Bank Asya 1. lig 30. Hafta | Samsunsporumuz - K.Erciyesspor

Başlatan YaşarDoğu, 04 April 2010, 20:56:41

« önceki - sonraki »

emre

normal şartlarda kazanacağımız maçı tv verdiği için beraberliği kurtardığımız maç..

LisandroLopez

Alıntı yapılan: LisandroLopez - 10 April 2010, 22:53:09
Bu maçı kazanmak zorundayız çünkü haftaya Dardanel Deplasmanı var.. Ama pek kolay olacağını düşünmüyorum kazanırsak tek farklı olur Beraberlik ön plana çıkıyor bu maçta inşallah kazanan taraf oluruz daha çok ihtiyacımız var çünkü..

Beraberlik kokuyor demiştim , kazanmayı haketmediğimizde bi gerçek..
Bir puana sevinelim bence.

samsunmania

Alıntı yapılan: celebi - 11 April 2010, 17:06:24
canaer çolak 18 yaşında neden koşamaz hala anlamış değilim arkadaş ya

Sercan ve Sefa abilerini örnek almış anlaşılan.

Nuri Asan

Alıntı yapılan: TuFaN55 - 11 April 2010, 17:17:53
bu futbolla 1 puan çok bile. İlhana 70dk dayanıpta Oktayı 45te çıkarması haricinde hocanın hatası yok bana göre. Hocanın elindekiler bu kadar varmı kulübede girip maçı çevirecek bir adam yok bu hocanın suçu değil.

bugün şirinleri gerçekten tebrik ediyorum o kadar provakasyona rağmen çoluk çocuğa prim vermediler.

Hoca başka ne hata yapabilirdiki.Eğer Oktayın sakatlığı yoksa çıkartılması tam bir ahmaklıktı,hele hele canerin oyuna girmesi ahmaklığın önde gideni oldu.
Elinde malzeme yok sonuna kadar katılıyorum ama oktayın çıkartılması diyecek hiç bir sözüm yok kalpar!
stada gelen herkez keşke işini yapsa,keşke herkez takımını desteklemeye gelse.

Üstte bir arkadaş hacettepenin kalması mucize demiş,hatırlatmak isterim aramızdaki puan sadece 3.Ve geçen hafta konyayı yenen bir takım.He konya apayrı bir takım.düştüğümüz senede önüne gelene maç satıp bizi düşürmüştü şimdide aynısını yapıyor.Amatöre düşersin konya inşallah.

Nuri Asan

Birde bu maçı alacağımızdan emin olduğumu ama tv nin vermesinden dolayı kazanmamızın zor olduğunu söylemiştim.Neden bu maçı verdiler aklım mantığım almadı.Haftaya dardanel maçını tv vermez ise kazanırız

edmontdante

Bu futbola 1 puan iyi sonuç.
İlhan UMMAK'ı buraya getirene de  70 dakika sahada tutana da bir kaç kelime  söylemek lazım.Hatta bundan önceki maçlarda kadroya alana da.
İlhan UMMAK'ı oyundan alıp orada Oktay'la hücum aramak çok daha mantıklı olacaktı.
Takımı hücuma taşıyan bir tek Turgut var.O da en iyi sonuç korner getiriyor sol kanatta olduğu sürece.Çünkü soldan içeri girişlerinde sol ayağını hiç kullanamıyor ve stili çizgiye gitmek olduğundan kendini bitiriyor.Sol kanatta oynayan sağ ayaklı oyuncular için avantaj ancak içe katederlerse olur ya da sol ayaklarını kullanabilirlerse.
Orhan'ın kanatından gelen her atak ,oraya atılan her pas tehlike.
Maç 1-1 olmuş.Sol kanatta faul kazanmışız bizim ceza sahası önünde.Orhan orta sahada bomboş taç çizgisinde ama Turgay ona bakıyor,baktığı halde  topu oyuna sokmuyor bekliyor atmıyor.Onun elinden topu alan kaleci Ahmet,topu Orhan'a atıyor.Bunu anlayabilen ya da bir mana verebilen varsa anlatsın.
Tv nin verdiği maçlarda herkes kendine oynuyor.Turgut,Oktay,Murat.Herkes kafaya bir ezber yerleştirmiş,önce onu yapmadan diğerine geçmiyor.Oktay çalımı atmadan solda bekleyen bomboş adam topu geçirmeyi tercih etmiyor.Ama bu arada güzel fırsatlar başlamadan bitiyor.

emre

hocanın takımda kalması gerektiğini düşünüyorum ama ben onun yerinde olsam:

1-ilhan'ı oynatmam
2-abdulazız'i oynatmam
3-adem'i sağ açık yaparım
4-pavlik,can,ersin'den birini sağ bek yaparım
5-oktay'ı mümkün mertebe takımdan çıkarmam.
6-sezer'i banko oynatırım (abdulazız den kötü olamaz)
7-forvette kim oynatırım bilemiyorum (caner genç bişey demeyeyim diyorum ama ümit yok gibi,diğerleri de ondan farksız zaten...)

Fecr_55

Alıntı yapılan: SaLvo - 11 April 2010, 16:41:11KALPAR İSTİFA!

Imzani siler misin? Sacmaliginda bu kadari..!
5 mac üstüste kazandigimizda bastaci yaptigin adami ne cabuk adamliktan cikardin?

Alıntı yapılan: SaLvo - 11 April 2010, 16:41:11
BU TAKIMDAN NE KÖY OLUR NE KASABA

1 puana bile ihtiyacimiz oldugu bu dönemde sükretmek gerekir ki daha 4 hafta var..!! Bu süre icinde köye de gideriz, kasabaya da..! Bekleyip görecegiz..

Nuri Asan

Alıntı yapılan: 35ama55 - 11 April 2010, 17:37:31
Bu D-Spor'un tek yayın aracı var. Yarın Rize maçı var diye, Karadenizden bir kenti seçmişlerdir. Buca-Altay maçı gibi bir maç varken bizi vermelerinin başka açıklaması yok zaten.

giresun maçını verselerdi.giresun rizeye daha yakın.hem giresunun play off şansı vardı.
tvnin verdiği maçları kazansak versinde,alacağımız maçı alamadık canlı yayın yüzünden.maç canlı verilmeseydi maçı alacaktık

**KaR6**

AlıntıEL FRENİ

Bu maçtan alınacak 3 puan, bundan sonraki haftaları rahat bir şekilde geçirmemizi sağlayacaktı, bir nev'i ligi bitirecekti. Ancak bu durum iki takım için de geçerli olduğu için kolay olmayacağı en başından belliydi. İlk yarıda, iki takım da savunmada açık vermeden, kontrollü oyun çıkarmaya çalıştı fakat orta alanda yapılan top kayıpları her iki takımın da kalesinde golü görmesine sebep olabilecek türdendi. İlk yarı gol göremediysek, hücum oyuncularının beceriksizliğindendir, iyi savunma yapıldığından değil.

* *

Hüseyin Hoca ilk geldiğinden beri zaman zaman eleştirdik, çoğu zaman da tebrik ettik, hele de savaşan ve kazanan bir takım sahaya sürdüğünde değişimin başladığının müjdecisi olarak göstermiştik. Ama son zamanlarda sonucu etkileyecek o kadar önemli hatalar yapıyor ki, anlamak mümkün değil. Savaş'ın yokluğunda İlhan'ın oynamasını benim aklım almıyor. İlhan bugüne kadar hangi maçta ne yaptı ki hala bu krediyi bulabiliyor? Takımın el freni olarak her topu ezmekten başka ne yapmış Allah aşkına? Sezer mevkisinde oynadığı her maçta vasatın üstüne çıkmayı başarmasına, çoğu zamanda iyi oynamasına karşın kenarda otururken hem de? Sezer oyuna girdikten sonra ölü toprağı kalktı üzerimizden de, Ahmet Şahin'in klasına yakıştıramadığım bir golü yemesine karşın cevap verebildik Erciyes takımına. Bir hatası daha var ki Hüseyin Kalpar'ın, artık hata olarak mı nitelendirsek yoksa alışkanlık mı bilmiyorum. İlk yarı hücumda çabalayan Oktay'ı çıkarıp yerine Caner Çolak'ı alırken ne düşündü acaba. Caner'i oyuna almasına itirazım yok, yanlış anlaşılmasın. Her ne kadar top hiç Caner'e değmese ve olumlu bir hareketi olmasa da, elinde başka forvet oyuncusu olmaması dolayısıyla bu değişikliği anlamlandırabilirim. Ancak sahada İlhan varken, ilk yarı boyunca pek bir varlık gösteremeyen Abdülaziz varken niye Oktay çıkıyor? Eğer sakatlığı varsa tamam ancak teknik karar ise bunun tek bir anlamı vardır, kendi ayağına sıkmak...  İkinci yarı itibariyle Abdülaziz'in de kendini bulması ve geldiğinden bu yana belki de en iyi oyununu oynaması sevindirici bir gelişme. Caner ise kötü oynasa da normal karşılamak lazım, henüz tecrübesi ve oyun karakteristiği bu tip maçları kaldıracak düzeyde değil, inşallah çalışmaktan vazgeçmez de daha iyi bir hücum oyuncusu olur.

* *

Birkaç hafta önce bu ligin sonuna kadar diken üstünde olacağımıza inanmıyordum ama işler biraz sarpa sardı. Düşme potasıyla aramızda 3 puan fark varken ve haftaya aramızda 5 puan fark olan bu takımla oynayacakken rahat olmayı söylemem abes kaçar. Yine de bizim düşeceğimiz son ligin bu olduğuna inanıyorum. Önümüzdeki haftalarda ihtiyacımız olan puanları alıp, bir dahaki senenin planlarını yapmaya başlamak dileğiyle...  

* *
Geçtiğimiz günlerde annesini kaybeden Hakan Koçarslan kardeşime başsağlığı, sevgili annesine de Allahtan rahmet diliyorum. Koçarslan ailesinin başı sağ olsun...

samsunmania

Alıntı yapılan: Nuri Asan - 11 April 2010, 17:50:23
giresun maçını verselerdi.giresun rizeye daha yakın.hem giresunun play off şansı vardı.
tvnin verdiği maçları kazansak versinde,alacağımız maçı alamadık canlı yayın yüzünden.maç canlı verilmeseydi maçı alacaktık

Bu sene kurtarıyoruz D Smarttan. Harbi bir gudubetlik var.

babasamsunlu

>:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(

Bi kere içime en çok dokunan şey yıllardır Türk futboluna en büyük golcüleri sunmuş olan Samsunsporumuzun maça forvetsiz başlamasıydı..Buna ister yönetim hatası deyin ister hocanın Hakan Akmanı bir türlü hazırlayamaması deyin isterseniz ne derseniz deyin..-benim düşüncem Hoca Oktayı kafasında bitirmiş,taraftarın gözünde de bitirmek istiyor..-

Attığımız gole hayatımda ilk defa sevinemedim..Sinirlerime bir türlü hakim olamadım..Koskoca Samsunsporumuzun kendi sahasında rakibi karşısında " boyun eğerek" forvetsiz bir anlayışla mücadele(!) ediyor olması kanıma dokundu..

Yazzıklar olsun...Allah bizi bu hainlere muhtaç edenlerden sorsun..Bugün herkes kötüydü..Hiç birine iyiydi demeyin..Sahada ne bir futbol ne bir organizasyon ne de bir mücadele vardı..

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

holigan5565

bence hüseyin hoca bugün önce erciyesi durdurmak istedi çünkü 2. yarının en golcü takımlarından olduğundan ilk yarı alan daraltmayı istediğinden ve ilhanummak sezerden daha defansif olduğunu düşündüğü  için oynattı onu.oktayı çıkartmaasının nedeni oktayon kondisyon olarakda fizik olarakda eksik olması.Çünkü 2 haftadır idman yapmıyo hatta sezon başından beri idman eksiği çok fazla ve geçen senekşi oktay değil bence sahadaki fizik anlamındada ikili mücadelelerde zayıf kalıyor.hatta tek kuvvetli ayakları yere sağlam basan turgut var 1 tane daha sayamazsınız.ama bana göre de sezer ilk 11 de kesinlikle oynamalı bu kadar futbolcu yokluğunda.canerede yüklenmemek gerek unutmayalımki bu turgutada ilk zamanlarında sahada az sövmedik ama bizi taşıyan tek adam canerinde zamana ihtiyacı var.bi de hüseyin laf etmek ayıp oluyo (şunu iddia ediyorum siz sövmeden ben söylim bu fikir bana aittir aynı şeyi düşünmeye mecbur değilsiniz) Hüseyin hoca olmasa biz çoktan düşmüştük bu ligden.

babasamsunlu

Usta benim bildiğim sezer futbola sol bek olarak başladı ve genelde sol bek oynadı..İlhan sa  hep ortasahanın solu dediğimiz mevkide yani ileride oynadı..yalnış biliyorsam düzelt..

mehmet yılmaz

İlhan Ummak, Hakan Akman Ve Erciyes Maçı

Sezonun en keyifsiz ilk yarılarından birini belki de birincisini seyrettik... Tribününden futbolcusuna kadar kimse maça konsantre olmamış, "bitse de gitsek" diyecekmiş gibiydi. İkinci devre geliyorum diyen ve gelen Erciyes golünden sonra yine bilindik senaryo tekrar edecekti -ki sahneye Sezer çıktı ve bir puanı kurtardı.

Ben futbolda şuna inanırım, kötü de olsa bir kişi mevkiinde oynamalı, o mevkiin adamı varken maceraya gidilmemeli. Dün ilk yarıda Oktay santrafor oynatıldı. Oktay iyi oynamadı, kabul ama aynı Oktay kendi yerinde oynasa bu kadar kötü oynar mıydı? Asla... Bir de bu İlhan Ummak merakı, inadı nedendir bilemiyorum. Geldiğinden beri bırakın iyiyi vasat oynadığı bir maç bile yok İlhan'ın. Futbolunun son demlerinde biraz daha para kazanmak amacının dışında kafasında pek bir şey de yok gibi. Bitmiş, tükenmiş bir futbolcu profili. Hani yaşı genç olsa belki sabredilebilir ama uzun vadede hiçbir işimize yaramaz! Nitekim tribünler müşterek bir düşünceyi onun oyundan çıkışı sırasında tepkisiyle gösterdi.

Bir de onun genç versiyonu var tabii... Caner Çolak ara ara forma şansı buluyordu ama son iki hafta epeyce buldu bu şansı. Peki, ne yaptı? Hani gol pozisyonuna falan girer, kaçırır da yine eyvallah ama daha normal pozisyonunu bile alamıyor Caner. Halbuki, kişilik olarak da olumlu duyumlar aldığımız, güvendiğimi bir gençti ancak bir türlü olmuyor...

Mevki kısmına dönersek tekrar; Savaş'ın yokluğunda -hatta varlığında bile- o mevkide oynayabilecek tek adamımız var elimizde. Hoş, elimizde diyemiyoruz zira ligin 19. haftasındaki bir hatasından sonra altyapıyla idmanlara çıkartılıyor ve adeta küstürülüyor. Hakan Akman'dan söz ediyorum elbette... Bilemiyorum nasıl bir suç işledi ki Hakan, aylardır bir türlü cezası dolmadı! Eğer bu kadar affedilmez bir hata ise kadroda bile tutulmamalı, elden çıkartılmalıydı! Ligin ilk devresini 4 golle kapamış ve forvette çok yönlü oynayabilen bir oyuncudan söz ediyoruz; şayet amacımız gençleri kazanmaksa Hakan Akman'ın hikâyesi tam bir kara mizahtır! Üstelik ben bunu takım seri galibiyet aldığı dönemde de diyordum; Hakan kazanılmalı, bunun skorlarla ilgisi yok asla...

Takımın ligdeki konumuna rağmen hatırı sayılır oranda bir seyirci topluluğu vardı yine. Turgay, Adem, Murat ve Turgut diğerlerinin üstünde bir çizgi tutturdular. Erciyesspor ikinci devredeki genel seyrine uygun bir performans sergiledi. Maçın hakkı beraberlikti, bu oyuna göre 1 puan kazanç sayılmalı ancak 1-1'den sonraki bölümde kazanabilirdik de!

Maçın canlı yayınlanmasının da etkisiyle olsa gerek bazı oyuncularımız hep kendilerine oynadılar. Halbuki, çalım yapmak değil doğru pası atmak günümüz futbolunda daha geçerli bir kuraldır; bunu unutanlar oldu...

Hüseyin Kalpar'la ilgili düşüncelerim aynı; başarıda da başarısızlıkta da aslan payı kendisinindir. Sezer Sezgin'in ekseriyetle yedek bırakılmasını, geldiğinden beri bir-iki maç haricinde hep etkisiz oynayan Abdülaziz'in ise sürekli forma bulmasını çözebilmiş değilim.
Hakem çok kötü bir maç yönetti; vermediği penaltımız da dahil pek çok kararı tuhaftı! Alınan bir puan için "ehven-i şer" demek lazım; önümüzdeki hafta nasip olursa biz de Çanakkale'de olacağız ve çok kritik bir müsabaka oynayacağız... Umalım ki orada kazanalım...

Son olarak da ev sahibi olduğumuz bir maçta bile hakemler tarafından çifte standarda maruz kalıyorsak eğer, futbolun kendi dünyasına ait kurallarından birisinde başarısızız demektir. Yönetim olarak futbol çevresinde gücümüz, ağırlığımız ve lobimiz yok! Türk futbol camiası nazarında etkisiz, pasif bir yönetim var yani! Verilen cezalardan, çalınan düdüklerden çıkan sonuç bu maalesef.