Besim Durmuş Bombaladı

Başlatan Aslankaya, 07 July 2013, 16:20:47

« önceki - sonraki »

Aslankaya

AlıntıUzun süredir suskunluğunu bozan Besim Durmuş, basın toplantısı düzenledi, çok ses getirecek açıklamalarda bulundu...

Çarpıcı açıklamalarda bulunan Besim Durmuş, Samsunspor kültürünü oluşturmak altyapının önünü açtık. Genç oyuncuları takıma kazandırdık. Ancak tepkiyle karşılandık ve üzerimi çizdiler. çok şeyi başarmak için buradaydım. Ama olmadı.  Yapacak bir şey yok" dedi. Durmuş, Samsun'lu teknik adamlar hakkında söylediklerinden dolayı Kalpar'ın özür dilemesi gerektiğini söyledi

BOMBA AÇIKLAMALAR
Eski Samsunspor Teknik Direktörü Besim Durmuş, suskunluğunu bozdu. 2012-2013 sezonunun 13. haftasından itibaren takımın başında olan ve 1 yıl daha sözleşmesi bulunmasına rağmen geçtiğimiz günlerde Samsunspor ile sözleşmesini karşılıklı olarak fesheden 48 yaşındaki teknik adam, uzun aradan sonra düzenlediği basın toplantısında gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu.

KALPAR ÖZÜR DİLEMELİ 
Samsunspor'un yeni teknik direktörü Hüseyin Kalpar hakkında çarpıcı açıklamalar yapan Besim Durmuş, "Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Genel Başkanı İsmail Dilber, bir süre önce Ankara'da toplantı yaptı. O toplantıda ben ve Hüseyin Kalpar'da vardı. Kalpar, 'Samsunspor'da görev aldım. Sıkıntılar zorluklar yaşadım. En büyük zararı da Samsun'da ki teknik adamlardan gördüm" dedi. Bunu üzerine ben ayağa kalkıp isim vererek konuşun. Samsun'lu teknik adamlar hakkında böyle konuşamassınız. 350 teknik adamı töhmet altında bırakamazsınız diye karşılık verdim.  Şimdi o Kalpar, geldi Samsunspor'un başına geçti. Alacağını Samsunspor'dan mahkeme yoluyla fazlasıyla tahsil eden bir teknik adam şimdi geldi kulüpte görev aldı. Kalpar,  Samsunspor camiasından ve Samsun'lu teknik adamlardan özür dilemeli" dedi.

FUTBOLCULAR BİRBİRLERİYLE KONUŞMUYORDU
"Göreve geldiği gün gördüğü tablo karşısında çok şaşırdığını ve üzüldüğünü ifade eden Besim Durmuş, şunları söyledi: "Geçtiğimiz sezon başı transferler yapılmış.  Samsunspor'un aldığı oyuncularla  PTT 1. Lig değil, 2. Lig B kategorisi kadrosu kurulmuş. Alınan oyunculara bakıldığında sadece Soner Şahin ve  Erdem Şen geldikleri takımda 20 maç üstünde oynamış. Diğerleri doğru dürüst maç bile oynamamışlar."

ALTIN, ÇÖKÜŞÜ GÖRDÜ GİTTİ
"Samsunspor'da oynayamacak, bu kutsal formayı taşıyamayacak oyuncular kulübün içerisine doldurulmuş. Sezon başında her oyuncu kendini gsötermek ister. Bu iyi görünüş 12 hafta sürdü. 1 maç kazanıldı, beraberlikler alındı. Bu kadro yapısıyla daha fazla gitme şansı yoktu takımın. Çıkış olmadı, aşağıya iniş başladı. Erhan Altın'da bunu gördü çekip gitti.  Samsun'u Samsunspor'u seven bir teknik  adam böyle mi yapar?"

AĞABEYLİK YAPACAK OYUNCU YOKTU
"Takım içerisinde ağabeylik yapacak oyuncu yoktu. Takımın ağabey konumundaki oyuncularından bazıları, gençlere forma şansı verdiğim zaman soyunma odasında dahi söylendi. Biz varken bu gençler niye oynuyor, ne olacak bunlardan şeklinde ifadeler kullandılar. Sıkıntı yaratan, göndermek istediğim kadro dışı bırakacağım futbolcular vardı. Ama olmadı."

ARKAMDAN KONUŞULDU
"Sezon içerisinde farklı dönemlerde bir çok sıkıntı yaşadık. Ancak bu kriz dönemlerinde yıkılmadık. Ayakta kalmak için Samsunsporluluk ruhuyla hareket ettim. Yine sezon içerisinde bazı yöneticiler, 'gitsin' şeklinde söylemlerde bulunmuş. Onlar böyle söylemlerde bulunurken ben de diğer tarafta futbolculara, burası Samsunspor. Forması kutsaldır. Bu formayı taşımak istiyorsanız elinizden gelen gayreti göstermelisiniz diyordum."

YÖNETİCİ BANA HAKARET EDİYOR
"Bir karşılaşmada Erdem Eynel isimli yönetici tribünden bana hakaretler sayıyor. Bunlara şahit olanlar var. Samsunspor Yönetim Kurulu Üyesi, takımın başındaki bir teknik adama hakaret eder mi?.
Bu hangi mantığa, ahlaka sığıyor. Bunlarıda yaşadım ben. Gol attıktan sonra, galip geldikten sonra tribüne dönüp havaya yumruk kaldırmadık diye mi böyle oluyor?. Biz dışarı da da sahada da efendi kişiliğimiz, dik duruşumuzla var olduk." 

KAYBEDERKEN BİLE KÖTÜ OYNAMADIK
"Tek hatam Ankaragücü maçını kaybetmek oldu. O da tamamıyla benim hatam değildi ama takımın başında ben vardım. Benim eksiğim 4 puan. Samsunspor takımı ligin 2. yarısında en fazla puan toplayan ligin 5. takımı oldu. İlk yarıyı 14 puanla bitirip de ligde kalan başka bir takım yok. Bu tarihte bir ilktir. Biz kaybettiğimiz çoğu maçta bile kötü futbol oynamadık. Kayseri Erciyes, Denizlispor, Boluspor maçları bunlara örnek."

SEZONUN ŞAMPİYONU TARAFTAR
"Geçen sezonun tek ve gerçek şampiyonu taraftardır. Zor dönemlerde takımımızı çıkarsız, menfaatsiz destekledi. Tribünleri doldurdular. Yaptıkları şovlarla Türkiye'de günlerce konuşuldular.
Samsunspor'a sahip çıktılar. Onlara çok teşekkür ediyorum. Samsunspor'a sahip çıktıkları için. Bir süre önce de takımın başında  kalmam için bana gösterdikleri  güven de çok önemliydi. Hepsinden Allah razı olsun." 

ALTYAPININ ÖNÜNÜ AÇTIK
"Biz buraya Samsunspor kültürünü yaratmak için geldik. Gençlerimize değer verdik. Onlara şans tanıdık. Samsunspor takımı Musa Aydın'la Adnan'dan sonra başka oyuncu çıkartamamıştır. 15 senedir Samsunspor'dan oyuncu çıkmamıştır. Herkes altyapıdan oyuncu çıkmıyor derken biz o altyapının önünü açtık. Ama tepkiyle karşılandık ve benim üzerimi çizdiler. Samsunspor kendi kültürünü oluşturmaz, yaratmaz ise 2 sene eser, sonra bu rüzgar geçer. Yine aynı tablo ortaya çıkar. Mehmet Bank genç oyuncular konusunda çok yardımcı oldu. Kendisine teşekkür ediyorum."

TURGAY BENİ KANDIRDI
"İkinci devredeki Çaykur Rizespor maçında Turgay'ı oynattım. Ama sakattı. Bir hafta idmanlara çıkmadı. Denizlispor deplasmanına bizimle geldi. Maçtan önce konuştum onunla.  İyi olduğunu ve oynamak istedğini söyledi. Ben de Ercan'ı oynatmayıp ona görev verdim. Maç içinde baktım ki sahada sekiyor. İsterdim ki böyle bir davranış sergilemeyip bana, 'Hocam ben sakatım oynayamam' desin. Ama bunu yapmadı. Beni kandırmış oldu."

ERCAN'A HAKSIZLIK YAPTIM
"Genç oyuncu Ercan Yazıcı'ya şans verdim. İyi oynuyordu. Diğerleri de oynadı. Ama Ercan'ı kesmekle hata yaptım. Ona haksızklık yaptığımı düşünüyorum şimdi.  Keşke hiç kesmeseydim ve oynatsaydım. Kayseri Erciyes maçı önceside sakatlandı zaten. Ercan bu ligdeki en iyi stoperlerden birisi. Samsunspor'a çok faydalı olacaktır. Allah yolunu açık etsin." 

SAĞLAM OLMAZSA BEN VARIM DEDİM
"Samsunspor yönetimine Ertuğrul Sağlam'ın gelmemesi durumunda takımın başında olmak istediğimi söyledim. Ertuğrul Sağlam gelmezse Samsunspor'a benim standartlarımda birisini getirecekseniz benim burada başlatıp da devam ettirdiğim bir standart var. Sezon başı bırakın ben başlayayım' dedim ama olmadı." 

YAPACAK BİR ŞEY YOK
"Samsunspor'da daha yapacak çok işimiz vardı. Samsunspor benim hayallerimin takımı idi.  Burada çok iyi şeyler yapmak için çalıştım. Ancak gelinen noktada işim yarım kaldı.  Gereksiz söylemler çok oldu. Yapacak bir şey yok. Samsunspor'a emeği geçen herkesten Allah razı olsun."

http://www.habergazetesi.com.tr/spor/13648/kalpar-ozur-dilemeli-/
Haber Gazetesi - 07 Temmuz 2013, Pazar

Ahmeti

Besim hocanın kalmasını ve başarılı olmasını çok isterdim ama olmadı Canberk ,Ercan , Kemal ve diğerlerine takım zor durumdayken büyük cesaret örneği göstererek şans tanıdı ve küçük çaplıda olsa Samsunspor kültürünü oluşturdu.
Ben bu gençleri izlediğimde sanki sahada ben oynuyormuşum gibi heyecanlanıyordum. Besim hocanın gidişiyle bu gençlerimizin de önü tıkanacak gibi bir his var içimde.

deli 55

besim hocaya çok ayıp edildi.inşAllah ileride yine takımın baaşında görürüz seni hocam.başkalarının kuklası olmadığın için gönderildin sanırım

altunay

Besim hoca hakli adama haksizlik yapildi

ngonge

Besim Hoca'ya haksızlık yapıldığını düşünmüyorum. Liyakat sahibi değildi, hatta Ertuğrul Sağlam dışında hiçbir Samsunlu t.direktör Samsunspor'u çalıştıracak kalitede değil.

Aslankaya

ben de besim durmuş'a haksızlık yapıldığını düşünmüyorum..

ikinci yarı  en fazla puan toplayan takımlardan birisi olduk tamam da, müthiş takviyeler yapıldı... haftalar öncesinden ligde kalmayı garantilemesi gerekirken son 1 haftaya kadar işi bitiremedi..

takım lider erciyese karşı 1-0 önde,dimitrov gibi bir adamı 50. dk çıkarıp 15 yaşında kemal'ı oyuna sokup gövde gösterisi yapan kafa yapısı..

futbolcularla iletişimi de bozuk.

erhan altın'ı eleştirmiş çöküşü gördü gitti demiş ama erhan altın o kötü takımı bile çok iyi oynatıyordu... yolu açık olsun ama bir daha yolu bizimle kesişmesin mümkünse.

hacettepeli

futbolda haksızlık diye bir şey yok ama söylediği şeyler yanlışa benzemiyor. birkaç maç hata yapmasaydı hatalı değişiklikler başını yaktı hocanın. ne yapsın beklentisi büyük bir takımı hiçbir zaman çalıştırmamış. o kadar hatayı ben mazur gördüm. önemli olan ligde kalmaktı.

Aslankaya

Alıntı
Ercüment GÜL

YEMEZLER!..

Samsunspor ile yolları ayrılan Besim Durmuş önceki gün  düzenlediği   basın toplantısında  aklına kim geldiyse ağır suçlamalarda bulundu.

Bunu nasıl bir psikoloji içinde yaptı bilemem.
Ancak bu duruma  Samsunspor tarihinde ilk kez şahit oldum.
Hatırlarsanız Besim Durmuş geçen sezon  Kartalspor'da göreve başlamış  sonrasında sanırım 8. haftada  görevine son verilmiş  ardından yine ligin 12. haftasında Samsunspor'da göreve başlamış bir teknik direktördü.

Şimdi Besim Durmuş'un yaptığı basın toplantısından bazı söylemleri dolayısıyla suçlamaları sizlere hatırlatmak istiyorum.  

Yönetimi ima eden Besim Durmuş şöyle konuşuyor..  
"Göreve geldiğimde çok şaşırdım. Geçtiğimiz sezon başı transferler yapılmış. Samsunspor'un aldığı oyuncularla  PTT 1. Lig değil, 2. Lig B kategorisi kadrosu kurulmuştu" diyor.
      Peki geçen sezon  ligin 3. haftasında  kendisinin sezon başında  görevde iken yaptığı transferlerle oluşturduğu Kartalspor, kendi evinde o beğenmediği Samsunspor karşısında maçın 87. dakikasına kadar  2-0 mağlup durumdayken sahaya giren bir taraftar sonrası, ortalığın karışması ve sonrasında biraz da tesadüfen son 3 dakikada bulduğu 2 golle maçı ancak berabere kurtarmamış mıydı?

Yine o Besim Durmuş'un sezon başında yaptığı transferlerle  oluşturduğu Kartalspor, sezon sonunda küme düşmemiş miydi?

Yine aynı Besim Durmuş şöyle diyor.
    " Kaybettiğimiz karşılaşmalarda bile iyi top oynadık. "Bir karşılaşmada Erdem Eynel isimli yönetici tribünden bana hakaretler sayıyor. Bunlara şahit olanlar var. Samsunspor Yönetim Kurulu Üyesi, takımın başındaki bir teknik adama hakaret eder mi?"

Hatırlayanlar bilir  ligin son 8 karşılaşmasında Samsunspor, o elindeki güçlü kadrosuna rağmen  küme düşmeme mücadelesi verirken oynattığı futbolla tribündeki taraftarlar stadı "Besim Durmuş istifa" sesleri ile resmen yıkmamış mıydı?..
    Yine o karşılaşmaları izleyen herkes saç baş yolmuştu... Bunlardan biri de yöneticiymiş... Yani tribünlerden bir tek o yöneticinin bağırması mı Besim Durmuş'u rahatsız etmiş?

Besim Durmuş şöyle devam ediyor...

Hüseyin Kalpar, Ankara'da TÜFAD toplantısındaki bir konuşmasında geçmişte Samsunlu teknik hocalardan hiç destek görmedim. Çok zor şartlar altında çalıştım dedi... Ben de kendisine tepki göstermiştim. Şimdi bu nedenle özür dilemesini bekliyorum diyor...

Şimdi Besim Durmuş'a soruyorum.

Sen Samsunspor'da görev yaptığın süre içinde Samsunlu teknik direktör arkadaşlarının kaçından destek gördün?
     Ya da başka bir soru " Senin başarısız olmanı isteyenler çoğunlukta mıydı?"

Sanırım  Hüseyin Kalpar'ın söz konusu toplantıdaki anlatmak istediği konu TÜFAD üyelerinin birbirine destek vermemesi hakkındaydı...
            İşin ilginç tarafı ise Ankarada'ki bu söz konusu TÜFAD toplantısındaki konuşma yaklaşık 2 yıl önce yapılmış. Besim Durmuş, şu an neyin peşinde anlamış da değilim...

Besim Durmuş yine söyle diyor ...

Hüseyin Kalpar, şampiyon olduğu sene alacakları ile ilgili kulübü mahkemeye vermişti.

O zaman Besim Durmuş'a bir soru daha...
            Geçen hafta Samsunspor'daki görevinin sonlandırılması ile ilgili mukavelenin fesih imzası için alacağın olan parayı peşin almadan masaya oturmaktan kaçtın.  
            Sonunda 80 bin TL alacağını Samsunspor Kulübü ödemeyi 3 gün sonra kabul ettiği halde kendilerinden 3  günlüğüne o alacağına karşılık senet almadın mı?  

Sonuç olarak Besim Durmuş halen devam eden  her söyleminin içine bir "Samsunspor  Kültürü" ya da Samsunspor duruşu"  hatta " Altyapı" kelimeleri ile süslü cümleler kurup  tribünlere oynamaya devam ediyor...

Bu konuda kendisine söyleyebileceğim tek kelime  YEMEZLER!

http://www.habergazetesi.com.tr/kose-yazilari/ercument-gul/4837/-yemezler-/

Serkan

mimar55

Besim hocaya haksızlık yapılmadı ama besim hoca erhan altına halsızlık yaptı onun kurduğu takıma golcü takviyeleriyle takım başarı sağladı. 1-0 öndeyken 15 yaşındaki cocuğu oyuna alması kendi sahamızda ankaragücü mağlubiyeti bence besim hoca tek haklı tarafı var taraftar bu arada hakkını yemeyelim adamın takım kümede kalma adına kurulmuştu oda ligte kaldığı için kendini başarılı sayıyor kendincede haklı.

kavak_55

besim hoca samsunlu olarak kişiliğine bir şey demem hemşerimsin sen gelirken benim çıkardığım dediğin gençleri eleştirdiğin erhan altın o kıvama getirmiştir bazı olumsuzluklardan dolayı ayrılmıştır.devre arası yapılan transferlerden sonra erhan altın olsa bu takıma en playf oynatırdı sen son anda ligde kaldın. birde gençleri oynattım felan diyorsun gençleri ne zaman oynatacağını bilemedin takım ve oyuncular üzerinde oterite kuramadın bunu kendinde söylüyorsun klübede oyuncuların söylendiğini söylüyorsun. o oyuncuyu orda söyletirsen bugün kusura bakmada kimse seni hoca diye takımın başında tutmaz.

seyf55

bakıyorumda besimi savunanlarda türedi adam bizi resmen düşürüyordu ya adam maf edecekti bizi başka izahı yok