2011-2012 sezonu transfer dedikoduları

Başlatan deli 55, 01 May 2011, 15:57:27

« önceki - sonraki »

Gaziosmanpaşalı3455

Beyler samsunspor süper ligden en zaman düştü hatırlıyormusunuz acaba? ben söyleyeyim. kendi transer rekorunu kırıp en yüksek paraları ödediği sezon. geçen sene transfer dönemi başlar başlamaz 25 adam alan buca düştü, bir sezonda 35 oyuncu alan konya düştü beyler.önemli olan kaç kiçi aldığınız değil alacağınız kişilerin başarısıdır.adı geçen kişileri azıcık araştırın. ne kadar kariyerli olduklarını göreceksiniz. takıma 15 kişi alınması zaten doğru değil. doğru yerlere direkt oynayacak 54-5 oyuncu yeterli. transfer yaparak takımın kimyasını bozmazsanız karabük gibi başarılı, adam almış olamk için transfer yaparsınız bucayla konya gibi başarısız olursunuz. trasnferle başarı olsaydı geçen sene biz değil rizeyle giresun çıkardı süper lige. azıcık sabredin. yönetim ince eleyip sık dokumakla bence yapması gerekeni yapıyor. samsunspor bank asyaya kendi transfer rekorunu kırdığı sene düştü bunu tekrar haytırlatayım.

FaTiH_HaN

Evet aslında yeni kaleci şart Ahmet şahin çok kaliteli bir kaleci ama süper lig çok farklı bence iyi bir as kaleci alıp ahmet şahini onun yedeği yapmalıyız.

Ollivanders

26 June 2011, 16:47:52 #4007 Son düzenlenme: 26 June 2011, 16:52:57 Serpico55
En çok guvendigimiz yer olan kaleye transfer yapabilecek kadar zengin olmadıgımızı dusunuyorum. Ercüment gül bir sure yazı yazmasın , soyle kafasını dinleyebilecegi bir yerlere gitsin bence. Bırak adam Superlige çıktı. Superlig tecrubesi de mevcut. Ayrıca S.ligde oynadıgı donemlere gore daha tecrubeli. Ercument Gul Ahmet Şahin'e sallayıp , kerem'i örnek gostermişsin de neden Maksiç den söz etmemişsin. Alacagımız yabancının yetenekli olacagına emin misin ? Bende yedege iyi bir kaleci alınması taraftarıyım . Ama Ahmet şahin'in yerine kaleci dusunecek kadar da zengin degilim. Bank Asya'nın en iyi oyuncularının yerine bile transfer yapacaksak cebimizde rahat 15 trilyon daha olmalı. Ahmete bile yetersiz diyen zihniyet diger eksik yonleri gorunce ne yapar acaba ?

Ayrıca Karabük'ün başarısında Bank Asya dan çıkan takımın korunmasının payı çok büyük. Ben bir takımın baştan yapılmasına karşıyım. Bırak da bu takımı Superlige çıkarana bir şans tanı. Bir duygu , hırs olussun takımda.Hazır bir birliktelik varken neden bu ortamı bozayım. Onu getir bunu yetir. Kimse takımı şeyine takmasın. Ercüment gibilerin dustugu hata bu. Adam yasin avcıyı oynattı forvette ne kaybetti ? Biz ahmet şahini Muratı oynatsak ne kaybederiz ?

FaTiH_HaN

Ahmet Şahinin kötü kaleci olduğunu savunmak yada söylemek hem terbiyesizlik hemde haksızlık olur ama kaleci mevki olarak çok farklı bi sağ bek oyuncusu olur transfer yapılmadan açığı kapatılabilir ama kaleci çok önemli şu an Ahmet Şahin sakatlansa yada formsuz olsa kalemiz Allaha emanet Ahmet Şahin ayarında yada ondan daha iyi bir kaleci alıp rekabet ortamı yaratmamız gerektiğini söylemeye çalışıyorum. Yoksa tabiki bizi süper lige çıkaran takımın oyuncularına sahip çıkmalıyız.

55__Gurbet__55

Bide Süperlig hücümcülari bank asya hücümcülari degil deniliyor. Tamam dogru ama nasil Ahmet icin Ferhat Kiraz Quaremsa degilse Kemal icinde Ferhat Kiraz Quaresma degil. O zaman Kemalin yerinede birisini alalim.Serpico55in dedigi gibi en güvendigimiz oyuncularin yerine adam alcaksak isimiz cok zor!

germencisse

Kale konusunda sıkıntımız yok gibi gözükmesi normal; çünkü geçen sene bank asyanın en iyi kalecilerine sahiptik..

Ancak @fatih_han55'in dediği gibi süper lig çok farklı,Ahmet'e alternatif şart,bunun sakatlığı,cezalı duruma düşme gibi risklerinide unutmamak gerek..

Ollivanders

O konuda hem fikiriz.Ahmet şahin'in yedegi kesinlikle S.lig yeterliliginde olmalı. Ahmet Şahin degil yedegine alınacak kişiyi tartışmalıyız bence. Ahmet şahinin 700 bine anlastıgı bir ortamda Ahmet şahinden daha iyisini ne kadara getirebiliriz veya yabancı alırsak bonservisine ne kadar veririz ? Biz bu kadar zengin degiliz kanaatimce.

P.Samsunsporlu'nun dedigi gibi. O zaman Kemal'i de Murat'ı da yedek dusunelim ve ilk 11 i sıfırdan yapalım . Tamam yapalım ama bütçemiz ne kadar ? Sorun bu .

salihcakir

henüz gündemdeki isimler sözleşme imzalamasa da son noktaya gelindiği belli oluyor. Kesin olarak kadroya katılan Burak ve ismi geçen diğer isimlerin yapıları incelendiğinde geçtiğimiz senelere göre daha genç, daha çok koşan ve hızlı bir takım kurulmak istediği ortada. Tabi bu noktada hocanın da oyun tarzına bağlı olarak yaptığı istekler şekillendirici oluyordur. Dinamik bir takım kurmayalı yıllar oluyor.
Umutluyum, hayırlısı diyelim...

germencisse

AlıntıArevalo Rios, Pal Lazar ve Ivan Ergiç

Son Güncelleme : 26.06.2011

Kaynak : http://365gunspor.com

Samsunspor'un transferde geç kaldığı düşünülebilir. Normalde de Bank Asya'dan yeni gelen ekipler bir anda transfer denizinin içerisinde yüzmeye başlarlar. Birçok futbolcu gelir, birçok futbolcu gider derken tam bir transfer denizi oluşur. Mersin İdman Yurdu ve Orduspor'un hareketliliğine bakınca Samsunspor biraz ağırdan geliyormuş gibi gelebilir, şu ana kadar resmileşen tek transfer Altay'dan Burak Çalık.

Ama durum bu değil tabii ki. Benim hep savunduğum bir konu var, Samsunspor'un kadrosu inanın çok iyi. Yerli rotasyonuna da bakınca birçok futbolcu Süper Lig seviyesinde. Bu takımın bir önceki sezonda şampiyonluğu çoktan garantilemesi gerekiyordu, bunu hep söyledim. Hüseyin Kalpar'ın da hakkını yemek istemem, elbette payı vardır bu Süper Lig yürüyüşünde ama bu takımı çok da iyi oynatamadığı, Süper Lig düşünüldüğünde de hiç güven vermediği ortadaydı. Bu yüzden de teknik direktör hamlesinin erken gelmesi, özellikle de Petkoviç gibi heyecan veren bir isim olması çok iyi.

Ülkemizde 6+2+2 yabancı kuralı var. Mehmet Ali Aydınlar başkan seçildiğinde bu kural değişecek gibi duruyor ama mevcut kural üzerinden konuşalım. Bank Asya'dan gelen bir takım her ne kadar kadro istikrarını korursa korusun birçok yabancı transferi yapmak zorunda. Elinde en fazla 2 yabancı olabiliyor ve 8 tane hak doğmuş durumda. Bunun da 6'sı ilk 11'de oynayabilir. Bunu da düşünerek ince eleyip sık dokumak lazım, sağlam hamlelerde bulunmak lazım. Geçen sezon Karabükspor'un Yücel İldiz ve kadro istikrarını övüyorduk ama başarılarındaki en büyük etmenlerden biri de transfer ettikleri yabancıların etkisiydi. Cernat mesela, eğer sakatlık süreci yaşamasaydı belki çok daha farklı noktada olacaklardı.

Samsunspor'da da Simon Zenke takımda kaldı, Agbetu gitti. Agbetu kalabilirdi elbet, hem takımı tanıması büyük avantajdı da. Ama yollar ayrıldı, Agbetu Bank Asya'nın kralı olma yolunda adım atıyor. Burak Çalık'la bir yerli hamlesi geldi, bu yönde birkaç hamle daha gelebilir ama öncelik yabancı transferi üzerinde. Çünkü fark yaratacak futbolcular onlar.

Uruguaylı Arevalo Rios, Macar Pal Lazar ve Bursassporlu İvan Ergiç ile anlaşma sağlandı. Genel olarak baktığımızda sağlam hamleler gibi görünüyorlar. Özellikle de Rios. Kendisi Uruguay Milli Takımı'nda da forma giyiyor ve ön libero mevkisinde oynuyor. Sağlam ve sert bir futbolcudur. Petkoviç'in yaratacağı ofansif sistem de düşünülürse bu sistem içerisinde oynayan ön liberonun önemi büyük. Çünkü orta sahanın bütün defansif aksiyonu onun üzerine kalıyor ve onun vereceği katkı da sizin kaderinizi tayin ediyor. Rios bu açıdan da iyi hamle.

Ergiç'i ise anlatmama gerek yok aslında, bilen biliyor. Bursaspor'da çok önemli bir macerası oldu. Takımın şampiyonluğunda kilit isimlerden biriydi. Orta sahada iki yönlü oynuyor dediğimiz futbolculardandır ve daha önemlisi karakter anlamında çok üst düzeyde bir isim. Tecrübesi, lider özellikleri derken Samsunspor'u sırtlayabilecek bir isim. Pal Lazar ise sağ bek. Geçtiğimiz sezon o bölgede Adem Alkaşi vardı ve performansı da iyiydi bana göre ama bir yabancı transferi uygun görüldü ve Lazar geldi. Kendisini çok tanımıyorum ama öğrendiğim kadarıyla çakılı bir bek. Hücumla pek işi olmaz, genelde olayın savunma tarafıyla ilgilidir. Bu yüzden önünde oynayan adamı oldukça rahatlatır ama önünde oynayan futbolcu hücum anlamında iyi durumda değilse bu sefer de işin hücum kısmında sorun doğar. Çünkü savunmadan destek gelmiyor. Murat Yıldırım var o bölgede, bu ikilinin sağ kanat performansı o sorunu doğurur bana göre.

Ilgaz Çınar'a bana verdiği Rios ve Lazar bilgileri için çok teşekkür ediyorum... 

ali ihsan

Ahmet Şahin bu yıl bütün maçlarda kaledeydi.Sıkıntı yaşamadık doğru.Fakat Kılıçarslan onu ne kadar zorladı.Bence hiç.Ahmet banko olduğunu biliyordu.Süper Lig rehavet kaldırmaz bu bir.İkincisi ise Ahmet sakatlanırsa ne yapacağız.
Mesele Ahmet'ten iyisini almak değil,o olmazsa onu aratmayacak birisi ile takviye etmek kaleyi.
Burada tartışılan kişi Ahmet değil,Kılıçarslan...

Ollivanders

Kesinlikle Aliihsan abi . Bende onu anlatmaya çalısıyorum :)))

GurbetciFanatik

Arevalo Rios'ta menajer pürüzü
[ 26.06.2011 ]

Kırmızı-Beyazlıların büyük ölçüde anlaştığı Uruguaylı ön libero Arevalo Rios'un transferinde son dakika pürüzü yaşandı. Pazartesi Samsun'da olması beklenen yıldız futbolcunun menajer sayısının bir anda artması nedeniyle transferin zora girdiği öğrenildi.

http://www.habergazetesi.com.tr/haberdetay.php?katID=4

bu nerden cikti yawwwwww

55__Gurbet__55

Alıntı yapılan: Gökberk55 - 26 June 2011, 16:40:02
@piskopat samsunsporlu sanki çok yabancı transfer edicekmişiz gibi konuşuyosun,bu takımda kontenjyan sıkıntısı olacağını düşünmüyorum keşke alsalarda olsa

Ben yabanci kontejanini kast ederken sadece bu sene icin degil bidaki seneler icinde demistim.Önüne gelen her yabanciyi alirsan besiktas gibi kiraladigin oyuncularin yari masini sen ödersin.Bence bu sene 4-5 yabanci transfer yeter. 10 tane hakkimiz var diye illaki 10 tane alma mecburiyetimiz yok

GurbetciFanatik

yakinda 300 spartali gibi olacagiz.
Ilk resmi Transfer 300 sayfasinda olmasin  :kafa: :kafa: :kafa: :kafa:

SSKLA

Ben yarın havaalanına gidiyorum gelen var mı?  ;D ;D ;D ;D ;D