2008/2009 Samsunspor'umuzun Transfer Başlığı !!

Başlatan MeL_55, 14 May 2008, 14:33:48

« önceki - sonraki »

AntZ

07 August 2008, 22:52:13 #1080 Son düzenlenme: 08 August 2008, 00:02:29 Ant55
Evet aynı kişi, ama haber 2005 tarihli o zaman 18 yaşındaymış şimdi 21 yaşında yani. Hem ortasaha da hem 21 yaşında. İnşallah iyi çıkar. Böyle transferler bekliyoruz yönetimden... Az para, iyi oyuncu

Ajax taki resmi

Bizim Maçtaki resmi

Milli Maçları
ÖZEL MAÇ   GALLER    3-1    TÜRKİYE   28.07.2005   U-19 Milli
ÖZEL MAÇ   GALLER    0-0    TÜRKİYE   26.07.2005   U-19 Milli

TFF Oyuncu bilgileri
http://www.tff.org.tr/Default.aspx?pageId=30&kisiId=1063467

AlıntıHollanda'nın büyük futbol kulüplerinden olan Ajax'ın alt yapısından yetişen 18 yaşındaki Çorumlu Murat Yıldırım, 18 kişilik A takım kadrosuna girmenin sevincini yaşıyor.

Son lig maçında Heracles'i 2-1 yenen Ajax'ın 18 kişilik kadrosuna girmeyi başarıp yedek soyunan Murat Yıldırım, ilk 11'e girmenin günlerini sayıyor. Hollanda Spor otoriterleri tarafından büyük yetenek olarak gösterilen genç futbolcu Yıldırım "Çok sevinçliyim. Umarım en kısa zamanda hocam bana oynamam için şans verir, ben de verilen şansı iyi kullanırım. Yaşım henüz çok genç. Önümde uzun yıllar var. Başarımla beraber Türkiye A milli futbol takımının formasını giymek istiyorum" diyerek sevincini dile getirdi.

Murat Yıldırım, gösterdiği başarı sonrası Ajax kulübünün alt yapısından yetişip A takımına yükselen ilk Türk kökenli futbolcu olma unvanını elde etmiş oldu

Alıntı
Gaziantepspor transfer komitesi Ajax(ta forma giyen 18 yaşındaki gurbetçi Murat Yıldırım'a kanca taktı. Kırmızı-Siyahlılar, Murat için girişimlere başlarken bu oyuncunun transferini en kısa zamanda noktalamak istiyorlar. Transfer çalışmalarını devam ettiren Gaziantepspor, Ajax'ta forma giyen gurbetçi futbolcu Murat Yıldırım'ı renklerine bağlamak için harekete geçti. 18 yaşındaki Murat ile temasa geçen Kırmızı-Siyahlılar büyük bir ihtimalle bu futbolcuyla sözleşme imzalayacaklar. Murat ve kulübü Ajax ile görüşmelerini sürdüren Gaziantepspor yönetimi bu transferi en kısa zamanda bitirmek istiyor.

Alıntı
Hollanda Birinci Ligi takımlarından Ajax'ın genç yıldızı Murat Yıldırım'a Türkiye yolu göründü.

Dün Türkiye'de ilk kez MARATON.COM.TR Murat Yıldırım ile Türk kulüplerinin ilgilendiğini sizlere duyurmuştu.

Murat Yıldırım'a talip olan takımlar arasında yer alan Turkcell Süper Lig'in köklü ekiplerinden Gaziantepspor'un 2. başkanı Sayın Mehmet Kızıl'a ulaştık ve bu transferi sorduk.

Kızıl: "Henüz kesinleşen bir durum yok ancak büyük olasılıkla Murat'ın transferini bitirdik." dedi.

Murat Yıldırım, 21 yaşında ve 2005 senesinde Ajax altyapısının en iyi oyuncusu seçildi.

Alıntı
Murat Yildirim, Ajaxta oynayan bir Türk. 2005 yilinda Ajax altyapisinin en iyi futbolcusu secildi, futboladamlari onun altin bir gelecegi oldugunu soylediler.

2005-2006 sezonunda A-takiminla antreman yapti ve yedekler arasindaydi. 2006-2007 sezonunda orta saha/ofansif futbolcu olan Murati antrenor defans/sag back olarak oynatmaga basladi. Bu yuzden gecen sezonun sonunda Ajaxla ayrilma noktasina geldi (Kasimpasaspor'a transfer oldugu haberleri cikti), ama Ajax onu bir yil daha oynamasi icin ikna etti, ona birdaha defans oynamayacagi sozu verildi..

Bu sezonun ortalarinda bu sozunu antrenor bozdu ve Murat Yildirim buyuk bir ihtimal Ajaxta kontratini uzatmiyacaktir ve Ajaxtan ayrilacaktir..

Youtube'daki roportaji burda!
http://technorati.com/videos/youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DTcXEMsPP3M4
Roportajin Türkce cevirisi:

MURAT YILDIRIM
- Futbol oynamaga nezaman basladin?- Alti yasindayken basladim, Hellas Sport takiminda, Ajax beni isteyene kadar sadece bu takimda oynadim...

AJAX ALTYAPI (genclik)
- Ilk yarim sene zordu, sonra toparlandim ve butun maclarda oynamaga basladim ve sonra cok iyi gitti..

- Ajax'a geldiginde ilk izlenimin neydi?
- Aslinda bilmiyorum artik.. (hatirlamiyorum)
- Cok profosyonel miydi senin icin, yoksa onceki klubune benziyormuydu?- Tabi burda daha disiplinli hersey, hem okumamda gerekiyordu, her sey zamaninda gerceklesmesi gerekiyordu, mesela burda soyunma odasina yarim saat onceden gelmemiz lazim, eski klubumde baslamadan bir dakika once gelebiliyordum ve hemen futbol ayakkabilarimi giyip oynuyordum..
- Buna alisman zor oldumu?
- Hayir, bu kolay oldu, zaten bizi servisle evden aliyorlardi..
- Peki, hangi pozisyonda oynuyordun sen aslinda?- Evet, forvet oynuyordum yada on numara olarak, sonra daha cok orta sahada on numara olarak oynadim, ve arada sirada ortaha sahanin sag tarafinda oynuyordum.. Bu boyle devam ediyordu.
Taki ikinci takima gelene kadar, o takimin antrenoru beni birden sag back olarak oynatti, bu benim posizyonum degildi, buna cok alismam gerekti/ cok zor oldu, simdi aradasira ortasahada yada defansta sag tarafta oynuyorum..

YURUME BECERISI
Ben bazen ofansif te oyunurum, ve bazen fazla ileriye gitek istiyorum ve ataga katilmak istiyorum, ben herzaman bi adamin yaninda durupta ona dikkat edemem/tutamam.. Bazen bende posizyon uretmek istiyorum ve posizyona girmek istiyorum, ileride bir hata yaparsiniz bu cok sey ifade etmez, fakat geride, kendi kalenize yakin biyerde hata yaparsiniz rakip takim hemen bir gol atabilir..

- Simdi, senin guclu noktalarindan birisi senin yurume becerin (cok kosman) ve mucadeleciligin, bir macta yarim maraton kosmanla taniliyorsun demi?- Evet, yemegime dikkat ediyorum ve vaktinde uyuyorum.. ve bu yuzden bence bu benim cok kosabilmemi sagliyor..

YILIN YETENEGI
Tabiki beklememistim, cunku ozaman ben iki yildir klubte (Ajax) oynuyordum.. Ama kendimi iyi gelistirdim, ve cok mutluydum, bu benim icin ilk adimdi.. Benim icin bu cok sey ifade ediyordu, ve hemen Genc takima alindim, ve kendimi daha cok gelismek istiyordum ve A-takimina yukselmek istiyordum, ama bu gune kadar daha gerceklesmedi bu..
- Sabir?
- Tabi, sabir en onemli mesele bence..
- Neden sen yilin yetenegi secildin sence?- Cunku cok iyi gelisme sagladim, ve butun maclari cok iyi oynuyordum ve mentalitem sayesinde, herzaman cok mucadele ediyorum ve savasiyorum, cok calisiyorum..

GELECEK
- Bir kac defa A takimla antreman yaptin..?
- Evet, o Danny Blind donemindeydi, ve birkac kere maclarda yedek olarak bulundum, ve ondan sonra, yazdan sonraki donem, iyi gecmedi, cunku kendi posizyonumda oynamiyordum..
- Kadro ya alinmak, kadroda yer bulmak nasil bir duyguydu?
- Guzeldi, sonucta benim amacim buydu, futbolcu olmak, kendini gostermek, futbol oynayabildigini gostermek ve seyircileri/tribunleri eglendirmek..
- Evet dedigimiz gibi kadroya bir kac defa alindin, bu beklediginden farkli birseymidyi?- Zaten Genc takiminda buna alisiyorsunuz ve herseyin nasil yurudugunu az cok biliyorsunuz, aslinda aynisi sayilir, belki orda sadece formalariniz hazirlaniyor sizin icin, bunlar kucuk farklar.. ama cok farketmiyor..
- Ve buyuk futbolcularin yaninda oturmak onlarla beraber soyunma odalarinda olmak?
- Evet farkliydi dogru, ama zor degildi..
- Sen artik hazirsin degilmi, buyuk isler basarmak icin?
- Evet kesinlikle, bu adimi artik atmak istiyorum ve Eredivisie'da (Hollanda birinci ligi) kendi seviyemi olcmek istiyorum.. Cunku uzaktan televizyondan seviyesini gorebiliyorsunuz, ama kendin oynamak cok farkli bisey...

**KaR6**

eğer bu o adamsa ve ayagımıza kadar geldiyse kaçmadan imzayı attırmak lazım, pişman olmayalım sonra.. heyecanlandım bak şimdi..

AntZ

07 August 2008, 23:27:17 #1082 Son düzenlenme: 07 August 2008, 23:30:13 Ant55
Resimlerden o gibi duruyor inşallah sakatlık makatlık ya da fiyat problemi yoktur. Bu sezon Antep te istemiş hatta başkanı büyük ihtimalle transfer bitti demiş,  ama neden olmadı bilmiyorum. Hatta geçen sene de Kasımpaşa nın transferlerinde görünüyor ama orayada gitmemiş (
http://www.milliyet.com.tr/2007/09/05/son/sonspo08.asp):)

Görünüşe göre iyi futbolcu zaten bizim hoca da beğenmiş

Ama neden Türk takımlarıyla bu kadar adı geçipte hiç birine gitmediğini merak ettim doğrusu. İnşallah menejer oyunları falan yoktur işin içinde

**KaR6**

evet düşündürücü ama her işin içinde bit yeniği aramak yordu beni.. iyi bişeyler olsun artık, hepimizin ihtiyacı var buna, bulandırmayalım bu guzel haberi ;)

AntZ

07 August 2008, 23:32:09 #1084 Son düzenlenme: 07 August 2008, 23:55:27 Ant55
:) Haklısın kardeşim, valla sevindirici bir haber duysak altından birşey çıktı hep... Sesli düşündüm galiba yine :) İnşallah hayırlı olur

Daha da güzeli ortasahanın ortasında olması, en çok ihtiyacımız olan mevkii

http://www.transfermarkt.de/de/spieler/35530/muratyildirim/profil.html

edit

Alıntı yapılan: Ant55 - 07 August 2008, 23:27:17
Ama neden Türk takımlarıyla bu kadar adı geçipte hiç birine gitmediğini merak ettim doğrusu. İnşallah menejer oyunları falan yoktur işin içinde

Kendime Cevap :) Zaten yukarıdaki yazıda cevabı varmış :(

Alıntı2006-2007 sezonunda orta saha/ofansif futbolcu olan Murati antrenor defans/sag back olarak oynatmaga basladi. Bu yuzden gecen sezonun sonunda Ajaxla ayrilma noktasina geldi (Kasimpasaspor'a transfer oldugu haberleri cikti), ama Ajax onu bir yil daha oynamasi icin ikna etti, ona birdaha defans oynamayacagi sozu verildi..

Bu sezonun ortalarinda bu sozunu antrenor bozdu ve Murat Yildirim buyuk bir ihtimal Ajaxta kontratini uzatmiyacaktir ve Ajaxtan ayrilacaktir..

Bu arada bizim hocaya bir not; Hocam bu adama defans oynatacaksan alma :D

nomak55

neden daha onceden keşfedilmedi yazmış bazı arkadaşlarımız ama size şunu hatırlatayım serdar taşçı, gokhan inler, mesut özil gibi gelecek vaad eden yıldızlarından milli takım tk sı fatiş terimin haberi bile yok ki bu adamın olmaması kadar doğal olamaz bence...adam yılın en iyi genç oyuncsu seçildiyse boşa seçilmemiştir.

AntZ

Alıntı yapılan: nomak55 - 08 August 2008, 00:37:53
neden daha onceden keşfedilmedi yazmış bazı arkadaşlarımız ama size şunu hatırlatayım serdar taşçı, gokhan inler, mesut özil gibi gelecek vaad eden yıldızlarından milli takım tk sı fatiş terimin haberi bile yok ki bu adamın olmaması kadar doğal olamaz bence...adam yılın en iyi genç oyuncsu seçildiyse boşa seçilmemiştir.

Kardeş bendim onu söyleyen ama zaten keşfetmişler Antep, Kasımpaşa transferini bitirme noktasına gelmiş, bir çok forumda da GS lısından BJK lısına kadar inşallah bize gelir diye mesajlar okudum, merak ettiğim neden hiçbirine transferi gerçekleşmediğiydi, Kasımpaşa ya neden gelmediğini anladım az çok yukarıdaki mesajda da yazdım. Bırakmamışlar Ajax tan ikna etmişler.

İnşallah iyi çıkar

Sol Açık

Buradaki transferlerle ilgili tartışmalar durumumuzu açıkça ortaya koyuyor...

Parasız olduğumuz belli. Buna rağmen alınan isimler "daha ucuza daha iyisi vardır" gibi soyut bir yaklaşımla beğenilmiyor.
Veysel'e "iyiyse neden G.Ant.Bel. bıraktı?" deniyor (pek çok nedeni olabilir, örneğin iyi bir oyuncu olsa bile orada başarısız olup gönderilmiş de olabilir. Hasselbaink'i de biz almadık ama adam sonra ne oldu). Eray'a "iyi ama bizim için çok genç" deniyor (Casillas ve Valdes örneklerini yinelemek bile sıkıcı). Burhan "bal yapmayan arı" oluyor (buna biraz hak versem de bize forvet lazım ve geçen sezonki "altın çocuk"tan etkili olacağını düşünüyorum). Murat Yıldırım örneği gibi bir örnek ortaya çıkınca ise "altında bit yeniği" arıyoruz...

Sanırım sorunumuz "büyük Samsunspor"a fazla alışmış olmamız ve küçüldüğümüz gerçeğini kabullenemememiz!

Benim bildiğim tek şeyse bizi büyütecek olanın "ünlü ve pahalı oyuncular" olamayacağı. Genç oyuncularla, parlamamış yeteneklerle ve yetenekli olsa da geçmişlerinde başarıyı yakalayamamış oyuncularla yol alacağız, büyüyecekse de böyle büyüyeceğiz. Ama bunun için gerekli olan iyi bir ortam ve atmosfer. Yani bize iş düşüyor.

Sezon başladığında bu oyuncuları tartışan değil, onlara sahip çıkan ve onları destekleyen bir atmosfer yaratmalıyız. Bence bu dönemde taraftarın görevi bu...

AntZ

Kardeş tabiki sahip çıkacağız ama burda da bazı şeyleri tartışmak nedenlerini ve çözümlerini aramak hakkımız. Tabi yapıcı bir şekilde.

Gelen oyuncular çok iyide çıkabilir eyvallah ama daha ucuza daha iyisi vardır yaklaşımı yapılan oyuncular Burhan, Çağatay, Volkan... Bunlardan beğendiklerimiz de var beğenmediklerimizde. Burhan ı bizde oynarken ve geçen seneden hepimiz tanıyoruz, haksız olabiliriz ama açıkçası pek beğenmiyoruz. Ama artık bu takımdaysa sonuna kadarda destekleriz. Çağatay ve Volkan için eleştiriler de her ne kadar katılmasamda sakatlıklarından dolayı.

Murat Yıldırım konusunda da iyi bir izlenim verdiği ve nasıl olduda boşta kaldığı konusunda soru işareti vardı ama bu karşı çıkmak ya da eleştiri anlamına gelmiyor.

AntZ

Ajansspor yorumlarında da Cenk ismi geçmeye başladı hayırdır inşallah  ???

veis

manisadan aldıgı rakamı samsunsporun verme şansı yok yorumlarda herkes muhakkak en iyisini ister ama şu mali portrede cenke sanırım yer yok

oguz_5528

murat yıldırım'ın durumu bugün maçtan sonra belli olur sanırım.. inş kaçırmayız baksana adam çok hızlıymış bize de murat gibi topçu lazımm Hayrettin Hoca'nın oyuncu seçimine güveniyoruzz...

celebi

Alıntı yapılan: oguz_5528 - 08 August 2008, 14:04:36
murat yıldırım'ın durumu bugün maçtan sonra belli olur sanırım.. inş kaçırmayız baksana adam çok hızlıymış bize de murat gibi topçu lazımm Hayrettin Hoca'nın oyuncu seçimine güveniyoruzz...

inşaallah dediğin gibi olur

MeL_55

murat yıldırım türkıyenın ajaxına geldı. :) umarım hersey hayırlı olur.

jean

ajansspordaki cenk ismi 2 hafta once gecmisti digerleirnin gectigi gibi n eyazikki hicbiir yok su ana kadar