Futbolculara Mektup...

Başlatan cembaba, 09 November 2011, 14:05:17

« önceki - sonraki »

cembaba

09 November 2011, 14:05:17 Son düzenlenme: 09 November 2011, 19:13:49 CemBaba
Sevgili kardeşlerim, ağabeylerim...

Bu sezon çok ruhsuz futbolcularla mücadele ettiğimizin herkes farkındadır. Bursaspor maçı öncesi, bütün futbolculara teker teker bir mektup yazarak; taraftarın kendisi hakkında görüşlerimizi yazmayı talep ediyorum. Gerçekten çok kötü bir durumda olmadığımızı, seri galibiyetler ile nerelere geleceğimizi, kendilerine güvendiğimizi simgeleyen bir mektup yazmak, gaza getirici bir etken olacaktır. Kendilerine nerede oynadıklarını göstermemiz, hangi armayı taşıdığını belirtmemiz, hangi taraftar için  oynadıklarını bildiri gibi kendilerine göstermemiz lazım. Ayrıca küskünlüklerin de giderilmesi bakımından çok iyi olacağına inanıyorum.

Mesela son maçta Murat Yıldırım'a yazılacak bir mektupla; "Sevgili kardeşim taraftar seni çok seviyor. Oynadığın futbolu hepimiz görüyoruz. Senin tribünlere küsmen, sana kırılmamıza sebep oldu. Lütfen bunu düzelt" gibi...

Mesela Ahmet Şahin'e buradan Bank Asya kalecisisin sen diyeceğimize; "Sevgili Ahmet, Bank Asya 1. Lig'de o kadar kötü kaleciden sonra sen başımıza gelen en talihli olaydın belkide. Denizli'de yaptıkların, planjonların, hepimizin takdirini kazandı. Fakat geçen sezondan başlayan Rize maçından bu yana, şanssız günler yaşadın. Bizler senin arkandaydık. Arkanda olmana devam edeceğiz. Fakat, kendini bir an önce toparla ve taraftarla barış. Bizim için çok önemlisin gibisinden.

Bu şekilde bütün futbolcularımıza mektup yazarak, kendilerine olan güvenlerini yerine getirebiliriz. Teknik Direktör konusunda da yazacaklarımızı yazarız. "Sevmiyor olabilirsiniz fakat, taraftarın için oynamalısın" gibisinden....

Aklıma gelen bu şekilde, Bursa maçına kadar herbirine mektup yazarak güvenlerini yerine getirmeye bir nebze yardımcı olalım. Taraftarın gücünü arkasında hissetirecek şekilde birkaç cümle yazarsak, faydalı olacağı kanaatindeyim. Sonuçlarını Bursa maçında hepimiz görürüz zaten.

---------------------

Örnek:

Sevgili Anıl Dilaver,

Bu sezon kiralık olarak giydiğin forma, belki sana sıradan bir Anadolu takımı olarak gözüne görünebilir. Belki de baktığın zaman sadece bir basamak olarak görüyorsun. Belki de fazla önemsemiyorsun. Ya da bunların tam tersi olarak, ekmeğini yediğin şehrin takımı olarak görüyorsun. Çok fazla çalışıyorsun. Forma şansı çok bulamasan da bulduğunda değerlendiriyorsun. Bu mektubu yazmamızdaki amaç,  sana forma giydiğin takımın sıradan bir takım olmadığını göstermektir.

Bu takımdan, Celil, Serkan Aykut, Cenk İşler, Ertuğrul Sağlam, Emin Kar, Ercan Koloğlu, Tanju Çolak, İlhan Mansız, Tümer Metin ve aklımıza gelmeyen bir çok futbolcunun iyi paralar kazanarak gittiği fabrikadır. Evet burası bir futbolcu fabrikasıdır. Armasında Atatürk taşıyan tek futbol takımdır. Kırmızı - Beyaz renklerimize 89'daki elim kaza sonucu siyah eklenmiştir. Yani taşıdığın formanın üzerinde KAN bulunmaktadır. Bir futbolcu Samsunspor forması altında oynuyorsa, bu değerlerine sahip çıkıp oynamalıdır.

Yenilebilirsiniz, 15 maç galibiyet göremeyebilirsiniz, sürekli berabere kalabilirsiniz. Bunların hepsi olabilecek sonuçlar. Fakat sizin saygısızlık gösterip, koşmamaya, mücadele etmemeye, savaşmamaya, hakkınız bulunmamaktadır. Taraftarın tepkisi bu yüzdendir. Islıklanma olabilir. Bu sizin kendinize gelip, daha iyi oynamanız içindir. Eski futbolcularımızdan Can Ulun'un yazdığı bir yazıda dediği gibi; " 150 Tl'lik kombineyi 5 taksitle almak isteyen taraftarım dururken, oynamamak kimin haddine?" Biz de sizden bu özveriyi bekliyoruz.(burayı gaza getirsin diye değiştirdim =) )

Önümüzde Bursaspor maçı bulunmakta. Belki de bizim için dönüm noktası maçı. Bu maçı da kaybedebilirsiniz. Fakat mücadele etmemeye hakkınız yok. Canınızı dişinize takıp, öyle oynayın. Sizin için kaç bin insan kilometrelerce yol kat edip, peşinizden geliyor. Aç kalıyor, yeri geliyor susuz kalıyor. O insanların hakkına girmeye, hakkınız yok. Bundan sonra oynarken, taraftarınız için oynamanızı sizden rica ediyoruz. Bütün temennimiz bu yönde. Lütfen canınızı dişinize takarak oynayın. Bütün küslükler bir tarafa olsun. Formanızdaki arma için oynayın. Formanıza ve armanıza saygı gösterin
Teşekkürler!

Samsunspor Taraftarları

55(tuncay)55

cembaba

Arkadaşlar herkes görüşlerini yazsın. Okuyup geçmeyin. Bu birlik işi. Hepimiz bir futbolcuya mektup yazsak; iyi olmaz mı?

maviay55

seydo55

Bence Köln taraftarı gibi bir mesaj verelim açık ve net;Düşerseniz, sizi öldüresiye döveriz  :rulet:

feveran

güzel fikir destek olursa bursa macını alırız

cembaba

Ben akşam eve geçince bir örnek hazırlayayım.

kuzey55

muzaffer4

yabancı dili olan biride asıl ruhsuzlara yazsın (bance ekigho dominguez akaki .....)

Serkan

akaki'ye bizim bakkal yazsın iyi anlaşıyorlar; hadi bakalım mektupları yazın teslim etmesi benden... başlatalım bu kampanyayı; En son Baktık olmuyor Seyit'in dediği gibi yaparız:D

feveran

Alıntı yapılan: Serkan - 09 November 2011, 15:18:14
akaki'ye bizim bakkal yazsın iyi anlaşıyorlar; hadi bakalım mektupları yazın teslim etmesi benden... başlatalım bu kampanyayı; En son Baktık olmuyor Seyit'in dediği gibi yaparız:D

abı ne zaman bısey yazsam bu akakı mıllı macda gene orda telı var bende arıyor msj attımı sesıde mafya
serkanım onlar topcu degıl ınan sen bıle ondan ıyısın

##kdc##

Dilo Hatemo;
Hakettiğin değeri bulamadığını biliyoruz takımda. Ama biz tribünler hepimiz seni çok seviyoruz bunu bil. Umarız yarı transfer döneminde bizi bırakmazsın. Bıraksan da sadece hayatında başarılar dileriz sana. Adamın hasısın. Giresun maçında bizi ipten aldığını, güngören maçında attığın füzeleri hiç bir zaman unutmayacağız.
Ahmet Şahin;
Abi öncelikle nolursa olsun seni çok sevdiğimizi bil. Süper lige çıkışımızdaki emeklerini unutmak mümkün değil. Sene başından beridir süregelen şanslızlığını yenmen için dua ediyoruz. Bi kaç kişinin dolduruşuna gelen bi grubun yaptıkları için bizlere küsme. Futbolu bizde bırakmanı umut ediyoruz.

Ben bu iki kişiye yazarım yazılcaksa ki bu iki kişiyi boş yere kaybetmeyelim diye. Diğerleri ya yazılmaya değer görmediğim kişilerdir (umursamayanlar),  ya da yazmamıza gerek duymayacak Kemal, Adem, Zenke gibi zaten başarılı olanlardır.

feveran

zenkeye sabah tweet attım teşekkür etı goller devam zenke dedim lan nedense seviyorum bu kara mencüğü onada ben yazim

Ayberk

Bence de gayet güzel olur, biz elimizden geleni yapalım onlar üstüne düşeni yapmazsa onlar utansın ;)

özkan

yabancılar için türkçe yazalım,gözlük çevirir nasıl olsa..Petkoviçede ben yazmak istiyorum.