Samsunspor Yönetimi Olağanüstü Genel Kurul Kararı Aldı

Başlatan 55.hakan, 20 May 2013, 18:22:50

« önceki - sonraki »

mehmet yılmaz

jean

Niye ilkinde bu Is bitmiyor hicbir zaman anlamis degilim

Sercan

King1965

Samsunspor'umuzun bugün yapacağı Kongre yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ileri tarihe ertelendi.

13 Haziran Perşembe Saat 16.00 'da Canik Kongre ve Kültür merkezinde tekrar yapılacaktır..

http://www.samsunsportv.net/2013/06/kongre-ertelendi.html

samuray

Alıntı yapılan: jean - 06 June 2013, 17:23:38
yasal süreç öyle statü gereği ilkinde çoğunluk sağlanamayınca bir hafta sonraya kalıyor                hafta içne denk gelmesi bi kaç gün zamandan kazanmak adına yapılmıştır sınırım

mehmet yılmaz

Alıntı yapılan: jean - 06 June 2013, 17:23:38

Tüzüğe göre çoğunluğun sağlanması lazım. Bu da %50'den 1 fazla kişi demektir. Yani, yaklaşık 1.250+1 delegenin olması lazım. Sence mümkün mü bu Samet?

mehmet yılmaz

Karar alındıktan sonra olabilecek en erkan tarihti. Sanki ilk defa mı hafta içi yapılıyor kongre? Ya da amaç ne olabilir?

Stoper

Tutu aday olmayacak

"Emin' e başarı dilerim'' böyle diyor Erkut Tutu.

Ve ekliyor.

''Bana yapılanın aynısını Emin'e yapmam. Bu nedenle bu kongrede aday olmayacağım''.

''Samsunspor, benim sevdam, her ne zaman kulübümün bana ihtiyacı olduğunu hissedersem, görevden kaçmam. Ancak kulübümün şu an o durumda olmadığını düşünüyorum'' diye de sözlerine ekliyor Erkut Tutu.

Emin Kar' ın arkasında ona destek verecek çok iyi bir oluşunun bulunduğunu ve bundan kendisinin de memnun olduğunu söylüyor Tutu.

''Geçen kongrede yoktun bu kongreye gelecek misin?'' diye soruyorum.

''Geleceğim'' diye yanıtladı bu sorumu. Ve ''Bu defa adaylığım söz konusu değil, bu nedenle geleceğim ve bir de konuşma yapacağım. Bana yapılanlar dahil, birçok konuda bildiklerimi açıklayacağım'' diye de sözlerine ekliyor.

Böylece Erkut Tutu dönemi şimdilik kapanmış gibi görünüyor.

Samsun'da spor kamuoyu Emin Kar' ın yeninden Başkan olmasını büyük bir çoğunlukla destekliyor.

Önceki gün Emin Kar'la da kulüpte sohbet etme imkânımız oldu. Kendisine Samsun' un zaten bir desteği olduğunu ama kongre kararı alma nedeninin biz dahil herkesi şaşırttığını söyleyerek ''Neden kongre kararı aldın?'' diye sordum.

''Öyle gerekiyordu'' diye yanıtladı bu sorumu.

Samsun'da çok kişi Yönetimde Recep Hun ile Mehmet Bank' ın olup olmayacağını merak ettiğini belirterek ''Bu iki yönetici listende yer alacak mı?'' diye sordum bu kez.

Başkan bu soruma ''Kendimin Başkan adayı olacağını biliyorum, gerisini henüz ben de bilmiyorum'' cevabını verdi.

Başkanın listesini hazırlarken çok sayıda kişi için telkinde bulunulduğunu ve süreç daraldıkça bu konuda ısrarların yoğunlaşacağına da inanıyorum.

Ve fakat

Başkan ser veriyor sır vermiyor.

Daha önceki görüşmelerimizin birinde, uzun zamandan bu yana yeni bir takım kurmak için hazırlık yapıldığını söylemişti Başkan Emin kar. Bu nedenle ''Yeni takım kadrosunu hazırladın mı Başkan?'' diye sordum.

Bir liste üzerinde çalıştıklarını söyledi Başkan ama takımı, Teknik Direktörün yapmasının daha doğru olacağına inandığını da söylemekten geri durmadı.

Teknik Direktör kim olacak?

Şimdilik cevap bulması beklenen soru bu.

Ertuğrul Sağlam mı olur, başka bir isim mi henüz belli değil. Başkan'ın bu konunun netliğe kavuşması için kongreyi bekleyeceğini zannetmiyorum.

Ertuğrul Sağlam, teknik direktörümüz olursa bu isme şehirde kimsenin karşı çıkacağını zannetmem.

Hatta herkesin buna sevineceğini ve gönülden destek vereceğini söyleyebilirim.

http://hedefhalk.com/root.vol?title=tutu-aday-olmayacak&exec=page&nid=544636

Sercan

Alıntı yapılan: samsuni - 06 June 2013, 19:59:17
Karar alındıktan sonra olabilecek en erkan tarihti. Sanki ilk defa mı hafta içi yapılıyor kongre? Ya da amaç ne olabilir?

Abi hafta içi o saatte çoğu insan işte oluyor ondan sordum. Cumartesi olsaydı daha iyi olurdu diye düşündüm..

HoliganSamSunLu

emin başkanla devam bütün şehir dinamikleri emin başkanı desteklemeli

Stoper

SAMSUNSPOR'UN GELECEĞİ HEDEFLENMELİ !..

EPEY zamandır gelişmeleri bekliyorum..

Samsunspor'un yürüyüşünün akıbetini bu gelişmelere bağlıyordum zira..

Ucu ucuna bitirilmiş bir sezon yaşadı Samsunspor..

Kelimenin tam anlamıyla direkten döndük desek yeridir..

Kayyum hikayeleriyle gidilen kongrede Emin Kar geçmişinin verdiği sorumlulukla kulübe sahip çıkmıştı.

Onun jesti toplumun tüm kesitlerinden destek gördü.

Bir anlamda o dönem için Emin, Samsunspor'a şans oldu diyebiliriz..

Elbette kulüp yönetmek zordur.

Hele, hele Samsunspor gibi takip ve destekleyenlerinin büyük başarılara ve beklentilere alışık olduğu camialarda.

İlk dönem için Kar'ın bocaladığını söylemek mümkün.

Doğaldı elbette..

Ama o dönem için verilmiş sonsuz kredi ve destekle yeni bir kongreye kadar yürüdü.

İkinci kongreden sonra artık acemilik dönemi sona ermiş, neyi, ne için yaptığının, sahip olduklarının ve ihtiyaçların, yoklukların bilincinde bir "Kar Dönemi" dönemi başladı.

İlk kongrede verdiği sözü tutmak için göreve talip olan Emin Kar artık ikincisinde nereye talip olduğunu bilerek görev üstleniyordu.

En azından ben böyle düşünüyorum..

Eğrisiyle doğrusuyla bir sezon geride kalınca yeni sezon için de beklentiler beklenmeye başlandı.

KENT BÜYÜKLERİNİN TOPLANTISI

Kurumsal bir yapıya kavuşmamış her sistem zorlanmaya mahkumdur.

Bu Samsunspor için de geçerlidir.

Daimi ve sabit bir geliri olmayan, her seferinde desteklenmeye ihtiyaç hissedilen bir dönem, uzun süredir yaşanıyor Samsunspor'da.

Bu zorlukları aşmada en büyük yardım her zaman Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'tan geldi bugüne kadar.

Sezon sonu itibariyle bir belirsizlik hakim olunca yönetim şemaları da beklemeye geçti.

Mesela Emin Kar; "Destek yoksa ben de yokum" dedi..

Eski başkanların adı geçti bir ara..

Sonra kulüp üyeliği 240 lira aidatını yatırmadığı için gerçekleşmemiş bir arkadaş öne çıkmaya kalktı..

Sonrasında Samsunspor'un önümüzdeki sezon kaderini belirlemek için Vali başkanlığında bir toplantı yapıldı.

Bu toplantıdan bir takım kararlar çıktı.

Tabi kararlar, kulübe destek olacak maddi yardımları içeriyordu..

Bir sezon için 10 Milyon lira rakamı telaffuz edildi.

Ve aday profilleri yeniden şekillenmeye başladı.

Önce Emin Kar, "Şehrin, yöneticilerinin ve büyük taraftarlarımızın bize olan güveniyle aday olma kararı aldım" dedi.

Sonra Menteşoğlu adaylığını açıkladı.

Başkası çıkar mı bilemem..

Ama yeni sezon da Samsunspor'dan beklentilerin karşılanmasının kolay olmayacağını söyleyebilirim.

YARDIMIN İÇERİĞİ..

Kamuoyuna deklere edilen 10 milyon lira bir yıl içinde toplanıp, kulübün harcamalarında kullanılacak..

Bunun '300 bin lirası Büyükşehir Belediyesi' tarafından karşılanacak.

3.5 milyon lira Bakan Kılıç'ın vaat ettiği miktar ki, sayın vali kanalıyla kullandırılacak.

AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş'ın başını çekeceği organizasyon ise diğer '6 milyonluk' dilimi toparlayacak.

15 er bin lira verecek 400 kişiyi Köktaş tespit edecek ve bulacak.

"15 bin fiks değil ..  Kimi 5 bin verir, kimi 50 bin."  diyor Köktaş.

Rakamlar biraraya geldiğinde 6 milyon liraya ulaşmayı hedeflediklerini ve sezon boyunca kulübün harcamalarına tahsis edileceğini de söylüyor.

Elbette ortaya çıkacak olan toplam meblağın sorumluluğu büyük.

O nedenle para, Fuat Köktaş'ın gözetiminde harcanacak..

BEN OLSAM AÇIKLAMAZDIM..

Para herkesin iştahını kabartır.

Zahmetsiz elde edilecek paranın patronluğunu yapmakta kolaydır.

Onun için Sayın Köktaş'a da aynı şeyi söyledim;

"Ben olsam rakamı açıklamazdım. Samsunspor'a yakışır, temsil kabiliyetine haiz bir heyet teşekkül ettiğini gözlemlediğimiz bir yönetim listesine, toplantıyı yapan heyet olarak gereken ayni ve nakdi yardımı yapacağımızı ifade ederdim" dedim..

Tabi Köktaş bunu yönetim listesine müdahil olmak gibi görüyor..

Ben bu fikre katılmıyorum..

Zira önümüzdeki sezon herkesin kafasında şampiyonluk olacak.

Taşıma suyla değirmen dönmeyeceğine ve bu yardımları organize edenlerin başta Suat Kılıç olmak üzere sürekli suyun başında olmayacaklarına göre bu sezon ite kaka belki geçecek ama sezon sonunda yine başkalarının eline bakan bir Samsunspor gerçeği ile karşı karşıya kalınacak.

O nedenle bu sezon önemli..

Kılıç görevdeyken Samsunsor mutlaka hedeflenen yere, süper lige dönmeli.

Kulübün kurtuluşu bence süper lige dönmekten geçiyor.

Bunun içinde iyi yönetilmesi, günü kurtarırken gelecek için kurum yapısını sağlam ve kalıcı temeller üzerine tesis edecek bir yönetim yapısı gerekiyor.

Sözlerimin yönetime talip olan kardeşlerimin bu işin altından kalkamayacağı gibi anlaşılmasını istemiyorum.

Aksine bu sözler, bugün sunulan imkanlarla Samsunspor'un geleceğini kurtaracak bir yönetim yapısı oluşturmak için onlara rehber olmalı!.

Şimdiden söyleyeyim ki, "2013'ü iyi ve amaçlara uygun geçiremezsek, 2014 sonrasının tufan olacağını kimse unutmamalı!.."

http://www.gazetearena.com/samsunsporu-gelecegi-hedeflenmeli-2.html

serkancengiz

Galip Öztürk Menteşoğlununu destekleyecek gibi birşeyler var

MeL_55

Alıntı yapılan: serkancengiz - 11 June 2013, 17:58:14
Galip Öztürk Menteşoğlununu destekleyecek gibi birşeyler var

altindan bide Ertugrul Saglamla "ben anlastim" cikmasin..

Aslankaya

menteseoglu ruhsal bir hastaligi falan olmasin ben cozemedim bu adami.

King1965

Emin Kar Özel Röportajı on Vimeo

Emin Kar Özel Röportajı