Samsunspor İngiliz futbolu oynayacak

Başlatan bengülü, 27 July 2009, 14:51:55

« önceki - sonraki »

bengülü

27 July 2009, 14:51:55 Son düzenlenme: 27 July 2009, 14:54:06 bengülü

Samsunspor İngiliz futbolu oynayacaK

Samsunspor'u renkleriyle bile Livepool'a benzeten teknik direktör Turhan Özyazanlar, "Gönlümden bir zamanların efsane takımı Liverpool'u yaratmak geçiyor" dedi.Kırmızı-Beyazlıların teknik patronu Turhan Özyazanlar, yazarımız Ercüment Gül'e konuştu

***Sayın Özyazanlar; sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1955 Ankara doğumluyum. 1975 yılında Fenerbahçe'de başlayan futbolculuk hayatım, 1985 yılında Lüleburgazspor'da son buldu. İstanbul Teknik Üniversitesi mezunuyum. Metalurji Mühendisi olarak hep kamu kurumlarında görev yaptım. Bu nedenle de hep kurum takımlarını çalıştırmak gibi bir zorunluluğum oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 5 yılda 2. Amatör Küme'den Süper Lig'e çıkardım. Alibeyköyspor'u 3. Lig'den 2. Lig'e, ayrıca Güngören Belediyespor'u da 2. Lig'den Bank Asya 1. Ligi'ne çıkardım.

*** Geçen sezon Güngören Belediyespor Bank Asya 1. Ligi'nde küme düştü ve siz bu takımın teknik direktörüydünüz. Bu konuda neler söyleyeceksiniz? 

Evet doğru. Güngören Belediyespor bir sezon önce yine benim teknik direktörlüğüm sırasında 2. Lig'den Bank Asya 1. Ligi'ne çıkmıştı. Güngören malumunuz İstanbul'un en ufak sanayi semtlerinden biridir. Belediye olarak da çok fazla imkanları yoktur. Anlatmak istediğim Güngören Belediyespor zaten Bank Asya 1. Ligi'nin takımı değildi. Bunu bulunduğu konum ve maddi imkanlar açısından kaldıracak durumda değildi. Ne taraftarı ne de yönetici bile olmayan bir belediye takımıydı. Bank Asya'da mücadele verecek bir takım yapamadılar. Kadromuzdaki iki-üç yetenekli futbolcu ile sezonun ilk yarısında bir şeyler yaptık. Sezonun ikinci yarısının hemen başında bu futbolculardan 2 tanesi sakatlanıp sezonu kapatınca tek kelime ile işimiz bitmiş oldu. Benim artık bir şey yapmam imkansızdı. Aslında bir sezon önce bile Bank Asya Ligi'ne yönetim olarak çıkmak istememişlerdi.

*** Bu sezon nasıl bir Samsunspor izleyeceğiz? Sizin futbol anlayışınız ya da felsefenizde neler var?

Samsunspor, bu sezon sahada İngiliz sistemi ile futbol oynamaya çalışacaktır. Bu sistem İngiliz ulusal takımının 1966 Dünya Kupası'nı kazandığı yılda uygulanmış ve sonrasında 70'li yıllarda Galatasaray'ın İngiliz teknik direktörü Brian Brıch tarafından ilk defa ülkemize gelmiş bir sistemdir. Bu sistemin şu an dünyanın büyük takımlarında halen türevleri uygulanmaktadır. Ben 1985 yılında başladığım teknik direktörlük hayatında görev yaptığım takımlarda hep bunu uygulamaya çalışmışımdır. Bu sistem liberosuz tandem çift stoper hemen önünde 3'lü bir blok, yine bunların önüne bir futbolcu ve bununda önünde çift santrafor yani 4-3-1-2 diyebiliriz. Bu diziliş ve uygulamada özellikle defans topu ilerideki çift santrafora doğru havadan oynayıp akabinde topun bulunduğu bölgede çoğalarak  ve de rakibe basarak en kısa yoldan hücum üstünlüğünü elinde tutarak en azından oyunu rakip sahaya yıkmak ve oynamaktır. Yani bu futbol  anlayışında ya da sisteminde orta saha genelde uzun topla geçilerek takım kondisyonunu mümkün olduğu kadar ekonomik kullanmak olup top rakibe geçtiğinde de onu kendi bölgesinde sıkıştırarak onların istediklerini yaptırmamaya çalışmaktır. Elbette bunu takım olarak yapmak esastır. Bunu yıllar önce 1970'lerdeki İngilizler'in efsane takımı Liverpool oynardı. Sanırım bizlerin yaşında olanlar bilir. O efsane takım dünyada futbolseverlerin hayranlığını kazanmıştı. Bende Samsunspor'u açık konuşmak gerekirse renkleri ve forması ile Liverpool'a benzetiyorum. Belki çok uç örnek olabilir ama benim gönlümden böylesi bir takım yaratabilmek geçiyor.

*** Samsunspor'un şu an elinizde bulunun futbolcu karosunu kalite olarak nasıl buluyorsunuz?

Elbette kadroda çok yetenekli ve de kaliteli futbolcular var. Bununla birlikte takım olarak eksik ya da daha da iyisi olabilecek bölgelerimizde bulunuyor. Tüm bunular sizin sezon sonunda beklentilerinizle doğru orantılıdır. Beklentiler futbolda her zaman olacaktır. Benim amacım her zaman sezon sonu geldiğinde 'Bundan daha da iyisi mümkün değildi' sözünü söyletebilmektir

KAYNAK:HABERGAZETESİ

gozgoz yýlmaz

27 July 2009, 14:56:12 #1 Son düzenlenme: 27 July 2009, 14:57:51 gozgoz yýlmaz
takviye olmazsa kiminle oynayacak hocam? kusura bakma ama bu kadroyla en fazla galler futbolu oynatabilirsin takımı!..

bir de sezon başında bu gibi demeçler hiç doğru değil, sonra makara konusu olursun.

bkz.

dobi - 25. haftada şampiyonuz
levo - benim takımım asla 3 maç üstüste kaybetmez!
yücel ildiz - bizi 5. haftadan sonra görün
hayri - deplasmanda bizi kimse yenemez
yine hayri - rakipleri çiğ çiğ yiyeceğiz

o yüzden dikkat etmek lazım hocam, burası güngören değil, hafıza diye birşey var.

YaşarDoğu

Hoca ya sorsan kesin öyle bişi dememiştir , çünki  ropörtajı yapan Ercüment ;D

bengülü

hocam samsunspor ligin transfer yapmayan tek takımı nasıl bir ingiliz futbolu oynatacan o zaman biz çok kırmızı kart yada sakatlık veririz

atakan

Alıntı yapılan: gozgoz yılmaz - 27 July 2009, 14:56:12
takviye olmazsa kiminle oynayacak hocam? kusura bakma ama bu kadroyla en fazla galler futbolu oynatabilirsin takımı!..

bir de sezon başında bu gibi demeçler hiç doğru değil, sonra makara konusu olursun.

bkz. anlaşılan arşiv sağlam.haklısın sezon öncesi yapılan bu tarz konuşmalar,olumsuz bir tabloda alay konusu olmaya başlıyor.

o yüzden dikkat etmek lazım hocam, burası güngören değil, hafıza diye birşey var.

anlaşılan arşiv sağlam.haklısın sezon öncesi yapılan bu tarz konuşmalar,olumsuz bir tabloda alay konusu olmaya başlıyor.ingiliz futbolu bi kenara,eskisi gibi basiterli,onurlu,haysiyetli futbolda bizim için kafi.

King Of The North

başlığı görünce dalga mı geçiliyo dedim Allah da sizi güldürsün :).15 sene önce olsa belki inanırdım ama bu ortamda,bu şartlarda liverpol değil neyse....

veis

sormak lazım hocaya ingilizlerdede tahta varmı diye

şimşek_55

Bu sistem liberosuz tandem çift stoper hemen önünde 3'lü bir blok, yine bunların önüne bir futbolcu ve bununda önünde çift santrafor yani 4-3-1-2

gecen sene elestırılen defans  futbolunun   en babasını  yaptıracak sanırım 4-3-2-1 taktıgı ıle nasıl Ingılız futbolu oynanacak cok ılgınc.TAkımda  forvette  pıvot dedıgımız,bogusabılecek , topu yere ındırebılecek  bır forvetı varda bu takımın bızmı bılmıyoruz. Ya da  on lıbero mevkıınde  Xabı Alonso, Gerard  gıbı  yırtıcı , baskılı,pas yuzdesı yuksek ve  sut cekebılen  oyuncuları  vardamı bız bılmıyoruz. Iddıalı acıklamalar  hocayı atesın  ortasına  atar kı   atmıs gorunuyor. Iddaa  bazen kumar oynamaktır. Ama elındekı 5 benzemez ıle  oynadıgın  sey cogu zaman kumarda  BLOF olarak  adlandırılır.

Syg

celebi

NE DİYEYİM HOCAM ALLAH UTANDIRMASIN

King Of The North

Bizde Sercan var Turgut var Sefa var,Alanso,Gerard da kim,bu çocukların hepsi yırtıcı

Akyol

Hocam geçen yıl güngören'in oynadığı stil hangi ülkeydi? Ben bu tür yorum yapan Teknik Direktörleri hiçbir zaman ciddiye almıyorum, senin elinde ki malzemen neyse hazırlık kampında ölçer, biçer, tartarsın. Sonrada dersin ki "Eyy SAMSUNSPOR taraftarı! Bu yıl genç oyuncularımızın insafına kaldık. Onlar oynarsa maç alırız oynamazlarsa Allah Kerim. İç sahada en fazla size güveniyorum, deplasmanlarda elimizden geleni yaparız" dersin insanlarda seni samimi ve içten bulur. Bu ne şimdi İngiliz modeli, takımı Liverpool'a benzetmeler falan! Bu cümlelere 7 yaşındaki çocuk bile güler. Transfer tahtası kapalı, yönetimi aciz, futbolcuları desen birkaçı hariç yetersiz bir takımın teknik direktörünün daha makul açıklamalar yapması gerekir.

şimşek_55

Alıntı yapılan: Akyol55 - 27 July 2009, 16:51:42
Hocam geçen yıl güngören'in oynadığı stil hangi ülkeydi? Ben bu tür yorum yapan Teknik Direktörleri hiçbir zaman ciddiye almıyorum, senin elinde ki malzemen neyse hazırlık kampında ölçer, biçer, tartarsın. Sonrada dersin ki "Eyy SAMSUNSPOR taraftarı! Bu yıl genç oyuncularımızın insafına kaldık. Onlar oynarsa maç alırız oynamazlarsa Allah Kerim. İç sahada en fazla size güveniyorum, deplasmanlarda elimizden geleni yaparız" dersin insanlarda seni samimi ve içten bulur. Bu ne şimdi İngiliz modeli, takımı Liverpool'a benzetmeler falan! Bu cümlelere 7 yaşındaki çocuk bile güler. Transfer tahtası kapalı, yönetimi aciz, futbolcuları desen birkaçı hariç yetersiz bir takımın teknik direktörünün daha makul açıklamalar yapması gerekir.

Shane_Falco

Hoca resmen Topu defanstan şişircez forvetde Burhan topu indirsin diye bakcaz topun peşinde koşcaz demiş yaa böyle bi futbol anlayışımı olabilir dünyadaki kötü takımlar bile bunu yapmıyolar bıraktılar artık hoca bence yanlış yapıyosun ama ne diyeyim bi bildiğin vardır herhalde

mehmet yılmaz

Alıntı yapılan: gozgoz yılmaz - 27 July 2009, 14:56:12

bkz.

Gozgoz'un dediklerine katılıyorum.

Sorumluluk makamında olan insanlar daha dikkarli açıklamalar yapmalı. Hocanın bizim bilmediğimiz birşeyleri bildiğine inanmak istiyorum; çünkü mevcut ile bu bir fantaziden öteye geçemez.

Ayrıca Burhan'dan bir Ian Rush olur mu dersiniz?

red_white

rakipleri çiğ çiğ yiyeceğizzz Doç.Dr.Hayrettin  >:(