Samsun Basket Kulübü

Başlatan berusa55, 13 June 2009, 14:40:02

« önceki - sonraki »

gozgoz yýlmaz

Geçen sene SBK'nın iddiası neydi?
Mütevazi bir bütçe ile iyi bir takım yaptık. Halbuki bu yalandı, kadro ligin en pahalı kadrolarından birisiydi. Ama "fakir ama güçlü takım" edebiyatı işe yarardı, böylece beklentiler azalırken, ligi kupasız bitirmenin de bir bahanesi olacaktı; zaten pahalı bir takım değildik, en iyisini yaptık!

Oysa geçen yıl ki takım bence "başarısızdır". Çünkü kupada ve ligde yarı finalde elenmiştir, somut bir başarı elde edememiştir. Sezon sonu kupalarına da katılamamıştır. Kazanması gereken maçlarda Mersin'i ve G.Saray'ı geçememiştir.

Madem bu teknik ekip ve yönetim, az parayla çok iş yapabiliyorlardı, hadi bu sene yapsınlar bakalım. İşte esas bu seneki takım düşük bütçeli bir takım. Sonuç da ortada.

SBK'nın antipatik görünme sebepleri bence şunlar oldu

- Başarılıyken tepeden baktılar ( Daha ilk maçta gs'yi yendiklerinde Cantuğ K. çıktı ve "bu galibiyeti içimizdeki düşmanlara armağan ediyoruz" dedi. Keşke sevenlerine armağan edebilseydi. )
- Biraz prim yapınca, şehrin iki markası diye kendilerini mukaddes SAMSUNSPOR ile eş tutan yöneticiler çıktı.
- Fenerium Çiçeği tuhaflığı ve bunun savunulması
- Takımdan giden tüm oyuncuların tukaka olması, iki yıl üstüste kimsenin takımda kalamaması

Şimdi "Ey gzogoz Yılmaz, bu kadar çok biliyorsan çıkarıp 500.000 dolar verseydin..." diyen birileri çıkar belki ama bu iş böyle. Bizler gibi çıkış noktasından itibaren SBK'yı sevmeye çalışanları bile soğuttular, hayırlı olsun.

Son olarak, SBK'nın şanssızlığı biraz da Samsunspor'un durumu oldu. Eğer biz Süper Ligde olsak, SBK'yı da yemekten sonra tatlı niyetine desteklerdik. Samsunspor ona reklam da bulurdu, reklam da olurdu. Ancak Samsunspor bu haldeyken yemişim SBK'yı... Canım yanıyor benim, ölüyorum!!!

Akyol

Gozgoz olayı özetlemişsin tebrik ederim. Aslında yazılması gereken çok şey daha var, ama biliyorum sende susuyorsun, bir yere kadar diyorsun. Bu şehirde biraz kıpırdanma oldu mu ben yaptım, ben ettimciler ortaya çıkarlar! Mütevazi kişilikler asla sevilmez bkz. İsmai Uyanık, Ertuğrul Sağlam... Bu yüzdendir ki balon karakterlilerin sonu atmosfere yaklaştıkça patlayıp yerin dibini boylamaktır. Tek yürek Tek renk! Kimin rengi nedir bizler çok iyi biliyoruz, gönüllerinde yatan aslanları kanaryaları biliyoruz! Sonları maalesef SAMSUNSPOR'umuzdan da kötü olacak ve "SBK, Samsun'un markasıdır. SAMSUNSPOR 2.ligde sürünürken onlar Samsun'u tanıtıyorlar" gibi abuk konuşanlara kapak olacak sbkları!

Not: Bizim futbolcularımız bazen ekip halinde bazen bireysel sbk maçlarını izlemeye giderlerken Sbk'lılar takım halinde hiç stadyuma geldiler mi acaba merak ettim?

Revenge

Geçen yıl çok düşük maliyetle çok iyi oyuncular alınmıştı. Kimdi bunlar? WNBA de sadece bir kaç dakika süre alabilen Bales ve Larkins, Çankaya gibi ikinci sınıf bir takımda oynayan Nihan,esamesi bile okunmayan Pelin ve İlkay,Çok yetenekli olmasına rağmen uzun süreli sakatlıklar yaşayan ve bu yüzden de kimsenin almaya kolay kolay cesaret edemediği Julia. Yani bu oyuncular trasfer edildikleri sırasında öyle çok da değerli oyuncular değilllerdi. Onları değerli yapan, SBK DA gösterdikleri performans oldu. Sbk geçen yıl sıradan oyuncuları Yıldız kategorisine yükselti. Yani SBK yönetiminin mütevazi bir bütçe ile iyi bir takım yaptıkları doğruydu.
  Geçen yılki takım başarısızmıydı? Kesinlikle değil di. Sen ikinci ligden çıktığın sene kendi evinde hiçbir takıma
yenilmeyeceksin,ligi üçüncü bitireceksin,Eura cup a katılmaya hak kazanacaksın, sonrada bu takım başarızız denecek,olmaz öyle şey. Akıl var izan var. Ama galiba insaf yok.
  Bazı olaylar sebebiyle yine bazı taraftarların sbk dan soğudu doğrudur fakat bu çokda abartılacak bir durum değildir. Salonu dolduranların yüzde 90 nı hala Samsunspor taraftarıdır ve bu taraftar SBK yı hiç bir zaman SAMSUNSPOR'a rakip görmediği gibi ona alternatifte saymamaktadır. Sadece kendi içlerinden çıkmış bir değeri desteklemekte,alkışlamaktadırlar.SAMSUNSPOR'un durumuna üzülmekle birlikte bu taraftarların büyük bir çoğunluğu hala bu takımı desteklemektedirler çok şükür.

cem

bu takım avrupayı bıraktı zaten ellerinde olsalar hiç bir maça çıkmayacaklar...
cantuğ hocada dedi avrupaya katılmamız büyük hataydı...
ama cantuğ hoca şunu bilmesi lazım,herkes gördüğü gibi bu takım bu kadroyla olmaz...
yine açıklama yapmak gerektiğini düşünüyorum
samsunspor bu şehrin markasıdır..
sbk ise onun kardeşi sonuç itibari ile bu şehrin takımı
bu forma yazan herkes samsunsporlu sbk yı kimse samsunspordan üstün göremez yerine koyamaz...
sbk yokken ben yada bizler trübünlerdeydik,deplasmanda yaptık...
ve eminimki sbknın bu halde olmasına kimse sevinmez...(art niyetli insanlar hariç)
bu şehirde profosyonel takımımız küme düşerse şehir küme düşmüş olur....
revange çok güzel yazmış
SALONU DOLDURANLARIN YÜZDE DOKSANI SAMSUNSPOR TARAFTARLARIDIR VE BU TARAFTARLAR SBKYI HİÇBİR ZAMAN RAKİP GÖRMEZLER ONA ALTERNATİFTE SAYMAZLAR,SADECE KENDİ İÇLERİNDEN ÇIKAN DEĞERİ DESTEKLEMEKTEDİRLER..........

jean

sebebi ne acaba gitmemesinin ins federasyon para yardminda bulunmustur git diyerek akil vermesi kolay tabi

cem

ben o maçta benj arkasındaydım fırat hocanın tahta fırlattını görmedim,tartışırken görmüştüm eğer olay bu şekilse vahim..ben cantuğ hocanın isteği doğrultusunda geri döndüğüne inanmıyorum
adam şehri terketmiş çekmiş gitmiş sonra geri gelmiş kimin ne yaptığı belli değil..

cem

Alıntı yapılan: 35ama55 - 05 December 2009, 21:25:58
bende görmedim, basından ve Samsun'da SBK ile yakın olanlardan okuduğum kadarıyla olay bu. Ben kişileri de tanımam, basketçileri de tanımam, yöneticileri de. Ama bu Rum Kesimi deplasmanı mevzusu SBK'yı kamuoyu nezdinden bence küçük düşürdü, en azından benim gözümde öyle.

işin maddi yönü gerçektende o şekilmiş,,,,takımda epey sıkıntı var ..iç ve dış sorunların oldunu biliyorum bu sene bu takım nasıl lig sonunu getirir bilmem ama inşallah küme düşmez....

Revenge

3. periyod ceyhan belediyesi önünde 46-43 öndeyiz

berusa55

06 December 2009, 17:20:10 #1013 Son düzenlenme: 06 December 2009, 17:21:02 berusa55
47- 53 SBK önde...

Revenge

berusa55

berusa55

Revenge

GençKozluklu

65-61 son 1:28 gene gerideyiz ya. Of Allahım.

Revenge