18- Aristide Bance

Başlatan kaptan 55, 06 September 2011, 10:01:07

« önceki - sonraki »

55__Gurbet__55

Ne bilim sanki o eski bance yok gibi. Kaciriyordu falan ama bari mücadele ediyordu ama artik tik yok.1.91 boyu ile birtane kafa topu alamadi ya. Neler yapabildigini bildigim icin cok sey bekliyorum ondan ama nafile. Gerci sadece suc onda degil adam 40 metre alanda top oynuyor, dogru dürüst top tasiyan adam yok ama o eski istekligi yok artik.

5trawberry

Bance, bir Pivot Santraforda olması gereken tüm özellikleri taşımakta. Bance forvet değil, pivot santrafor.
Koşması çalım atması beklenmez bu adamdan.
Hava toplarında rakibi yıpratır, top indirir, indirdiği topu sağa sola dağıtır. Gol atarsa attığı gollerin yüzde 80-90'ı beleşçi niye nitelendirdiğimiz basit goller olur. ( Hava topları dışında )
Kaldı ki Bance, bunun dışında ortasahaya kadar gelip, basıyor, defansa gelip top çıkartıyor.
İsteyerek azmederek mücadele ettiğini bu noktada anlayabiliriz, istese hiç çkımaz çakılı kalır ilerde.
Sorun ortasaha topu tutamamak. Herkes ayagında top tutmaya korkuyor. Organize gidemiyoruz rakip cezasahasına.

ahmetsefa55

Alıntı yapılan: 5trawberry - 04 December 2011, 01:56:43
Bance, bir Pivot Santraforda olması gereken tüm özellikleri taşımakta. Bance forvet değil, pivot santrafor.
Koşması çalım atması beklenmez bu adamdan.
Hava toplarında rakibi yıpratır, top indirir, indirdiği topu sağa sola dağıtır. Gol atarsa attığı gollerin yüzde 80-90'ı beleşçi niye nitelendirdiğimiz basit goller olur. ( Hava topları dışında )
Kaldı ki Bance, bunun dışında ortasahaya kadar gelip, basıyor, defansa gelip top çıkartıyor.
İsteyerek azmederek mücadele ettiğini bu noktada anlayabiliriz, istese hiç çkımaz çakılı kalır ilerde.
Sorun ortasaha topu tutamamak. Herkes ayagında top tutmaya korkuyor. Organize gidemiyoruz rakip cezasahasına.

dıyelım kı orta sahamız muthıs oynuyo.organıze bır atak oldu ve bance pozısyona gırdı.
atabılecek mı ? yok . o zaman ne anladım bu kadar mucadeleden ?

5trawberry

Kardeşim her şey futbol hali değil, herhangi bir klüpte futbol oynadıysan anlarsın belki.
Takım zar zor atağa giriyor, ve girilen pozisyonlar da kaçınca stresüstüne strese giriyor oyuncular.
İyi bir ortasaha ile, artırılan atak sayısı, topla oynama yüzdesi artacak, ikiyi kaçırırsan üçü dördü beşi mutlaka atacaksın, ve de bu periyodik olarak takımın skor sayısına etki edecek..
Oyuncular top ayagına geldi mi korkarak oynuyorlar, görmüyor musun Fink vurmaya korkuyo, Hakan, Sarp vurmaya korkuyor..
Özgveni olan oyuncular lazım, topu ayagına aldığı zaman ilerideki oyuncuyu heyecanlandıracak, arkasındakine güven verecek bir ortasaha lazım.
Bence sorun ortasahamızda.

ahmetsefa55

cevap vercektım de kardesım ; hiç hal kalmadı valla.
boşver.kazanan Samsunspor'umuz olsun inşallah...

ChucKeR

pivot santrafor oynayabilmek uzun boylu ve esmer tenli olmaktan ibaret değil. top saklama iyi al-ver yapma arkadaşlarına boş alan yaratma ön alan presi gibi meziyetler lazım. hepsinin olmasını beklemiyorum ama hiçbirini göremiyorum. tabii ki destek zayıf kalıyor ama bu banceden  olmaz arkadaşlar.
şu haliyle bancenin omzuna geln semih şentürk bance gibi 10 kere daha iyi oynar pivot santrafor oyununu.
hakan şükür sadece kafa toplarıyla hakan şükür olmadı.

5trawberry

Alıntı yapılan: ChucKeR - 04 December 2011, 02:36:22
pivot santrafor oynayabilmek uzun boylu ve esmer tenli olmaktan ibaret değil. top saklama iyi al-ver yapma arkadaşlarına boş alan yaratma ön alan presi gibi meziyetler lazım. hepsinin olmasını beklemiyorum ama hiçbirini göremiyorum. tabii ki destek zayıf kalıyor ama bu banceden  olmaz arkadaşlar.
şu haliyle bancenin omzuna geln semih şentürk bance gibi 10 kere daha iyi oynar pivot santrafor oyununu.
hakan şükür sadece kafa toplarıyla hakan şükür olmadı.

Pivot Santrafor olmak için uzun boylu olmak şarttır. Çünkü fizik kuvveti ve hava topu hakimiyeti olmayan bir oyuncu, yırtıcı defans arasında kaybolur. Anlam bakımından da Pivor Santraforun özelliğini yerine getirebilmesi uzun boyundan geçmektedir. Söylediğinin aksine de, esmer tenle de alakası yok, Dünya Futbolundaki PS diye nitelendirilen oyuncuların çoğu da esmer tenli falan değildir. eleştirmek için eleştirmeyelim.
Bu mevkideki bir çok oyuncu da,büyük umutlarla gittiği yeni takımında eski performansını gösterememiştir.

feveran

kaç aydır dıyorum bu artıs dıye ben senı görürüm atakumda para almaya geldımı denizbanka o zaman umut özen show var

fat55

ona gelene kadar mustafa sarp a ne demeli?adam napsın.

Kaya

Alıntı yapılan: feveran - 04 December 2011, 09:24:06
kaç aydır dıyorum bu artıs dıye ben senı görürüm atakumda para almaya geldımı denizbanka o zaman umut özen show var

Alttan çalış,zaten başka şansın da yok  :evet:  :D

yirmiuc

hem şanssız , hem biraz beceriksiz hem de yalnız oynayamıyor.

feveran

Alıntı yapılan: Kaya - 05 December 2011, 05:57:39
Alttan çalış,zaten başka şansın da yok  :evet:  :D

aynen alttan

Jnr.Serkan

Bu adama artık kızmıyorum.Tamam gol konusunda çok beceriksiz ama en azından kaçak güreşmiyor her topun içerisinde.Yeteneği bu demek ki.Bizim yapmamız gereken sene sonuna kadar ayı'ya dayı demek olcak gibi görünüyor.Her maç Zenke Ekigho ve Bance'ye yoğun destek olunmalı.Santra olana kadar tribünlere çağırılmalı ve motive edilmeli.Başka çaremiz yok.Bu adamlar ancak gaza gelirse gol atar oda belki...

ngonge

Bana Georgi Ivanov'u hatırlatıyor, yani futbolu değil ama takımdaki rolü ile.

Gol atamaz ama her maç oynardı. Hep birşeyler yapma beklentisi olur ama birşey çıkmazdı. Hatta Serkan-Cenk yedek olur Ivanov oynardı, adamdan tam verim almaya başlayınca satılmıştı Antep'e.

ahmetsefa55

devre arasında kiralık sözleşmesi sona eriyor diye biliyordum ama sezon sonuna kadar anlaşılmış.