 puanının silinmesi şart

SAMSUN, MERSİN'İ İZLİYOR
Samsunspor'un yeni sezonda Süper Lig'de mi yoksa Türkiye Futbol Birinci Lig'de mi yer alacağı sorusu kısa bir süre içerisinde belli olacak. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören şike konusunda dün yaptığı açıklama kırmızı beyazlı ekibin ligde kalma umutlarını azda olsa artırdı. Şöyle ki; Etik Kurulu'nun Antalya'da yaptığı üç günlük toplantının sonunda Disiplin Kurulu'na sevk ettiği takımlar arasında Mersin İdman Yurdu da bulunuyor.

SİLİNMEYE DE BİLİR
Mersin İdman Yurdu'nun Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi bir anlamda kırmızı beyazlı ekibin işine yaradı. Çünkü olası bir puan silme halinde Mersin İdman Yurdu otomatikmen küme düşüyor. Bu durumda Samsunspor, aynı şekilde seneye de Süper Lig'deki yerini almış olacak. Bu durumda kırmızı beyazlı ekip, Disiplin Kurulu'ndan çıkacak kararı beklemeye başladı. Samsunspor Başkanı Kazım Yılmaz ve kurmayları da konunun takipçisi olduklarını açıkladılar.

http://www.dengegazetesi.com.tr/news_detail.php?id=75054

Ajan

ALTAY SPOR KULÜBÜ YÖNETİM KURULU
BASIN AÇIKLAMASIDIR

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından Disiplin Talimatının 58.maddesinde yapılan değişiklik ile şike ve teşvik primi verilmesi olaylarına karışan kulüplere verilecek cezalarda değişiklik yapılmasına ve hatta bu cezaların gerektiğinde ertelenmesine yol açılmış bulunmaktadır.

Böyle bir değişikliğin 26 Ocak 2012 tarihinde yapılan Futbol Federasyonu Genel Kuruluna katılan kulüpler ve ilgili meslek kuruluşları temsilcileri tarafından ret edilmiş olmasına rağmen kısa bir süre sonra genel kurul kararının aksine Federasyon Yönetim Kurulu tarafından gerçekleştirilmesinin kabul edilemez olduğu ve futbolun asli unsurlarının görüşlerinin aksine dayatma içerdiği açıktır.

2011 Temmuz ayından beri, Türk futbolu herkesin bildiği, dile getirdiği ancak yokmuş gibi davranmayı tercih ettiği kirlilikten kurtulma yolunda eline geçen fırsatı değerlendirememiştir. Maalesef bugün gelinen noktada futbol ve kulüp yöneticilerinin futbol algısının gelişen, dinamik, dünya ile entegre olmuş Türk ulusunun gelişmişlik düzeyinin altında kaldığı, evrensel hukuk kuralları ile uygar dünyanın yerleşmiş değerleri ile çelişen, şark usülü kurnazlıklar ile tüm toplumun aklı ile alay eder tarzda hareket etmekte ısrarlı olduklarını ortaya koymuştur.

Hukukun temeli suçluları affetmek değil bilakis mağdurların zararlarını telafi etmek olmalıdır. Diğer türlü davranışın kamuoyu vicdanını zedeleyeceği ve toplumda dayanak bulamayacağı açıktır.

Futboldaki kirlilikten, spora siyaset karışmasından, şike ve teşvikten bugüne kadar en fazla zarar gören Altay Spor Kulübü olarak, eskiden olduğu gibi bugün de temiz futbol için çabalayacağımıza, zararlarımız giderilene ve mağduriyetimiz ortadan kaldırılana kadar olaya karışan ve gereğini yapmayan kişi ve kuruluşlar hakkında ülke içi ve ülke dışında her türlü yasal hakkımıza kullanacağımızın bilinmesini isteriz.

Ayrıca son kararlı ile futbolun kendisini temizleme niyetinin samimi olmadığının, herkesin dilindeki Türk Futbolunun menfaatleri klişesinin etik menfaat değil maddi menfaat olarak algılandığını üzülerek görmekteyiz. Yine şikenin ve teşvik eylemlerinin sahaya yansımadığı şeklindeki açıklamanın devam eden şike davasını, ayrıca dosyanın sevk edildiği P.F.D.K müstakbel kararlarına müdahale anlamı taşıdığı ve yargılamayı etkileyeceği ortadadır. Artık bunun böyle gitmeyeceği, bu tip hareket ve kararların devamı halinde, uzun vadede Türk Futbolunun imajının üçüncü dünya ülkeleri düzeyine ineceği kanısındayız.

Türk halkının büyük çoğunluğunun da bu durumdan rahatsız olduğu bilinci ile Haziran ayında yapılacak Altay Spor Kulübü Genel Kurulunda, önümüzdeki sezon lige katılma taahhüdünü Federasyona verilmemesi konusunun görüşülmesini de gündeme almaya kararlıyız. 100 yıllık tarihe sahip olan BÜYÜK ALTAY KULÜBÜ'NÜN önümüzdeki sezon liglere katılmama kararı alma düşüncesinin vicdani sorumluluğunu, bu kararı alan kişi ve kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bizim gibi düşünen, temiz futbolu özleyen, kirlilikten ve bu oyunlardan sıkılan tüm Kulüpleri ve kuruluşları de bu haksızlıklara boyun eğmemeye, birlikte hareket etmeye, sessiz çoğunluğun birlikte hareket etmesi halinde kirliliğin devamını isteyenlerden çok daha güçlü olduklarını göstermeye çağırıyoruz.
Sloganımız eskiden olduğu gibi temiz Kulüp, temiz futbol olacaktır.

Saygılarımızla.

Altay Spor Kulübü adına
Başkan
Ömer HIZLIOK
http://www.altay.org.tr/manset.asp?id=373

Stelea

Son dakika
Azizi Yıldırım başkan adayı olduğunu açıklıyor.
Kaynak: Şu anda NTVSpor

Desenize durmak yok şikeye devam..

Elazığsporlu

Büyük başlı DEMİRÖREN başımıza daha çok iş açacağa benziyor.

cany

ntvspor'da gördüm kayserispor da çok sert bi açıklama yapmış.bizim kulüp susuyo hala

kuzey55

oy verip uşaklığını yapmadı mı bizim başkan ne açıklaması bekliyoruz.malesef iyi niyetli ama basiretsiz etkisiz bir başkanımız var.bu süreçte cesur bir açıklama beklemek mantıksız kendisinden

mimar55

Ya belkide soz aldi beklemek lazim bence baskan o kadarda dusuncesiz degildir bence onunu goren biridir bu benim fikrim

kuzey55

söz almak ne demek bu adamların çevirdiği dümenlere alet olmak hoş bir durumda değil bence.oratada dönen oyunların farkında değil miyiz? ligde kalmak adına söz alınmışsa bile bu pisliğe alet olmak ne derece doğru ne derece yakışır.

brigand

Allah aşkına neyin sözünü aldı? Adamlar birşey yok diyor hala söz alındı deniyor. Bizim gibi bir kulübün çarşaf gibi yapıştırması lazımdı açıklamayı. Kapak olacak nitelikte. Nerede kaldı duruşumuz ?

mimar55

Kume dusme olmayacak dedilerse sonucta bizler taraftari ile takimi ile bilinen bir kulubuz samsun yuzumden ligten dusme kalkacak degil ya gsliler tsliler bide bjkliler lig tvlerini iade ediyorlar gece 2 de baslamislar 18000 kisi iptal ettirmis simdiden ne kadar dogru bilmiyorum ama nette okudum

Turuncu

Alıntı yapılan: mimar55 - 01 May 2012, 15:03:16
Ya belkide soz aldi beklemek lazim bence baskan o kadarda dusuncesiz degildir bence onunu goren biridir bu benim fikrim
bu mesajı beğenmiş gözüküyorum ben beğenmedim bu kaç oldu bilmiyorum  :D

davidsavage

G.saray kulubu TFF'ye ihtarname çekmiş.

AlıntıBu itibarla, netice olarak, Başkanlığınızın uluslararası futbol kural, ilke ve uygulamaları ile teamüllere ve ayrıca TFF Genel Kurulunun almış olduğu kararlara aykırı bir karar vermiş olması sebebiyle, yine alacağınız kararlarla Türk futbolunun uluslar arası alanda yaptırımlarla karşılaşması halinde, Galatasaray Sportif ve Sınayi Ticari Yatırımlar A.Ş. ve iştirakleri olarak uğrayacağımız tüm müspet ve menfi zararların Başkanlığınız ve tüm yönetim kurulu üyelerinin şahsi sorumluluğu kapsamında talep edileceği ve ayrıca uluslar arası yükümlere uyulmaması nedeniyle de birer kamu görevlisi olarak görev yapmakta olan tüm yönetim kurulu üyeleri hakkında hukuki ve yasal süreci işleteceğimiz hususunu bilgilerinize sunarız.

FaTiH_HaN

Altay 58. maddenin değiştirilmesinden sonra ligden çekildiğini açıklamış. Helal olsun Büyük Altay, zaten 58. madde değişikliği için yapılan oylamada ağırlığını çok güzel cesur bir şekilde koymuştu, şimdide öyle  >l<