Samsun - Raylı Ulaşım Sistemi [SAMULAŞ]

Başlatan berusa55, 20 March 2008, 21:23:51

« önceki - sonraki »

rass

200 milyon dolarlik yatirim. baska sehirler 3. organize sanayisini kuruyor, biz yerimizde sayiyoruz. ama olsun samsun halki nasilsa issiz, park bahce yapalim orada gezsinler guzel guzel.

rass

adam bakiyor rahatsiz olan yok, samsunsporu soran yok, yola devam tabi. mustehak demekki bize. rayli sistemi treninde kirmizi-beyaz yapar, nostalgie olur.

eLLis

200 milyon dolarlık yatırımmı 120 trilyon diye biliyorum kayseri eskişehir antalya gibi büyükşehir statüsündeki şehirler yaptı bu tramway olayını daha kimlerin yapmasını bekleseydik erzurum sakarya gibi diğer büyükşehir statüsünde olanlarımı ?

babasamsunlu

09 November 2009, 15:19:56 #183 Son düzenlenme: 09 November 2009, 15:24:13 babasamsunlu
hayır modernleşme adına  çok güzel bir yatırım olabilir ama senin elli tane yerin eğriyken işsizlikte suç oranında türkiyde başı çeken şehirlerdenken  böyle bir yatırama 180 milyon euro harcamak ne kadar akılanedir tartışma konusu bence..
burda raylı sisteme kimsenin karşı çıktığı yoktur sayın savunucu...sadece yatırım sırası ona gelmemiştir şehrimiz raylı sistemin gerektirdiği kadar  çok gelişmemiş sanayileşememiştir... hatta  ilk 7 il arasındayken yılalr önce  şimdi ki sırasını bilmem biliyormusun ama çok vahim yerlerde dir...
park bahçelerde raylı sistemde güzel olabilir güzeldirde...ama öncelik sence işsizliği çözüp suç oranını düşürebilmektemi yoksa "modern" şehirlerin sahip olduğu modern ulaşım araçlarını kullanabilmektemi. ??

berusa55

Büyük Otel önü ve Cumhuriyet Meydanı - Kültür Merkezi arasındaki çalışmalardan kareler...

rass

13 November 2009, 00:49:06 #185 Son düzenlenme: 13 November 2009, 00:51:39 rass
http://www.haberexen.com/news_detail.php?id=17416
YZY Samsunda issizlik yok demis. artik dalga geciyor insanlarla. Rayli sistem iyi birsey olsa bile Samsunspora garezi olan adama benimde garezim olur.  

gozgoz yýlmaz

Alıntı yapılan: rass - 13 November 2009, 00:49:06

YZY Samsunda issizlik yok demis.

Aslına bakarsak haklı bence. Çünkü o bile iş bulmuş, belediye başkanı olmuş bu şehirde!!!

Kaya

Nefret ediyorum tren raylarından şehirin güzelleşmesini engelleyen tren raylarından kurtulmanın yolllarını ararken şimdi de şehir ile denizi bölen raylı sistem çıktı berbat bir görünüm olacak...

kayacan

Samsuna şimdiye kadar yapılmış en büyük yatırımlardan biridir raylı sistem.Bunu bitince herkes anlayacak.Bir şehrin modern yüzüdür.Zamanla şehrin kuzey güney hattında da yapılacağını düşünüyorum.Antalyada tam yat limanının önünden geçiyor.Kimsede çıkıp şehri denizden ayırdınız demiyor.Antalyadaki itiraz şehrin dar olan caddeleri dahada daraltıldı buna itiraz var. Yaya trafiğine hiç bir engeli yok.Çok hoş bir görüntüsü var.

Ollivanders

bende kotu bir goruntu olusturmayacagı kanaatindeyim.

Tribün_ali

13 November 2009, 17:46:23 #190 Son düzenlenme: 13 November 2009, 17:48:26 Tribün_ali

hiç gerek yoktu duyduğuma göre raylı sistem rahabet görsün diye atakum fakülte hattı belediye otbüsleri ve fakülte minüsleri kaldırılacakmış diye duydum

AntZ

13 November 2009, 19:35:37 #191 Son düzenlenme: 13 November 2009, 19:36:06 Ant55
Alıntı yapılan: kayacan - 13 November 2009, 16:52:41
Samsuna şimdiye kadar yapılmış en büyük yatırımlardan biridir raylı sistem.Bunu bitince herkes anlayacak.Bir şehrin modern yüzüdür.Zamanla şehrin kuzey güney hattında da yapılacağını düşünüyorum.Antalyada tam yat limanının önünden geçiyor.Kimsede çıkıp şehri denizden ayırdınız demiyor.Antalyadaki itiraz şehrin dar olan caddeleri dahada daraltıldı buna itiraz var. Yaya trafiğine hiç bir engeli yok.Çok hoş bir görüntüsü var.

Antalya'da raylı sistem nerden geçmemeli diye sorulsa, ilk söylenecek yerlerin başında eski otogar ve alt tarafı gelir sanırım. Antalya'da ki başlı başına bir çarpıklık, kale kapısında iki hat arası mesafe 50 mt ye düşmesine rağmen birbirinden tamamen bağımsız 2 hat var. Bunları görünce Samsun'da hattan kaynaklanan, arkadan geçsin, önden geçsin tartışmaları yüzünden yapılan itirazlar çok gereksiz geliyor. Genel olarak Samsun'daki hat belki de Türkiye'de ki en kullanışlı hatlardan biri.

Akyol

Az önce hem araçla hemde yaya olarak Samsun'da dolaştım. Şu anda iyi bir yağmur yağıyor ve MODERN şehrimizin KLAS yollarında ki çukurlar sularla dolmuş! Geçen arabalar yayaları sırılsıklam çamur banyosuna uğrattıktan sonra sıkışan trafikte kuyruk oluyor... Şimdi soruyorum bir şehrin alt yapısı mı daha önemlidir yoksa şu an gerçekten gereksiz olan bir raylı sistem inşaatı mı? Raylı sistem olmasın demiyorum yanlış anlaşılmasın, ama ANNELER PARKI yaparak anne gönlü alınmaz, Anneler sokakta çamur banyosu yapıyorsa bu parkların bahçelerin hiçbir önemi yok!

cezayir55

sizde elestirmekten baska bir sey bilmezmisiniz

Akyol

Alıntı yapılan: cezayir55 - 14 November 2009, 13:09:05
sizde elestirmekten baska bir sey bilmezmisiniz
bunu şaka amaçlı mı söyledin yoksa ciddi misin?