Teknik Direktör | Vladimir Petkovic

Başlatan engin55, 06 June 2011, 22:37:52

« önceki - sonraki »

salihcakir

Alıntı yapılan: ngonge - 20 September 2011, 10:50:46
İyi bir maç ve skordan sonra şampiyonluk, kötü bir maçtan sonra da kümeden düşmeyi konuşmaya başlıyoruz. İBB'ye bakın bu sezon, Abdullah Avcı takımını yavaş yavaş yukarı taşırken de futbolunu ve ekolünü oluşturdu. Bu neredeyse 5 yılı aldı. Taraftar baskısı ve yüksek beklentiler de olmadığı için sıkıntı yaşamadı.

Biz ise şu anda toplama bir takımız, bu oyuncuların sisteme alıştırılması, uymayanların ayrıştırılması uzun süreler alan bir mevzu. Zaman zaman takımın nasıl ayağa hızlı pas yaparak çıktığını gördük. Mesela GS maçında Ergün ve Sarp tehlikeli bölgede kısa pas yaparken kaybettiği anlarda rakip iki pozisyon buldu. Bunlar da işin sancıları. Ben defanstan bilinçsiz uzun top oynandığını görmedim. Ama dediğim gibi sistem, ekol öyle 2-3 ayda oturacak işler değil.

Sanıım bundan dolayı kadro çok geniş tutuldu. Bu sene muhtemelen 4 fark yediğimiz ve attığımız maçlar da olacak. Eğer hocaya güveniyorsak tek yapılması gereken sabır. Umarım bu da yönetimle taraftar da vardır. İnşallah 1-2 maç kötü gidince hemen istifa sesleri çıkmaya başlamaz. Zira ondan sonra da gene yığınla oyuncu gider gelir, 2-3 t.direktör daha değişikliği olur bunlar da sonumuz olur.

çok doğru tespitler gerçekten.
zaman zaman aynı tespitlerimi ve aynı cümlelerimi yazmak durumunda kalıyorum belki; kusura bakmayın.
geçen sene de böyle idik, bu seneye de öyle başladık. bir kaç güzel şey havalarda uçmamıza sebep oluyor, tövbe bir daha ayağımız yere basmıyor. bu takım uefa kovalar, herkesi dağıtır moduna giriyoruz. ulen xx adam ne manyak adammış diyoruz, x adamı veya adamları yere göğe sığdıramıyoruz. bir anda kral moduna sokuyoruz.
sonra kötü bir şeyler oluyor , ve bir kaç ayı bırakın bir kaç gün önce alkış tuttuğumuz kişileri veya kabaca takımı itin bir yerine sokuyoruz.
demek istediğim her ikisinde de dengeyi tutturamıyoruz. her ideolijinin veya fikrin uçlarında olmaya gerek yok.
burada fazla uzatıp boğulmadan maça geçmek isterim.

şöyle ki;
telekom arena hakikaten enterasan bir stad, onca taraftarın ıslığı altında orada koşmak bile bir meziyet inanın.
maç başlamadan önce yanımdakilere söylediğim bir şey vardı, umarım küme düşmeden önceki son senelerde yaptığımız gibi burada isimden korkarak oynamayız. fark yemeyi bile göze alıp asıl kimliğimizle oynamaya razıydım. yeter ki daha fazla hücumu düşünelim kora kor oynayalım, varsın yenilelim düşüncesinde idim.

fakat maça maalesef korktuğum gibi, çok çekinerek başladık. oluşturulan ortamın baskısı ve rakibin ismi altında ezilerek ilk devreyi oynadık. şu an sakin kafa ile düşününce bizim bile taraftar olarak sıkıntıya girdiğimiz ortamda çoğu ilk kez böyle bir atmosfere çıkan oyuncularımız için altından kalkması zor bir durum olduğunu söylemek lazım.

ikinci yarının 20-25 dakikası özellikle golden sonraki bölümde bence çok iyi oynadık. sadece gol pozisyonu üretmekte sıkıntı yaşadık, bunda hem kuddusinin tüm takdir haklarını rakipten yana kullanmasının payı vardı hem de Galatasaray savunmasının başarısının.. o 20 dakikayı gençlerbirliği karşısında oynasak inanın yine skor 3-0 olurdu.

sonra çok basit bir gol ile hava bozuldu. sonrası fasa fiso idi...

sözün özü ne başarıyı ne de başarısızlığı bir hafta ile belirlemeyelim. biraz sabredelim, dan duna kaçmadan oynamaya çalıştığımız ve zaman zaman başardığımız pas alışverişine, yardımlaşmaya dayalı beni ümitvar kıldı açıkçası.

nomak55

Alıntı yapılan: salihcakir - 20 September 2011, 15:03:39
sözün özü ne başarıyı ne de başarısızlığı bir hafta ile belirlemeyelim. biraz sabredelim, dan duna kaçmadan oynamaya çalıştığımız ve zaman zaman başardığımız pas alışverişine, yardımlaşmaya dayalı beni ümitvar kıldı açıkçası.

Dediğiniz gibi önemli olan stoperlerimizin amaçsızca topu ileri vurmasından sa gelen topu indirim çabuk bi şekilde önündeki adama yerden pas yaparak oynamaya çalışmak önemli olan, zaten Petkoviçte bunun önemini ısrarla vurgulamışki sürekli ayağa oynamaya çalışıyorlar bu amaç doğrultusunda oynamamız herşeyden önemli günümüz avrupa futbolunu izlediğimizde hiç bir  takımın savunmasından 40 metre şişirerek çıkmadığını görürsünüz sonuçta bu bir oyun ve bu oyunun belli kuralları var, bu kurallara en uygun stili oturtmakta hemen olacak bişey değil sonuçta 11 kişi ile oynanan takım sporu futbolcularımızında birbirlerine alışmaları çok önemli zamanla herşey zamanla ama petkoviçe sürekli destek olmalıyız bizim özlediğimiz eski günlerdeki SAMSUNSPOR'u geri getirebilecek kapasitede bir teknik direktör

brigand

ben de dahil sıcağı sıcağına kazanma hırsının verdiği heyecanla bazen talihsiz yorumlar yapabiliyoruz. aslında maçtan 1 gün sonra herşeyi çok net analiz edebiliyorsunuz. bende biraz olsun sabır dan yanayım. başarılı olacağımıza eminim. ayrıca yarın akşam çok daha hareketli ve daha iyi bir takım izleyeceğimize de.

ahmetsefa55

''Pozitif bir çıkış noktamız var"

Samsunspor teknik direktörü Vladimir Petkovic, Orduspor maçı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Samsunspor'un teknik direktörü Vladimir Petkovic, ''Pozitif bir çıkış noktamız var, bunu Orduspor maçında da devam ettirmek istiyoruz'' dedi.

Nuri Asan Tesisleri'nde düzenlenen haftalık basın toplantısında konuşan Petkovic, Orduspor maçının kendileri için zor olacağını söyledi.
Orduspor maçında ayağı yere basan bir takım olarak kazanmak istediklerini belirten Petkovic, şunları kaydetti:

''Haftaların çok çabuk geçtiği söylenebilir. İki üç günde bir yapılan maçların trafiği, günlerin çabuk geçmesini sağlıyor. Pozitif bir çıkış noktamız var. Bu çıkış noktamızı Orduspor maçında da devam ettirmek istiyoruz. Geçtiğimiz günlerde oynadığımız iki zor mücadele vardı. Tabii ki Orduspor karşılaşması da çok çok zor bir karşılaşma ama orada da ayağı yere basan bir takım olarak çıkıp, kazanmak istiyoruz. Ben de futbolcularıma bunu her zaman olduğu gibi aşılıyorum. Ama bizim için de çok zor bir karşılaşma olacağı muhakkak. Tabii ki Yenal ile Selim sakatlılarından dolayı bu karşılaşmada takımla beraber olamayacaklar. İki cezalı oyuncumuz var. Ahmet'in Galatasaray maçında, son maçta da Pal Lazar'ın kırmızı kart gördüğünü biliyorsunuz.''

Bir gazetecinin Zenke'nin Trabzonspor maçında oyundan alındıktan sonra yaptığı hareketten dolayı ceza alıp almayacağı sorusuna Petkovic, ''Bizim için önemli olan bugün ve yarın, dün geçmişte kalıyor. Tabii ki aramızda bu konuyu konuştuk. Konuşulması gereken bir konuydu. Fakat bunun dışarıya açıklanmasına gerek yok. Çünkü benim açımdan o kadar büyük bir olay değildi. Yaptığımız meslekte olan şeyler. Bizim için önemli olan bugün ve yarınlar var. Bunlara bakıp o sulara yelken açmamız gerekiyor'' diye yanıt verdi.
Son maçlarda Samsunsporlu oyuncuların kırmızı kart görmesine değinen Petkovic, sözlerine şöyle devam etti:

''Bir ceza kataloğunun olduğunu futbolcular da biliyor. Bunun doğrultusunda hareket etmeleri gerektiğini bilmeleri gerekiyor. Çünkü profesyonellik çerçevesinde öyle davranmaları lazım ama bu bireysel bir spor değil. Tenis ya da bir golf değil. Orada kendileri için karar verebilirler, ancak burada bir takım sporu söz konusu, burada takımı yalnız bırakma söz konusu, bunun cezasını da Galatasaray maçında ödedik diye düşünüyorum. Futbol bir takım sporu olduğu için ilk önce bireysel değil de takımı düşünmek gerekiyor. O yüzden de ona göre profesyonellik gösterip, ona göre hareket etmeleri lazım.''

Haftalık maç hesaplamasına girmediğini, kendisi için en önemli olanın her zaman en iyisini yapmak olduğunu vurgulayan Petkovic, ''Benim için önemli olan takımı en iyi seviyeye getirmek. Tabii ki bu bizim yapacaklarımızla ilgili ve rakibin oyunu ile ilgili. Benim bir hesaplamam yok. Ben her zaman en iyisini istiyorum'' dedi.
Takımın şu anda istenilen performansta olmadığını söyleyen Petkovic, şunları kaydetti:

''İstediğimiz performansın bayağı bir uzağındayız. Ama iyi yolda olduğumuz, gelişimimizi o yönde yaptığımız söylenebilir. Bizim için önemli olan bu gelişimi tamamladıktan sonraki süreç. Onu da yaptığımız takdirde daha iyi pozisyonda, daha iyi durumda olabiliriz.''

Futbolda günlük ya da haftalık düşündüğünü söyleyen Petkovic, ''Yeni katılan arkadaşlarımızı tanımak için çok uzun bir süreç gerekiyor. Ama milli takım haftasından sonra neyin ne olduğunu tam olarak söyleyebilirim. Benim için önemli olan bu futbolcularla en iyisini nasıl yapabileceğimizi düşünmek. Biliyorsunuz futbolda günlük ya da haftalık düşünüyorum. Haftadan haftaya performansın en iyiye gittiğini söyleyebilirim'' diye konuştu.

http://www.sporx.com/futbol/superlig/samsunspor/pozitif-bir-cikis-noktamiz-varSXHBQ249464SXQ

kalptenþimþek

Alıntı yapılan: muhalif - 23 September 2011, 19:34:59

''İstediğimiz performansın bayağı bir uzağındayız. Ama iyi yolda olduğumuz, gelişimimizi o yönde yaptığımız söylenebilir. Bizim için önemli olan bu gelişimi tamamladıktan sonraki süreç. Onu da yaptığımız takdirde daha iyi pozisyonda, daha iyi durumda olabiliriz.''

http://www.sporx.com/futbol/superlig/samsunspor/pozitif-bir-cikis-noktamiz-varSXHBQ249464SXQ

samuray

evet ya şimdiden hocayı haksız eleştirelere gerek yok çok yen ibi takımız son bir haftada yapılan takımda direkt oynayacak futbolcularla işe başladık ben hocaya güveniyorum daha iyi olacağız

Lusage

Her takıma karşı etkisiz eleman olan Selim Teber ve Dominguez ile başlayarak 9 kişiyle bizi oynatıp 4 maçta 5 puan almak büyük başarı hocam. Ama gel vazgeç şu adamlardan. Bir şey kaybetmezsin; her maç 11'e 11 oynayabiliriz böylece..  :-\

mimar55

bugün alınan puanda oyunu okuduğun çok belli oldu ama takımı oynatmak senin elinde oyunu değiştirdin zenkeyi alarak.böyle deplasmanlarda korkarak oynatma takımı yoksa evsahibi ekipler ordu gibi olmaz atar 1 tane puansız yollar evine...

55.hakan

Sağ kanat oyuncun varken oyuna top sokamayan bir stoperini sağ kanatta oynatmanın haklı bir nedeni yok

Uğur Yıldız

hoca oynat şu karaboğayı ya yeter artık

Kaya

Anlaşıldı ki Adem,Ufuk,Burak ve malesef ki Dilaveri kafasından silmiş..Takımda bir sağ bek varken top kullanmada sıkıntısı olan bir stoperi neden sağ bek olarak düşünür bir hoca? Çünkü Adem e hiç güvenmiyor(İdmanlardaki performansına göre hoca haksız da sayılmaz).Düşündüğü oyun sisteminde ileri 3lü de Bance'ın yanında kesinlikle Eki ve Zenke oynamalı.Ama o sol hucum oyuncusu olarak Dominguez i düşünüyor..İnisiyatif ve takdir hakkı diyelim şimdilik..Bana göre acil olarak yapması gereken ise Mustafa ve Fink'in performans düşüklüğünü gidermek olmalı..

brigand

bu hafta ve milli maç arası hem takım hem de hoca için ilaç gibi olacak. hocanın da kendini mental olarak toparlaması ve kadroyu doğru şekliyle oturtması için süper bir 3 haftalık süre var önünde. benim kalitesinden şüphem yok

HoliganSamSunLu

bana göre petkoviç gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklediği için sonrasıda hep yanlış çıkıyor kadro seçimi çok hatalı başımıza çok bela açabilirdi şükürler olsun şuana kadar felaket yaşamadık ama bu yaşamayacağımız anlamına gelmez çok dikkatli olması gerekir murat yıldırımı 11 de mutlaka oynatmalı ortasahası güçlü bir samsunspor ligde çok işler başarır lazar bence ne samsunspora nede süper lige yeterli bilr oyuncu değil gs ts maçlarındaki performası ortada koşmaktan aciz orta yapmaktan bihaber böyle sağ kanat olmaz ileri uçta bance nin yanında zenkenin olmadığı bir samsunspor zaten düşünülemez özellşkle iç saha maçlarında ...

samuray

hoca artık ideal kadroyu sür sahaya ya dominguez sden sol kanat oyuncusu yapmaya çalışma artık kemalden sağbek yaratmaya çamışıyorsun sağbek oyuncumuz yokmu adem niye oynamaz anlamıyorum peki allah korusun kemal sakatlandı veya vceza aldı ne olacak sağbekte kimi oynatcan

feveran

biz bu 4 haftada puan olarak o cekseydık petkovıc halen orda olurmuydu???