Bank Asya 1.Lig 16.Hafta | Samsunspor'umuz 3-1 Sakaryaspor

Başlatan MeL_55, 08 December 2008, 00:31:13

« önceki - sonraki »

red_white

öyle yorumlayalım abi ne yapalım hatalı biz haklısın yerden göğe kadar gerekli uyarı zaten yapıldıı

Sempatik Bengülü

samsunsporumuzu canı gönülden kutluyorum hepimiz için güzel bir hafta başlıyor :P

edmontdante

Maçtan şimdi geldim.Takım hakettiği bir galibiyet aldı.Maçın başında  Burhan'ın kaçırdığı 2 çok net pozisyon var onlardan birini gol yapabilse  maç çok daha farklı olabilirdi.

Maraton alt ve üst hemen hemen tamamen doluydu.Kasımpaşa ve Sakarya maçlarını bence taraftar aldı.2.Yarının ortalarında her iki  maçta da taraftar devreye girdi ve  takım hız kazandı.Maraton'un ayaklanması vs ŞİRİNLER'in  kapalı tribüne girişiyle orada canlandı ve atmosfer değişti.Zaten takımdaki amatör ruhlu genç çocuklar Murat,Oktay,Volkan vs bundan çok etkileniyorlar.

Maçın yıldızı yine Murat'tı.Her yere bastı her kazandığı topu olumlu kullandı.Adam topun nasıl kazanılacağını biliyor.Topla adamın arasına nasıl girilir kalça nasıl kullanılır resmen bu çocuğa öğretmişler bunu.Sefa geçen haftalardan daha iyiydi.Oktay  kendi yarattığı pozisyonu yoktan var etti ve  gol yaptı.Oktay'ın maç sonrasındaki  sevincini  tarif etmek mümkün değil.Çocukta ayrı bir heyecan ve mutluluk oluyor tek başına kimse çağırmadan tribünleri geziyor yumruk şov yapıyor.

Turgay-Kenan -Gökhan-Volkan sahanın iyileriydi.Burhan kötü günündeydi.Sercan her zamanki gibi.Etkili tek bir pası vardı maç boyunca araya attığı.Böyle giderse işi çok ama çok zor.Artık gösteri futbolundan sıyrılmalı çünkü oynadığı lig profesyonel  lig burada bunlara yer yok.

Sakarya temiz top oynadı.Çirkefleşmediler.İlk yarının başında yüzdeyüz br pozisyonları ve 2.yarının başında kaleci Hasan'ın kurtardığı  uzaktan  bir şutları var.

Murat YILDIRIM ve Sefa'nın 25 metreden attıkları köşeye giden şutları gol olsa süper olacaktı.Murat'ınkini kaleciçıkardı Sefa'nın şutu direği sıyırdı.

Turgut'un eksikliğini ben hissetmedim.Yerinde oynayan Volkan  gerekeni yaptı.Topu saklama ve kullanma yeteneğine sahip.90.dakikada birebir yakaladığı topu içeriçekerek adamı geçti kaleciye de bir çalım atıp topu boş kaleye yuvarladı.Aynı pozisyonda Turgut olsa topu içeri çekmek yerine taca doğru sürer ve önündeki adam onu ölü noktaya doğru iterdi.

Taraftar SBK maçında da görevini yaptı.Helal olsun.Şimdi tv den izledim grupların devreye girmesi ile  maçı kopardı takım.

red_white

evet grupların devreye girmesiyle sbk maçı kopardııı kızlarımız taraftarla kırmızı beyaz yaptııı süper bir görüntüydü spiker sakaryaspor maçından dönen Samsunsporun ateşli taraftarları havayı bir anda değiştirdi  her salonda böyle görüntüler olsa felan dedi süperdiii

edmontdante

Zaten yabancılar şaşırmıştır taraftar nerede diye bence

edmontdante

Telefonla çektim idare edeceğiz artık

2.Gol Sonrası

Maç sonu.Oktay Geliyor

Sol Açık

Sakarya maçında sarı kart görenlerden Oktay ve Hakan Adana maçında cezalı duruma düştü. Turgut zaten cezalı. Bu eksikler ne kadar önemli tartışmasına girmeyeceğim (ki bence önemli) ama 3 eksiğimiz var.

Turgut'un geçen hafta nasıl atıldığını biliyoruz. Buna ek olarak birkaç örnek vermek istedim. Örneklerim Oktay için değil, Hakan ve Sercan için...

HAKAN: ligdeki 16 maçın 15'inde forma giydi (tek maçta cezalı olduğu için oynamadı) ve takımın en fazla süren alan 3.oyuncusu (1249 dakika)... 15 maçta toplam 8 sarı kartı var ve haftaya cezalı...

SERCAN: ligdeki 16 maçın 14'ünde forma giydi (oynamadığı 2 maçın 1'inde cezalıydı) ve 1100 dakika ile en çok oynayan 8.oyuncu... 14 maçta 7 sarı kartı var...

TURGAY: ligdeki 16 maçın 14'ünde forma giydi ve 1115 dakika ile en çok oynayan 7.oyuncu...

KENAN: ligdeki 16 maçın TAMAMINDA oynadı (sadece birisinde 86.dakikada oyundan çıktı, diğer tüm maçlarda 90 dakika oynadı) ve 1436 dakika ile en çok oynayan oyuncumuz...

Vurgulamak istediğim nokta ise; Turgay ve Kenan gibi 2 savunma oyuncumuz şu ana kadar hiç kart görmemişken, Hakan'ın 8 kart görmesi normal değil. Hadi Hakan oynadığı mevki gereği sertliğe ihtiyaç duyuyor diyelim, ama Sercan'ın 7 kart görmesi kesinlikle anlaşılmaz...

Mesele basit, oyuncularımızın bunları önemsemesi gerekli. Özellikle Sercan başta olmak üzere Hakan ve Turgut gibi genç oyuncularımızın...

HaSaNCaN

işte bu ya her hafta 2 sevinç. bu sefer sevinçden gitcez :D

Sadece Samsunspor

Maça gidemedim keşke gidebilseydim 3-1 kazanmış helal olsun futbolculara helal olsun taraftara bu soğukta stad doluymuş. son maçıda kazanırsak 2. devre çok güzel olcak

edmontdante

Alıntı yapılan: Sol Açık - 14 December 2008, 18:33:48

...

HAKAN: ligdeki 16 maçın 15'inde forma giydi (tek maçta cezalı olduğu için oynamadı) ve takımın en fazla süren alan 3.oyuncusu (1249 dakika)... 15 maçta toplam 8 sarı kartı var ve haftaya cezalı...

SERCAN: ligdeki 16 maçın 14'ünde forma giydi (oynamadığı 2 maçın 1'inde cezalıydı) ve 1100 dakika ile en çok oynayan 8.oyuncu... 14 maçta 7 sarı kartı var...

[Vurgulamak istediğim nokta ise; Turgay ve Kenan gibi 2 savunma oyuncumuz şu ana kadar hiç kart görmemişken, Hakan'ın 8 kart görmesi normal değil. Hadi Hakan oynadığı mevki gereği sertliğe ihtiyaç duyuyor diyelim, ama Sercan'ın 7 kart görmesi kesinlikle anlaşılmaz...

Mesele basit, oyuncularımızın bunları önemsemesi gerekli. Özellikle Sercan başta olmak üzere Hakan ve Turgut gibi genç oyuncularımızın...

Hakan Koçarslan'ın bu  hafta gördüğü sarı kart da tıpkı diğerleri gibi gereksiz ve tamamen şekil merakından kaynaklanan bir kart.Hakem faul vemiş olduğu halde yaptığı el kol hareketlerinden gördü kartı hem de faul bizim lehimize verilmişken.Tahmin ediyorum faulün rakibe verildiğini düşündü ama böyle bile olsa sarı karta bu kadar davetiye çıkarılmaz ki.Oynadığı mevkii sarı kart görmeye müsait haklısın ama hangi sarı kartı oynadığı bu mevkinin gereklerini yerine getirirken görmüş.Ya rakibin durduk yere  saçını çeker,ya hakeme birşeyler yapar falan filan.Sercan'ınkilerin  açıklaması dahi yok.Ofansa yönelik bir orta saha oyuncusu 7 tane sarı kart.

Dün ts'li song'dan bahsediyordu Bursa maçının spikeri.Adam daha sarı kart görmemiş bu sezon.Oysa ki defans adamı.Sertlikse sertlik,gözü kara  ama sarı kartı yok .Adam profesyonel kardeşim.Yok adamın saçını çekmekmiş,yok el kol hareketi yapmakmış işi olmaz.Çıkar adam gibi topunu oynar.İşte istatistikleri

Alıntı

Song, Galatasaray'da 2004-2005 sezonunda 32 maçta 4 sarı, 2005-2006 sezonunda 29 maçta 3 sarı, 2006-2007 sezonunda 25 maçta 4 sarı, 2007-2008 sezonunda da 22 maçta 5 sarı kart
Trabzonspor forması altında bu sezon hiç kart görmedi.

mehmet yılmaz

Maçı taraftarın kazandırdığı hususunda Edmontdante abiye katılıyorum.

Maçtan önce söylenmesi gereken bazı şeyler var.

Sahipsiz şehrin sahipsiz takımı olmak istemiyoruz! Belediye başkanlarımızın, vekillerimizin kendilerine emanet edilen şehrin en büyük markası olan Samsunspor'un yanında olmasını istiyoruz.

Maça gelirsek...

Maçın kader anı sahadaki değil ama tribündeki değişikliktir. Maçın 60. dakikasıyla birlikte kapalı sağda bulunan Şirinler-Mekansızlar grubu iyice kapalıya yaklaşmıştır. Maraton sol köşede bulunan Söğütlübahçeliler ise maraton ortaya, diğer taraftarların arasına girmişlerdir. Böylece çok iyi bir tribün desteği alan takım yüklenmeye başladı. 70. dakikaya kadar oynanan oyun pek de futbola benzemiyordu. Böyle ifadeler kullanmak pek adedim değilse de şu kesinlikle söylenebilir; bu maçı taraftarın doğru zamandaki doğru desteği kazandırdı. Tıpkı Kasımpaşa ve Ordu maçlarında olduğu gibi. Tıpkı yıllar önce, 1993'te Kocaeli'yi 3-2, 1994'te Trabzon'u 3-1 yenerken olduğu gibi, tribün ateşledi topçuları...

11 kişilik takımda 5-6 oyuncunun birden kötü oynadığı bir maçta 3-1 kazanmak için rakibin sizden kötü olması lazımdı. Nitekim öyleydi de... Sakaryaspor iç sorunlar yaşayan ve 13 oyuncusunu birden kadro harici bırakan bir takım. Sevip saygı duyduğumuz bir camia olan Sakaryaspor'un en kısa sürede toparlanmasını diliyoruz; maç öncesi ve süresince de iki takım taraftarları arasındaki dostluk görüntülerinden memnuniyet duyduğumuzu da ifade etmeliyiz.

Kötü oynayan takım tecrübesiz rakibi karşısında sonuca giderken devrede olan iki isim vardı. Bunlar artık sezon başından beri sürekli olarak takdirlerimizi gönderdiğimiz Oktay ve Murat... Oyunun sıkıştığı anda Oktay adeta tek başına bir gol attı ve maçı kopardı. Risk alan, özgüveni yüksek bir futbol anlayışı var Oktay'ın. Attığı gol öyle her adamın atabileceği cinsten bir gol değildi. Murat ise sürekli oyundaydı; orta sahada ileri-geri işleyişi sağladı...

Altyapı ürünlerimiz diye ayrı bir gözle seyrettiğimiz Sefa ve Sercan ise maalesef beklenenden uzaktılar yine. Volkan ise tam bir kontra adamı olduğunu attığı golle gösterdi.

Bu galibiyet önemliydi; şimdi Adana deplasmanı var ve ne yazık ki kart cezalımız çok. İnşallah oradan da galibiyetle döneriz. Bu takımı 4 tane sağlam takviye ile çok iyi yerlerde olabilir, bunun herkes farkında ama farkında olmadığımız şey şu; maalesef eski futbolcu alacakları ödenmezse hiçbir transfer yapamayacağız.

Artık futbol dışı konular konuşmaktan, yazmaktan biz de sıkılmaya başladık ama sorumluluk mevkiinde olanlar bunun hakkını versinler.

Şartla ne olursa olsun kazanmak güzel; teşekkürler çocuklar...

Tufan

maçta samsunda olmak çok istiyordum ama bilet bulamadık erken döndük mecburen. galibiyet çok güzel oldu gençlere güvenimiz tam bide şu yzy ufaktan kesenin ağzını açsa.....

red_white

aynen öle Edmontdante abi yabancılarımız sağa sola bakıodu ilk 2 çeyrek bizim taraftar oturmuş ses yok sanki deplasmanda oynuyo  3 periyodun sonlarında bir geldiler yabancılarada birden hava gelsin helal olsun hepsinee

artık Yusuf Ziya şu olanları görsede takımımıza sahip çıksaaaa

Kais

14 December 2008, 19:02:14 #268 Son düzenlenme: 14 December 2008, 19:49:09 edmontdante
AlıntıMaraton alt ve üst hemen hemen tamamen doluydu.Kasımpaşa ve Sakarya maçlarını bence taraftar aldı.2.Yarının ortalarında her iki  maçta da taraftar devreye girdi ve  takım hız kazandı.Maraton'un ayaklanması vs ŞİRİNLER'in  kapalı tribüne girişiyle orada canlandı ve atmosfer değişti.Zaten takımdaki amatör ruhlu genç çocuklar Murat,Oktay,Volkan vs bundan çok etkileniyorlar.

ozellıkle oktay taraftarla adeta butunlesıyor

kuzey55

maçta maraton tribününün tamamına yakını doluydu.60. dakikaya kadar etkili destek vermesek de o dakikadan sonra takımda bizle yüklenmeye başladı.sağlı sollu saldırdık.oktay topu aldı birer birer adamları geçti hepimiz ver artık pası derken ceza sahasına girip bir topuk hareketiyle 2 adamı da geçince klas bir vuruşla golünü yazdı.helal olsun sana OKTAY...murat yıldırım zaten bi harikaydı.sefa ve sercan yine formsuz gibi göründüler.herşeye rağman 3 puan güzeldi..

sakaryaspora üzüldüm açıkçası.buralarda olmayı haketmiyolar kesinlikle umarım 2. yarı iyi bir çıkış yakalayıp kümede kalmayı başarırlar...dostluk havasından gecen bir maçtan sonra tatangalara iyi yolculuklar.