Eğitim Araştırma Hastanesi

Başlatan kayacan, 15 March 2009, 01:44:32

« önceki - sonraki »

kaptan 55

bunların amacı SAMSUN'u trabrumlaştırmak ama ne yapsalar buna güçleri yetmez.

kayacan

AlıntıSon altı aydır devam eden Samsun Mehmet Aydın Devlet Hastanesi'nin kapatılma sürecinde 40 uzman hekimin ayrılmak zorunda kaldığını ifade eden Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Cem Şahan, bu insanların kamusal kıskaç nedeniyle ayrıldıklarını iddia ederek, '' Samsun Mehmet Aydın Hastanesi bu şehrin insanı için hizmet üretmeye devam etmeli, Eğitim ve Araştırma Hastanesi kendi binasında bu şehre ve ülkeye hizmet verecek Uzman Hekim yetiştirme görevini yerine getirmelidir'' dedi ve herkesin bu görüş için mücadele etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
HERKES MÜCADELE VERMELİ
Mart 2009'da Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne dönüştürülen Mehmet Aydın Devlet Hastanesi süreci hekimler ve sağlık çalışanlarının üzerinde baskının arttığı ve yaygın mobbing (Psikolojik baskı) uygulandığı bir döneme karşılık geldiğini dile getiren Şahan, şehirde kapatılan diğer hastane gibi bu hastanenin de yeni yerine taşındığı zaman Devlet Hastanesi'nin artık olamayacağının altını çizerek, kamuoyunun daha bilinçli bir şekilde mücadele vermesini istedi.

Malesef Mehmet Aydın devlet hastanesi ağır ağır kapatılıyor.Dediklerimiz doğru çıktı.....

cem

arkadaşlar yılbaşından itibaren mehmet aydın devlet hastanesi tokinin yeni yapılan binalarına taşınma işlemi başlayacak boşalan hst ise göğüs ve diş hstsi olarak taşınacak

kayacan

Alıntı yapılan: cem - 09 September 2009, 23:15:26
arkadaşlar yılbaşından itibaren mehmet aydın devlet hastanesi tokinin yeni yapılan binalarına taşınma işlemi başlayacak boşalan hst ise göğüs ve diş hstsi olarak taşınacak

Peki bizim yılların devlet hastanesi ne olacak? Hani Mehmet Aydın devlet hastanesine birşey olmayacaktı? Hani yerinde kalacaktı? Yazık. 700 yataklı devlet hastanesini kapatıp 400 yatağa mahkum etmek bize özgü birşey heralde.
Üstelik kapatılan devlet hastanesi yeni yapılan eğitim araştırma hastanesi. Devlet hastanelerinde halk daha kolay işini hallettirir.Birçok gereksiz sağlık prosedürü devlet hastanelerinde uygulanmaz.Direk uzman hekime muayene olunur.Eğitim araştırma hastaneleri ise  asistan yetiştiren yerdir.Asistan ameliyat yaparak yada hasta muayene ederek yetişir.Yani hata yapa yapa yetişir. Eğitim araştırma hastanesi olmasın demiyorum ancak Devlet hastanesinin kapatılması çok vahim.Hiç olmazsa Atakuma taşınsaydı yada yerine Atakuma yeni bir devlet hastanesi kurulması lazım.Yazık çok yazık.....

babasamsunlu

devlet hastanesinin olduğu yeri yıkıp yerleşim yeri yapmak gayesindeler ki şuan için samsunun en değerli arazilerinden biri üzerine kluruludur devlet hastanesi...yani çok büyük bir RANT var  ortada..devlet hastanesini kapanmasıyla beraber samsunun bir kez daha ne kadar sahipz olduğunu ne kadar çok soyulduğunu görmüş olacak.samsunda bir tane sivil toplum örgütünün olmadığını görecez..samsunda bir tane adam gibi yönetici olmadığını görecez..
buı haramiler samsunu soyacak biz samsun halkıda maalesef öylece bakacaz...
geçmiş olsun..  >:( >:( >:( >:(

kaptan 55

Alıntı yapılan: aliihsan55 - 19 March 2009, 01:08:19
Samsun şehrinin kimliğini sorgulaması lazım.

Kendi siyasetçimizi dahi üretmekten acizmiyiz ?

Başka memleketin adamı bu şehirde nasıl bu kadar kolay mevki sahibi oluyor ?

Bu soruların cevabını bulmak ve sorunu çözmek durumundayız diye düşünüyorum...

cem

Alıntı yapılan: babasamsunlu - 10 September 2009, 10:13:09
devlet hastanesinin olduğu yeri yıkıp yerleşim yeri yapmak gayesindeler ki şuan için samsunun en değerli arazilerinden biri üzerine kluruludur devlet hastanesi...yani çok büyük bir RANT var  ortada..devlet hastanesini kapanmasıyla beraber samsunun bir kez daha ne kadar sahipz olduğunu ne kadar çok soyulduğunu görmüş olacak.samsunda bir tane sivil toplum örgütünün olmadığını görecez..samsunda bir tane adam gibi yönetici olmadığını görecez..
buı haramiler samsunu soyacak biz samsun halkıda maalesef öylece bakacaz...
geçmiş olsun..  >:( >:( >:( >:(
şu anki mehmet aydın devlet hastanesinin arazisi bir hayırsever tarafından hibe edilmiş ancak tek şart oraya hst yapmak...normalde sevgili akpliler orayı tokiye devredip belli bir rantın kendilerine sağlama düşüncelerindeydiler ancak araziyi hibe eden kişi orayı sadece hst yapmak şartıyla hibe etmiş,eğerki buna uyulmazsa mahkeme yolu açılacak yani devleti mahkemeye vermiş olacak onun için diş hstsini taşınan m.aydın araştırma hstsne taşımakda karar kılınmış...
bundan önce hani ilk zamanlar çıkıp açıklama yapmışlardı akp safları hst taşınmayacak işci çıkarılmayacak felan...sırf bu açıklama nabzı düşürmek ve seçimlerde darbe yememek içindi şimdi ise sonuç ortada arkadaşlar...

kayacan

Ayrıca birşey daha eklemek istiyorum.Eğitim araştrıma hastanesi yapıyorsunuz ama çok güzel mezarlık manzaralı.Samsunda bu hastaneyi yapacak başka yer kalmamışmıydı ki gidip sivil havacılığa açılabilecek havaalanına ve Samsun Şehir mezarlığının tam karşısına hastane yapıldı.Hasta ve Hastane çalışanlarının psikolojisinden hiç anlamayan biri bu planı yapmış olabilir.Birşeyide doğru düzgün yapsalar gam yemeyeceğim...

kayacan

Bu işlem yapıldıktan yada oldu bittiye getirildikten sonra çok acil Atakum yada Caniğe yeni bir Devlet Hastanesi kurulması gerekir.Samsunun 1/4'ü büyüklükte Ispartada bile 2 tane Devlet Hastanesi varken Samsunda 1 tane kalması çok acı.2 basamak sağlık hizmetinin verildiği Devlet Hastaneleri halkın daha kolay sağlık hizmetine ulaşımını sağlayan kuruluşlar Samsunu tek Devlet Hastanesine mahkum etmek hiç hoş değil..

binikalamadım

Samsun'da 2 hatta 3 tane devlet hastahanesi olması lazım kentin nüfusu 600 bine dayandı artık...