Bank Asya 1.Lig 7.Hafta | Samsunspor'umuz 3 - 0 Boluspor

Başlatan MeL_55, 27 September 2009, 18:51:42

« önceki - sonraki »

mehmet yılmaz

Melankolik Samsunspor!

Samsunspor'un hali bir melankoli durumunu andırıyor aslında. Çok değil daha bir hafta önce Ankara'da bizleri çileden çıkartan, savruk ve sönük futbolu düşününce Boluspor karşısındaki hırslı takımı nasıl tarif edebileceğini bilemiyor insan... Uçlarda gidip gelen bir takımımız var. İfrat-tefrit hali yani.. 

Maça golle başlamak önemli bir avantaj oldu bizim için. Adamlığı ve futbolculuğu üst düzey olan, aklı başında her Samsunsporlunun çok sevdiği Murat Yıldırım kendisine yakışan bir gol attı ve skor bize döndü. Sonrasında Boluspor'un etkili hücumlarını seyrettik. Açıkçası Allah yardım etti bize; elbette günün kusursuz ismi kaleci Okan'ın sağlam duruşu ve ciddi anlamda iyi kurtarışları da vardı. Sonrasında adeta kontra atağa dönen takımımız günün iyi isimlerinden Volkan'ın attırdığı Turgut imzalı bir golle iki farkı buldu. Form durumu nedeniyle taraftarların haklı protestolarına maruz kalan Turgut, mazeret üretmek yerine mücadele etmeye başlayınca karşılığını da aldı. Bizim Turgut'tan beklediğimiz şey etrafa konuya yabancı gibi bakması yerine klasik tabirle yüreğiyle oynamasıydı. Biraz kıpırdanır gibi oldu Turgut. Anlaşılan mesajı almış; inşallah devamı da gelir.

Can, maç eksiği olmasına rağmen iyi oynadı; formsuz Turgay'ın yerine iyi oturdu göbeğe. Adem her maç daha da üstüne koyuyor, takımın en etkili oyuncularındandı kesinlikle. Tribünlerin tabiriyle, Hacı Hakan da tecrübesi ve sükûnete dayalı akil futboluyla takımı çekip çeviren isim oldu.

İkinci devre Boluspor sürekli topu ayağında tutan ama olumlu hiç bir şey yapamayan bir takım görüntüsünde idi. İlk devredeki etkinliklerinden eser kalmamıştı. Bu süreçte Hakan Akman'ın onun adına adeta lütuf gibi olan son derece kolay golü geldiğinde maç kafalarda bitmişti bir bakıma.

Son bölümlerde oyuna giren Sercan'ın gördüğü inanması güç sarı kart onun oyun konsantrasyonu ve hal-i pür melalini ortaya koyan, derslik bir kare idi. Sercan taşıdığı formanın ağırlığını, bazı takım arkadaşlarının niçin alkışlandığını geçtim artık da yaptığı mesleğin ciddiyetini idrak edemediği müddetçe, bir halı saha futbolcusu misali çizgide birkaç bilek hareketi yapıp, günlerini dolduracaktır.

Samsunspor'umuz oyuna komple hakim olamadı ama sorun değil, neticede bu oyun tarzı da bir kazanma türüdür. Ankara'da, oynuyormuş gibi yapıp yenilmektense evimizde az oynuyormuş gibi görünüp nokta atışlarla farka gitmek elbette ki yeğdir.

Önümüzde iki tane zorlu deplasman var. Bolu maçında takım bir bakıma kontra atak taktiği denemesi yaptı ve hayli de başarılı oldu. Bizim esas sorunumuz deplasman, orayı halledebilsek bahar gelecek yüreklerimize; inşallah bu iki deplasman psikolojik engelimizi de ortadan kaldırır.

3-0'da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum; Bolu şanssızlığını kırdık darısı deplasman takıntısının başına...

HaSaNCaN

insan bi karede bizi alır ya yok mu hiç maratondan bi fotomuz ?

55Bafra55

Alıntı yapılan: 35ama55 - 04 October 2009, 18:46:26
Skorboard fotosunu arşivleyelim kalsın bazılarına ..

Evet 1 haftadır her sitelerinde geçen sezonun skoru vardı Boluluların.Bize de lazım olacak artık ;D

cem

bolu oynadı biz attık cümlelerine katılmıyorum kimsede kusura bakmasın ....
burdan o büyük samsunspor başkan adayı tanju çolak bu maça 2 demişti...selamlarımı yolluyorum o başkan adayına boluyuda alıp gitsin terbiyesiz adam.....

edmontdante

Alıntı yapılan: HaSaNCaN - 04 October 2009, 18:56:32
insan bi karede bizi alır ya yok mu hiç maratondan bi fotomuz ?

Benim telden Akyol maçı anlatttığı için ben çekemedim ama Yaşardoğu'da belki vardır

edmontdante

Alıntı yapılan: cem - 04 October 2009, 18:59:32

1-0 dan sonra yakaladıkları 2 pozisyondan biri gol olsa maç zora girerdi.Etkili oyunları bu 10 dakikaydı.Onun dışında pek agresif oynayamadılar,yeterli üretkenlikleri yoktu.

Bu kez gol kaçırmadan attık farklı olarak.İlk 2 gol gerçekten hazırlanış olarak güzel gollerdi.Murat'ın gol vuruşu zaten çok klastı

YaşarDoğu

furkan5534

siteye şimdi girdim 3-0 almışız yaa hiç beklemiyodummm çok sevindimm.2 maçtır yenıoz ve gol yemıoz =))) Süper İnşallah nazar değmez.Şu adanayıda deviren be devirinde bi açılalım artık .. Elin kartal'ı Lider oluoda KOSKOCA SAMSUNSPOR niye olamasın kardeşim ya >:( >:(
Birşey sorucam Tanju Çolak Gerçekten Başkan Adayı mı yani Resmi Birşey var mı ???

ALEM DUYSUN KRAL SAMSUN

cembaba

YaşarDoğu

Alıntı yapılan: cem - 04 October 2009, 18:59:32

Kaç tane organize atağımız var Cem , söyler misin bana?

Ayayağa top oynayan Boluydu, ister kabullen ister kabullenme.

edmontdante

Alıntı yapılan: YaşarDoğu - 04 October 2009, 19:17:56

Sen bırakta resimleri ekle yok mu başka resim

edmontdante

Alıntı yapılan: CemBaba - 04 October 2009, 19:17:37
Bravo şirinler düzen olarak, duruş olarak bu sene çok farklısınız.. Tebrikler.

Sana da bravo Cem Baba

cem

Alıntı yapılan: YaşarDoğu - 04 October 2009, 19:17:56

attığımız ilk 2 gol bence hazırlanış ve organizasyon olarak güzeldi 1-0 dan sonra bolunun 2 tane net pozisyonu vardı kabulüm..bence organize olmak sadece ayağ top yapmakla olmuyor,ayağ top yapabilirsin ama bu bal yapmayan arı şeklide olabiliyor bence bolu böleydi...

YaşarDoğu

Alıntı yapılan: cem - 04 October 2009, 19:21:54
attığımız ilk 2 gol bence hazırlanış ve organizasyon olarak güzeldi 1-0 dan sonra bolunun 2 tane net pozisyonu vardı kabulüm..bence organize olmak sadece ayağ top yapmakla olmuyor,ayağ top yapabilirsin ama bu bal yapmayan arı şeklide olabiliyor bence bolu böleydi...

Bal yap yapma arkadaş oyun kontrolü kimdeydi söyle bana, senmiydin topu ceviren, cezasahası önünde defansını oturtan, yoksa Bolu muydu?Bolu 2. yarı defansını ortahasaya cıkardı sen nerdeydin?

edmontdante

Anladığım kadarıyla Cem'in kastettiği Bolu'nun kazanacak direnci gösteremediği.Korakor bir mücadele koyamadılar sahaya topa sahip olsalarda