Serdar Dayat'la karşılaştım..12.11.2011

Başlatan olcay, 13 November 2011, 13:54:06

« önceki - sonraki »

olcay

Arkadaşlar dün akşam(12.11.2011) uçakla samsundan izmire dönüyordum.bir baktım serdar dayat da uçağa biniyo.giderken rastgelip konuşamadım ama bavul beklerken yanaştım, ne öğrenirsem kardır diye gittim sordum.adam otururken de almanca futbol dergisi okuyoodu yani helal.ve izmirliymiş ben alman kökenli misin diye de sordum :D
ayrıca belirteyim baştan,ne başkan tarafını ne metro tarafını, ne de teknik ekipten birisini tanıyorum veya herhangi bi grupla akrabalığım var.ne duyduysam aynen yazıyorum..
--ben baştan yavaş yavaş yanaşayım da gevelemesin,içinden ne geçiyorsa dökülsün diye hafif sorayım dedim ama adam bayağı dertli.
--hocam dedim her şey düzgündü de bir tek siz mi hatalıydınız dedim.
--klüpte hiç birşey düzgün değil dedi.dedim petkoviçle sanki aranızda büyük bi kavga  varmış gibi gösteriliyor diye; o da hocayla aramızda bi kaç fikir ayrılığı oldu ama ben yine suyuna gittim dedi.o hocanın türkiye de başarılı olması çok zor dedi.ben dedim petkoviç basketbol kökenli mi? onun için mi bu kadar idealist hareketler diye.yoo dedi kendi dünyasında yaşıyo futbolu gibi bi şeyler dedi.onunla çalışmak çok zor dedi.kaprisli laf dinlemiyo dedi.beni metro grubu ona yardımcı olmak için,türkiyeyi tanımadığı için getirdi beni yardımcı antrenörlüğe dedi.3 dil bildiğini söyledi.tercümanla işleri zora sokmamak adına.ama hoca işte...diyo adam.
--peki niye klüpten ayrıldınız dedim
--başta kazım başkanla metro grubu anlaşarak yapı oluşturuldu dedi.sonra metroyla çok fena ters düşünce anlaşamamışlar.şu an da metro grubunu klüpten temizlemeye uğraşıyolar dedi.beni aslında teknik direktör yapcaklardı ama işte başkanınız....dedi
--sonra ekledi: bursa maçından sonra da petkoviçi göndercekler dedi. bak gör dedi.
--hocam dedim ya gönderseler daha kötü dedim, gelcek adam hikmet karaman yılmaz vural.
--ne bekliyosnuz ki dedi.siz dedi böyle futboldan anlamayan bi başkanla düşersiniz  zaten dedi.
--hocam dedim biz bunu 6 yıldır yaşıyoruz.bunlar kovcak kovcak sonra bi daha ki seçime de aday olmıycak yine kalcaz ortada dımdızlak.geçen sene hiç tv den en azından takip ettiniz mi ama bu seyircinin verdiği destekle çıktık bu lige.o zor zamanlardan diye.
--başkan diyo işte.futboldan anlamayan insanlar diyo.ne desin adam.
--dedim bu adnan sezgin hiç mi suçsuz.
--o diyo bi güzel oturuyo köşesinde sessiz sakin.kış transferinde de elde kalmış bombaları patlatcak,parayı indircek sonra da martta ben yapamıyorum diyip istifayı bascak.sonra da siz de kocaeli gibi kayyuma kalırsınız diyo.
--e dedim ne alaka kaç gün kala bu herifi getirdiler başımıza.metronun adamımı bu adnan sezgin diye.
--ben yanlış söylemiym; dedi ya adnan sezginin kuzeniyle sizin başkan çok yakın,ya da başkanın kuzeniyle adnan sezgin kanka.onun için gelmiş başımıza "değerli insan"..

adam daha ne desin ya.resmen herkesin gördüğünü adam birebir söylüyo işte klübün içinden.biz bu kadar üzülelim,maç için digitürk peşinde koşalım,futboldan bile anlamayan adamlar gelsin,bizim umudumuzu rant kapısı görsün yesin içsin,reklamını yapsın, zengin olsun. şu koskoca samsun da yok mu bi tane bile,para için reklam için değil de,klübü yemeden yönetebilcek insan.hiç kimse aşılayamamış mı dürüst insan olmayı çocuğına.mayası mı bozuk bunların.ben kendi kendimi yiyip bitirirken adamlar residanslarında kavhe içsin.hakkımı 1 gr. helal etmiycem
metronun başkanı da bi güzel reklamını yaptı.ben samsun çocuğuyum diye ama şimdi getirdiği adama küstü klübün içine s.çmaya çalışıyo.gerçek samsunluluk buysa bişey diyemem ben de.madem çok iyi samsunlusun sen de aday ol.niye klübü yüceltcek yerde klübe cephe alıyon.ya hepsi faso fiso.gerçek samsunlu 5 milyona gid :rulet:ip bilet alıp da soğuktan donan insandır...

Serkan

Biraz saçmalamış Serdar dayat; Özellikle Adnan Sezgin'in nasıl geldiği konusun da

feveran

benım hedefım var 5 senede başkan olmak istıyorum param degıl ama gönlümü koyacam samsunsporuma

LisandroLopez

Türkiyedeki yöneticilerden Aziz Yıldırım haricinde menfaatci, kendi reklamı ve kârı olmayan bir yönetici yok zaten.
Bunun için hem Türk futbolu, hemde Türk Milli Takımı bu hallerde.
Durumumuz da bir hayli vahim, Allah sonumuzu hayır etsin.
Sırf geçen seneki emeklerin karşılığı olarak bu sene ligde kalmamızı sağlayıp, bir dahaki sene içimizdeki pisliklerden kurtulmamızı nasip etsin..

Serkan

Aziz Yıldırım'ın nasıl menfaati yok ? Reklamı yok ?

yapma allah aşkına 100 tane reklamını sayarım sana ?

Futbolun içinden adamsın birde...

feveran

Alıntı yapılan: LisandroLopez - 13 November 2011, 14:00:08
Türkiyedeki yöneticilerden Aziz Yıldırım haricinde menfaatci, kendi reklamı ve kârı olmayan bir yönetici yok zaten.
Bunun için hem Türk futbolu, hemde Türk Milli Takımı bu hallerde.
Durumumuz da bir hayli vahim, Allah sonumuzu hayır etsin.
Sırf geçen seneki emeklerin karşılığı olarak bu sene ligde kalmamızı sağlayıp, bir dahaki sene içimizdeki pisliklerden kurtulmamızı nasip etsin..
aziz yıldırımın nerden bılıyosun menfaatçi olmadıgını bunu yazarken gercekden bir fenerli olarakmı yazdın ??

ibrakadabra55

Teknik Direktör mü yapıcaklarmış bence hemen gittiği iyi oldu çok kötü şeylerde olabilirdi.Bursa maçından sonra bence Petkovic'i gönderemeyecekler çünkü o maçı kazanacağız ben ümitliyim açıkcası.

LisandroLopez

Alıntı yapılan: Serkan - 13 November 2011, 14:06:49
Aziz Yıldırım'ın nasıl menfaati yok ? Reklamı yok ?

yapma allah aşkına 100 tane reklamını sayarım sana ?

Futbolun içinden adamsın birde...

Ya menfaati olsa bile bunu kulübünü kullanarak, karıştırarak yapmadı.Dışarıda tabiki menfaatçi.Ben kulübündeki durumuyla ilgili yorum yaptım.
Bence kulübünü seven, adam gibi yönetmeye çalışan, ve her spor dalında başarılı kılmış bi başkandır.Çuval dolusu borç bırakmak yerine Saraçoğlu gibi, Yeni spor salonu gibi kalıcı eserler bırakmış bi başkan..

Sercan

Alıntı yapılan: LisandroLopez - 13 November 2011, 14:35:29
Ya menfaati olsa bile bunu kulübünü kullanarak, karıştırarak yapmadı.Dışarıda tabiki menfaatçi.Ben kulübündeki durumuyla ilgili yorum yaptım.
Bence kulübünü seven, adam gibi yönetmeye çalışan, ve her spor dalında başarılı kılmış bi başkandır.Çuval dolusu borç bırakmak yerine Saraçoğlu gibi, Yeni spor salonu gibi kalıcı eserler bırakmış bi başkan..

bu kadar tesisin yanında, bir de şerefsizlik damgasını bıraktı ama...

Benim menfaati olmayan başkan denilince aklıma Hasbi Menteşoğlu'ndan başka kişi gelmiyor...

feveran

Alıntı yapılan: LisandroLopez - 13 November 2011, 14:35:29

sen hala azizi yıldırımı savunuyosun ama yanlış yorum yapıyosun şu an burası samsunspor sitesi lütfen başka takım başkanları için yorum yapma...

Ayberk

Orman arazisine tesis yapmıştır mesela, hülle yoluyla stadını kulübün üstüne geçirmiştir(sembolik bir kirayla) Aklınız alıyor mu Kadıköy'ün göbeğinde öyle bir araziyi hangi kulübe verirler? Kimse babasının hayrına yapmadı bunları gelip de burda istanbulun baronlarını tartışmayın zzzzz

edmontdante

Hepimizin az çok aynı fikirde olduğunu düşünüyorum.

1-Yapılan transferlerin kalitesizliği
2-Bu kalitesiz isimlere  ödenen ve ileride ödenecek  paralar.
3-Bu topçuların satışından da para kazanmak mümkün değil.
4-Başarısızlık ve büyüyen borç yükü

Bu 3 husus tartışmasız.Sadece 4 te belirtilen Başarısızlık durumunu  ligde kalırsak Başarı olarak değerlendireceğiz.

Yukarıda  sıraladıklarımsa zaten yönetimin başarısızlığının ortaya çıkış şekilleri.

Ne olduğu belli olmayan bir hoca getirmişsin ve gönderemiyorsun.Tazminatı var diyorlar.Bu adam ne bırakıp buraya geldi ki tazminat hükmü konuldu sözleşmesine.Yani neyden vazgeçti ya da hangi iyi takımı bıraktı.Tazminatı yok diyorlar  e  peki madem yok neden gönderemiyorsunuz?

Yabancılar.Voldomiro-Pal Lazar-Ekigo-Domingez-Bance-Akaki.Bunları kim ne görerek getirdi açıklasınlar.Bazı topçuları  yöneticiler  bulmuş.Mesela biri gitmiş bir yerden Pal Lazar'ı bulmuş getirmiş.Peki bunu bulan ve getiren adam bunun hesabını vermeyecek mi?Bunlara ödenen paranın hesabı sorulmayacak mı?

Yerliler.Bülent-Savaş-Sarp-Anıl-Ergün Bunlar ne iş yapar.Bunlara kaç yüz milyar ödenecek adam başı.Bu paraların hesabını kim verecek.Bunlar yedekte de olsa,hiç kadroya da alınmasa  yine parasını alacak.

Aldığın en iyi adam Hakan ARSLAN.Duran Topları Fink kullanıyor.En iyi yabancın geçen sene bile burun kıvırdığımız Zenke.Kurtarıcın ne olduğunu çok iyi bildiğimiz Ufuk Bayraktar.Burak Çalık'ı bir kez bile düşünmemişsin.

Adnan Sezgin'e gelince Serdar DAYAT'a katılıyorum.Kendisine Holosko'yu soranlara Adnan Szegin'in "Çok daha iyisini alacağız" dediğini ve Bance'yi getirdiğini biliyoruz.Aldığı para da ortada.Peki ne için Mustafa Sarp'ı Anıl'ı onu bunu getirmesi için mi?Ve ara transferde tabi ki elde kalan bombaları alacağımız da kesin.Kim ara transferde istediği sonucu yakalamış ki.Bu yaşıma geldim tek örneği geçen seneki Mersin İdman Yurdu.

Bence Serdar DAYAT haklı.Takım ileride kalan maçlarda 3 maç kazanır kesin diyemiyorum.Eskiden süprizleri seven bir kimliğimiz vardı.Giderdik hiç akla gelmeyen dönemlerde yenip gelirdik milleti.Ama şimdi öyle bir şey de yok.Bunların tamamı yönetimin suçu.Şöyle para verdi böyle para verdi ya da o olmasa kim başkan olacak  deniyor sürekli evet bu çok doğru.Neler yaşadığımızı biliyoruz geçtiğimiz yıllarda tahtamızın kapalı olduğunu,kayyum söylentilerinin ortada dolaştığını ama madem ki kulübün başına geçtin ve para da harcıyorsun o zaman şu işi doğru yapsana arkadaş.

AntZ

Petkoviç haklıdır, kötü gidişin sebebi Serdar Dayat'tır demiyorum, ama İsa Turan ve Serdar Dayat meselelerinden çıkardığım sonuç, antrenör olarak göreve getirdiğimiz insanlar, kendilerini teknik direktörlerinden üstün gördükleri ve kendilerinin o görevi hakettiğini düşündüğü için takıma zarar veriyorlar. Ayrıca özellikle sportif direktörlüğe antrenör kökenli birini getirmek teknik direktörün kuyusunun kazılması sonucunu çıkarıyor ortaya. Afedersinizde İsa Turan, Serdar Dayat kim ki Samsunspor a teknik direktör olacak?

olcay

asıl sorun bence teknik direktör seviyesinde değil, onu oraya getirme yetkisindeki insanda.sen daha kendi başına gücünü ortaya koycak bi insan değilsin ki,metronun yardımına muhtaçsın.o seni yarı yolda bırakınca da yılanlara sarılıyosun.yani destekçin olmasa,kulüp başkanlığı yapmak için yeterli değilsin.onun için de başta metro ne derse o diyosun;teknik direktörü ben seçerim,yardımcıyı da siz seçin diyosun.sen en başta güçlü bi insan olsaydın,benim yönetimim bu,param bu, teknik direktörüm ve ekibi bu, topçularda bunlar derdin.sonradan vay "o onun kuyusunu kazıyo" diye onu bunu göndermezdin

mehmet yılmaz

Olcay, Kazım Yılmaz'ın, Galip Öztürk'ün desteğine muhtaç birisi olduğunu hiç sanmıyorum. Zaten öyle olmadığı da çok açık. Sorun şu, yola birlikte çıkılıyor. Görev dağılımı yapılıyor. Ancak sonra Galip Öztürk, "ben küstüm, yokum" diyor. Buraya kadar olabilir ancak hiç de öyle "yokum" dediği gibi olmuyor. Maalesef var, çünkü yönetim yapılırken ve takım oluşturulurken görevlendirdiği, seçtiği, aldırdığı adamlar oradalar yine ve bu sefer de "ben yokken Kazım Yılmaz başarısız olsun" denilerek pasif kalmak yerine işi bozmalar başlıyor. Taımın içinde gruplaşmalar oluşturulutor vs. Hatta takımın aldığı kötü sonuçlarla, nasıl bir Samsunsporluluksa mutlu olanlar bile oluyor. Serdar Dayat da, Metro referansıyla oraya gelenlerden ve Petkoviç'i sabote edenlerden birisiydi. Kadıköy'deki Fener maçından önce, İstanbul basınından bazı kişilere, "bu maçın sonunda Petkoviç'i gönderebilirler, sizlerin desteğine ihtiyacım var, yerine gelmek istiyorum" diyor. Petkoviç'i ben de beğenmiyorum eyvallah da, Serdar Dayat hakikaten kimdir, ne cüretle kendini Samsunspor teknik direktörlüğüne layık görebilir?